FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR1 Gold, TR2 Gold, Times Level
Autor Wiadomość
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2011, 14:54   Nie da się przechodzić poziomów w TR II Gold.

Dzisiaj grałem sobie w TR II Gold, no i przeszedłem pierwszy poziom. Niestety, zamiast przejść dalej wyświetlił mi się taki błąd :fire: . Jest on w załączniku. Kliknij, to się powiększy: :narka:



:wisi:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 27-08-2011, 16:29   

GeBeT, oryginał czy pirat?
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 27-08-2011, 16:52   

Jak można piracić tytuł, który od momentu premiery dostępny jest w sieci za darmo? :p
_________________
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 27-08-2011, 17:06   

K@t, żeby grać w dodatek trzeba mieć TR2. więc się pytam czy ma pirata czy nie.

Widziałem już takie errory, i były związane z piratami.

GeBeT, Spróbuj ściągnąć golda z innej strony, może pomoże ;)
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2011, 17:53   Kłopoty z TR II Gold!!! :-(

lechu1235 napisał/a:
GeBeT, oryginał czy pirat?

Oczywiście, że orginał, ja z reguły nie piracę gier. :p Mam parę cracków z czasów, kiedy była kiepska dystrybucja, ale akurat golda mam oryginalnego TR II Gold. :mrgreen:
lechu1235 napisał/a:
GeBeT, Spróbuj ściągnąć golda z innej strony, może pomoże

Tylko pytanie :??: , z jakiej strony, nie chciałbym sobie ściągnąć czegoś niedobrego, ,np.: wirusa :) . Może ktoś zna jakieś autoryzowane strony? Jeśli tak, to powiedzcie. :thanx: :narka:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 27-08-2011, 18:13   

Cytat:
Może ktoś zna jakieś autoryzowane strony?


A laracroft.pl to pies?
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2011, 18:20   Z jakiej strony BEZPIECZNIE ściągnąć TR II Gold?!

lechu1235 napisał/a:
A laracroft.pl to pies?

Nie, to jest strona internetowa, nie zauważyłeś, że nie szczeka? :D NO DOBRA, DO RZECZY, chodzi, o to, że mam kompa wspólnego z rodzicami, którzy myślą, że cały Internet, to bród, smród i ubóstwo i nie pozwalają mi ściągać z żadnej nieautoryzowanej strony. :[ Kiedy będę miał własnego kompa?! :placz:
:narka:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 27-08-2011, 19:42   

Trzeba było kupić Ultimate Edition 2009 i problemu by nie było :p Powiedz rodzicom, że laracroft.pl to oficjalna strona. Zaufana, sprawdzona i bez ryzyka zarażenia jakimkolwiek syfem.
_________________
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 27-08-2011, 19:59   

K@t, Nie zgodziłbym się z tym. Pamiętam że kiedyś ściągnąłem coś z waszej strony z wirusem... i chyba nie tylko ja ;)

<A co GeBeT, w Twoim słitaśśnym Ultimate Edition (2003) co wszystko w nim jest, i TR1 i TR2 nie są Sold-outami za 80 dych nie ma takich dodatków? >
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2011, 20:15   

lechu1235 napisał/a:
Twoim słitaśśnym Ultimate Edition
Jakim Ultimate Edition z 2003 roku?. To jest Lara-Pack, czy tam coś takiego, żadna nie Ultimate Edition. :gupek:
lechu1235 napisał/a:
za 80 dych

Za 8 Dych, bo 80 dych, to 800 zł.
lechu1235 napisał/a:
nie ma takich dodatków?

Przecież są takie dodatki, tylko nie działają, błąd miałeś w załączniku :) .
:narka:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 27-08-2011, 20:25   

Cytat:
Za 8 Dych, bo 80 dych, to 800 zł.


NIE-e bo ja mam przelicznik 1$=1Euro :)

Możesz śmiało ściągnąć z laracroft.pl, prze chwilką zassałem i wirusów nie ma.
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2011, 20:26   

lechu1235 napisał/a:

Możesz śmiało ściągnąć z laracroft.pl, prze chwilką zassałem i wirusów nie ma.

