FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Wasza klawiszologia :)
Autor Wiadomość
WeroniCa 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Lut 2007
Posty: 22
Skąd: Italiaa ;))
Wysłany: 14-08-2007, 15:06   Wasza klawiszologia :)

Jestem ciekawa jak ustawiacie sterowanie :cool: bo na pewno większość dostosowuje je do siebie :-P

Ja poruszam się zwyczajnie strzałkami, pod num1 mam kucanie pod num2 mam hak pod num3 mam chowanie broni. prawy przycisk myszy to skok :matrix: xD
_________________
Kiedy tylko potrzebowałam,
aby ktoś dzielił ze mną radość,
lub aby ktoś potrzymał mnie za ręke,
kiedy świat rozpadała się na kawałki,
Ty byłeś przy mnie.
I wiem, że będziesz - jutro, zawsze.
 
 
 
Jasmine 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Sty 2006
Posty: 574
Wysłany: 14-08-2007, 15:21   

Ja poruszam się strzałkami (jakoś nie mogłam się przekonać do WSAD), pod lewym przyciskiem myszy mam strzelanie, pod prawym skakanie, pod 3 przyciskiem mam interakcję (E - ale używam go tylko do łapania, kiedy Lara wisi na jednej ręce), a pod 4 mam kucanie/przewrót (żeby łatwiej wykonywać adrenalinę). Reszty nie zmieniałam, dobrze jest jak jest. Już zdążyłam się przyzwyczaić do takiego położenia i się nie gubię.
_________________


 
 
sarenka2004 
Nowicjusz


Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 9
Wysłany: 14-08-2007, 15:55   

ja mam standardowe ustawienie klawiszy. jedynie co zmienilem to kucanie mam na CAps locku :) przed chwila ukonczylem gre xD
 
 
Neona 
Podróżnik



Dołączyła: 17 Cze 2007
Posty: 410
Skąd: Poznań
Wysłany: 14-08-2007, 16:16   

Ja też mam standardowe ustawienie. Jednak zamieniłam klawisz chowania/wyciągania broni z klawiszam strzału(czyli "G" zamieniłam z "H") aby łatwiej mi było wykonać Adrenalina Mode
 
 
fanshit 
Podróżnik



Dołączyła: 04 Lip 2007
Posty: 469
Wysłany: 14-08-2007, 17:40   

Ja poruszam się strzałkami (musiałabym dostać co najmniej jeszcze jedną parę rąk, żeby sprawnie używać WSAD - poza tym nie potrafię kierować lewą ręką), skok zmieniłam na lewy Alt (ot, przyzwyczajenie) + PPM, przewrót mam na lewym Shift, akcja na LPM i lewy Ctrl, a reszta bez zmian.
_________________
Si te vas, si te vas, si te marchas
Mi cielo se hará gris
Si te vas, si te vas, ya no tienes
Que venir por mi !
 
 
 
Yuna 
Student



Dołączyła: 27 Lip 2007
Posty: 92
Wysłany: 14-08-2007, 17:50   

Ja poruszam się lewą gałką analogową, skakam krzyżykiem, przewrót to kółko, strzelanie R1, akcja na trójkącie, no i lokowanie na L1^^. Czyli standardowo...^^
 
 
 
siwek509 
Praktykant



Dołączył: 25 Maj 2007
Posty: 173
Skąd: włocławek
Wysłany: 14-08-2007, 17:52   

a ja sterowanie mam identyczne jak w tr legend..... tak się przyzwyczaiłem i tak gram... :pozdro:
 
 
 
Barbie 
Odkrywca


Dołączyła: 23 Gru 2003
Posty: 1557
Wysłany: 14-08-2007, 19:23   

WSAD, strzał pod LPM, celowanie pod prawym, chwyt po naciśnięciu "kółeczka" na myszce, zmiana broni przy obrocie kółeczka, E - akcja, Q - hak, F - kucanie, shift - chód, ctrl - skradanie, spacja - skok. O ile pamiętam dobrze :wink:
 
 
Nepheline 
Podróżnik



Dołączyła: 11 Lut 2007
Posty: 452
Wysłany: 14-08-2007, 23:24   

Poruszanie się strzałkami, Skok: lewy klawisz myszy oraz lewy shift, strzelanie: prawy klawisz myszy, akcja: Ins (0), kucanie: lewy ctrl, linka: 1 (End) - mam takie ustawienie we wszystkich grach sterowanych myszą i sprawdza się genialnie.
 
 
kraju92 
Student



Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 47
Wysłany: 15-08-2007, 13:34   

Ja mam standardowe ustawienia, wogóle ich nie zmieniałem. Poruszam się WSAD'em.
 
