FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Wymagania Sprzetowe
Autor Wiadomość
ouroboros 
Podróżnik



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 244
Wysłany: 13-09-2008, 16:25   Wymagania Sprzetowe

Minimalne wymagania sprzętowe Tomb Raider Underworld .
Sprawdz, czy zagrasz korzystajac z "Can I Run It" .

Nie sa jeszcze dopracowane maksymalne wymagania, ale minimalne - to podstawa .
Sprawdzajcie !
Can I Run It ?

Wybierzcie Tomb Raider Z listy, potem samo was pokieruje .
_________________
"I've lived many times longer than your entire civilization, but i've never seen such delicious irony..."
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 13-09-2008, 16:39   

Nie są to jeszcze dokładne wymagania minimalne, lecz oszacowane przez Eidos. W takim razie możemy się spodziewać kilku znacznych, bądź też nie zmian.

Tak czy siak, o płynność rozgrywki nie mam co się martwić :D
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Vaughn 
Praktykant


Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 103
Wysłany: 13-09-2008, 16:40   

U mnie TRU będzie działać.Wszystkie wymagania passed oh yes!!!!!.A bałem się że będzię problem :) :D
_________________
Świat zobaczyć w ziarenku piasku,
Niebo w dzikiej roślinie
Nieskończoność uchwycić w ręku
A wieczność w godzinie-William Blake,Wróżby Niewinności
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 13-09-2008, 16:47   

U mnie też wszystko ok. :D Ciekawa jest tylko jedna rzecz gdy odpaliłam ten test na Operze wypisała mi wszystkie komponenty jako nieznane. Zdziwiłam się czemu. Ale już na IE wszystko poszło jak po maśle. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Niko47 
Student



Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 92
Skąd: Polska :-)
Wysłany: 13-09-2008, 18:44   

Asyenna napisał/a:
Ciekawa jest tylko jedna rzecz gdy odpaliłam ten test na Operze wypisała mi wszystkie komponenty jako nieznane. Zdziwiłam się czemu. Ale już na IE wszystko poszło jak po maśle.

U mnie było identycznie. Wymagania "fail" :-( . Zresztą i tak nie liczyłem, że odpali chociaż na minimalnych detalach. Kto byłby chętny przelać parę tysiów na moje konto?
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 13-09-2008, 18:47   

Miło wiedziec, że nie tylko ja mam FAIL :p
_________________
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 13-09-2008, 19:16   

Ledwo mieszczę się w minimum, także będzie potrzebny gruntowny upgrade peceta bo nie ma szans na płynne wyświetlanie grafiki, a już na pewno nie na full detalach, a co najwyżej na off bądź low :(
Moja konfiguracja to sempron 1,8 GHZ (2,0 OC) DDR2 1024/800, Geforce7600GT.
Mam nadzieję, że silnik w przeciwieństwie do Legendy będzie zoptymalizowany jak należy. Patrząc na screeny zastanawiam się czy w grze dostępny będzie antyaliasing.
_________________
 
 
janek04 
Podróżnik



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 499
Skąd: London
Wysłany: 13-09-2008, 19:57   

Leeeeee mój laptop nie wytrzymie mam ponad polowe po minimum ale to jest i tak srednie a chcialbym sie cieszyc piekna grafa ;( :(
Bede musial kupic na xklocka mojego :( nie stety bede mial tomb raider nowego po angielsku a nie po polsku jak chcialem :( ;(
_________________
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 13-09-2008, 21:02   

A u mnie na całe szczęście wszystko jest na PASS. Dopiero wymieniałem kompa i nie przeżyłbym nawet jednego faila xD Tak więc teraz tylko czekać na demo, żeby się upewnić.
_________________

 
 
Nifriel 
Student



Dołączyła: 07 Maj 2007
Posty: 38
Skąd: Kraków
Wysłany: 13-09-2008, 21:15   

No to wygląda, że w nowego TR nie pogram niestety, ale jakoś nie przywykłam do wierzenia w takie testy. Wiedźmina też miałam nie odpalić, ponieważ Radeon 9550 nie jest obsługiwany, a tymczasem gra całkiem nieźle jak na tego grata się sprawowała...Poczekamy do dema to zobaczymy...
_________________
"Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś Ty, a drugim Śmierć."
 
