FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z grą
Autor Wiadomość
Checkmate 
Nowicjusz


Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 9
Wysłany: 30-01-2011, 13:37   

Teraz ja mam problem. Mianowicie w statystykach gry widnieje nazwa i informacje o levelu poprzednim - przykładowo jestem w Pałacu Midasa, a w statystykach jest Koloseum. Przez to nie mogę kontrolować ilości zebranych relikwii i artefaktów. Jest jakiś sposób na naprawę tego błędu?

Mam angielską, premierową wersję gry.
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 30-01-2011, 20:07   

Miałam kiedyś ten sam problem, niestety musiałam rozpocząć grę od nowa. Pozostaje Ci chyba pobranie czyjegoś zapisu, albo granie od początku.
_________________
 
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 06-02-2011, 11:51   

Pomóżcie :( Włączyłem przed chwilą grę i nie wiem czemu, ale wszystko muszę zaczynać od początku! Mój profil nie istnieje, a autozapis uszkodzony.

Ah, już się udało. Rozpocząłem grę od nowa i udało się wczytać :)
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 06-02-2011, 12:10   

Problem już był poruszany - nie oglądaj odblokowanych w menu filmów i scenek.
_________________
 
 
Kitty 
Nowicjusz


Dołączyła: 28 Gru 2010
Posty: 9
Wysłany: 06-02-2011, 15:44   

Hejka !
Nie wiem czy problem był już tu opisywany, ale mam pytanie.
Mianowicie : Jak odinstalować TRA ?
_________________
:*
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 08-02-2011, 15:04   

Kitty napisał/a:
Hejka !
Nie wiem czy problem był już tu opisywany, ale mam pytanie.
Mianowicie : Jak odinstalować TRA ?


To wszystko powinno być w instrukcji.
Jednak jeżeli nie masz z jakiegoś powodu to masz:

(WIN XP)

Start --> Panel sterowanie --> Dodaj/usuń programy

(WIN VISTA)

Windows - Panel Sterowania - Z sekcji "Programy" wybierz do odinstalowania gry.
 
 
Chloe 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 24-04-2011, 10:45   

No cóż. Ja mam dość dziwny problem, otóż gdy włączam TRA pojawia się ekran o weryfikacji, czy coś takiego i na tym etapie wszystko się mrozi... Wyskakuje okienko, że program przestał działać i żadnego pomysłu na włączenie gry po prostu nie mam. Wygląda to mniej więcej tak:
http://i56.tinypic.com/2hqea1h.png

Dodam ,że mam Ultimate Edition i Windowsa 7. Może to być jego wina ,bo już miałam problemy z kilkoma grami przez system operacyjny :gupek:
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 24-04-2011, 12:58   

Rozumiem, że płyta jest w tym czasie w napędzie?
Windows 7 32 czy 64bit?
Wydaje mi się, że z tej serii wszystkie gry są dostosowane i powinny chodzić bez problemów, ale spróbuj zmienić tryb zgodności na np. Win XP. I uruchom jako Admin.

Jeżeli to nie pomoże spróbuj wyłączyć to raportowanie.
Start>Wpisz gpedit.msc
I teraz kolejno:
Konfiguracja komputera > Szablony Administracyjne > Składniki systemu Windows > Raportowanie błędów systemu Windows > Wyłącz funkcje Raportowanie błędów systemu Windows > Opcja "Włączone" > Zastosuj > OK : - )
Daj znać czy będzie działać.
 
 
 
Chloe 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 24-04-2011, 19:47   

Rocky, nie bardzo rozumiem. Takie pliki wyszukuje mi dwa,a co do dalszej części, w ogóle nie wiem gdzie tego szukać...
~
Płyta w napędzie, 64bit. Zgodność też ustawiłam, nic to nie zmieniło.
 
