FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Konsole - Playstation, XBox i inne
Autor Wiadomość
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 06-01-2013, 18:15   

Takich gier jak Uncharted czy Gran Turismo kupować przez neta nie będę :D jak już, to tylko te dostępne wyłącznie na PSstore - te teoretycznie powinny nie być pamięciożerne - jak na razie znam dwa tytuły, które na 100% zakupie (w tym "Guardian of Lights", a razem nie będą zajmować więcej jak 5-7GB).

Konsola non stop będzie podłączona do neta. Patche, DLC, save, gry z PSS... śmieciowiska na dysku raczej nie będę miał - i nie mam zamiaru trzymać wszystkiego na zawsze :) Strategia będzie taka, że kupię grę, przejdę i sprzedam, więc jednocześnie usuwał będę save i patche. Zostawię sobie tylko te grube hity, bo wiem, że za rzadko (jeśli w ogóle) wraca się do przeciętnych tytułów, a gry ze Store przypisywane są do konta, więc nie muszą non stop siedzieć na dysku.

Nie mogę się już doczekać, bo niby jutro powinienem mieć konsolę w domu :D Na półce czeka pożyczone wczoraj Gran Turismo 5, które powinno wystarczyć do premiery Tomb Raidera :D ew. jeszcze gry z PSS. Za PS3 z dyskiem 320GB, musiał bym zapłacić jakieś 100zł więcej, a wersji SuperSlim nie chcę, zebrała kiepskie recenzje - wyszło, że to bardzo budżetowa wersja PS3 - kiepskiej jakości i prehistoryczne rozwiązania ;)
_________________
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3979
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 06-01-2013, 21:34   

Ja mam dysk 80 GB i starcza od 3 lat bez usuwania czegokolwiek :p 90% gier mam pudełkowych, bo nie uznaję wersji cyfrowych jesli jest dostępne pudełko. Z cyfrowych to chyba mam tylko GoL, Journey, Flowers i DLC do każdego Asasyna.
_________________
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 08-01-2013, 07:46   

Ok ok, od jakiś 20 godzin mam PlayStation 3 :D Pewnie Ci co mają plejaka przez to przechodzili, ale pozwolę sobie to opisać :) Pierwsze prawie dwie godziny to konfiguracje, ściąganie aktualizacji, tworzenie konta, instalowanie Gran Turismo na dysk co by szybciej wczytywało się itp. trochę długo się z tym zeszło. Chwilkę pochodziłem po tym skromnym, aczkolwiek ładnym menu, zacząłem grać i po kilku godzinach, w myślach zacząłem bić się w głowę: czemu dopiero teraz kupiłem PlayStation!!?? :D Jak na razie wszystko spisuje się rewelacyjnie (ach ta płynność gier na konsole :) ) po za moimi dłońmi, które delikatnie pisząc nie przepadają za padem sixaxis. Z gier, tak jak pisałem - pożyczyłem sobie GT5, przez noc ściągnęło mi się kilka demek, testowo uruchomiłem Tomb Raidery z PS1 i... więcej po nie nie sięgnę, na dużym ekranie wyglądają co najmniej okropnie :D

A no i zaczynam zbierać trofea oraz znajomych! Kto posiada konto na PSN zapraszam do grona znajomych :) mój ID: KingOutline
_________________
 
 
 
eee...mleko?! 
Podróżnik



Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 207
Skąd: Mandżugoria
Wysłany: 09-01-2013, 19:48   

Rob3rt napisał/a:
Pierwsze prawie dwie godziny to konfiguracje, ściąganie aktualizacji, tworzenie konta, instalowanie Gran Turismo na dysk co by szybciej wczytywało się itp. trochę długo się z tym zeszło.


To jest katorga :!!: Nienawidze wszelkich aktualizacji ,łatek i instalacji 1,5 godziny - 8 GB to :fire:

Rob3rt napisał/a:
po za moimi dłońmi, które delikatnie pisząc nie przepadają za padem sixaxis.


Ten , pad nie nadaje się dla ludzi z dużymi dłońmi :> Ja mam długie place dlatego pasuje :D I przy okazji pisze z prędkością :jumper: na padzie co jest nie wygodne , ale fascynujące niczym :gupek: (. . .)

:pozdro:
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 09-01-2013, 20:33   

O ile aktualizacja softu mnie nie zdziwiła, bo teraz każde urządzenie multimedialne ma taką potrzebę, to jako użytkownik bezobsługowych konsol poprzedniej generacji nie spodziewałem się, że KAŻDA gra będzie wymagała instalacji (wprawdzie niewielkiej, ale zawsze. A te 8GB to opcja), to samo z demami - najpierw ściągasz, a potem instalujesz. U mnie trwało to tyle, bo mam łącze 1MB :D do tego nie siedziałem bezczynnie tylko obciążałem neta przy komputerze. Potem zabawa z kontem, menu, PSN itp. nie śpieszyło mi się, żeby uruchomić grę jak najszybciej :)

Pady do PlayStation są za małe - moje dłonie mają raczej standardowy rozmiar, ale mam osobisty problem - kiedy trzymam pada i kciukiem wciskam któryś z przycisków, mięśnie reszty palców są tak naciągnięte, że nie mam możliwości wyprostowania palca wskazującego, niby nic, ale trochę męczące :D Natomiast największa bolączką jest lewa gałka analogowa: używana non stop, a nie zastąpiła miejsca krzyżaka, przez co leży niżej wymuszając kciuk lewej ręki do ciągłego wychylenia, nie wiem jak Was, ale mnie to męczy strasznie, muszę robić sobie króciutkie przerwy - w Gran Turismo, akurat to nie problem, między wyścigami po menu poruszam się krzyżakiem.

