FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Flight Patch, Cheat Engine - instrukcja, porady, pytania
Autor Wiadomość
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1275
Wysłany: 26-08-2008, 19:52   

TUSIA, Avast wykrywa WSZĘDZIE trojany, wirusy, hakerów i żydów. Wywal go i zainstaluj sobie coś innego. Polecam wszystko, poza Avastem xD A gdyby TRAfly miał wirusa, to by go nie umieszczali, a przynajmniej tak sądzę.
 
 
TUSIA 
Praktykant



Dołączyła: 15 Kwi 2007
Posty: 124
Skąd: Zadupie ;p
Wysłany: 27-08-2008, 09:23   

pmkkoch napisał/a:
Wywal go i zainstaluj sobie coś innego.


Tego niestety nie mogę zrobić bez zgody innych użytkowników tego komputera...

Mam coraz większe wątpliwości co do tego TRAFly... Kiedyś go ściągnęłam i nie wyskakiwało mi, że wirus, ale niestety usunęłam, bo użyłam z demem i nie zadziałało (nie wiedziałam, że do dema jest osobna wersja). Teraz krzyknęłam na tego Avasta, zatrzymałam ochronę dostępową, ściągnęłam i ledwo udało mi się komputer uratować... Zaciachnął się i nic... A jak się na chwilę odciął to powiedział, że nie mogę uruchomić TRAFly bo nie mam dostępu...
_________________
"Lucy I'm back!!"
 
 
 
$miki$ 
Nowicjusz



Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 6
Skąd: Katowice
Wysłany: 05-11-2008, 22:27   

Heja czy mógłby ktoś wstawić nowego linka do cheat engine??? bo jak klikam na tego na pierwszej stronie to mi wyskakuje 404 ;( ;( :pozdro:
_________________
Co powiesz Lara ??
 
 
 
kmail44 
Praktykant



Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 102
Wysłany: 01-07-2009, 21:40   

Tak, ja też proszę o ten link ;(

[ Komentarz dodany przez: e_g: 02-07-2009, 11:30 ]
Na przyszłość użyj google, albo mózgu, albo czegokolwiek, byle nie lecieć na forum jak ostatnia p**pa, która z niczym nie umie sobie poradzić i jęczy, żeby wszystko podano na tacy.
 
 
Łukasz 
Podróżnik



Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 700
Skąd: Gorzów
Wysłany: 02-07-2009, 11:12   

Tu jest link http://www.cheatengine.org/download.php
Co do tego programu to uważam, że jest świetny. No i super, że można zwiedzać nieznane nam wcześniej miejsca :)
_________________


Co jest Gość ;)
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 12-07-2009, 21:28   

Odpowiedź na posta Jokera z innego tematu - tak, to lokacja z intra :) Na poprzedniej stronie jest instrukcja co i jak, nie wiem tylko jak z działającymi linkami do programów.
_________________
 
 
GrzesiekMp4 
Nowicjusz



Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 13
Wysłany: 17-02-2010, 14:32   

Symantec wykrył wira w TRAFly
_________________

 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 17-02-2010, 15:42   

GrzesiekMp4, takie programiki i trainery często są traktowane przez programy antywirusowe jako wirusy, mimo tego, że żadnego wirusa tam nie ma.
_________________
 
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 17-02-2010, 17:46   

Madziula, dziwne, bo kiedyś mi wykryło wirusa w TRAFly i były błędy systemowe typowe dla wirusa...

Nie ma już chyba dobrej wersji TRAFly... :(
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 17-02-2010, 18:13   

Polo_Gard, pewnie miałeś inny syf w systemie, nie wydaje mi się, aby w TRAFly był wirus... Chyba że ściągnąłeś jakiegoś robaka, zamiast TRAFly ;) Takie programiki do gier, często działają na zasadzie np zmiany wpisów w rejestrze, dlatego antywirus traktuje je jak pasożyta.

