FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z grą
Autor Wiadomość
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 26-02-2010, 20:32   

Uhm, niedawno ja, oraz uciu999, mieliśmy problem z cieniami oraz anti-aliasingiem w grze.
Cóż, niegdyś spytałem się na forum co takiego z tym zrobić, jednak przez ten czas kompletnie o tym zapomniałem.
Tutaj rozwiązanie dla posiadaczy kart graficznych z serii GeForce:
1. Wyłącznie anti-aliasing w grze. Dzięki temu pojawią się cienie.
2. http://nhancer.com/?dat=downloads - Ściągnijcie nhancer w wersji odpowiadającej waszemu systemowi(x86 lub x64).
3. Po instalacji i uruchomieniu wyświetli wam się okno nhancera. Kliknijcie w Opcje/Zezwalaj na zastępowanie ustawień fabrycznych.
4. Znajdźcie na liście gier "Tomb Raider: Anniversary Edition".
5. Zaznaczcie opcję Antyaliasing.
6. Wybierzcie preferowaną przez was opcję wygładzania krawędzi(osobiście polecam Multisampling/16x).
7. Odznaczcie opcję Rozszerzone ustawienia AA w grze.
8. W nowo otwartym komunikacie kliknijcie "Tak".

I tyle. Gra chodzi bardzo dobrze, a i ma się zarówno AA jak i cienie. :)
Btw - Wrzućcie to może do pierwszego postu lub coś, żeby łatwiej było to znaleźć. :p
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
javor_69 
Nowicjusz


Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 1
Wysłany: 06-03-2010, 15:46   

Witam! mam pytanie jak wlaczyc odblokowane podczas gry cheats ?? typu sunglasses czy show emeny health... bardzo prosze o pomoc
 
 
Szalona101 
Praktykant



Dołączyła: 24 Sie 2009
Posty: 165
Skąd: Helheim
Wysłany: 06-03-2010, 15:48   

javor_69, podczas gry musisz wejść w menu (Esc), potem opcje i cheaty.
_________________
Bring Me To Life
 
 
Saku192 
Student



Dołączyła: 22 Lip 2008
Posty: 68
Skąd: jestem?
Wysłany: 27-06-2010, 15:42   

Mam taki dziwny problem, kiedy chcę zainstalować TRA (wersja angielska) to pokazuje mi się menu aby zainstalować a potem jak wezme Instaluj to nic sie nie dzieje tylko jakby coś sie ładowało przez chwile i czekam, czekam i nic. Może powinnam sciagnąc TRA z neta ? Jeśli tak to podałby ktos link? :(

P.S. dodam ze mam Windows 7
_________________
Zapraszam na mój kanał na youtube ^^
http://www.youtube.com/user/ssaakkuu192
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 27-06-2010, 15:54   

A ten twój TRA który masz to oryginał czy pirat? A co do ściągania to na oficjalnym forum TR-a popieramy tylko i wyłącznie ściąganie z półek sklepowych. Nie licz na żadne linki.
Ale to już dawno powinnaś wiedzieć bo jesteś na forum już trochę czasu.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
(--AGATA--) 
Praktykant



Dołączyła: 23 Paź 2008
Posty: 111
Wysłany: 27-06-2010, 15:57   

Saku192, musisz uruchomić instalkę bezpośrednio z płyty.
U mnie jest podobnie z tą różnicą, że ja mam vistę, z xp-ekiem nie ma takich problemów :pozdro:
_________________
One, two – EKO coming for you
Three, four – better lock your door
Five, six – grab your crucifix
Seven, eight – gonna stay up late
Nine, ten – Never sleep again
 
 
Saku192 
Student



Dołączyła: 22 Lip 2008
Posty: 68
Skąd: jestem?
Wysłany: 27-06-2010, 16:00   

Dzieki już mi wszystko działa ^^ ,a i wróce do Asyenna chce tylko powiedzieć że po moim baniku miałam długą nieobecność na forum :( i nie zagladałam na nie od bardzo długiego czasu xd na strone także :pozdro:

[ Komentarz dodany przez: Integral: 27-06-2010, 16:05 ]
OFICJALNA strona. OFICJALNA.