 
 
rory_me 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Sie 2007
Posty: 8
Skąd: Hampden
Wysłany: 15-08-2007, 14:03   

siwek509 napisał/a:
a ja sterowanie mam identyczne jak w tr legend..... tak się przyzwyczaiłem i tak gram... :pozdro:


same here :) nie mogę miec innych ustawień, choć pamiętam, jak z maniackim uporem próbowałam przestawić klawisze w trl zgodnie z tym, jak były one ustawione domyślnie w trtlr - porażka... :)
_________________
this is life.
it breaks your heart.
 
 
Barbie 
Odkrywca


Dołączyła: 23 Gru 2003
Posty: 1557
Wysłany: 15-08-2007, 20:58   

rory_me napisał/a:
pamiętam, jak z maniackim uporem próbowałam przestawić klawisze w trl zgodnie z tym, jak były one ustawione domyślnie w trtlr - porażka...


To tak samo jak z kamerą kręconą przez myszkę, chyba większość osób jeszcze przy demie Legendy próbowało chociaż na początku grać bez myszki (ktoś nie próbował?), jak w standardowe TR - no i niestety, kamera coś nie nadąża :p
 
 
Alisasi 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Sty 2007
Posty: 394
Skąd: znad morza
Wysłany: 15-08-2007, 21:00   

Przyzwyczajanie się do klawiszy....co za męka! Nie grałam w Legendę(ale posiadam wszystkie poprzednie cześci) i fakt, jest to trudne. Z pierwotnym sterowaniem taką Świątynie Św. Franciszka przeszłabym myk myk a tu... masz racje Barbie, kamera nie nadąża. Cięzko idzie...
_________________
"From this moment, your every breath is a gift from me"
http://youtube.com/watch?v=mMkI8T7rLlw
 
 
 
rory_me 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Sie 2007
Posty: 8
Skąd: Hampden
Wysłany: 16-08-2007, 18:31   

Barbie napisał/a:
chyba większość osób jeszcze przy demie Legendy próbowało chociaż na początku grać bez myszki


jestem jedną z tych osób xD faktycznie jakas lewizna, myslałam sobie, ale kiedy juz pojęłam co i jak, to śmigałam jak na tym filmiku Ghana w 3 minuty xD

a jak się z początku dopięłam do demka Anniversary to nawet mi się nie śniło o takich akrobacjach jak skakanie po czubkach belek czy seria skoków rodem z Tekkena - co zrobiłam :638:
jak grizzly zczeznął i przyszło do palików to się na nie wdrapałam i skakałam z jednego na drugi tak jakbym wisiała na linie. i co więcej - UDAŁO MI SIĘ tak doskoczyć do półeczki na przeciwko belek, choć nie wiem, jakim cudem... rozkminiłam mozliwości lary dopiero, kiedy na drugiej mańce zobaczyłam kamienny "chwytacz", zlapałam się go i stwierdziwszy, że do żadnego szczęścia mi on nie potrzebny, odskoczyłam w stronę palika. jakież było moje zdziwienie, kiedy lara staneła na jego szczycie xD
skoki a la Ling Xiaoyu objawiły mi się przy walce z jaszczurami :)
_________________
this is life.
it breaks your heart.
 
 
ninti 
Obieżyświat



Dołączyła: 02 Sty 2004
Posty: 793
Skąd: Lublin
Wysłany: 19-08-2007, 14:59   

Ja gram na standardowym ustawieniu. Na poczatku było mi bardzo cięzko ale jednak praktyka czyni mistrza. W sumie to chciałam sobie poprzestawiać na początku klawisze ale jak sobie poprzestawiałam to i tak wcale nie było mi łatwiej.

Ale kiedy pierwszy raz zagrałam w demo TRL ... masakra... myślałam że da sie też sterowac bez myszki ale lara mi się obracała na wszystkie strony jak opętana Oo

No ale jak wspomniałam... wsystko jest kwestią wprawy. Teraz to sama chwilami się dziwie ze tak Lara mi się tak płynnie porusza na ekranie :D :D
_________________
Musisz wiedzieć, Gość, że jem mięso, palę, piję alkohol i biorę narkotyki. Jestem wotrowiczem, a wotrowicze takie rzeczy robią.
 
