FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR Underworld - Na czym gracie??

Na czym będziesz/ grasz w TRU??
XBOX 360
11%
 11%  [ 28 ]
PC
71%
 71%  [ 173 ]
PS2
6%
 6%  [ 16 ]
PS3
5%
 5%  [ 13 ]
Wii
0%
 0%  [ 2 ]
Nintendo DS
0%
 0%  [ 1 ]
Notebook
3%
 3%  [ 8 ]
Głosowań: 241
Wszystkich Głosów: 241

Autor Wiadomość
venturio 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 278
Skąd: Znienacka
Wysłany: 17-12-2008, 18:26   

jakie pudełko? Bo umieram z ciekawości... bo naprawa pudełka z TR-Underworld 70 zł? Coś by mi tu nie grało... :zip:
A ja gram na skrzypcach :shutup: w TR-Underworld o! :P .
Gram na pc... no ale jednak kupie sobie na xboxa też.
_________________
"Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie(...) "


 
 
 
lola24 
Nowicjusz



Dołączyła: 05 Gru 2008
Posty: 10
Wysłany: 20-12-2008, 17:38   

Słuchajcie, czy wie ktoś kiedy wyjdzie TRU na PlayStation2, poza tym że w 2009 roku, przynajmniej miesiąc, macie może jakieś przypuszczenia :??:
_________________
Lara Croft is eternal...
 
 
bobonton2 
Podróżnik


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 518
Skąd: P-ń
Wysłany: 21-12-2008, 11:15   

09.01.2009 -> Tak jest napisane na oficjalnej stronie. Mam nadzieję, że tej daty nie przeniosą. Tez na to czekam ;(
 
 
f5k 
Nowicjusz



Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 3
Skąd: Doolin
Wysłany: 26-12-2008, 11:43   

Miałem kupić wersje na PS3 ale podobno jest gorsza niż z X0 wiec kupiłem wersje na X0.
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 700
Skąd: Gorzów
Wysłany: 19-01-2009, 12:25   

Ja tak jak większość gram w TRU na PC :) Wogóle większość gier przechodzę na PC. Sporadycznie mi się zdarza przechodzić niektóre gry na XBOXie.
_________________


Co jest Gość ;)
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 19-01-2009, 14:36   

Jeszcze się nie dopisywałem, a TRU na X360 zdążyłem przejść już kilka razy :p
Generalnie po grze na konsoli nie chce mi się wracać do PeCetowej wersji; nie chodzi nawet o mniejszą ilość błędów czy wygląd, ale o bardziej intensywny klimat i ogólną przyjemność płynącą z gry.
Zresztą to u mnie mały powrót do korzeni, wszystkie klasyki również najpierw przechodziłem na konsoli.

Jedyne błędy na jakie się natknąłem to znikający motor w Janie, oraz zachowany stan sekretów z poprzedniej rozgrywki, po rozpoczęciu gry od nowa - jedno i drugie zdarza się jednak sporadycznie - ot, taka natura Underworlda.
_________________
 
 
Askier 
Nowicjusz


Dołączył: 31 Sie 2008
Posty: 14
Skąd: Grajewo
Wysłany: 21-01-2009, 21:07   

Właśnie kupiłem TRU na PC, więc pierwszy raz przejdę ją na moim blaszaku :) Xbox'a ani PS3 niestety nie mam... Ale za to po uporaniu się z grą na PC, pewnie wypróbuję ją też na Nintendo DS :)
 
 
 
Virus 
Praktykant


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 131
Wysłany: 26-01-2009, 16:15   

Jeżeli ktoś interesuje się zakupieniem TRU na PS2 - polecam najpierw zapoznanie się z tą wersją w ruchu. Na YT zostały już wypuszczone filmiki prezentujące grę na tej platformie. Osobiście nie jestem pewien, czy taki zakup byłby mądry.

http://www.youtube.com/wa...re=channel_page

Inne fragmenty z gry znajdziecie w profilu użytkownika.
_________________
 
 
 
Seraphiel 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2007
Posty: 112
Skąd: Toruń
Wysłany: 26-01-2009, 17:09   

Grafika nie dziwi - jak by nie patrzeć, PS2 to wynalazek sprzed ośmiu lat. Tymczasem Underworld ma sporo do zaoferowania pod względem fabularnym - i nie sądzę, by gracze rezygnowali z tej wersji tylko ze względu na graficzne tyły. Tym bardziej, że wciąż nie każdy może się pochwalić konfiguracją , która pozwoli płynnie odtwarzać grę na przyzwoitych ustawieniach.