 
Wtajemniczony 
Podróżnik



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 341
Skąd: Skrzyszów
Wysłany: 13-09-2008, 21:26   

Mam wszystko lekko nad minimum i szybkość działania oszacowana jest do połowy od napisu minimum w strone fast... :)
Najgorzej mam z prockiem i kartą grafiki... tylko kreska nad minimalnymi ale nadrabia to może 2,5gb ram... :)
_________________

 
 
 
ouroboros 
Podróżnik



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 244
Wysłany: 14-09-2008, 00:08   

Wtajemniczony napisał/a:
Mam wszystko lekko nad minimum i szybkość działania oszacowana jest do połowy od napisu minimum w strone fast... :)
Najgorzej mam z prockiem i kartą grafiki... tylko kreska nad minimalnymi ale nadrabia to może 2,5gb ram... :)

Moim zdaniem ta strona nie jest za bardzo kompetentna...Jedynie orientacyjnie przybliża mozliwosci komputerow, a w rzeczywistosci moze byc a - albo lepiej, b - albo naprawde gorzej .
Wezmy pod uwage,ze moj kolega robil ten test na karcie graficznej geforce 8800 GTS (a to naprawde dobra karta:>) a rowniez mial jedna kreske za "minimum" . Śmieszne - bo nie wierze,ze nowy Tomb Raider bedzie mial az takie straszne wymogi.
Jak bedzie z TR:U ? Zobaczymy wszyscy .
_________________
"I've lived many times longer than your entire civilization, but i've never seen such delicious irony..."
 
 
Matteusz 
Podróżnik


Dołączył: 27 Kwi 2007
Posty: 337
Wysłany: 14-09-2008, 09:39   

FAIL za słaby procek mam 2x 1,80 a tam potrzebne minimum 3GHz:/ no i karta graficzna za słaba brakuje jednej kreski aby bylo ok :( Załamalem się. Ale i tak demo ściagne bo niekiedy sa blednie podane wymagania i gra bedzie smigac.
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 14-09-2008, 10:14   

Ludzie, przestańcie z tymi kreskami!

Jak informuje nas program 'Can You Run It?':

Nie są to jeszcze dokładne wymagania minimalne, lecz oszacowane przez Eidos. W takim razie możemy się spodziewać kilku znacznych, bądź też nie zmian.

SystemRequirementsLab analizuje komputer pod względem wymagań poszczególnych gier, które dostarczyli im producenci tychże produkcji. Ale jak powszechnie wiadomo, wymagania minimalne zawsze są nieco zawyżone, po to, aby gracz spełniający właśnie min. wymagania, mógł zagrać w tytuł i cieszyć się płynną rozgrywką (na najniższym poziomie graficznym). Tak pewnie jest i tym razem, a w dodatku nie są to końcowe wymagania. Poza tym, położenie kreski, które dostarcza wam tylu zmartwień, jest liczone właśnie na podstawie wymagań gry podanych przez producenta jak i sprzętu w waszym kompie. Jeżeli spełniacie je minimalnie, to przecież kreska nie będzie przy znaczniku 'fast', tylko zaraz za granicą wym. minimalnych. Jest jeszcze coś. Jeżeli są podane tylko wymagania minimalne, to zawsze ta kreska będzie oscylować w innych granicach, bo nie ma jeszcze odniesienia do wymagań zalecanych czy optymalnych. Tak więc nie stresować się i poczekajcie, aż zostaną opublikowane finalne wymagania. Załączam jeszcze screena z analizy mojego kompa, na potwierdzenie tego, że licznik działa poprawnie.



Tyle z mojej strony.

Przepraszam za tak wiele powtórzeń słów wymagania, minimalne itd., ale inaczej nie dało się tego opisać.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
mateusz12 
Praktykant



Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 185
Wysłany: 14-09-2008, 10:29   

Jestem bardzo podjarany bo mam wszystko PASS :jumper: .
Wygląda na to że pójdzie.Może.
Jedyne co mam zle to stare stery od karty graficznej.