 
FallenAngel1996 
Praktykant



Dołączyła: 27 Cze 2007
Posty: 175
Skąd: Dolina Godryka
Wysłany: 30-08-2007, 07:49   

Ja poruszam się strzałkami, kucanie mam w prwym Altcie, interakcję mam E, hak Q, unik prawy shift, wyciągnięcie broni G, skok to LPM, a strzał PPM :)
_________________
" Każdy, kto stanie między mną a tym kamieniem, zginie" Lady L. Croft

www.amylee-blog-o-mnie.blog.onet.pl <- Mój skromny blog

http://www.funkaromansuxd.ddl2.pl/news.php <- mała stornka o HP
 
 
Barbie 
Odkrywca


Dołączyła: 23 Gru 2003
Posty: 1557
Wysłany: 30-08-2007, 08:12   

FallenAngel1996, to tak biegasz ręką od strzałek do "E" i innych literek jak grasz? :D To chyba średnio wygodnie.
 
 
Szymon_Trent 
Obieżyświat



Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 1170
Skąd: Polska :D
Wysłany: 30-08-2007, 12:04   

Ja msm Legendarną konfiguracje. Czyli WSAD - kierunki mysz - kamera e- interakcja - f kucanie i akrobacje .
Co ciekawe nauczyłem się kilka świetnych akrobacji w TR:A np.
Gwiazda: Podczas biegu wciskasz 2 razy F (aby była pełna akrobacja) i spacje. Lara robi w ten sposób gwiazde, ale to nie wszystko:
Jakiś dziwny wygibas w powietrzu. Gdy zrobisz gwiazde naciskaj szybko kilka razy spacje Lara zrobi dwie akrobacje tyłem i skok do góry z dziwnym saltem.
_________________
http://wmojejopinii.wordpress.com/
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 30-08-2007, 12:31   

Ja mam taką klawiszologię:
WSAD - kursory
E - interakcja
Mysz - kamera
LPM - strzał
PPM - skok
Boczny przycisk myszy 1 - kucanie
Boczny przycisk myszy 2 - wyciąganie/chowanie broni
C - chód
L Shift - skradanie się
Q - hak
_________________

 
 
FallenAngel1996 
Praktykant



Dołączyła: 27 Cze 2007
Posty: 175
Skąd: Dolina Godryka
Wysłany: 30-08-2007, 14:44   

Barbie, normalnie to mi wygodnie, jedynie na czas walki z centaurami przestawiłam G na num 1 i E na num, tak to się przyzwyczaiłam xD xD xD
_________________
" Każdy, kto stanie między mną a tym kamieniem, zginie" Lady L. Croft

www.amylee-blog-o-mnie.blog.onet.pl <- Mój skromny blog

http://www.funkaromansuxd.ddl2.pl/news.php <- mała stornka o HP
 
 
Jasmine 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Sty 2006
Posty: 574
Wysłany: 30-08-2007, 14:58   

Ja mam wyciąganie bronie standardowo pod G, bo używam go tylko do chowania broni. W ogóle do wyciągania, bo wystarczy wcisnąć przycisk strzału, a Lara sama wyciąga broń.
A chodu - w ogóle nie używam już od czasu legendy.
_________________


 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 30-08-2007, 15:04   

Ja używam jak chcę zobaczyć, jak Lara wywija tyłkiem.

Poza tym lubię się tak pobawić, że nie wiem co czycha za rogiem i muszę iść powoli xD D
_________________

 
 
FallenAngel1996 
Praktykant



Dołączyła: 27 Cze 2007
Posty: 175
Skąd: Dolina Godryka
Wysłany: 30-08-2007, 15:17   

Chciałam napisć że miałam E na num 2 :)
_________________
" Każdy, kto stanie między mną a tym kamieniem, zginie" Lady L. Croft

www.amylee-blog-o-mnie.blog.onet.pl <- Mój skromny blog

http://www.funkaromansuxd.ddl2.pl/news.php <- mała stornka o HP
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 30-08-2007, 15:48   

WSAD -kierunki
PPM - strzał,
LPM - skok
Scroll - domyślny F zdaje się, turlanie,
spacja - wyciąganie/chowanie broni,
Q - linka.
E - interaktywny.

I to chyba tyle, bardzo wygodny zestaw ;-) .
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
Darkness 
Podróżnik



Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 303
Skąd: 3city
Wysłany: 30-08-2007, 16:13   

Ja mam tak samo jak Integral, tylko na LPM strzelanie, a nie PPM skok.
_________________
Szanuję swój język, piszę poprawnie.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.148 sekundy. Zapytań do SQL: 10