Biorąc pod uwagę ograniczenia narzucane przez konsolę, uważam, że twórcy spisali się nieźle. Lokacje zostały tu i ówdzie rozbudowane, co wydaje się rekompensować brak fajerwerków graficznych. Szczególnie spodobało mi się rozwinięcie podziemi Croft Manor - zamiast automatycznie trafiać w miejsce przeznaczenia, gracz jest zmuszony do pokonania rozległych podziemi, by dopiero u ich końca trafić do (nieco wprawdzie zubożałego) mauzoleum.
 
 
Virus 
Praktykant


Dołączył: 13 Lip 2008
Posty: 131
Wysłany: 26-01-2009, 17:45   

Seraphiel napisał/a:
Biorąc pod uwagę ograniczenia narzucane przez konsolę, uważam, że twórcy spisali się nieźle.
Cóż, jestem pewien, że ta konsola, chodź już z lekka przestarzała - potrafi wykrzesać o wiele więcej. Weź np. pod uwagę dwie poprzednie części TR'a. Anniversary oraz Legenda są jednymi z najlepiej wyglądających gier na czarnulę i wydają się w żaden sposób nie ustępować pecetowej wersji, ba, kto wie, czy nie prezentują się lepiej. Tak jak to ktoś mądrze zauważył na czacie - PS2 wciąż powinno udźwignąć oryginalne wersje lokacji z konsol nowej generacji, a konwersja mogłaby zostać zubożona jedynie o poszczególne efekty, nie tracąc przy tym zbyt wiele na jakości.

Seraphiel napisał/a:
Tymczasem Underworld ma sporo do zaoferowania pod względem fabularnym
Jednakże i ten aspekt został nieco obcięty. Dla przykładu powiem, że scena przed Jan Mayen nie pojawiła się w tej wersji, lecz została zastąpiona niewielkim grywalnym kawałkiem, przez co gracz nie ma pojęcia, skąd nagle wzięła się druga łódź Amandy.
_________________
 
 
 
bobonton2 
Podróżnik


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 518
Skąd: P-ń
Wysłany: 26-01-2009, 18:20   

Virus napisał/a:
Anniversary oraz Legenda są jednymi z najlepiej wyglądających gier na czarnulę i wydają się w żaden sposób nie ustępować pecetowej wersji, ba, kto wie, czy nie prezentują się lepiej.

No i dlatego jestem wkurzony, TRU ma grafikę jak w Legendzie :[ W ogóle ten konwert wydaje się być zrobiony "na odwal sie". Oglądałem gameplay z Morza śródziemnego i zauważyłem, że lokacja została pomniejszona, a miejsca w których znajdowały się zagadki usunięto, dzwignie stoją sobie ot tak, na środku korytarza! Jest mnóstwo niedociągnięć. Miałem nadzieje, ze grafika będzie taka jak w anniversary (które dorównuje wersji PC!), a dostajemy takiego bubla :(
 
 
Seraphiel 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2007
Posty: 112
Skąd: Toruń
Wysłany: 26-01-2009, 18:57   

Wszystko to kwestia inwencji twórców. Nie od dziś wiadomo, że te przemyślane - choć nierzadko "przedpotopowe" - customy robią nierzadko większe wrażenie niż niezbyt kreatywna lokacja tworzona w oparciu o najnowsze silniki. Być może właśnie tej kreatywności zabrakło twórcom Underworlda?

