FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Rakietnica w Legendzie!
Autor Wiadomość
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 16-09-2008, 18:48   Rakietnica w Legendzie!

Ściągamy plik trl7.rar. Rozpakowujemy archiwum i umieszczamy trl.exe w katalogu z grą. Uruchamiamy plik i wchodzimy w menu Debug Load Menu i wybieram level, w który chcemy zagrać. Gdy gra się już załaduje, naciskamy F6 i z listy wybieramy Player Manu, a później opcję Player gets all weapons. Wyłączamy Debug Menu naciskając jeszcze raz klawisz F6 i zmieniamy broń na bazooke [domyślny klawisz zmiany broni to end]. Pozostaje nam tylko zabawa z bronią, która nie znalazła się, jak do tej pory myśleliśmy w finalnej wersji gry... :D

Poza wyborem nowej broni, możemy również bawić się ustawieniami kamery (camera menu), zmianą elementów widocznych na ekranie itd.. Kwestia zapoznania się z funkcjami metodą prób i błędów.

Uwaga! Mod wymaga gry w wersji 1.2 (działa również w polskiej wersji).

I kilka screenów na zachętę:

_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
  
 
 
 
Aniaa 
Obieżyświat



Dołączyła: 08 Kwi 2007
Posty: 984
Wysłany: 16-09-2008, 21:43   

Rany, jak oni mogli tej rakiety nie uaktywnić w tej grze, tylko ją ukryć? Fajnie, że ją odkryłeś.
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 16-09-2008, 21:51   

Aniaa napisał/a:
Rany, jak oni mogli tej rakiety nie uaktywnić w tej grze, tylko ją ukryć?

Jak przekonasz się podczas grania, nie jest ona dobrze dopracowana, a rakiety często 'zawieszają' się w powietrzu. Może dlatego nie dodali rakietnicy do końcowego arsenału Lary.

Aniaa napisał/a:
Fajnie, że ją odkryłeś.

Nie ja, lecz pewien gracz i chwała mu za to :P
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 16-09-2008, 21:55   

Fajna, ale strasznie mało jest do niej rakiet... można w jakiś sposób mieć nieskończoną amunicję?

P.S. Podoba mi się to, że gra działa bez płyty :P
_________________
 
 
 
KamilM93 
Praktykant


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 163
Wysłany: 17-09-2008, 17:15   

Szczerze mówiąc nie dziwie się dlaczego zrezygnowano z Bazooki. Gra stałaby się za łatwa. Chociaż i tak nią jest.

A Po za tym to dzięki. Właśnie szukałem sposobu na odblokowanie Bazooki.
 
 
Szymon_Trent 
Obieżyświat



Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 1170
Skąd: Polska :D
Wysłany: 18-09-2008, 21:42   

Specjalnie aby to sprawdzić będę musiał spowrotem zainstalować TRL. A ma ona optyczny celownik czy zwykły?
_________________
http://wmojejopinii.wordpress.com/
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 18-09-2008, 22:23   

Zwykły, tak jak w przypadku pozostałych broni, można albo celować normalnie - zza pleców Lary, bądź tuż znad jej ramienia.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
darek 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 8
Skąd: Ameryka
Wysłany: 19-09-2008, 13:01   

Mam pytanie... Rzecz biorąc ściągnąłem ten plik, następnie klikam na niego i wyskakuje mi wiadomość że nie znaleziono jakiegoś pliku binkw32.dll (czy ciś w tym stylu). Byłbym wczięczny za pomoc
Pozdro.
 
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 19-09-2008, 13:06   

darek, plik trl.exe musisz wrzucić do folderu z grą.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
KamilM93 
Praktykant


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 163
Wysłany: 19-09-2008, 15:07   

Mam problem.

Kiedy uruchamiam plik trl7.exe to wyskakuje mi ten komunikat:



O co chodzi ?
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 19-09-2008, 15:52   

KamilM93, jaką masz wersję gry? Nie zapominaj, że do uruchomienia modu, niezbędna jest wersja 1.2.

Cytat:
Uwaga! Mod wymaga gry w wersji 1.2 (działa również w polskiej wersji).
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
KamilM93 
Praktykant


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 163
Wysłany: 19-09-2008, 16:28   

Mam Polska wersje, Edycja SuperSeller...

Wersja pliku 1.2
 
 
Domino14 
Student



Dołączył: 12 Wrz 2007
Posty: 80
Wysłany: 20-09-2008, 10:35   

To z supersellera zainstaluj jeszcze tryb next-gen, powinno wtedy pójść.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 14-12-2008, 15:55   

Ehm.. Mi wyskoczyło to samo, co KamilM93. Ale.. o ile mi się dobrze zdaje.. w folderze ze ściągniętym archiwum jest plik o nazwie tr7.exe. Mam zmienić nazwę? Gdy zmieniłem, właśnie pokazał się taki error, co u KamilM93. ;(
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.106 sekundy. Zapytań do SQL: 10