A jaki masz program antywirusowy? :??: :) Jakiś dobry?
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-08-2011, 21:16   No i po goldzie!!! :-(((

No i rozmawiałem z rodzicami o tym ściąganiu i nic. Z goldem
mogę się pożegnać ( papa :papa: ) przynajmniej na kilka lat, aż kupię własnego kompa. :murek:
:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 669
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 27-08-2011, 21:34   

GeBeT, jezu, po prostu się nie pytaj tylko ściągnij, tam na 100% nie ma wirusów, to polska oficjalna strona jest... :nietak:

I muszę coś jeszcze wrzucić, bo mi się przypomniało, jak tak słucham o tych twoich "problemach z wirusami": http://www.youtube.com/watch?v=vPPXH1ebo6k :D

Wiem że offtop i w ogóle, ale nie mogłam się powstrzymać :diabel:
_________________
 
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-08-2011, 00:03   

lechu1235 napisał/a:
K@t, Nie zgodziłbym się z tym. Pamiętam że kiedyś ściągnąłem coś z waszej strony z wirusem... i chyba nie tylko ja ;)


Proszę łaskawie nie pierdolić, nie oskarżać i nie straszyć innych. Owszem, zdarzyło się, że stosowny software informował o wątpliwościach co do strony głównej serwisu (nastąpiło kilka ataków, na co natychmiast reagowaliśmy), ale nie rozpowszechniamy plików z jakimkolwiek syfem! A i zabezpieczenie samej strony od tamtego czasu wzrosło. Dziękuję za uwagę.

World of Tomb Raider, tudzież laracroft.pl jest oficjalnym polskim serwisem, autoryzowanym przez lokalnego wydawcę, jakim jest Cenega Poland. A przy okazji szczegółowo doglądanym przez wydawcę głównego, ale tym się nie przejmujemy :p
_________________
...and touch the flame
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-08-2011, 11:41   

Udało się namówić rodziców, aby ściągnąć z tej strony ten dodatek, tylko pytanie, czy to nie jest ta sama wersja, co ja mam (ewidentnie problem był z wersją, zła wersja była), tylko jakaś 1396809 czy nowsza. :??: :narka:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 28-08-2011, 20:47   

Klasyczne TR nie miały raczej takich problemów jak dzisiejsze gry - ściągnięcie dodatku typu Gold w przypadku starych dobrych Tombów nie powodowało, że gra kolidowała z dodatkiem i na odwrót - także bez obaw. Ja miałem kilka wersji TR2 - kilka pudełkowych takich DVD a jedna z jakiejś gazety (piszę miałem bo kotek trenował pazurki na niemal każdej mojej klaczycznej TR bo zawsze gdzieś na wierzchu zostawiałem) i dodatek ściągnięty z WOTR nie robił różnicy - zawsze chodził :)
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 28-08-2011, 20:52   

Cytat:
ściągnięcie dodatku typu Gold w przypadku starych dobrych Tombów nie powodowało, że gra kolidowała z dodatkiem i na odwrót

Dokładnie. Szczególnie, że gra instalowała się niezależnie od podstawki i wymagała jedynie oryginalnej płyty w napędzie. Swego czasu przeszedłem Golden Mask pobrane od nas i nie było żadnych problemów.
_________________
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-08-2011, 21:09   Ściągnąłem TR II Gold!!! :-)

W końcu po wielu naleganiach :hura: rodzice się zgodzili na ściągnięcie TR II Gold. Jutro postanowiłem, że sprawdzę, czy działa. :komp: W każdym razie już wiem, dlaczego to nie działało. Dlatego, że dodatek ma 16 MB, a folder, w którym była ta gra zainstalowana, ważył tylko 1 MB. To dlatego też nie działała mi oryginalna wersja podstawowego TR II. :mrgreen: Miała tylko 1,4 MB, a powinna mieć 68 MB, więc zainstalowałem crack'a. Warte zainteresowania jest także to, że crack był Sold Out, a jeśli miałem zainstalowaną wersję oryginalną, to w Sold Out pojawił się dźwięk. :) :narka:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-08-2011, 19:57   

