FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy i Bugi w TR Legend
Autor Wiadomość
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 06-08-2011, 08:23   

Co do kwestii mokrych ciuszków - to nie jest bug, tylko jedna z wad NG na PC. Ten tryb nie ma wielu efektow i szczegółów, które występują na X360 i PS3.
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 06-08-2011, 10:20   

Teraz ten NextGen wydaje mi się lekko niedopracowany, po tych wszystkich bugach... I skoro Lara nie może się ani ubrudzić, ani zamoczyć, a bez NG mogła - niedobrze...
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 13-08-2011, 12:52   

I znowu mam buga, tym razem Kazachstan. Kiedy po zeskoczeniu z pociągu źle skoczyłam i nie chwyciłam liny, Lara spadła na dół, a kiedy na dole znowu skoczyłam nie tam gdzie chciałam, wbiła się w barierkę i nie chciała się stamtąd ruszyć, po prostu zamarla w takiej pozycji, jakby właśnie skądś spadała... A, i w Boliwii na NG, podczas walki z najemnikami Rutlanda, otoczenie czasami znikało i robiło się biało. Jeszcze jedno - nie wiem czy to bug, ale z pewnością rzecz odbiegająca od normy :D kiedy wczoraj włączyłam kod na Excalibura, pojawił się inny miecz... Może go opiszę: okrągła głowica (srebrna albo złota), złoty trzon, pośrodku jelca duża, srebrna czaszka, sam jelec w kształcie czterech zakrzywionych, czarnych szponów, po dwa na każdą stronę. Ostrze srebrne, falowane. Strzela czerwonym światłem. Screena nie zrobiłam, ale to wszystko na serio... Miałam go tylko raz... Czy komuś się to zdarzyło i jest jakiś sposób, żeby zawsze mieć ten miecz? Jest ładniejszy od Excalibura.
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 13-08-2011, 13:17   

Mówisz o mieczu Soul Reaver:

dostaje się go za przejście TRL w 100% a odblokowuje się go kodem backspace i 0. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 13-08-2011, 14:18   

Asyenna, wielkie dzięki :thanx: , musiałam zamiast 9 nacisnąć 0 i nawet nie zauważyłam :D a ten miecz różni się jakoś mocą od Excalibura czy tylko wygląd jest inny?
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Stjarna 
Student



Dołączyła: 25 Cze 2011
Posty: 30
Wysłany: 29-08-2011, 22:02   

Nie wspominając o słynnym wywalaniu do pulpitu w przypadku Kazachstanu + next-gen, grając ostatnio w misji w Anglii spadłam z jakiejś półki między dwie kolumny i nie mogłam się stamtąd wydostać :gupek:
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 30-08-2011, 16:33   

Ten Kazachstan jest już chyba znany wszystkim, w Nepalu jest podobnie, choć już mniej wywala. A gdzie dokładnie były te dwie kolumny w Anglii? Pytam z ostrożności, żeby w to paskudztwo nie wpaść przez przypadek :P
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
MoszuneK 
Nowicjusz



Dołączył: 03 Lis 2011
Posty: 5
Wysłany: 04-11-2011, 11:08   

Mi bug się trafił w Japonii, kiedy walczyłem z Takamoto to on stał, nie ruszał się nic...
 
 
bartekac 
Nowicjusz


Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 1
Wysłany: 18-12-2011, 12:15   

Witam. Z gory przepraszam ze tutaj pisze ale mam problem z gra. Wszystko dziala tylko nie wiem o co chodzi z tym zapisywaniem gry. Wciskam save a gdy po jakims czasie chce zaladowac to zaczynam gre duzo wczesniej i musze jeszcze raz przechodzic poszczegolne zadania. Dajcie znac czy to jest norma. Dzieki.
 
 
Ruda^^ 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Kwi 2011
Posty: 18
Wysłany: 18-12-2011, 13:58   

bartekac napisał/a:
Witam. Z gory przepraszam ze tutaj pisze ale mam problem z gra. Wszystko dziala tylko nie wiem o co chodzi z tym zapisywaniem gry. Wciskam save a gdy po jakims czasie chce zaladowac to zaczynam gre duzo wczesniej i musze jeszcze raz przechodzic poszczegolne zadania. Dajcie znac czy to jest norma. Dzieki.


Tak to norma.

Dzieje się tak bo kiedy masz check point to jak nie dojdziesz do następnego po nim a się zapiszesz to cię przywraca do tamtego :D
_________________
Słodka, niewinna, idiotka, suka lub szmata?! Jak wolisz?! Mi to lata!
 