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 30-06-2010, 10:03 ]
Jezu, a co to ma do rzeczy, że nie zaglądałaś?
_________________
Zapraszam na mój kanał na youtube ^^
http://www.youtube.com/user/ssaakkuu192
 
 
kot.w.dzien 
Nowicjusz



Dołączyła: 03 Lis 2008
Posty: 8
Wysłany: 17-07-2010, 20:43   

mam taki problem, że gdy zainstaluję grę to antywirus (McAfee) wstawia mi plik potrzebny do jej odpalenia zostaje poddany kwarantannie. mam oryginalną grę zakupioną w Empiku.

wydanie takie, że wszystkie od samego początku są w jednym. wcześniej instalowałam na innym komputerze nie było żadnego problemu.

czy to kwestia antywirusa czy może na prawdę gra go ma?
_________________
zapraszam na mojego bloga: www.kotwdzien.blog.onet.pl
opowiada o histori kobiety która straciła wzrok w wypadku samochodowym
 
 
Proto 
Student



Dołączył: 14 Lis 2007
Posty: 54
Skąd: Helheim
Wysłany: 18-07-2010, 11:39   

Chciałem sobie dzisiaj zagrać w anniversara, wkładam cd2 z ultimate edition, wszystko ładnie cacy aż pod koniec wyskakuje komunikat:

składnik: DefaultFeature
Grupa pliku: DefaultComponent
Plik: F:\tra\data2.cab
Błąd: Błąd danych (CRC)

i z legend to samo. O co kaman?
_________________
Lara Croft napisał/a:
Well then, why don't you stay here and consider the future. Make sure I'm not in it, however. You won't enjoy seeing me again.

 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 18-07-2010, 11:46   

Problem był wyjaśniany setki razy.
Należy odesłać płytkę do Cenegi z opisem błędu i czekać, aż odeślą sprawną. Jeśli nie jesteś pewien, to opisz swoją sytuację i wyślij im maila, a w odpowiedzi powinieneś dostać instrukcje co do dalszych kroków.
_________________
 
 
kot.w.dzien 
Nowicjusz



Dołączyła: 03 Lis 2008
Posty: 8
Wysłany: 18-07-2010, 12:19   

miałam podobny błąd jak Proto, tylko że ten błąd wyskakiwał mi w chwili włączenia gry. zainstalowałam underworld i chodziło. a czy ktoś odpowie na mój wcześniejszy problem? cytuję:\
"mam taki problem, że gdy zainstaluję grę to antywirus (McAfee) wstawia mi plik potrzebny do jej odpalenia zostaje poddany kwarantannie. mam oryginalną grę zakupioną w Empiku.

wydanie takie, że wszystkie od samego początku są w jednym. wcześniej instalowałam na innym komputerze nie było żadnego problemu.

czy to kwestia antywirusa czy może na prawdę gra go ma?".
_________________
zapraszam na mojego bloga: www.kotwdzien.blog.onet.pl
opowiada o histori kobiety która straciła wzrok w wypadku samochodowym
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 18-07-2010, 15:27   

kot.w.dzien, nigdy nie używałam tego antywirusa, ale wydaje mi się, że ten plik, który McAffe uważa za wirusa, trzeba dodać jako jakiś wyjątek, czy coś, żeby antywirus się go więcej nie czepiał. Albo po prostu wejść w kwarantannę i przywrócić plik na swoje miejsce.

Ja korzystam z Avasta, jak dla mnie całkiem dobry antywirus i do tego darmowy. Chyba jeszcze nie miałam z nim problemów :P

Gra, jeśli jest oryginalna, wirusa na pewno nie ma.
_________________
 
 
 
kaminari 
Nowicjusz


Dołączyła: 16 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 16-08-2010, 18:22   

Witam!
Jestem nowa na forum i mam nadzieję, że piszę w odpowiednim temacie :)
mam problem z TBA - firma przysłała mi nową płytkę, bo miałam błąd CRC. TRL instaluje się i chodzi bez problemów, za to TRA owszem, instaluje się, ale gdy dochodzi do weryfikacji nośnika, zacina się w połowie i Windows informuje mnie, że gra przestała działać, po czym radzi ją odinstalować. Odinstalowałam i problem cały czas się powtarza. Będę wdzięczna za wszelką pomoc :)
 
 
alFa
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2010, 06:13   

A ja nie przeszedłem Anniversary, bo kurczę krokodyle mi nie pozwoliły (i te ogniste filary)... też problem Cenegi, w mojej skromnej opinii. Po prostu gra się urywa... i w sumie nie pamiętam komunikatu. Dobrze że jest ps2... hehe.
 
 
steliyah 
Nowicjusz


Dołączyła: 25 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 25-12-2010, 13:48   

Bardzo proszę o pomoc, rok temu kupiłam ultimate edition tomb raider, i hm.. zainstalowałam Anniversary, pograłam chwile, pół roku później chciałam wrócić i już nie dało się gry włączyć.. ;/ teraz włączam, to nie da się jej w ogóle zainstalować ( komputer po formacie ) nie chce się w ogóle włączyć instalacja, nic, zupełnie nic. Proszę o pomoc !
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 03-01-2011, 20:54   

Błagam pomóżcie!