Nie wiem, jak ma się rynek gier na PS2, ale jakoś nie czuję się zaskoczona postawą twórców. Choć gameplaye zrobiły na mnie pozytywne wrażenie, nie zaprzeczę, że można było z tego wycisnąć więcej. Jednak skoro po raz trzeci tak trudno jest im dopracować przewodnią wersję PC-tową, to czemu mieli by bawić się w tracące popularność PS2...
 
 
adamo 
Nowicjusz



Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 9
Skąd: Toxicity
Wysłany: 26-01-2009, 23:32   

gram na poczciwym PS2 ;) jako że jestem graczem który nie przywiązuje zbyt dużej uwagi do fajerwerków graficznych w TRU gra mi się (póki co) przyjemnie. z resztą nie mam zbyt duzego wyboru, ze względu na to ze nie posiadam żadnego next gena, a mój PC owszem odpali TRU, jednak na minimalnych detalach z lekkimi przycinkami... nie to nie dla mnie ;)

wracając do wersji gry na PS2, grafika jest bardzo znośna, choc na pewno nie jest to max, jeśli chodzi o możliwości czarnuli. z tego co widzę po Waszych postach Anniversary wyglądał ładniej.. cóż nie wiem, wszak grałem w Anniversara na PC. Aktualnie jestem w Tajlandii, jak juz wcześniej wspominałem grafika nie jest zla, aczkolwiek gra dośc czesto zwalnia, a nie ma chyba nic gorszego niż spadki fps'ów w grach konsolowych, zwłaszcza ze grafika mogłaby byc znacznie lepsza.
 
 
 
kondzio109 
Praktykant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 113
Wysłany: 01-02-2009, 15:54   

Jeżu drogi . Zagrałem dziś w tr:u . Powinienem być bardzo szczęśliwy . Ale jest inaczej . Odpaliłem sobie tomb raidera na ps2 . CO ONI ZROBILI >? Zastanawiam się chwile . Powracam do gry . Żołądek podchodzi mi do gardła . Nie wiem co robić . Idę do kuchni i jem kanapkę z dżemem . Następnie wystawiam głowę przez okno . powracam . Z niechęcią gram trochę , po czym biegne odrobić lekcje .

/\ to są moje relacje z tr:u na ps2 . Wiem , ze na innych platformach to cud i miód , ale to co oni zrobili z larą , i cała grą , przechodzi ludzkie pojęcie . Gra zajmuje 3gb , a jest takkk obcięta , ze ja pierdziu . Pierwszy lewel - jeszcze ok . Ale za to poziom z krakenem = żenada !!!!!!(pl) .. Jestem taki zły , poza tym ze gra jest obcięta , to jeszcze jest tak zabugowana . no weźcie . TR:A na ps2 był .. no nie zaprzeczajmy - był jak tybark , a tr:U to sok DC(Dobra Cena) .. czemu ta grafika jest taka beznadziejna - to motiion kapature takie ni realistyczne etc .. i tak będe grał , ale raczej sprzedam moje ps2 , i kupie xboxa360 .. Można to zsumować jednym słowem : kupa .
 
 
 
Missy 
Student


Dołączyła: 17 Sie 2008
Posty: 35
Wysłany: 02-02-2009, 11:36   

A ja niestety za późno zorientowałam się, że na PS2 też jest i kupiłam na PC.
I teraz muszę czekać na okazję by do kuzyna pojechać i pograć sobie trochę.
Mój komp jest za słaby. A PS2 jest jedno. Nie ma lepszych i gorszych więc mogłabym grać. : ) Chociaż może na urodziny dostanę. .
Jak to jest z tą grafiką? Na PC pewnie lepsza?
_________________
The Bioluminesence Of The Night..
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-02-2009, 13:25   

Missy, lepiej nie kupuj na PS2. Lepiej zagrać trochę u kuzyna na PC niż grać na PS2. Ja osobiście gram na PC. Świetne wg mnie sterowanie, i jak ma się dobrego kompa (na szczęście ja mam dobrego kompa :P ) to można się zaszczycać grafą. Chociaż i tak grafa ogólnie jest dobra z wyłączonymi efektami. Ja jednak radzę grać na PC :D Grałem też kiedyś trochę u kumpla w TRU na PS3. Nie gram dobrze na gamepadzie, ale jak się pomęczyłem trochę z tym, to tak szybko przeszedłem Tajlandię, że u mnie dłużej mi szło.
 
 
Missy 
Student


Dołączyła: 17 Sie 2008
Posty: 35
Wysłany: 02-02-2009, 13:48   

Może masz rację... Sama nie wiem. Musiałabym spróbować.