 
 
ak 
Nowicjusz


Dołączyła: 10 Sty 2012
Posty: 1
Wysłany: 10-01-2012, 22:38   

ja się spotkałam w sumie tylko z jednym bugiem (reszta to jakieś niedociągnięcia w grafice, o których pisanie nie ma najmniejszego sensu:)). W Anglii, kiedy strzeli się do jednej z kolumn odwracających uwagę smoka (ale jeszcze przed walką z nim - zanim wejdzie się do grobowca), to potem, podczas walki, ostatnia klatka nie spada. Żeby 'zadziałało' trzeba powtórzyć poziom bez zbędnych strzałów :)
 
 
dracjonis 
Nowicjusz



Dołączył: 22 Maj 2012
Posty: 27
Wysłany: 23-05-2012, 19:01   

Mam pytanie, odnośnie programu, którego adres do pobrania został podany w pierwszym poście tutaj. Czy program nagrywa z głosem, czy bez niego? Krótko mówiąc, czy mogę rozmawiać podczas nagrywania, czy będzie słychać mój głos?
 
 
 
eee...mleko?! 
Podróżnik



Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 207
Skąd: Mandżugoria
Wysłany: 14-08-2012, 18:29   

Ja grając na ps2 zauważyłem , że w Japoni w trakcie rozmowy z takamoto za Larą ... przechodzi druga lara tylko już w podartej sukni , a na PC nie przeszłem legendy , ale w demku było kilka sytuacja takich jak :

1.Myszka pojawiła się na ekranie i znikać niechciała wcale :D

2.W drugiej cutscence po wciśnięciu ,, skip cinemastatic '' obok lary pojawia się jej pasek z całym wyposarzeniem, ale zaraz znika :tak:
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 700
Skąd: Gorzów
Wysłany: 07-10-2012, 22:41   

Ja miałem śmieszną sytuację w Nepalu. Kiedy wejdzie się do tego wraku samolotu nad przepaścią to może spaść na dół w taki sposób, że Lara zdąży z niego wyskoczyć :D Mimo to i tak trzeba zaczynać od ostatniego punktu kontrolnego, gdyż jest to potraktowane tak jakbym zginął :O Spróbujcie to zrobić. Ja specjalnie chciałem wyskoczyć podczas gdy ten wrak samolotu się przechylał i gdy Lara już wyskakiwała on spadł na dół :mrgreen2:
_________________


Co jest Gość ;)
 
 
 
Alina 
Student



Dołączyła: 01 Kwi 2013
Posty: 68
Wysłany: 08-04-2013, 21:21   

Heyka. Mam takie pytanie techniczne bardziej... Mam na szczęście na jednym kompie dwa Windowsy, XP i 7 x64, ale chciałabym, dla wygody, mieć wszystkie Tomb Raidery na Win 7. Niestety Legenda odmawia posłuszeństwa. Najpierw wcale się nie chciała uruchomić, po dodaniu gry do DEP mogłam spokojnie pograć tylko do Kazachstanu, często mi się potem wyłącza, zwłaszcza przy przerywnikach, a ja je lubię... Jest na to jakaś rada? W ogóle to jest to bardzo dziwne, przecież gra podobno działa pod Vistą, a Vista się chyba aż tak baardzo nie różni od 7... Teraz kupiłam sobie Kolekcję Ultimate Edition, więc mam też Anniversary. Jeszcze nie instalowałam, ale może mieć ten sam problem. Underworld już się uruchamia na 7, więc przynajmniej z tym jest OK.
 
 
erawiw 
Nowicjusz



Dołączyła: 04 Kwi 2013
Posty: 27
Wysłany: 08-04-2013, 21:25   

Z tego co kojarzę dużo gier ma focha na Vistę i 8 ;)

A co do bugów-najpraktyczniejszy jest prawie na samym poczatku Ghany,kiedy to otwieramy te kamienne "wrota" obok po rozhuśtaniu się mozna wskoczyś na niewidzialna kładkę przez co mamy podan połowę poziomu za sobą-praktyczne przy Time Trialach :P
_________________

Freedom is life's greatest lie...
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 09-04-2013, 16:47   

Alina, jeśli grasz z włączonym trybem NextGen to spróbuj go wyłączyć. Pamiętam, że własnie w Kazakhstanie przy włączonym NGenie często grę wywalało do Windy w trakcie scenek.
_________________
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 09-04-2013, 19:04   

Zgadza się - Kazachstan jest niestety wadliwy na PC - gra często wywala się do windowsa. Ostrzegam, że to samo dzieje się w przypadku Nepalu - najczęściej gdy docieramy do ruin zaraz po interaktywnej scence z wrakiem samolotu. Tam też najlepiej wywalić Next Gen - dla mnie to spora wada gry bo to jeden z najpiękniejszych leveli w grze, a w trybie lepszej grafiki po prostu urywa głowę, a nie można na to nawet popatrzeć...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Alina 
Student



Dołączyła: 01 Kwi 2013
Posty: 68
Wysłany: 10-04-2013, 13:12   

Już odinstalowałam TR Legend z W7 i miałam zamiar instalować na XP, bo tam nie mam z grą absolutnie żadnych problemów, ale może się skuszę na mały teścik... Ostatecznie to nie zajmuje aż tak dużo czasu. Tyle, że ja nie mam bladego pojęcia o co chodzi z tym "Next Generation", ani jak to się włącza lub wyłącza..?


