FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Wymagania Sprzetowe
Autor Wiadomość
Zu 
Nowicjusz



Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 8
Wysłany: 18-01-2010, 22:51   

Dziękuję za informacje, przełożenie płyty do innego napędu faktycznie zdało egzamin - jedynym posiadanym napędem oprócz zwykle używanego była felerna nagrywarka, więc myślałem, że nie zaskoczy. Instalacja poszła już bez błędów, choć pasek postępu wypełniał się strasznie powoli, zupełnie jakby napęd dokonywał iście heroicznego wysiłku. ;)
 
 
10thAlice 
Nowicjusz



Dołączyła: 26 Sty 2010
Posty: 3
Wysłany: 26-01-2010, 18:13   

A ja mam taki problem. Kupiłam TRU, zainstalowałam, wszystko pięknie, powinno chodzić. Włączam, a tu taki oto komunikat.

Ktoś móglby mi coś poradzić? Bardzo mi zależy, grałam kiedyś u kumpla i postanowiłam sobie też Larę sprawić ^^
 
 
Phoebe Poison 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Lut 2007
Posty: 646
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 26-01-2010, 18:15   

Podaj specyfikację kompa przede wszystkim.

Wygląda na to, że masz po prostu za słaby sprzęt.
_________________
Pain looks great on other people
That's what they're for
 
 
 
10thAlice 
Nowicjusz



Dołączyła: 26 Sty 2010
Posty: 3
Wysłany: 26-01-2010, 18:32   

Procesor: AMD Turion 64 x2, 2.00GHz
Karta graficzna: ATI Radeon X1200 series
3GB RAM
HD - 200 GB
Windows 7 mam obecnie.
 
 
Phoebe Poison 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Lut 2007
Posty: 646
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 26-01-2010, 18:53   

No to tak jak mówiłam - nie spełniasz minimalnych wymagań, które możesz obejrzeć tu: http://laracroft.pl/tr8/tech.htm
Przydałaby się nowa karta graficzna.
_________________
Pain looks great on other people
That's what they're for
 
 
 
10thAlice 
Nowicjusz



Dołączyła: 26 Sty 2010
Posty: 3
Wysłany: 26-01-2010, 19:08   

Uhh. No to super. Ale dzięki. Próbowałam też na drugim kompie, tam mam kartę NVIDIA GeForce 9700M GTS , ale to samo się działo, ten sam komunikat... Upewnię się jeszcze co do reszty danych, ale na razie nie mam do niego dostępu.
 
 
malykrzys 
Student



Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 61
Skąd: z Biedronki
Wysłany: 30-01-2010, 15:08   

Co do bledu opisanego powyzej to problem siedzi nie w karcie graficznej ale w sterownikach do karty. Ja mialem taki sam blad. Musisz zainstalowac directX9.0c uruchomic ponownie kompa. Ale u mnie jest inna sytuacja. Nie wiem czy mam cos z gra czy po prostu underworld nie chodzi na windows7. Wyskakuje mi ze blad programu. Kompatybilnosc z windows XP service pack2 nic nie daje. Wie ktos moze w czym tkwi knif i czy cos trzeba zrobic w windows 7 zeby gra normalnie chodzila?? Wymagania sprzetowe sa wystarczajace laptopa zakupilem wczoraj wlasnie z windows 7 i gra mi nie chodzi. Tzn gra sie na poczatku wczytuje ale po chwili wchodzi do windowsa i zamyka sie.
 
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 31-01-2010, 19:47   

A jakiego masz tego Windowsa 7? Ja mam Windows 7 Ultimate x64 i chodzi bez żadnego zarzutu.
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Hrithik_Roshan 
Obieżyświat



Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 1313
Wysłany: 31-01-2010, 20:29   

Hmmm to dziwne.
Windows 7 nie powinien robić problemu jeśli chodzi o TRU.
Gra jest młoda więc kombinacje z kompatybilnością nie są raczej potrzebne.
Ja też mam "siódemkę", ale Home Premium x32 i żadnych problemów nie doświadczyłem. Może jednak sprawdź wymagania? Ja na lapku też chciałem uruchomić kiedyś AC i pięknie się ładowało, a później wywalało do systemu. Co się okazało, karta graficzna była zbyt słaba.
_________________
"wiara jest rozjebana"
 
 
malykrzys 
Student



Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 61
Skąd: z Biedronki
Wysłany: 01-02-2010, 22:11   

No to jednak nie był błąd po stronie windowsa bo na Vista też mi nie chodzi.
 