 
Chloe 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 25-04-2011, 12:03   

Przepraszam za post pod postem, ale nie mam możliwości już jego edytowania.
----------------------------------

Z czystej ciekawości zrobiłam reinstall. Nic to nie dało. Potem jeszcze poczekałam co system ma mi ochotę powiedzieć w związku z zamknięciem programu, ale niczego ciekawego się nie dowiedziałam. Kompletnie nie mam już pomysłów co mam zrobić. Zastanawiam się ,czy w ogóle nie dać sobie spokoju...
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25-04-2011, 18:09   

Dobra, jeszcze raz.

To jest pokazane na Viscie, ale na Win 7 wygląda podobnie i działa na tej samej zasadzie.
Wpisujesz to polecenie (gpedit.msc) i je wybierasz. Potem po wybraniu tego polecenia stosuj się do kroków napisanych przeze mnie w poprzednim poście. Myślę, że teraz już rozumiesz?
 
 
 
Chloe 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 25-04-2011, 20:29   

Rocky, tylko ,że po wybraniu któregokolwiek z dwóch plików jakie mi wyszukuje ( z resztą po szukaniu w folderze Komputer) pojawia się takie coś:
http://i55.tinypic.com/35ido21.jpg
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25-04-2011, 22:01   

Nie dobrze.
Jesteś na koncie administratora?
Wejdź w Komputer > Dysk C (Chyba, że system jest na innej partycji) > Windows > System32 > gpedit.msc
Zobacz czy masz tam ten folder. Jeżeli jest to spróbuj uruchomić plik.

Jeżeli błąd nadal będzie to:
Start > Wpisz polecenie mmc.exe
I teraz kolejno:
Plik > Dodaj/Usuń przystawkę... > Zaznacz Edytor obiektów zasad grupy > Kliknij Dodaj > Kliknij Zakończ > OK

Jak już to zrobisz to ponownie Start > gpedit.msc
Polecenie działa? Jeżeli tak to ponów kroki napisane przeze mnie we wcześniejszym poście.

Z Windows 7 nie miałem zbyt dużo do czynienia, ale polecenia powinny brzmieć tak samo albo bardzo podobnie.
Zadam też bardzo ważne i pytanie, które powinienem zadać na początku - System jest oryginalny? : )
 
 
 
Chloe 
Nowicjusz



Dołączyła: 31 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 26-04-2011, 09:03   

W tym całym Windowsowym folderze znajduje plik "gpedit" , tylko że z jakimś innym rozszerzeniem, a mianowicie .dll . Takiego rozszerzenia mi nie otwiera, tylko każe wybrać program z listy ,który to otworzy. Z kolei w Microsoft Management Console kiedy chcę dodać bądź usunąć przystawkę Edytora obiektów zasad grupy tam... nie ma.

System jak najbardziej jest oryginalny:
Windows 7 Home Premium.
I to właśnie z tą końcówką mam podejrzenie wiążą się moje problemy.
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 26-04-2011, 13:01   

Chloe napisał/a:
W tym całym Windowsowym folderze znajduje plik "gpedit" , tylko że z jakimś innym rozszerzeniem, a mianowicie .dll . Takiego rozszerzenia mi nie otwiera, tylko każe wybrać program z listy ,który to otworzy. Z kolei w Microsoft Management Console kiedy chcę dodać bądź usunąć przystawkę Edytora obiektów zasad grupy tam... nie ma.

Czyli po prostu brakuje tego pliku u Ciebie.
Najlepiej jeżeli ktoś by Ci przesłał ten plik(gpedit.msc) jeżeli ma ten sam system albo jeszcze lepiej będzie jeżeli sama sobie go przekopiujesz. Masz oryginalny system to możesz przerzucić ten plik z płytki instalacyjnej.
 