Chciałem zainstalować sobie Anniversary i wszystko poszło pomyślnie, ale kiedy dochodzi do weryfikacji tuż przed włączeniem gry to staje mi na samym końcu ! :fire: Czekałem 15 minut i nic! Co mogło się stać? Na innym komputerze działa (Windows 7) ale tu na Xp nie!
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 03-01-2011, 21:25   

Gra powinna już być zainstalowana, ale niewidoczna z poziomu menu Start. Poszukaj folderu z grą na dysku, gdzie instalowałeś grę i sama zrób sobie skrót, albo rozpocznij grę stamtąd.

[ Komentarz dodany przez: Integral: 03-01-2011, 21:45 ]
Reminded to chłopak ;)

Aj tam, aj tam.
_________________
 
 
MissMorphine 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 19-01-2011, 16:05   

Witam.
Gdy próbuję uruchomić grę, wyskakuje mi komunikat; "error out of table range". Na innych forach przeczytałam, iż dzieje się tak, gdy nie posiada się oryginalnej gry, tylko pirata. Problem w tym, że ja mam oryginał. Do niedawna gra chodziła najzupełniej normalnie, od jakiegoś czasu wyskakuje mi ten błąd. Czy ktoś wie, cóż na to poradzić ? ; /
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 19-01-2011, 16:29   

Jakie wydanie posiadasz? Tzn. premierowe, jakaś pomarańczowa kolekcja, czy coś innego?
Nie zmieniałaś nic ostatnio jeśli idzie o sterowniki, czy sprzęt?

Jeśli radzisz sobie z angielskim, to zerknij także tutaj: http://www.gamespot.com/p...6623&pid=934023

Miałem podobny problem z inną grą, kiedy zmieniłem to i owo w ustawieniach - pomógł dopiero powrót do wcześniejszej rozdzielczości.
_________________
 
 
steliyah 
Nowicjusz


Dołączyła: 25 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 19-01-2011, 16:35   

K@t napisał/a:
Jakie wydanie posiadasz? Tzn. premierowe, jakaś pomarańczowa kolekcja, czy coś innego?
Nie zmieniałaś nic ostatnio jeśli idzie o sterowniki, czy sprzęt?

Jeśli radzisz sobie z angielskim, to zerknij także tutaj: http://www.gamespot.com/p...6623&pid=934023

Miałem podobny problem z inną grą, kiedy zmieniłem to i owo w ustawieniach - pomógł dopiero powrót do wcześniejszej rozdzielczości.


premium, otóż moj angielski to kali mieć, kali umieć. Ogólnie zmieniłam komputer, ale dziwi mnie, że na tamtym laptopie chodziło bez problemu, a na tym komputerze, na którym nawet chodzą simsy 3 ( na laptopie nie dało rady ) jest problem;/
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 19-01-2011, 18:30   

Czyli to pewnie kwestia sprzętu. Napisz w takim razie jak to konkretnie wygląda (karta graficzna, procesor, system, pamięć), a w międzyczasie:

a) przez uruchomieniem gry włącz setup i ustaw najmniejsze, możliwe opcje graficzne i spróbuj odpalić TRA
b) zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej
_________________
 
 
MissMorphine 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 19-01-2011, 18:32   

Pomarańczowa kolekcja. Nie, nic nie zmieniałam. I tak samo mam z Legendą (również z tej pomarańczowej kolekcji) - nie działa i wyskakuje ten sam komunikat.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 19-01-2011, 19:19   

MissMorphine - również podaj specyfikację sprzętową i zastosuj się do wspomnianych kroków (wymienionych m.in. w linku) - zmiana ustawień na minimalne przede wszystkim. Sprawdź, czy w takim wypadku też wystąpi błąd.
_________________
  
 
 
MissMorphine 
Nowicjusz



Dołączyła: 09 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 19-01-2011, 20:43   

Nie mogłam nawet ustawień włączyć, bo mi ten komunikat wyskakiwał, to odinstalowałam Anniversary. Póżniej znów zainstalowałam, ustawienia na minimalne i ... działa. : )Dzięki.
 
 
gembam 
Nowicjusz


Dołączył: 23 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 23-01-2011, 09:39   

Witam !

Pomocy, przysiedziałem noc i nic. Mam Anniversary z CDA (i Legend problem jest i w tej i w tej, więc wina windy), nie mogę utworzyć profilu. Wydaje mi się, że próbowałem wszystkiego. Reinstale gier na różnych partycjach, zmiany uprawnień folderów, udostępniania itp.

Komputer mocny i szybki. Win 7 64bit. Przeszedłem na nim Underworld, a tu lipa. Dodam, że Legend działało już kiedyś normalnie na tym kompie. Potem była wymiana dysku, ponownie zainstalowałem system (nie przeniosłem save'ów), ale wszystkie inne gry chodzą normalnie, tzn robią save'y...

Kto ma pomysł ?

Maciek
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.159 sekundy. Zapytań do SQL: 10