Sorry za offtop, ale...
Ale mój plan by grać we wszystkie części TR na W7 i tak spełzły na niczym, bo Anniversary odmawia również posłuszeństwa. Włącza się po dodaniu gry do DEP, ale nie chce się gra zapisywać. Tzn. jak sobie gram i zapisuję\wczytuję to jest OK, ale po ponownym uruchomieniu gry, gra twierdzi, że nie ma żadnych zapisów i trzeba grać od nowa. Obawiam się, że jestem skazana na posiadanie dwóch Windowsów.
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 10-04-2013, 13:45   

W przypadku Anniversary spróbuj w ustawieniach (właściwościach launchera - prawy przycisk myszy->właściwości->zgodność) wybrać zgodność z Win XP. Szczerze, nie grałem w trylogię pod W7, więc nie wiem czy to pomaga, ale w wielu innych przypadkach - tak.

A co do Trybu NGen w Legendzie to włączasz/wyłączasz go bardzo prosto w ustawieniach graficznych.
_________________
 
 
Alina 
Student



Dołączyła: 01 Kwi 2013
Posty: 68
Wysłany: 11-04-2013, 17:51   

Lol, raczej sobie nie pogram, ani w Legendę, ani w Anniversary. Na Win 7 nie bardzo chcą działać, a na XP... dźwięk mi strasznie trzeszczy. Ja grałam w te części TR wieki temu, prawdopodobnie przed wymianą karty dźwiękowej, a wymieniałam ze zintegrowanej na Sound Blaster Audigy SE. Zabawne, na Windowsie 7 nie mam absolutnie żadnych problemów z dźwiękiem. Nie wiem o co biega. Może mi się już komp sypie...
 
 
Alina 
Student



Dołączyła: 01 Kwi 2013
Posty: 68
Wysłany: 11-04-2013, 23:04   

Dzięki ludzie, po raz kolejny mi pomogliście :D Obie odsłony działają! Właściwie to cała seria działa na Windowsie 7 x64. W Legendzie zdaje się wystarczy dodać plik uruchamiający grę do DEP i pamiętać o wyłączaniu nGen w grafice, przy problemowych lokacjach. W Anniversary trzeba też dodać grę do DEP, oraz ustawić tryb zgodności na Windowsa XP.

A co do Windowsa XP, to zaczyna mnie coraz bardzie drażnić...Tomb Raider Angel of Darkness nie chce mi się na nim kulnąć, w Legendzie i Anniversary trzeszczy dźwięk. Podejrzewam, że to kwestia sterowników. Jakiś czas temu wymieniłam grafikę i kartę dźwiękową, podejrzewam, że sterowniki do Windowsa XP pisane są byle jak, bo kto teraz uruchamia Windowsa XP na nowszym sprzęcie... Do niedawna mój WinXP był... niezawodny!
 
 
bobban 
Nowicjusz



Dołączyła: 14 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 27-01-2014, 17:22   

W TRL jest niestety dużo bugów, począwszy od Lary ,,wtapiającej się'' w kamienie, kończąc na skrócie w Ghanie, kiedy omijamy jakieś 3/4 levelu :> Legenda, mimo,że jest troszkę niedopracowana,nie ma jednak tylu bugów co AOD ;) Ja nie miałam jakichś wielkich bugów,najgorszy to chyba zanikające tekstury w Kazachstanie :p

:offtopic:
Jak działa kod na kuloodporność?? Ktoś kiedyś pisał,że to znaczy,że Lara jest nieśmiertelna,ale kiedy chciałam przejść przez ogień,traciłam życie :(
_________________
Ukończyłam:
TR Legend
TR Underworld

Tomb Raider uzależnia :D

Nie lubię Tomb Raider 2013 -.-
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 27-01-2014, 17:48   

bobban napisał/a:

Jak działa kod na kuloodporność?? Ktoś kiedyś pisał,że to znaczy,że Lara jest nieśmiertelna,ale kiedy chciałam przejść przez ogień,traciłam życie :(


Bo kuloodporność chyba rozumie się samo przez się :p .
_________________
 
 
Evil 
Student



Dołączył: 21 Sty 2014
Posty: 31
Skąd: Z daleka :)
Wysłany: 27-01-2014, 18:20   

W Legendzie nie miałem bugów. A co do kuloodporności to np na kopniaki i ataki zwierząt też działa.
_________________
Nadzwyczajne jest to co robimy, a nie to kim jesteśmy... <3 Dobrodzieje są wśród nasss...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.165 sekundy. Zapytań do SQL: 10