FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TRU Mobile
Autor Wiadomość
PaweŁIndyK 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2006
Posty: 738
Wysłany: 15-09-2008, 20:59   TRU Mobile

Potwierdzono, że Underworld zostanie wydana na telefony komórkowe. Najbardziej zaskakującą rzeczą jest to, że firma EA (twórcy między innymi The Sims) zajmie się tą odsłoną. Mam nadzieję, że gra będzie wyglądała o wiele lepiej niż Anniversary.

http://www.gamesindustry....r-mobile-rights
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 15-09-2008, 21:05   

News o tym wisi od kilku godzin na WoTR ;)
_________________
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 16-09-2008, 15:13   

Skoro gra zmienia producenta, to niemal pewne jest, że będzie INNA niż poprzednie (tj. Anniversary). Lubię Tomb Raidery na komórkę i mam nadzieję, że odsłona tworzona przez EA przyciągnie mnie na dłużej niż kilka minut.
_________________
 
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 17-09-2008, 16:54   

Może zrobią w końcu Tomb Raider w 3D na zwyczajne telefony niewyposażone w symbiana. Fajnie jest mieć ulubioną grę zawsze ze sobą. W mobilnych wersjach zawiodło mnie to, że pierwsze 3 części były wzorowane na AOD, anniversary był za to miłą niespodzianką.
_________________
 
 
..::;;PeeT;;::. 
Podróżnik



Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 718
Wysłany: 26-10-2008, 15:32   

Małe review i pierwsze screeny z Tomb Raider Underworld w wersji na komórkę:
http://midlet-review.com/...nt=news&id=2150

http://data.tombraiderboa...15mobile/05.jpg
http://data.tombraiderboa...15mobile/06.jpg
 
 
Kiba 
Podróżnik



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 271
Skąd: Żory
Wysłany: 27-10-2008, 22:05   

TR Mobile? Moim zdaniem to zły pomysł, po co wydawać 10zł za grę którą przejdziemy w 15 minut i nie będziemy mieli satysfakcji z tego że ją przeszliśmy w ogóle, a 10zł za gre stracone.Powiem jeszcze tyle że gry na komórki mnie nie kręcą, nie wiem jak można się fascynować małym ekranem, brzydką grafiką, fatalnym dźwiękiem (o ile w ogóle jest) i na dodatek sterowanie. Fatalna mieszanka, po co w ogóle wymyślili gry na telefony komórkowe? Hmmm.. ciekawe.
 
 
 
siwek509 
Praktykant



Dołączył: 25 Maj 2007
Posty: 173
Skąd: włocławek
Wysłany: 06-11-2008, 23:28   

małe video z komórkowego TR:U -> http://www.youtube.com/watch?v=sGEI8zacHvg
 
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 23-11-2008, 01:01   

Znalazłem coś ciekawego. Nie wiedziałem, że TRU mobile jest również w wersji 2D!
(obrazek jest animacją)

Nie wie ktoś gdzie można znaleźć do pobrania TRU 3D oraz listę obsługiwanych telefonów. Jedyne co wiem, to ta gra nie wymaga Symbiana, a więc spełniło się moje marzenie :P
_________________
 
 
tload08 
Nowicjusz


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 9
Wysłany: 23-11-2008, 20:58   

Nie wiem gdzie to znalazles, ale jedno wiem.
Ja już w Tomb Raider Underworld na komórce bez symbiana gram i z grafika 3D. :D

Gra wazy 1,5MB i faktycznie rozni sie od poprzednich czesci na komorke.
Tym razem grafika jest dokladniejsza, choc tak ogolnie mapy zawieraja bardzo malo obiektow, typu skrzynie itd. (takie jakie np. z Legendy). Ale za to faktycznie jest troche wiecej zabawy. Gra nie konczy sie po 15 czy 30 minutach. Faktycznie zapewnia sporo minut rozrywki, a nawet godziny (dokladnie nie wiem ile, bo jeszcze nie skonczylem). Sa faktycznie lewele trudniejsze i latwiejsze. Sa zagadki itp.

Nie wiem. Jak na telefon moim zdaniem to jest jedna z lepszych gier.

P.S. Mamy nawet okazje powalczyc z krakenem, z tym ze tutaj trzeba troche postrzelac w oczka i tyle. :p
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 24-11-2008, 11:26   

Przed chwilą udało mi się ją zdobyć... w wersji Java na SE. Gierka niby 3D, ale ruchy są strasznie ograniczone. Rozgrywka troszkę podobna jest do tej z TRtAA na DVD, lecz bardziej rozbudowana.

Grafika prezentuje się dobrze. Mimo wyższej rozdzielczości wygląda gorzej niż "jedynka" na N-Gage. Ilość wyświetlanych FPS jest wysoka, animacje Lary... tragiczne :P a dźwięki.. lepiej grać bez nich ;)

nie wiem ile jest w nim poziomów, ale pierwszy ukończyłem w ok. 10 minut - przy czym od razu znalazłem wszystkie 4 złote statuetki.

