FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Morze Śródziemne
Autor Wiadomość
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3978
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 22-11-2008, 12:00   Morze Śródziemne

W tym miejscu możecie dyskutowac na temat leveli na Morzu Środziemnym. Masz problem z przejsciem jakiegos fragmentu gry? Zapytaj, podajac nazwe konkretnego levelu i opis problemu. Spoilery odpowiednio oznaczaj!
_________________
 
 
gizio 
Praktykant


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 136
Skąd: Temple Ruins
Wysłany: 23-11-2008, 12:06   

Jestem przed dzwiami do rękawicy. z prawej strony jest pomieszczenie z dwoma kamieniami które położone na płycie otwierają drzwi do tej komnaty i do tej po lewej stronie.
Domyślam sie że trzeba wyciągnąć kamien z tej po lewej strony i przeciągnąć do komnaty po prawej stronie , wtedy zabiorę 2 kamienie i otworze drzwi do rękawicy.
Problem w tym że niewiem jek wyciągnąć ten kamień z ściany, próbowałem linką ale lara go nie namierza.
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3978
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 23-11-2008, 12:17   

gizio napisał/a:
Problem w tym że niewiem jek wyciągnąć ten kamień z ściany, próbowałem linką ale lara go nie namierza.


Podnosisz kamien i rzucasz nim za pomoca przycisku "granat" :P
_________________
 
 
mackano 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Cze 2008
Posty: 16
Wysłany: 23-11-2008, 12:23   

Dokładnie tak.Bierzesz taki kamyczek i traktujemy go Caps Lockiem.Swoją drogą też się tu zaciąłem wczesniej,gdyż nie wiedziałem,że tymi kamulcami da się rzucać :P

[ Komentarz dodany przez: Cez: 23-11-2008, 12:27 ]
Caps locke to jest w tym kretynskim ustawieniu domyslnym ;)
 
 
gizio 
Praktykant


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 136
Skąd: Temple Ruins
Wysłany: 23-11-2008, 13:00   

ok .dzięki. niewpadłem na do że da się rzucać.
Poziom fajny, tylko szkoda że bardziej nie rozwineli statku i wogóle taki któtki ten level.
nareszcie tajlandia - mam nadzije że dłuższa i ciekawe czy po wejściu pod posąd będzie zaraz koniec levelu?
 
 
Dymek 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 25-11-2008, 15:10   

mam problem z dużymi jakby drzwiami są to 3 kółka i każde kółko na środku ma pokrętło które się obraca w nie wiem co z tym zrobić czy te drzwi trzeba otworzyć czy tak ma zostać proszę o pomoc
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 25-11-2008, 16:03   

Dymek, używaj łaskawie znaków interpunkcyjnych.

Jeśli znalazłeś brakujące pokrętła to obróć każde z kół tak, aby otwarte oczy znajdowały się w środku. Przecież to najbanalniejsza z "zagadek" ;)
_________________
 
 
chudy1980 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 25-11-2008, 18:22   

witam mam problem z przejsciem mometu kiedy mam przesunąc rekawica wielki most niewiem co dalej prosze o pomoc
 
 
Madzior 
Nowicjusz


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 16
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 25-11-2008, 18:28   

Most przesuwa się na dole zaraz pod tym drzewem i jeszcze po stronie posągu Thora, przy ścianie na drugim końcu tego mostu (tam po wejściem do tej komnaty) i chyba tak samo po drugiej stronie...
 
 
 
l@r@ croft 
Praktykant



Dołączyła: 25 Gru 2006
Posty: 187
Skąd: Łódź
Wysłany: 29-11-2008, 17:34   

Mam ten sam problem z Gizio ale na Xboxie ;/ nie moge nigdzie znaleść w jaki sposób rzucać tymi kamieniami ;/ Jestem w tym pomieszczeniu co są te 2 kamienie i jak ułoze 2 na dźwignij to mi sie otwieraja drzwi do tego głównego wejścia przed rękawicą.. i nie wiem jak przerzucic te 2 kamienie na tamte dźwignie ;/

EDIT:
Już zrobiłam xD
_________________

 
 
 
boroś 
Nowicjusz



Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 2
Skąd: z brzucha mamy
Wysłany: 29-11-2008, 19:26   

Gram na Xpudełku i nie mogę przejść momentu kiedy ci kolesie zabrali mi rękawiczke. Chodzę wszędzie i nie wiem co robić. Wróciłem na statek ale tam nic się nie dało zrobić. HELP ME!!! :!!:
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 29-11-2008, 19:43   

Masz na myśli swój jacht, czy wielki statek?

