FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy i Bugi w TR Legend
Autor Wiadomość
Kyo 
WoTR Team



Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 593
Wysłany: 02-12-2006, 13:52   Co w Legend piszczy :> ?

Zakładam ten temat, bo coś ostatnio nudno na naszym forum. Jedynie Anniversary daje o sobie znać. Topic ten jest dla ludzi ciekawych nie do końca realnej fizyki gry. Jak zapewne zdążyliście zauważyć (albo i nie :p ) w Legend pełno jest bugów, ułatwień i różnych skrótów w pokazywaniu tego co się dzieje na ekranie. Jeśli uda Wam się uchwycić coś śmiesznego czy ciekawego w naszej Legendzie, to ten topic służy temu byście to pokazali. Liczy się wyobraźnia, inwencja i sprawne oko :)

Tutaj macie linka do programu nagrywającego grę podczas rozgrywki :> :
http://www.planetgamecam.com/


Na pierwszy ogień idą filmiki z Tokyo pokazujące przedwczesną (równie absurdalną co śmieszną) śmierć Lary :>

Enjoy xD

http://rapidshare.com/fil...Tokyo1.avi.html
http://rapidshare.com/fil...Tokyo2.avi.html
http://rapidshare.com/fil...Tokyo3.avi.html
http://rapidshare.com/fil...Tokyo4.avi.html
 
 
e_g 
Odkrywca



Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1674
Skąd: Poznań
Wysłany: 02-12-2006, 15:32   

youtube youtube youtube :p Filmiki na przyszłość prosze umieszczać na youtube.com :p
_________________
 
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 02-12-2006, 17:05   

To pochwalę się odkrytym ostatnio bugiem w Ghanie... Grałem sobie, grałem a tu nagle... Sami spójrzcie :)

BUG 1
BUG 2

Efekt śmieszny, zwłaszcza w bugu 2 :)
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
  
 
 
 
Cinek 
Obieżyświat



Dołączył: 13 Lut 2005
Posty: 918
Wysłany: 02-12-2006, 17:05   

Jej, wypaśne są te śmierci :D Ostanio ktoś liczył wzorem fizycznym, prędkość Lary podczas zabijania, a tu się okazuje, że Lara ginie jeszcze przed dotknięciem ziemi xD Nie ma to jak Legędowa fizyka :D
_________________
 
 
 
Kolka:) 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Sie 2006
Posty: 229
Skąd: ze 100licy :D
Wysłany: 02-12-2006, 17:16   

heh fajne xD ten pierwszy bug właśnie niedawno odkryłam i muszę ci powiedzieć, że mocno się zdziwiłam a później się zaczęłam śmiać...
a co do posta Kyo... jak obejrzeć te filmiki??? :-P
_________________
She's so stupid, what the hell do you think?!
 
 
 
Kyo 
WoTR Team



Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 593
Wysłany: 02-12-2006, 18:10   

Kolka:) napisał/a:
heh fajne ten pierwszy bug właśnie niedawno odkryłam i muszę ci powiedzieć, że mocno się zdziwiłam a później się zaczęłam śmiać...
a co do posta Kyo... jak obejrzeć te filmiki???


Klikasz na linka i wybierasz rodzaj ściągania pliku ("free"). Pojawi się zegar odliczający czas do pojawienia się okienka z plikiem. Potem zapisujesz plik na dysku i wsio ;-)
Dałem linki z plikami do ściągania, bo youtube strasznie pogarsza jakość. Zresztą sami zobaczcie na przykładzie:

Filmik

A te bugi, co zamieściła kluz_ka są serio niezłe ;-) Podobnie udało mi się zajrzeć do wnętrza Lary stojąc przy skale w Boliwii. Jak nagram to zamieszczę :>
 
 
Kolka:) 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Sie 2006
Posty: 229
Skąd: ze 100licy :D
Wysłany: 02-12-2006, 18:39   

może nie skumałam ale.... nie ma zegara, tylko niżej jest czym chcę zapłacić. a ja nie chcę płacić :-P ale wcześniej jest takie coś że mam tam wstawić jakiś filmik czy obrazek czy jeszcze co innego :039:
_________________
She's so stupid, what the hell do you think?!
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3986
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 02-12-2006, 19:45   

Nom, niestety czasem tak jest, zwłaszcza u tych ktorzy maja niezmienne IP. Lepiej wrzucac to na youtube, tylko dziwne czemu az tak jakosc sie pogorszyła... Szkoda
_________________
 
 
Kyo 
WoTR Team



Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 593
Wysłany: 02-12-2006, 21:42   

Typ pliku flv, to większy badziew niż myślałem. Tutaj zapuszczam krótki filmik zlepiony ze wspomnianych scenek (i innych) z TRL z podkladem muzycznym (swoją drogą, nic mi do tego nie pasowało, chyba że wielki por :p ) Może teraz da rade zobaczyć ;-) ? Dłuższą wersję..? :

http://vids.myspace.com/i...eoID=1508157916

I na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=PINARsK4yOA
 
 
Neona 
Podróżnik



Dołączyła: 17 Cze 2007
Posty: 410
Skąd: Poznań
Wysłany: 22-08-2007, 11:43   Błędy i Bugi w TR Legend

Nie zauważyłam takiego tematu więc go zakładam. Tutaj możemy opisac błędy i bugi które nam się przydarzyły podczas grania W TR legend. Ja mam na przykład błąd w Croft Manor-lara powinna chwycic się drążka poziomo a nie pionowo...
Czyli pionowy a niewidzialny drążek:

 
 
Lady Sowa 
Student



Dołączyła: 07 Sie 2007
Posty: 59
Wysłany: 22-08-2007, 12:14   

JA moze kiedy indziej dam moje screeny ale znalalam duuuzo lepsze bugi, drabinka na sali w crof manor to nic ale lara plwajaca w swoim wlasnym lozku top jest cos!