 
 
Andziaa! 
Nowicjusz


Dołączyła: 09 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 09-07-2011, 19:39   

Hej!
Wiem ze powyzej zostal przedstawiony taki sam problem jak moj, ale i tak nie dowiedzialam sie po przeczytaniu tych wszystkich postow jak naprawic ten blad. A mianowicie przypomne go nam wszystkim :)

Kupilam orginalna wersje tra ok. rok temu. wtedy tez zainstalowalam tra 1 raz i poszlo bez problemow, przeszlam ja i odinstalowalam aby nie zajmowala mi miejsca na kompie. Ostatnio sledzilam posty na glownej stronie naszego portalu i przeczytalam, iz tr9 wydzie dopiero pod koniec 2012 ;( zasmucilam sie i doszlam do wniosku ze zainstaluje od nowa tra. Instalacja odbyla sie bez problemowo dodam ze zainstalowalam takze DirectX . Gdy probowalam uruchomic gre poszukiwala ona pliku tra.exe przeszukalam caly komputer i odnalazlam to na plycie po czym skopiowalam go na dysk. jednak i to nie pomoglo tra.exe nie moglo znalezc binkw32.dll co z kolei bylo na dysku a nie na plycie. probowalam przeniesc na plyte ale bezskutecznie ale gdy ponownie probowalam uruchomic gre wyskoczylo to okienko z napisem ze trwa weryfikacja nosnika, a juz po chwili widnialo to : http://img695.imageshack.us/img695/8812/jkjl.png. odinstalowalam i instalowalam ale to nic nie dalo. nie mam pojecia co zrobic zwlaszcza ze nie znam sie za bardzo na komputerach . pomozcie prosze ;*
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 09-07-2011, 20:02   

Ale chaos no ale jakoś to ogarniemy.
Andziaa! napisał/a:
Wiem ze powyzej zostal przedstawiony taki sam problem jak moj, ale i tak nie dowiedzialam sie po przeczytaniu tych wszystkich postow jak naprawic ten blad. A mianowicie przypomne go nam wszystkim

Jak się nie dowiedziałaś? Chyba dość precyzyjnie pisałem krok po kroku co należy robić ; )

Andziaa! napisał/a:
Gdy probowalam uruchomic gre poszukiwala ona pliku tra.exe przeszukalam caly komputer i odnalazlam to na plycie po czym skopiowalam go na dysk.

Chwila, bo chyba czegoś tu nie rozumiem. Jak zainstalowałaś tą grę, że nie było pliku tra.exe?! Plik ten musi pojawić się w folderze, w którym gra została przez Ciebie zainstalowana.

Andziaa! napisał/a:
jednak i to nie pomoglo tra.exe nie moglo znalezc binkw32.dll co z kolei bylo na dysku a nie na plycie. probowalam przeniesc na plyte ale bezskutecznie

:o :o :o
Na oryginalną płytę nie przenosi się żadnych plików z dysku. Ogólnie zastanawiające jest to jak mogło Ci brakować tych wszystkich plików?
Jesteś pewna, że dobrze to instalujesz?

Więc jeszcze raz teraz od początku - odinstaluj grę, cholera jedna wie co tam masz teraz.
W pierwszej kolejności proponuje oczyścić kompa z tych wszystkich śmieci.
Ściągnij sobie program Glary Utilities - http://www.instalki.pl/pr..._Utilities.html
Jak zainstalujesz, włącz go i przejdź do zakładki Konserwacja
Zaznacz opcje Czyszczenie rejestru, naprawa skrótów, czyść pliki tymczasowe i usuwanie spyware. Kliknij znajdź problemy i potem napraw błędy czy coś w tym stylu.
Idź do zakładki Moduły. Kliknij oczyszczanie dysku, wybierz najlepiej wszystkie partycje i kliknij dalej. Nie są to niezbędne czynności, ale dobrze zrobią Twojemu komputerowi i na pewno pomogą w pozbyciu się większych błędów, problemów.
Program także polecam innym użytkownikom.

Gdy to już zrobisz uruchom ponowie kompa, zainstaluj jeszcze raz TRA i daj znać na forum. Jeżeli będzie dalej problem to będziemy kombinować.
 