 
 
Hrithik_Roshan 
Obieżyświat



Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 1313
Wysłany: 02-02-2010, 00:04   

malykrzys, a sprawdziłeś swoje parametry?
http://cyri.systemrequirementslab.com/srtest/
Stronka w przybliżeniu pokaże Ci czy TRU ruszy.
Jeśli wszystko będzie z wymaganiami ok to napisz do cenegi. :)
_________________
"wiara jest rozjebana"
 
 
malykrzys 
Student



Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 61
Skąd: z Biedronki
Wysłany: 05-02-2010, 20:15   

Już wykombinowałem. Mój laptop to ten. Niestety gra nie chodzi płynnie podejrzewam że troszkę za słaby procek. To bardzo mały laptop nie ma napędu DVD i dlatego musiałem zgrać na innym kompie obraz płyty pendrivem skopiować na ten i grać poprzez podłączenie do LCDka. Problem polegał na tym że musiałem zgrać cracka bo chociaż obraz był z oryginalnej gry to wiadomo był potrzebny i tu był bubel. Ale i tak nie chodzi za fajnie no i będę musiał grać w TR na XBOXie w który będę się musiał w przyszłym tygodniu zaopatrzyć tam na pewno będzie chodziło płynnie :) .
 
 
 
superB 
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 24-02-2010, 14:12   Problem z instalacją

Witam.
Nie chciałbym pisać o 'Wymaganiach sprzętowych' - jak brzmi temat.
Mam pewien problem z instalacją TR: Underworld.
Mianowicie kiedyś zainstalowałem tę grę i po pewnym czasie usunąłem gdyż w nią nie grałem,
ale w ostatnim czasie znowu przyszła mi chęć do gry w 'Underworlda'.
Wkładam swoją oryginalną płytkę i nie mogę zainstalować...
O proszę:
http://img519.imageshack....70/93204500.png
A jak chcę zainstalować przez setup.exe, to wyskakuje mi ten oto błąd:
http://img641.imageshack....03/91690464.png
- Nie mam pojęcia dlaczego pokazuje się ten błąd skoro na komputerze nie mam 'TRU'.
Jak na razie mam tylko zainstalowane:
Tomb Raider 1 Gold, Tomb Raider 3 i Tomb Raider - The Last Revelation.

W skrócie - chodzi mi o to, że nie mogę zainstalować gry Tomb Raider: Underworld.
Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii?
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 24-02-2010, 15:15   

superB, Nie wiem w jaki sposób usuwałeś to TRU, ale coś mi się wydaje, że po prostu wewaliłeś je w kosz... przez co w rejestrze zostały nieusunięte wpisy.

Wejdź w w edytor rejestru (uruchom --> regedit) następnie HKEY_CURRENT_USER --> Software --> Crystal Dynamics i usuń Tomb Raider: Underworld.

Podobnie w HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> Crystal Dynamics i również usuń Tomb Raider: Underworld.

Powinno pomóc.
_________________
 
 
 
superB 
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 25-02-2010, 22:44   

Wielkie dzięki, pomogło. ;)
Tzn. najpierw chyba odinstalowałem, a potem wywaliłem folder, bo coś w nim zostało.
Ale już mniejsza o to... ważne, że mi pomogłaś. Jeszcze raz dziękuję.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 28-05-2010, 15:58   

Piszę to tutaj bo to w sumie też rodzaj sprzętu...