Jeśli ten pierwszy, to wskocz na łańcuch od kotwicy i do góry, na tym drugim kieruj się przed siebie do póki nie zejdziesz pod pokład.
_________________
 
 
l@r@ croft 
Praktykant



Dołączyła: 25 Gru 2006
Posty: 187
Skąd: Łódź
Wysłany: 29-11-2008, 19:44   

Miałam ten sam problem...
Spoiler:
kiedy będziesz przy helikopterach czerwonych zejdź na sam dół pokładu tam wyskoczą znowu przeciwnicy i musisz wejść do środka
dalej dasz sobie rade ;P Ja przy okazji jestem w Tajlandii :D
_________________

 
 
 
dj tayfun 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 30-11-2008, 14:19   

witam mam problem z smokami tzn mam polozyc kamienie i zapalic ogien w jednym smoku zapalam a do drugiego musze cos znales tylko co?? mozna prosic o wsparcie :pozdro:
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-11-2008, 14:25   

Drugiego potraktuj linką ;)
_________________
 
 
dj tayfun 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 30-11-2008, 14:43   

K@t napisał/a:
Drugiego potraktuj linką ;)
mozna kolego jasniej probowalem z lina ale niekminie co i jak
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-11-2008, 14:47   

To raczej Ty jaśniej, kolego, bo ja teraz nie wiem o który moment ci chodzi.
Jeśli na samym początku, to o smoka po prawej można zaczepić linkę i strącić łeb.
_________________
 
 
dj tayfun 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 30-11-2008, 15:46   

K@t napisał/a:
To raczej Ty jaśniej, kolego, bo ja teraz nie wiem o który moment ci chodzi.
Jeśli na samym początku, to o smoka po prawej można zaczepić linkę i strącić łeb.

tak poczatek gry tam gdzie kladziesz dwa kamienie na takiej no niewiem dzwigni w podlodze i na jednym smoku jest pierscien do zaczepienia liny moze mowimy o tym samyk napisz jak stacic leb dzieki
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 658
Wysłany: 30-11-2008, 15:48   

dj tayfun, z prawej strony wystarczy strącić łeb smoka (złapać linką i pociągnąć), a na lewą stronę musisz położyć obydwa małe bloczki. Potem użyj dźwigni po sprawie :p
 
 
Mattai 
Student


Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 35
Skąd: poznań
Wysłany: 30-11-2008, 15:50   

Musisz zahaczyć linką magnetyczną o ten pierścień (Q), trochę się oddalić i pociągnąć (przycisk interakcji - domyślnie E).

Edit: Wyprzedzony ;D
_________________
:D
 
 
janek04 
Podróżnik



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 499
Skąd: London
Wysłany: 01-12-2008, 01:29   

Mam maly problem jak przejde pelna wersje to mi wyskakuje treasures hunter mode (czyli skolekcjonowanie wszystkich treasures i relikow) i jak wlaczam w tym modzie Morze Srodziemne to nie moge wybrac stroju, bardzo bym chcial zagrac Lara w wodnym stroju tylko ze bialym a i mam wersje x-klockowa. Czy tylko ja mam taki problem :??: , moze tego nie mam w wersji ang. :??:
_________________
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 658
Wysłany: 01-12-2008, 14:27   

janek04, po prostu taki wybór daje gra, nie ma na to rady. Strój można wybrać jedynie przy "normalnym" rozpoczynaniu levelu. Więc pozostaje czekać na program typu TRU SCU, który dałby możliwość załadowaniu konkretnego levelu w wybranym stroju :p
 
 
Brzytwa 
Nowicjusz



Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 3
Skąd: Słupsk
Wysłany: 01-12-2008, 17:12   

Gdzie Można znalesc 1 Relikt i reszte ukrytych rzeczy w tym Levelu? bo szukam i nie moge coś znalesc.

Na razie na Początku znalazłem 4 małe ukryte itemy i odblokowałem dzieki temu galerie 4 obrazki xD

Zabrałem juz 15 mniejszych skarbów i nie moge natrafic na Relikt. Bardzo Prosze o pomoc!!!
 
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 02-12-2008, 18:35   

Brzytwa, to jest już 3 post pod rząd, który złączyłam. Z łaski swojej przeczytaj prywatną wiadomość, którą do Ciebie wysłałam. Czekaj cierpliwie na odpowiedź. Nie spamuj.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 02-12-2008, 18:39   

Wracając z sali z rękawicą przeskoczysz na lince nad martwym krakenem, a po chwili zjedziesz po małej pochylni. Musisz opuścić się na krawędzi i przesunąć w prawo, znajdziesz tam skarb a dalej prawo, do relikwii.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.13 sekundy. Zapytań do SQL: 10