niestety udalo mi sie tylko raz ale sprobuje
jeszcze raz lub innaczej
_________________
''xD'' fan
 
 
Neona 
Podróżnik



Dołączyła: 17 Cze 2007
Posty: 410
Skąd: Poznań
Wysłany: 22-08-2007, 12:35   

O następny screen z bugiem z poziomym drążkiem :
 
 
Zip 
Podróżnik



Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 286
Skąd: Z Galicji
Wysłany: 23-08-2007, 16:54   

Może te ,,poziomki" odpowiadają Next-Genowi :638:
 
 
 
Grimlock 
Student



Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 66
Wysłany: 24-08-2007, 08:29   

Niewidzialny pionowy drążek w salce gimnastycznej miałem w angielskiej i polskiej wersji w trybie NG jak i bez niego. Obie TRL oryginały.
 
 
Jasmine 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Sty 2006
Posty: 574
Wysłany: 24-08-2007, 09:37   

Miałam to samo, ja nigdy nie używałam trybu NG. Ten drążek pozostał po tym urządzeniu tylko z drugiej pozycji.
_________________


 
 
Yuna 
Student



Dołączyła: 27 Lip 2007
Posty: 92
Wysłany: 24-08-2007, 14:43   

Lara stoi w dziwnym miejscu;):
1
2
3
4
 
 
 
Yuna 
Student



Dołączyła: 27 Lip 2007
Posty: 92
Wysłany: 24-08-2007, 18:07   

Przepraszam za dwa posty pod rząd, ale nie mogę już edytować poprzedniego:(. Znalazłam kolejnego bug'a. Trudno go pokazać na screen'ie, więc nagrałam krótki filmik:
http://pl.youtube.com/watch?v=i0BgrW811OE
 
 
 
Gloomy 
Student



Dołączyła: 01 Sie 2007
Posty: 50
Skąd: ze Szczecina xP
Wysłany: 24-08-2007, 18:31   

Co do screenów Yuny - też znalazłam ten bug i zastanawiało mnie tylko, jak ten baldachim utrzymuje Lare? :638: xD
 
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 658
Wysłany: 24-08-2007, 19:59   

Komiczna ta sytuacja z psem :lol: To wygląda jakby specjalnie zrobili animację tarzania się :p
 
 
Lady Sowa 
Student



Dołączyła: 07 Sie 2007
Posty: 59
Wysłany: 25-08-2007, 13:06   

ja mialam to z psem 2 razy tylko nie mialam jak nagrac :(
_________________
''xD'' fan
 
 
Sklejka 
Podróżnik



Dołączyła: 13 Maj 2007
Posty: 288
Skąd: Z Asgardu
Wysłany: 23-09-2007, 11:17   

JA tez mam taki bug z lapaniem sie pionowego drazka tam gdzie jest poziomy i mam tez taki bug ze jak skocze z pionowego drazka na drugi pionowy bez tego co sie przekreca na pionowy i poziomy to lara mi stoi na tym drugim pionowym dam nie dlugo skreena. I mam tez blad bo w nie ktorych miejscach np. w grobowcu krola artura gra wolno dziala nawet jak mam duzo wolnego miejsca na dysku. :609: co to jest?
_________________
:O
 
 
iraq 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Kwi 2007
Posty: 221
Wysłany: 23-09-2007, 11:25   

Sklejka napisał/a:
I mam tez blad bo w nie ktorych miejscach np. w grobowcu krola artura gra wolno dziala nawet jak mam duzo wolnego miejsca na dysku. co to jest?


wolno działa??? w jakim sensie, że ścina, jak ścina to masz za mało pamięci na graficznej... grasz z nextgenem czy bez???? bo jak bez to raczej zwalniać nie powinno. w grobowcu króla artura jest dość dużo "przedmiotów", więc może powoli doładowywać w tych miejscach, przez to ścina.
_________________
...
 
 
Zip 
Podróżnik



Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 286
Skąd: Z Galicji
Wysłany: 23-09-2007, 21:04   

Sklejka napisał/a:
I mam tez blad bo w nie ktorych miejscach np. w grobowcu krola artura gra wolno dziala nawet jak mam duzo wolnego miejsca na dysku. co to jest?

Do tego dochodzi jeszcze RAM na boardzie i RAM na grafie. No i czasem jeszcze procesor ;)
 
 
 
adecka 
Nowicjusz


Dołączyła: 28 Lis 2007
Posty: 2
Wysłany: 28-11-2007, 14:03   

Po pierwsze, to witam, pierwszy raz wpisuję się na forum wotr.

Nie ma Tomb Raidera bez bugów :D
Ja też coś znalazłam, w Ghanie, w miejscu, gdzie trzeba, stojąc na metalowej kładce, przeciągnąć ja do wysokiego brzegu:

W przejściu, na dnie leżą jakieś ruiny, kamienie i wygląda to tak, jakby kładka zahaczała o nie i spadała na dno... razem z Larą, która może chodzić po dnie tego drugiego basenu, jak gdyby nigdy nic :D

Wklejam screeny:
 
 
 
Domino14 
Student



Dołączył: 12 Wrz 2007
Posty: 80
Wysłany: 28-11-2007, 14:15   

Sklejka napisał/a:
I mam tez blad bo w nie ktorych miejscach np. w grobowcu krola artura gra wolno dziala nawet jak mam duzo wolnego miejsca na dysku. co to jest?


Też miałem taki sam błąd Sklejka, ale jak wyłączysz w opcjach efekty pełnoekranowe (grafika) to gra powinna płynnie działac.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.203 sekundy. Zapytań do SQL: 10