FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Bugi w grze
Autor Wiadomość
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 10-01-2009, 23:08   

Amanda Evert, proszę przestać traktować takie pierdoły jago bugi, a już na pewno nie umieszczać podobnych screenów tutaj.
 
 
kopek94 
Praktykant



Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 103
Skąd: Wrocław/JG
Wysłany: 13-01-2009, 19:25   

Efekt morderczych ćwiczeń Lary-wspinaczka w powietrzu :D

Wszedłem po ścianie, stanąłem, odwróciłem się, żeby strzelać do jaszczurek, odwracam się ponownie, żeby iść przed siebie a tu...To coś;)
_________________
Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartę i zaczynać na nowo.
— Phil Bosmans
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 13-01-2009, 19:29   

Gram sobie dzisiaj w Tajlandię, tam gdzie się schodzi na dół do Shivy. Poszłam na prawo odblokować mechanizm, ale Lara za nic nie chciała chwycić się drążka (jakby go tam nie było). Przyciskam 'e' a Lara wyciągnęła rękę i sobie go tak po prostu wyjęła :O Jakby tego było mało, mechanizm się w ogóle nie odblokował, tak jakby drążek dalej tam był. Na szczęście wystarczyło, że zeszłam niżej i wróciłam się s powrotem. Pewnie za pierwszym razem ominęłam przez przypadek aktywację :o

Poniżej screen:
http://www.bankfotek.pl/view/174318
 
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 701
Skąd: Gorzów
Wysłany: 16-01-2009, 18:39   

W Meksyku odkryłem śmieszny bug. Zrobiłem to zupełnie przypadkowo. Proszę spojrzeć :)

Jak widać Lara obraca kalendarz nie chwytając drążka :hehe:
_________________
Witaj Gość
 
 
 
lathspell20 
Podróżnik



Dołączyła: 18 Wrz 2007
Posty: 275
Skąd: Katowice
Wysłany: 16-01-2009, 19:12   

Gram spokojnie w TRU, na wyspie Jan Mayen i po wejściu do Valhalli takie coś! :o czy ktoś wie, co się mogło stać? Co mogło nawalić? Takie coś spotyka mnie pierwszy raz w tej grze. Jestem bardzo zdziwiona.



EDIT:
Po ponownym uruchomieniu gry, problem pozostaje :(
_________________

 
 
 
kopek94 
Praktykant



Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 103
Skąd: Wrocław/JG
Wysłany: 16-01-2009, 20:50   

Łukasz-Underworld "oczarował" mnie już tyloma bugami, że mnie to nie dziwi. Ale taki mnie nie spotkał, szkoda. :hehe:
lathspell20 Ściągnij najnowsze sterowniki do karty graficznej, powinno pomóc;)
_________________
Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartę i zaczynać na nowo.
— Phil Bosmans
 
 
 
The Pianist 
Praktykant



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 129
Skąd: Wawa
Wysłany: 18-01-2009, 16:01   

w okresie swiat przeszedlem gre 1. Teraz postanowilem przejsc ja poraz drugi ale nie mam takiej moziwosci? Dlaczego? odpowiedz na screenie :



jak wiadomo dalsza czesc gry bez motory ani rusz.Probowalem wyjechac do tylu - bez skutku. Wylaczylem gre z nadzieja ze jak wejde raz jeszcze ze punkt kontrolny ustawil mi motor normalnie - tez nie dziala. Czy ma ktos propozycje co zrobic w tej beznadziejnej sytuacji?
_________________

 
 
 
Vougeny 
Student



Dołączyła: 26 Gru 2008
Posty: 74
Wysłany: 18-01-2009, 16:36   

Możesz spróbować wgrać save który rozpoczyna grę od momentu wjazdu do podziemi.
Lub też jeśli jest to możliwe wjedź na kolce, Lara powinna zginąć a gra zacznie się od checkpoint.
 