I jeszcze mały przegląd sprzętu:

Geforce 8600 GTS, 2 Gb ramu i Intel Core 2 Duo 2,4 Ghz.


:pozdro:
_________________

 
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 14-09-2008, 11:16   

Dokładnie, u mnie prawie wszystko jest na pass, jedynie muszę zaktualizować sterowniki karty dźwiękowej i graficznej, i będzie gitezzz. :)

Omg a do pasków tak wy się nie przyklejajcie, jak mówi kluz_kaa, to tylko tymczasowe, więc wszystko może się zmienić.

Ale osobiście uważam, że pewnie będą trochę niższe, bo wcale taka genialna ta grafika nie jest XD
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 14-09-2008, 12:29   

Do dupy z tym demem, że tak późno będzie. To byłby najlepszy test dla komputera i już dużo wcześniej wiedziałbym jaki sprzęt sobie sprawić by grafika na full detalach odtwarzana była płynnie, czyli chociaż 30 klatek na sekundę.
_________________
 
 
ouroboros 
Podróżnik



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 244
Wysłany: 14-09-2008, 13:00   

Nie zapominaj, ze demo jest oparte na wersji beta,co wiąże się z optymalizacja silnika, co z kolei powiązane jest z wydajnością i tak naprawdę prawdziwe "klatkowanie" i płynność ocenić można po finalnej wersji danej gry .
Swoja droga - jestem ciekawy, jak będą prezentowały się wymagania rekomendowane (tudzież maksymalne) .
_________________
"I've lived many times longer than your entire civilization, but i've never seen such delicious irony..."
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 14-09-2008, 13:15   

Szczerze powątpiewam aby trzy czy cztery dni przed premierą wersja finalna tak bardzo różniła się od dema.
_________________
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-09-2008, 14:56   

Skoro i tak chcesz kupić pełną wersję, to możesz zrobić to najpierw, a potem sobie do niej dostosować kompa, tak samo jak zrobiłbyś to z demem. Różnica raptem kilku dni :p
_________________
...and touch the flame
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 14-09-2008, 17:22   

Ja mam niestety FAIL. Ale liczę, że do tego czasu uda mi się kupić nowego kopa, do którego przymierzam się od jakiegoś czasu. Obym zdążył... Póki co trzeba wpaść do koleżanki na jej kompie pograć - ona sama też się wkręciła w TR'a za moją sprawą ;D
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Andźej 
Student



Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 48
Wysłany: 14-09-2008, 19:55   

A ja mam prawie wszędzie fail'a...ale nie przejmuję się tym wcale,bo o tym że TRU nie będzie działał na moim kompie wiedziałem już odkąd powiedzieli,że będzie tylko w next-genie,czyli w grudniu jak się nie mylę :D Dlatego już od stycznia proszę się rodziców,żeby mi kupili nowego kompa i zrobią to właśnie na początku listopada :D Musze przyznac,że mi się wyjątkowo poszczęściło :D
 
 
Jerrem_Y 
Obieżyświat



Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1017
Skąd: Poznań
Wysłany: 14-09-2008, 19:57   

A ja mam jedno wielkie pass. Bo mam ps2 :p tak bardzo w nosie mam te wszystkie graficzne bajery. Ciesze się, że sobie spokojnie pogram.
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 14-09-2008, 21:00   

Jak tak patrzę na te wymagania, to stwierdzam, iż gra ruszyłaby mi nawet na starym kompie. Musiałabym wymienić tylko kartę graficzną - miałam Nvidię Geforce fx 5200 :P

Tak czy siak komp jest nowy i o wymagania się już nie muszę martwić. Wszędzie 'PASS' :)

Oj, wiedział mój poprzedni komp kiedy się popsuć, wiedział :tak:
 
 
 
marrrcin 
Praktykant



Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 142
Skąd: Underworld
Wysłany: 14-09-2008, 21:22   

A mi się nie chce sprawdzic, jak włączam to mi się pojawia to:
_________________
Oczy są zwierciadłem duszy. Mówią o człowieku więcej, niż on sam chciałby o sobie powiedzieć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.213 sekundy. Zapytań do SQL: 11