FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TRAOD SCU
Autor Wiadomość
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 07-07-2004, 12:14   TRAOD SCU

Niedawno zainstalowałam ten program i naprawdę sie zdziwiłam, najbardziej dodatkowym treningiem. Podwójne pistolce też są fajne, tylko jakos dziwnie strzelają :/ Najbardziej jednak zdenerwowały mnie ciągle pojawiające się "siniaki" na ciele Lary. Zrobiłam pare screenów. Czy ktoś wie, czy można coś zrobić, żeby tego nie było??? Strasznie mnie to wnerwia jak gram :evil:
_________________
Miow.
 
 
 
Valkiria 
Obieżyświat



Dołączyła: 18 Gru 2003
Posty: 795
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 07-07-2004, 13:08   

Eeeee...jak ja w to grałam to Lara była cała. Pierwszy raz takie coś widzę :shock: . A może podczas gry się pokaleczyła a takie coś miało być. To mnie naprawde zdziwiło :shock: .
_________________
Chi's Sweet Home <3
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 07-07-2004, 13:36   

No mnie właśnie też. W Parisian Ghetto podczas rozmowy z bezdomnym Lara też ma takie plamy, tylko że niebieskie. A potem znowu są czarwone.
_________________
Miow.
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 07-07-2004, 16:21   

Wspomniane wcześniej niebieskie plamy:
_________________
Miow.
 
 
 
Valkiria 
Obieżyświat



Dołączyła: 18 Gru 2003
Posty: 795
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 07-07-2004, 16:58   

Albo to są oddziaływania związku gry z tym programem. Może poprostu coś jest nie tak, proponuję zainstalowanie (jeśli nie masz) patcha 52, lub przeinstalowanie. Nie mam pojęcia.
_________________
Chi's Sweet Home <3
  
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 07-07-2004, 17:00   

Zainstalowałam wszystkie patche, potem sie wqrzyłam i zainstalowałam wszystko od nowa, ale plamy nadal są :/
_________________
Miow.
 
 
 
Frodo_hobbitek 
Obieżyświat



Dołączyła: 16 Gru 2003
Posty: 1239
Skąd: Sieradz
Wysłany: 09-07-2004, 20:43   

Biedna Lara. Co jej zrobiłaś? :P :wink: Sądzę, że to jednak siniaki. Core zapowiadało, że w TAOD ma być widać obrażnia Lary typu złamana ręka itp. Spróbuj skoczyć z dużej wyskoości i coś jej złamać :mrgreen:
_________________
Niech Moc będzie z Tobą, Gość!
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 09-07-2004, 21:35   

Dobra, ale te siniaki nie pojawiają sie na stałe, tylko w zależności od ustawienia pojawiają się, znikają, pojawiają sie w innych miejscach i tak w kółko... Dobija mnie to totalnie :evil:
_________________
Miow.
 
 
 
Valkiria 
Obieżyświat



Dołączyła: 18 Gru 2003
Posty: 795
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 09-07-2004, 23:11   

Nie gadaj tylko łam :) . Jeśli są te siniaki, to może sobie coś złamie :roll: . Chciałabym to widzieć :twisted: :wink: . Nie, że jestem sadystka :wink: , ale jeśli to miało być, to z chęcią obejrzę kolejną dziurę w grze.
_________________
Chi's Sweet Home <3
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 10-07-2004, 00:27   

Łe tam, nie sądzę żeby mogła coś sobie połamać. Jak spadnę z dużej wysokości to albo stracę większość życia, albo się zabiję :)
_________________
Miow.
 
 
 
Frodo_hobbitek 
Obieżyświat



Dołączyła: 16 Gru 2003
Posty: 1239
Skąd: Sieradz
Wysłany: 10-07-2004, 13:05   

Jeśli siniaki pojawiają sie lub znikają w zależności od ustawienia kamery, pewnie to błąd w grze albo pozostałości po próbach wproawdzenia prawdziwych siniaków :mrgreen: To może być coś takiego jak z moją wodą - raz jest, raz jest niema (tzn. jest czarna), zlaeży jak ustawię kamerę.
_________________
Niech Moc będzie z Tobą, Gość!
 
 
 
Valkiria 
Obieżyświat



Dołączyła: 18 Gru 2003
Posty: 795
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 16-07-2004, 16:30   

Ponownie używam tego programu, gdzie można załadować ten level, którego nie ma?? Gdzie i co ustawić??
_________________
Chi's Sweet Home <3
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 16-07-2004, 21:48   

START/Programy/TRAOD SCU/Extras/Instal Secret Area trainining... Chyba tak to leciało...
Poprostu to zainstaluj, włącz grę i załaduj save'a.
_________________
Miow.
 
 
 
Valkiria 
Obieżyświat



Dołączyła: 18 Gru 2003
Posty: 795
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 16-07-2004, 23:05   

Tam nic takiego nie ma jak Extras... :| . I w tym programie też.
_________________
Chi's Sweet Home <3
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 16-07-2004, 23:49   

To ja Ci prześlę kiedyś przez gg tego save'a, albo jakoś... Tylko wejdź kiedyś na gg i się do mnie zgłoś :mrgreen:
_________________
Miow.
 