Proszę bardzo --> http://www.speedyshare.co...7253/TRAFly.zip
Wygrzebane z mojego dysku, a myślałam, że już tego nie mam. TRAFly działający i bez wirusów :P
_________________
 
 
 
GrzesiekMp4 
Nowicjusz



Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 13
Wysłany: 17-02-2010, 21:26   

Znów 2 trojany...
_________________

 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 17-02-2010, 21:38   

Pisz dłuższe posty, to raz. Dwa, wklej tutaj komunikat z antywira, który lekko zasysa z tego co widzę. O ile pamiętam, to TRAFly był właśnie przez niektóre programy rozpoznawany jako trojan.
_________________
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 18-02-2010, 07:22   

Z ciekawości dałam ściąganie TRAFly od Madziuli i mój antywirus Eset Smart Security stwierdził że jest to prawdopodobnie trojan -Win32 agent.
Też mi się kojarzy że antywirusy wykrywają ten program jako zagrożenie trojanem.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
GrzesiekMp4 
Nowicjusz



Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 13
Wysłany: 18-02-2010, 12:35   

Wiem, że może być to fałszywy alarm ale ryzykować nie mogę to raz, dwa to jest SS
_________________

 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 18-02-2010, 13:00   

Poczytałem trochę i okazało się, że winny jest program którego użyto do skompresowania TRAFly - pisze o tym sam autor. Po prostu niektóre antywirusy ostrzegają, że oprogramowanie MOŻE BYĆ niebezpieczne, mimo że wcale tak nie jest.
Jeśli jednak masz wątpliwości, to po prostu zrezygnuj z TRAFly.
_________________
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 12-02-2011, 21:40   

Hmh, a skąd pobrać TRA fly? Bo link w pierwszym poście nie działa, a w googlach nie mogę tego znaleźć.
 
 
Dan86 
Student



Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 84
Skąd: Lublin
Wysłany: 13-02-2011, 11:43   

http://www.google.pl/sear...lient=firefox-a

Pierwszy link
_________________
Steam: DNA363
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 13-02-2011, 12:27   

Ten link też nie działa. :fire:
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 13-02-2011, 14:58   

Reminded, link działa, ale wrzucę jeszcze od siebie bo korzystałam z tego kiedyś :roll:
http://www.speedyshare.co...2531/trafly.zip
I od razu mówię, że jest bez wirusa, bo wiem, że niektóre antywirusy się czepiają tego ;)
_________________
 
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 13-02-2011, 20:58   

Dzięki, pobrałem.

Ale teraz pojawił się kolejny problem:


http://img146.imageshack.us/i/beztytuutw.jpg/

A jeszcze wcześniej, że wykryto zagrożenie. Co teraz zrobić?
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 13-02-2011, 22:15   

Reminded, najpierw rozpakuj, później uruchamiaj, bo ze spakowanego nie uruchomisz raczej. A o tym, że antywirus traktuje to jako wirusa pisałam post wcześniej.
_________________
 
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 13-02-2011, 22:32   

jezó! nie wyrobie :P
Robie wszystko zgodnie z instrukcjami,a mimo to nie mogę biegać po lokacjach ze scenek!
Mam włączone TRA i TRAFly, robię też wszystko z instrukcji w Cheat Engine. I nic, włączają się normalne filmiki, a po minimalizacji tam gdzie trzeba wpisac "80" nadal jest "00".
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 14-02-2011, 15:14   

A może to nie działa w Polskiej wersji ?
Próbował ktoś tego patcha z wersji z CD-Action?
Wspomnę tylko, że TRAFly działa normalnie. Instrukcję przejrzałem, kilka krotnie, i wszystko zrobiłem tak jak należy. Nie wiem czy to ma znaczenie ale u K@ta na pierwszym obrazku przy tra.exe jest liczba "00000738", a u mnie "000000E4".
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.112 sekundy. Zapytań do SQL: 11