No więc wszedłem na http://eu.tombraiderunderworld.com/ I chcę "Zacząć przygodę" (begin experience, czy coś). Ładuje się chwilę z napisem Sprawdzanie przepustowości łącza (bandwidth check) i wywala napis Przepraszamy, ale twoje łącze internetowe jest zbyt wolne (Sorry your internet connection is too slow). I naprawdę nie da się nic zrobić? Tam jest jakaś gra we flashu, online? Czy ktoś też tak ma? Mam łącze 512kb/s, i będę go mieć jeszcze przez dwa lata... Jakiego łącza z minimalną prędkością potrzebuje ten site?
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 28-05-2010, 16:53   

Adamaru, ja mam 2Mb/s i gra działa mi bez problemu. Początkowo trochę muliło przy buforowaniu ale potem już było ok. :)
A co do samej gry to jest to TRU z tym ze trzeba naciskać w niektórych miejscach klawisze aby zebrać punkty. Gdy się nie uda to punkty są odejmowane.
dokładnie nie wnikałam bo jakoś mnie to średnio interesuje. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 28-05-2010, 22:31   

Cy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co to za strona? To jakaś gra, czy coś?
W każdym razie ja mam tak, że wszystko mi się ładuje i jak dochodzę do napisu,że strona powinna się otworzyć w nowym oknie to nic się nie dzieje, nawet jak klikam "click here, if this doesn't happen". ;(
:pozdro:
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 28-05-2010, 22:48   

Zmień ustawienia wyskakujących okienek, ja tak zrobiłem i podziałało, ponieważ cała ta gra ładuje się w nowo otwartym oknie... Niestety, miałem za wolne łącze TT^TT
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
szakal 
Nowicjusz


Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 21-06-2010, 16:33   

witam mam problem z uruchomieniem gry TRU po zainstalowaniu gry i wlaczeniu jej pojawia sie blad: Program TRU przestal dzialac trwa wyszukiwanie problemu przez windows.

Co moze byc przyczyna ??
moj sprzet to acer aspire 5738ZG
intel pentium T4200 (2.0 GHz, 800 MHz FSB)
NVIDIA GeForce G105M 512MB
3GB DDR3
win vista

prosze o szybka odpowiedz :croft:
 
 
legat 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 2
Skąd: WWA
Wysłany: 21-06-2010, 23:47   

No więc mam ten sam problem co kolega wyżej. Gra zainstalowana poprawnie, wgrany patch 1.1. Klikam na ikone, wyskakuje konfiguracja (pierwsze uruchomienie), klikam OK.
Gra sie wlacza, jest czarny ekran z jakimis tam napisami, logo Eidos itp, wyskakuje komunikat czy wlaczyc autozapis i... CRASH, okienko "wyslij raport/nie wysylaj".
Za drugim razem crash od razu po logach firm, bez pytania o autozapis.

To samo na WinXP SP3 (org, wszystkie aktualizacje) jak i na Win7Pro (tez org+update'y)

Komputer to laptop:
Acer 5920G; Core2Duo T7300 2Ghz; GeForce 8600M GT 512MB; 2 GB RAM; HDDVD
wiecej info chyba nie potrzebne, pomocy :(
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 22-06-2010, 00:22   

Do obydwu kolegów pytanie podstawowe - jaka wersja gry?
_________________
 
 
legat 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 2
Skąd: WWA
Wysłany: 22-06-2010, 00:27   

napisalem wyraznie w swoim poscie ze wgrany patch 1.1...
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 22-06-2010, 00:41   

Miałem na myśli kwestię oryginał/pirat, a jeśli to pierwsze, to jakie wydanie (premierowe, Premium Games, etc).
_________________
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 22-06-2010, 12:58   

Jeżeli masz płytkę Underworld'a z TRUE (Tomb Raider Ultimate Edition) to prawdopodobnie jest to chyba jakiś problem z płytą. U mnie było tak samo, testowałem na kilku napędach i kompach i zawsze wynik ten sam. Niby gra się włącza, ale tak jak pisałeś po chwili wywala błąd. Chyba nie pozostaje nic innego jak tylko wymienić płytę pisząc do Cenegi. Tylko czy oni jeszcze wymieniają wadliwe płyty to nie wiem.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.18 sekundy. Zapytań do SQL: 10