 
 
Valkiria 
Obieżyświat



Dołączyła: 18 Gru 2003
Posty: 795
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-07-2004, 10:49   

No dobra, ja mam cały czas "niewidoczny". Ale czy to da się przesłać przez GG??
_________________
Chi's Sweet Home <3
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 17-07-2004, 14:34   

Tak, da się przesłać. To tylko save. Potem skopiujesz go do folderu Save Game w TAOD, włączysz grę, załadujesz i już :mrgreen:
Jak będziesz na gg, to napisz.
_________________
Miow.
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 19-09-2004, 19:34   

Powiem jedno. Ten program, to totalna dupa, ale gram z tym tylko po to, żeby zobaczyć Kurtisa z chirugai, bo ponoć jest. Po pierwsze, Lara ma od samego początku sprint, jest "silniejsza" i robi duuuże susy, co bardzo przeszkadza. Skoki są wymierzone i wzrastają w miarę gry, a tutaj jak od początku skacze się na 5 metrów, to często nie można utrafić, bo skacze się dalej niż się chce :/ I to jest strasznie wnerwiające i trudne :/ Ale czasem też pomocne, ale baardzo żadko....
_________________
Miow.
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 23-09-2004, 14:01   

Zmieniam zdanie, poprostu w 100% :!: :!: :!: Dzisiaj sobie szperałam w tym programiku i szukałam coś o nim w necie... Wcześniej myślałam, ze to tylko dodatkowe bronie, wybór levelu, scenki itd, ale pomyliłam się :!: Ściągnijcie sobie TRAOD SCU i wypróbujcie te opcje:


DebugKeys

B Flying Lara. Press Action to finish
F1 Windowed / Full screen
Shift F2 Turn the rain off
F3 Change debug information pages (press 7 times to clear all info)
F4 F4 Frame Rate Compression Off/On (toggle)
F5 Bumpmaps (toggle)
Shift F5 Metal (toggle)
CTRL F5 Post Process (toggle)
F6 Environment (toggle)
Shift F6 Fur (toggle)
ctrl F6 Depth of Field (toggle)
F7 Specular (toggle)
Shift F7 Skin (toggle)
ctrl F7 Glow (toggle)
F8 Camera zoom in
Shift F8 Camera Zoom out
ctrl F8 Depth
F11 Wireframe, solid, ambient light, spot light
Esc then Tab adds two extra items to the menu. Level Skip and Debug menu. The debug menu does have lots of options, but many of them will crash the game when used.



Napewno się zdziwicie, bo ja sama miałam w głowie jedynie "ale odjazd" :wink: Latająca Lara - to jest coś, teraz mogę "polecieć" gdzie tylko mi się podoba! :P Ważne jest, żeby zaznaczyć opcję Debug Keys przed włączeniem gry. A żeby nagrywać dema nie instalujcie patcha V52! :>



Sory za 3 posty pod rząd :/

Lecę grać :P :narka:
_________________
Miow.
 
 
 
Valkiria 
Obieżyświat



Dołączyła: 18 Gru 2003
Posty: 795
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-09-2004, 16:35   

I to trzeba tylko wcisnąć podczas gry? I co znaczą niektóre, bo są z deko oznaczone dziwnie...no wiecie o co chodzi... :> .
_________________
Chi's Sweet Home <3
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 25-09-2004, 21:23   

Tak, ale najpierw oczywiście trzeba mieć TRAOD SCU i włączyć opcję Debug Keys. Myślę, że niepotrzeba opisywać wszystkiego, wypróbuj sobie, to zobaczysz, bo jak ja opiszę, to się jeszcze nikt nie połapie o co chodzi :P :wink:
_________________
Miow.
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 26-09-2004, 18:25   

u mnie też są jakies siniaki.... i to bez tego programiku.. od razu były.

czy ktos wie jak pozbyc się tych siniakó? dziwne, że one są tylko na postaci Lary i kurtisa.. na innych nie.. czy ktoś wie jaką opcję trzeba przestawić?????
_________________
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 26-09-2004, 18:33   

Jestem ciekawa czy jeśli teraz odinstaluje TRAOD SCU i zainstaluję od nowa TAOD, to siniaki pozostaną. Wcześniej tego nie było, dopiero jak zainstalowałam ten programik...

Cez:
u mnie są bez tego programu, więc pewnie to przez ustawnia karty graficznej a nie tego SCU..
_________________
Miow.
 
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Dołączyła: 13 Wrz 2004
Posty: 1159
Skąd: z wykopalisk
Wysłany: 27-09-2004, 15:34   

Zainstalowalam sobie ten caly smieszny programik i wkurza mnie niesamowicie jakis kolorowy pasek po lewej stronie ekranu. Na cala jego dlugosc miga mi na zielono-czerwono a na gorze jakies cyferki literki skacza czy cos mozna z tym zrobic? czy to tylko u mnie taka dupa?
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 27-09-2004, 15:57   

hej, przed chwilą zobaczyl;ęm Kurtisa wymachującego kółkiem kurtisa hipnotyzującego rękoma, zobaczcie :P
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.146 sekundy. Zapytań do SQL: 11