 
The Pianist 
Praktykant



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 129
Skąd: Wawa
Wysłany: 18-01-2009, 18:32   

a myslisz ze nie probowalem? Wjezdzalem na kolce, Lara gieni, gra zaczyna sie od punktu kontrolnego ale nadal motor jest zawieszony nad kolcami. eeeechma ktos save od tego momentu gdzie motor stoi poprawnie na ziemi?
_________________

 
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 701
Skąd: Gorzów
Wysłany: 18-01-2009, 18:47   

No i kolejny bug który wychwyciłem

Jak ktoś chce wiedzieć to zrobiłem to tak. Są tutaj te głazy które chcą zgnieść. Kiedy wyskoczą Lara może się ich chwycić, ale kiedy się schowają to nadal pozostaję w tej pozycji :mrgreen:
_________________
Witaj Gość
 
 
 
Vougeny 
Student



Dołączyła: 26 Gru 2008
Posty: 74
Wysłany: 18-01-2009, 20:02   

The Pianist napisał/a:
eeeechma ktos save od tego momentu gdzie motor stoi poprawnie na ziemi?


W jednym z tematów, Tonetti podał link do strony gdzie znajdują się wszystkie save-y.
http://www.tombraiders.ne...e/TR8saves.html
 
 
PannaN 
Nowicjusz


Dołączyła: 19 Sty 2009
Posty: 7
Wysłany: 19-01-2009, 18:41   

Witam.
Długo się zastanawiałma cyz napisać, ale problem w grze, który u mnie występuje już mnie cholernie irytuje.
Chodzi mianowicie o to, że gra, a raczej ekran, sam się wylącza. Następuje ciemnosć. Tak jakby komputer się wyłaczył, z tym, że dalej chodzi, tylko jest czarny ekran i wlącza sie tryb "power saver".
Jestem na drugim levelu, w Tajlandi, zaraz po zabiciu pierwszych 3 tygrysów. I bach! Ciemność! Muszę resetowac komputer.
Mam najnowsze sterowniki do ATI Rodeon HD 3870, najnowszy DirectX pod Windows XP. I dalej mam z tym problem. Szukałam pomocy, ale na polskich forach jeszcze nikt tego problemu nie opisał (przynajmniej ja nie umiałam znaleźć takiego drugiego przypadku).
Aha i patcha mam zainstalowanego.
 
 
tmerlin 
Praktykant


Dołączył: 11 Paź 2006
Posty: 147
Skąd: Szczecin
Wysłany: 24-01-2009, 20:27   Fly

Mam pytanko: czy jest Fly do pełnej wersji gry (nie do dema) ??
Chciał bym zobaczyć parę zablokowanych elementów (np: sala gdzie był młot Thora).
_________________
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
<- =MERLIN=->
 
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 24-01-2009, 21:26   

U mnie nie było na szczęście bugów uniemożliwiających skończenie gry . Ale trzeba przyznać , że gra jest mocno zabłędzona . Z niektórych błedów można się nieźle uśmiać. :) Na przykład w Tajlandi walczyłam z jaszczurem , ten pełzając po ścianie w dół , wbił głowę w podłogę i nie mógł jej wydostać . Wyglądało komicznie kiedy przebierał łapkami , wydawając przy okazji dźwięki jak podczas grania na bębnach. :P
 
 
Dredowy Potwór 
Nowicjusz



Dołączyła: 11 Sty 2009
Posty: 14
Skąd: Wrocław
Wysłany: 25-01-2009, 12:33   

Tak czytam i czytam ten temat i widzę że strasznie dużo tych bugów! Chyba mam szczęście bo natrafiłam na razie na dwa. Jeden poważny, kiedy to nie zdąrzyłam przejść czasówki z kalendarzami i zablokowały mi się one całkowicie, przez co musiałam przechodzić poziom od nowa i jeden drobniutki, kiedy to Lara zaczęła sobie łamać nogi w kolanach i wyginać je w różnych dziwnych kierunkach... :)
 
 
 
tmerlin 
Praktykant


Dołączył: 11 Paź 2006
Posty: 147
Skąd: Szczecin
Wysłany: 25-01-2009, 13:35   

No to ja albo trafiłem na wersję idealną (albo system nie powodował konfliktów z grą), albo nie robiłem rzeczy nieprzewidzianych przez programistów, bo nie trafiłem na żadny bug, no chyba, ze nie zwróciłem uwagi. Gra ukończona bez problemów, a teraz został mi tylko jeden kryształ w "Morzu Śródziemnym" ...
_________________
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
<- =MERLIN=->
 
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 701
Skąd: Gorzów
Wysłany: 06-02-2009, 13:37   