Takie małe pytanko. Czy stare komputery można dawać do muzeum? xD
Mój ma 13 lat. Już to widzę. Z taką tabliczką: Oto pradawny komputer. :hehe:
_________________
The Bioluminesence Of The Night..
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-02-2009, 13:56   

Missy, nie musisz próbować, już na youtube jest kilka filmików z grą TRU na PS2. Podobno jest też obcięta. A co do tego komputera, to bardziej pasowałoby: "Oto historyczny komputer" Może spróbuj dostać się (nie wiem czy to dobre określenie) do księgi rekordów Guinessa za najstarszy komputer w Polsce albo na świecie :D
 
 
kondzio109 
Praktykant



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 113
Wysłany: 03-02-2009, 22:35   

Nie radze TR:U na ps2 , przecież wyraziłem swoją opinie ze jest to kupa : obcięta gra z grafiką gorszą niż w legendzie ... weź . Wiem , że nie możesz się doczekać - ale ja sprzedaje swoje ps2 na nowego xboxa , a mało to ono mnie nie kosztowało ;)
 
 
 
Olina 
Student



Dołączyła: 25 Paź 2006
Posty: 88
Skąd: Szczecin
Wysłany: 05-02-2009, 15:55   

Jak to obcięta? Gra, nie ważne na jaką platformę, powinna być taka sama! Tych ludzi już chyba powaliło, że robią takie rzeczy.

I mam teraz grać w poucinaną wersję?? ejj no, przestało mi się to podobać. A tak się cieszyłam, że w końcu doczekam się wersji na PS2.
Xboxa nie kupuję, mowy nie ma.. a na PS3 mnie nie stać (zwłaszcza, że odkładam na kilka koncertów, heh)

:)
_________________
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 17-03-2009, 23:54   

Gram na X360 i mam pytanie dotyczące Achievements'ów.Wykonałem wszystkie trzy Speed Demon'y a niestety osiągnięcie Master Speed Demon (Beat all three Speed Demon challenges) nie zostało odblokowane.Dlaczego? Może ktoś kto także gra na konsoli mógłby pomóc?

Pozdrawiam
 
 
 
janek04 
Podróżnik



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 499
Skąd: London
Wysłany: 18-03-2009, 00:19   

Właśnie te achievementy są głupie bo niechcący je odblokowałem ale nie chciało mi zaliczyć tego Beat all bla bla bla i potem dałem sobie spokój aż tu nagle przy ponownym przechodzeniu gry się sam odblokował ;)
_________________
 
 
Luthien 
Podróżnik



Dołączyła: 06 Lut 2007
Posty: 604
Skąd: Katowice
Wysłany: 18-03-2009, 00:27   

Rocky, miałam dokladnie ten sam problem. Załaduj save'a z Meksyku, przed wjazdem do Xibalby, wykonaj speed demon 01 (tak byś był pewny, że zmieściłeś się w określonym czasie) i graj dalej, przechodząc caly Meksyk, a następnie w Jan Mayen zalicz kolejne speed demony. To odblokuje osiągnięcie. Wszystkie trzy speed demony muszą zostać wykonane w ciągu jednego przechodzenia gry. Najwyraźniej tak jak ja i inni, wykonaleś je nie po kolei (ponowna gra, treasure hunt) ;)
_________________
 
 
Wtajemniczony 
Podróżnik



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 341
Skąd: Skrzyszów
Wysłany: 18-03-2009, 08:14   

Luthien, a ja tego pierwszego odblokowałem przypadkowo, powtarzając sobie Meksyk w trybie poszukiwacza. A drugiego tak samo, tylko wiele dni później. Te achvimenty są w ogóle trochę dziwne, tak samo jak te z skokiem do wody.
_________________

 
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 18-03-2009, 11:11   

Czyli zapewne będzie tak jak z tymi skokami do wody, trzeba będzie je wykonać podczas jednej gry.Spróbuje, dzięki Luthien za pomoc :-)
Tak więc jeszcze wykonam te speed demon'y i do zdobycia całych 1000 pkt pozostanie już tylko zebranie wszystkich sekretów :-)

Pozdrawiam
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.195 sekundy. Zapytań do SQL: 13