Zainstalowałem TR II Gold, ale mam problem. Jak wejdę, to wszystko działa, muzyka gra, tylko żaden klawisz nie działa i nawet nie mogę z tego wyjść, klikam strzałki, a pierścień się nie obraca :bezradny: , co to jest?! :o
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
jawi 
Podróżnik



Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 405
Skąd: skądinąd :)
Wysłany: 29-08-2011, 22:24   

Podobny problem miałem jak podłączyłem pada. Na pewno nie masz nic podobnego wpiętego?
_________________

 
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-08-2011, 10:25   Pierścień w TR II Gold się nie rusza.

Nie, nie gram pad'em, nie mam nic podpiętego takiego typu, gram tylko klawiaturą :) . Od razu mówię, że próbowałem restartować kompa. :narka:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
AleX Under 
Nowicjusz


Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 20-10-2011, 01:58   

Witam, szukałem odpowiedzi na ten problem ale NIGDZIE nie znalazłem (czy tutaj, czy na innych stronach, czy na stronach zagranicznych czy na YT - NIGDZIE nie mogę znaleźć rozwiązania). Chodzi o coś, co było poruszane w tym wątku już dwa lub trzy razy. Chodzi o niemożność grania w level New Vegas - po uruchomieniu lara ma własny tyłek na głowie, wciśnięcie klawisza wyciągnięcia broni powoduje machanie łapami, brak możliwości poprawnego zapisania i wczytania (zapisana gra po próbie wczytania wywala do Windy).

Mam wersję z TRUE (chociaż chyba ten bug pojawia się we wszystkich wersjach), korzystam z Visty, nie używałem żadnych kodów w czasie gry Błąd pojawia się przy wszystkich możliwych trybach zgodności. Próbowałem wgrać save od Stelli ale gra go nie widzi (tutaj może mnie poratujecie - co mogę robić źle? Zgodnie z instrukcją, plik z savem wklejam do katalogu z Goldem, ale gra go po prostu nie wychwytuje i save'a nie ma).

UPRZEJMIE PROSZĘ, wręcz NALEGAM o pomoc bo problem jest wbrew pozorom dość częsty a ciężko o rozwiązanie go ;) Mam nadzieję, że mój post nie zginie w nawale kolejnych, bez uzyskania rozwiązania problemu (tak, jak dwa poprzednie go opisujące...) .

Pozdrawiam :)
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 20-10-2011, 09:16   

Witamy:)

Wiele osób posiadających TR2 Gold z TRUE (czy w ogóle tę konkretną wersję gry, ze wspólnym instalatorem) ma problem ze skopanym levelem bonusowym.

Problem leży podobno w sterownikach do karty graficznej - swego czasu, na starszych sterownikach do mojej obecnej wszystko grało, teraz na zaktualizowanych również mam problem z udupioną Larą. Pozostaje jedynie, metodą prób i błędów, próbować instalować i usuwać sterowniki i sprawdzać czy gra hula jak należy (w zależności od wersji sterowników mogą pojawić się też inne problemy z renderingiem, np skopana tekstura nieba).
TR2 niestety tak już ma, a podobne cyrki zdarzają się czasem z TR3.
_________________
 
 
AleX Under 
Nowicjusz


Dołączył: 07 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 20-10-2011, 12:51   

Myślę, że jakby to był problem czysto graficzny, to w level dałoby się normalnie grać tylko ze skopaną grafiką, a tutaj zrobienie czegokolwiek i wczytanie gry jest niemożliwe. No ale może spróbuje coś ogarnąć i w tym kierunku. A może Virtual PC sobie zainstaluję? :P

Jaką masz kartę swoją droga? Ja mam NVidia GF 8500 GT (próbowalem zarówno na starszych, jak i najnowszych sterownikach).
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.211 sekundy. Zapytań do SQL: 10