 
 
patucha 
Nowicjusz


Dołączyła: 06 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 12-07-2011, 02:02   

ja mam natomiast taki problem, że w Egipcie, w Obelisku Khamoon, jak jest to pomieszczenie co zjeżdżalnie potem zmieniają się w schody, to wszystko działą normalnie i wg ale jak już na koniec przeskocze z kółek na kładkę i chce przeskoczyć z wyrw na balkon to Lara haczy barkiem o część filaru i spada ;/ dzieje się tak za każdym razem. .
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 12-07-2011, 05:54   

patucha, ten problem był poruszany już setki razy. Wejdź w ustawienia gry i powyłączaj wszelkie efekty graficzne plus do tego zmniejsz rozdzielczość. Powinno pomóc. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 12-07-2011, 10:23   

Ja jakiś czas temu miałam problem z grą (i nadal go często miewam), dosyć denerwujący. W Kopalniach Natli, kiedy rozwaliłam dach tego małego budynku, gdzie są pistolety, gra mi stanęła i chociaż w tle nadal były efekty dźwiękowe, na ekranie ciągle miałam ten budynek i nie mogłam dalej grać... Miałam tak już kilka razy... Chodzi tu o jakiś konkretny błąd? :(
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 12-08-2011, 12:58   

Poprzedniego błędu już nie mam. Ale jest nowy, i to znacznie gorszy. Chodzi o to, że w ogóle nie mogę zapisać gry... Niby się wszystko fajnie zapisuje, w folderze z save'ami wszystko mam, ale w grze po prostu nie ma żadnego zapisanego stanu gry :( dokładnie wygląda to tak, że rozpoczynam nową grę, przez jakiś czas gram - powiedzmy do końca pierwszego poziomu - zapisuję grę (pojawia się napis, że gra została zapisana), potem wracam do menu... I zamiast napisu "graj" mam znowu "rozpocznij grę"... I tak ciągle od początku muszę... Wie ktoś, o co tu chodzi? Ratunku!!! :help:
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 12-08-2011, 13:56   

Invicta, a kiedy rozpoczniesz nową grę i dopiero wtedy spróbujesz wczytać save'a? Miałam tak chyba w Legendzie, tylko mi wyskakiwało, że save uszkodzony, ale kiedy wybrałam nową grę i dopiero wtedy spróbowałam wczytać zapis to działało ;) Pamiętam też, że w którejś części save'y się nie zapisywały, jeśli wyszłam z gry przez Alt + F4 (a często mam taki zwyczaj niestety) :)
_________________
 
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 12-08-2011, 14:47   

Madziula, spróbuję, może zadziała, jeszcze nigdy tak nie próbowałam... Oby zadziałało, bo nie chcę ciągle tylko w Peru siedzieć :P
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Sklejka 
Podróżnik



Dołączyła: 13 Maj 2007
Posty: 288
Skąd: Z Asgardu
Wysłany: 23-01-2012, 20:40   

Zainstalowałam grę na innym komputerze i wszystko niby ładnie, tylko jak ją włączam, to sie nie włącza. Nie ma żadnego komunikatu, nic. I mogłabym tak klikac do woli i nic by sie nie działo. Nie wiem, czy to problem z komputerem, bo np. z simsami jest tak samo, czy z TRA. Tzn. kiedys wszystko dzialalo i grałam normalnie, ale potem komp poszedł do naprawy, musiałam instalować wszystko od nowa no. I nie działa :(
_________________
:O
 
 
LegendOfDarknes 
Student



Dołączyła: 02 Kwi 2012
Posty: 41
Wysłany: 11-06-2012, 19:31   

Witam,

Mam problem w levelu kopalnie Natli, gdy już chcę rozbić dach nad pistolsami, włącza się cut-scenka, skrzynia opada ale dach się nie niszczy. Wersję gry mam z UE.
Proszę o pomoc!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.21 sekundy. Zapytań do SQL: 11