Dwa zdjęcia ode mnie:


_________________
 
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 24-11-2008, 11:33   

Cholerka ja mam k700i i pisze, że aplikacja zużywa zbyt wiele pamięci :( Na jakim telefonie uruchomiłeś tą grę? Chyba spróbuję wgrać sobie nowego softa, może to coś pomoże.
_________________
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 24-11-2008, 11:38   

adriano216 napisał/a:
Cholerka ja mam k700i i pisze, że aplikacja zużywa zbyt wiele pamięci :( Na jakim telefonie uruchomiłeś tą grę? Chyba spróbuję wgrać sobie nowego softa, może to coś pomoże.


SE w910i... poszło bez problemu. Zero jakichkolwiek objawów czy czegoś w tym stylu, że nie odpali... działa w 100% :)

a może złą wersję gry masz? jakąś "lewą" :P
_________________
 
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 24-11-2008, 11:51   

Nie no wersja jest dobra, pod rozdzielczość 176x220, aplikację telefon wykrywa, zaczyna się uruchamiać i wyskakuje ten błąd. Na szczęście niedługo zmieniam telefon na w810i i mam nadzieję, że już pójdzie, a jak nie to emulator Midpx na PC pozostaje.
_________________
 
 
jawi 
Podróżnik



Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 405
Skąd: skądinąd :)
Wysłany: 24-11-2008, 20:08   

Moj znajomy powiedział (nie na przechwałki), że ma najnowszego TR. Myślę, że 2D, bo on ma SE W200i. A mi pójdzie w 3D? Bo nikt nie napisał listy obsługiwanych telefonów :( .
_________________

 
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 24-11-2008, 23:11   

Sprawdź tu http://www.gamemobile.co....rworld5500d.htm tam jest opcja sprawdzania kompatybilności, ja niestety to olałem i teraz żałuję. :(
_________________
 
 
mackano 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Cze 2008
Posty: 16
Wysłany: 25-11-2008, 13:02   

Posiadam wersje 3d java 176-220 i gdy załączam new adventure,loading dochodzi do połowy,po czym pasek staje się pusty i już nic się dalej nie dzieje.Music na on,i w menu dźięku nie było.Posiadam również wersję 2d i tu dźwięk był i poszło bez problemowo.Ktoś wie,jaka może być przyczyna? Próbowałem również wersję 3d w innej rozdziałce i tam działo się identycznie :( .Mój model to SE D750i.

Ps.Wypróbowałem również na emulatorze i tam jest dokładnie tak samo.Może plik uszkodzony ale,żeby wszystkie wersje :gupek:
 
 
scorpia 
Nowicjusz



Dołączyła: 29 Lis 2008
Posty: 22
Skąd: Wrocław
Wysłany: 30-11-2008, 18:51   

dla zainteresowanych, grę można ściągnąć ze strony orange.pl :) poniżej link do gierki
TRU mobile
_________________
I'm sorry, I only play for sport
 
 
L_w_T 
Student



Dołączyła: 08 Lip 2008
Posty: 58
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 02-12-2008, 12:49   

Ja też mam ^^ ta gra wygląda jak pierwszy TR ;) - tylko że mam mały problem - Lara czasem łapie się krawędzi jedną ręką i za nic nie mogę się złapać drugą ręką . Może mi ktoś powiedzieć jaki klawisz mam wcisnąć aby zachować równowagę ?
Z góry dziękuje :tak:
_________________
 
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 02-12-2008, 13:16   

A patrzyłaś w instrukcję w menu gry? Powinna być zawarta tam taka informacja.
_________________
 
 
L_w_T 
Student



Dołączyła: 08 Lip 2008
Posty: 58
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 02-12-2008, 13:27   

Może jest , ale jest po angielsku . Przetłumaczy ktoś ? :D
_________________
 
 
 
scorpia 
Nowicjusz



Dołączyła: 29 Lis 2008
Posty: 22
Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-12-2008, 16:50   

L_w_T---> należy wcisnąć ten klawisz który odpowiada za "nietrzymającą" się rękę :) czyli jeżeli wisisz na prawej to musisz wcisnąć 4, a jeśli na lewej to 6, pozdrawiam :)
_________________
I'm sorry, I only play for sport
 
 
uciu999 
Podróżnik


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 255
Wysłany: 02-12-2008, 17:28   

Wie może ktoś czy aby uruchomić grę w wersji 3d trzeba mieć symbiana?? Mam Nokię 6300 i zastanawiam się czy mi pójdzie, a na próżno nie będę tracił kasy.
 
 
 
L_w_T 
Student



Dołączyła: 08 Lip 2008
Posty: 58
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 02-12-2008, 17:32   

Nie , nie trzeba mieć symbiana . uciu999, mogłeś przeczytać parę pierwszych postów w tym temacie .
_________________
 
 
 
scorpia 
Nowicjusz



Dołączyła: 29 Lis 2008
Posty: 22
Skąd: Wrocław
Wysłany: 03-12-2008, 12:51   

z tego co mi wiadomo są dwie wersje TRU na komórkę w 3D i 2D więc zapewne nie trzeba mieć symbiana na 2D
_________________
I'm sorry, I only play for sport
 
 
L_w_T 
Student



Dołączyła: 08 Lip 2008
Posty: 58
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 03-12-2008, 14:49   

scorpia, w 3d też nie trzeba mieć .
BTW , jestem w CM , po poziomie z Krakenem , w PDA pisze że zebrałam już wszystko i muszę tylko wyjść z poziomu ale byłam już wszędzie i nie wiem jak . Pomóżcie !
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.15 sekundy. Zapytań do SQL: 11