Jeden bug mnie zirytował i to bardzo. W Meksyku jak jestem w pomieszczeniu z płynem i spuszczam go żeby dostać się na dół, a potem chcę wrócić i kuszę w jakimś miejscu to Lara rozpoczyna na płynie i od razu ginie i tak się dzieje w kółko. Całe szczęście, że miałem save'a przed wejściem do pomieszczenia, bo gdyby było inaczej to trzeba by było zaczynać grę od nowa :(
_________________
Witaj Gość
 
 
 
sroka 
Praktykant



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 123
Wysłany: 09-02-2009, 22:22   

http://img339.imageshack....erisbackpw9.png
Mam pytanie -link który podałem był dany jako "bug" przez Amanda Evert... Napisałaś że bugiem są panitowe pioruny, a czy przypadkiem bugiem jest to ,że Lara nie ma broni w prawej kaburze? Przepraszam, że się czepiam, ale nie grałem jeszcze w TRU i nie wiem czy to błąd czy po prostu tak jest w fabule.Pytam z ciekawości .
_________________

 
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 09-02-2009, 23:47   

Nie jest to wina fabuły gdyż w tym levelu jak i we wszystkich innych mamy pełny zestaw broni. Jest to po prostu bug, który bardzo często pojawiał się w Legend i Anniversary. Zdążyłem się już przyzwyczaić :)
_________________
 
 
Tihocan 
Nowicjusz


Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 7
Wysłany: 10-02-2009, 21:58   

Nie wiem, może wszyscy już wiedzą, że powstał juz jakiś czas temu patch do TRU, ale nie zauważyłem nigdzie żadnego tematu odnośnie tej informacji. jestem nowy mam TRA i TRL, a do TRU się przymierzam, demko fajne.
TRU jest trochę zabugowana i chciałbym dowiedzieć się czy rzeczywiście ten patch coś poprawił i czy gra się lepiej. Aha może ktoś ma namiar na inny patch poprawiający coś więcej?
Tu link
http://www.idg.pl/ftp/gry...Patch.v1.1.html
A tak poza tym to witam dziewczęta i mniej liczni chłopczęta. Fajnie, że Polacy maja taką ciekawą stronkę o sexownej pani archeolog.
 
 
 
kopek94 
Praktykant



Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 103
Skąd: Wrocław/JG
Wysłany: 10-02-2009, 22:21   

Przecież ten patch jest na stronie WoTRu, w dziale download :)
Patch poprawia sporo błędów, jest mniej bugów, gra jest bardziej stabilna i (przynajmniej u mnie)chodzi szybciej.
Cytat:
mniej liczni chłopczęta

Skąd takie domniemania?:P

Sorry, za off-topic.
_________________
Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartę i zaczynać na nowo.
— Phil Bosmans
 
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 11-02-2009, 22:33   

Nie wiem , czy ktoś już o tym wspominał , ale w ostatnim poziomie Lara nie zabiera na filmiku młota z ziemi , a potem już go ma . Zauważyłam dopiero , gdy skończyłam grę po raz drugi , więc się to nie rzuca w oczy .
 
 
Lord Richard 
Student


Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 31
Wysłany: 13-02-2009, 12:57   

Ja sobie przed chwilką przeszedłem TRU. Gdy grałem w ostatni lvl Out of Time to gdy po tych rozwalonych pochylniach skakałem to Lara dostałem takiego powera że gdy skoczyłem do się wybiła na drugi końcec lvl :hehe: Oczywiście umarła :P
Jeszcze w tym samym lvl'u (pościk Madziuli na 3 stronie)

Jak sobie wlaczycie kod na nieśmiertelność i wskoczycie to tej dziury to no no sami zobaczycie :P
_________________
Bóm.
 
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 13-02-2009, 13:35   

A konkretnie , w którym momencie morza arktycznego jest ten poziom ?
 
 
Lord Richard 
Student


Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 31
Wysłany: 13-02-2009, 13:42   

Ostatni czyli machineria tego czegoś co ma dziwną nazwę :)

Sry za :offtopic: i krótki post ale jak dziewczynka grzecznie pyta to się odpowiada :)

:narka:
_________________
Bóm.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.183 sekundy. Zapytań do SQL: 11