Pisanie na PS3 za pomocą pada odziwo wypada całkiem przyzwoicie, wiadomo, to nie klawiatura, ale tragedii nie ma - dobrze zaprojektowana wirtualna klawiatura, przypisanie niektórych czynności pod odpowiedni przycisk jest dobrze obmyślane.
_________________
 
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 20-01-2013, 17:48   

Ostatnio jakoś tak mnie naszła myśl o sprawieniu sobie PS3. Ale zastanawiam się czy to w ogóle ma sens skoro mam już X-a. Ale są gry które sprawiają iż PS3 mnie kusi. :D
Nie zależy mi na żadnych wypasach typu move.
Myślałam o zakupie używanego PS3 ale sama nie wiem czy warto zawracać sobie głowę taką opcją.
Jaka wersja byłaby najlepszym wyborem w tej chwili jeśli chodzi o kwestie opłacalności?
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
bobonton2 
Podróżnik


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 518
Skąd: P-ń
Wysłany: 20-01-2013, 18:16   

nie lepiej poczekać na ps4? Gry z trójki raczej będą kompatybilne, a przy okazji sprawisz sobie konsolę nowej generacji. Fakt, że niedługo (pewnie za rok) wyjdzie PS4 trochę mnie dołuje, bo moja czarnula nawet nie miała za bardzo okazji pośmigać przez 2 lata, odkąd ją mam.
 
 
eee...mleko?! 
Podróżnik



Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 207
Skąd: Mandżugoria
Wysłany: 20-01-2013, 18:32   

Asyenna, Jeśli będziesz grała tylko w tytuły exclusive :) To myślę że albo używany fat bądź SS 12 GB - jest nawet w biedronce :D . Fat dodatkowo obsługuje emulcje PS2 i zgubną modyfikacjie która uczciwym ludziom posłuży tylko do kopii zapasowych a tym mniej ... chyba nie muszę mówić ;/ No a SS zagwarantuje ci możliwość grania w nowe gry :p Fat wymaga aktualizacji co zabierze możliwość zgubnej modyfikacji , to na razie tyle jak się zdecydujesz to mogę nawet pomuc znaleźć jak najkorzystniejszą oferte :D :pozdro:
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1066
Skąd: Helheim
Wysłany: 23-01-2013, 00:29   

HA - stało się - nastąpiła wiekopomna chwiła - zakupiłem sobie w końcu adapter do padów Xboxowych do PC'ta i mogę pocinać w giery w cywilizowanych warunkach. Koniec z tym udręczonym sterowaniem na klawiaturze i myszce :) rozgrzewam się przed nadchodzącym TR'em :P

W związku z tym mam pytanie - wszem i wobec - czy ktoś mi może powiedzieć, czy w Splinter Cell Conviction istnieje opcja grania w tryb Co-op ale bez netu, a jedynie na dwóch graczy w split-screenie? Przy czym nie chodzi mi o ogólnie rozgrywanie zwykłych mapek z kimś obok, ale o grę w tą drugą warstwę fabularną co ma miejsce przed historią z Singla? Bo jakoś nie umiem się doszukać takiej opcji. Będę dźwięczny za pomoc :)
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 29-01-2013, 13:20   

Wreszcie się zaopatrzyłem w jakieś sensowne gry na Xboxa :P Wszystko super tylko czemu w Gears of War 2 mogę grać bez problemu, a w Dragon Age 2 już nie, bo mam za mało lat? :hehe: Może ktoś mi pomóc? Jak zmienia się wiek w swoim koncie, nie mogę nigdzie znaleźć tej opcji? Wolałbym nie zakładać nowego profilu do jednej gry...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 29-01-2013, 13:24   

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2032956.html Popróbuj :p
_________________
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 30-01-2013, 21:11   

Pomyłka, ta informacja była o jakimś koncie EA, już za drugim razem mi się nie pokazała. To samo z Mirror's Edge. :gupek:

Tak btw. śmieszy mnie zero postów o Wii U... w sumie to nigdzie nikt nie mówi o tej konsoli. :hehe: Lipa.
 
 
eee...mleko?! 
Podróżnik



Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 207
Skąd: Mandżugoria
Wysłany: 30-01-2013, 22:50   

Reminded, O wii U jest cicho ponieważ pomnożenie sukcesów nintendo w Polsce razy liczba sprzedanych egzemplarzy w PL jakby to oszacować to wychodzi wynki . . . kiepski :( Mi nie podpada AR w tak wielkim stopniu w jakim jest to zastosowane w Wii U nic do tej konsoli nie mam ,ale też nic mnie w niej nie poruszyło ;) Bardziej do zabawy niż do grania :p
Dobranoc :brwi:
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 31-01-2013, 20:24   

Mi się ta konsola bardzo spodobała, ogólnie pomysł jest fajny i gry jak dla mnie właśnie akurat (zawsze wolałem arcade niż te większe hity, jakoś tak mam :P ), ale podobno obyło się bez echa, bo po prostu źle się u nas rozleklamowali (nie ma takiego słowa)... No to by pasowało, bo w ogóle nie miałem pojęcia, że coś takiego miało premierę, a czytam CDA i różne magazyny... Dopiero niedawno natknąłem się na recenzję tej konsoli i muszę przyznać, że wygląda super. :p Może gdybym wcześniej o niej wiedział (czyt. przed świętami) to nawet ją bym teraz miał zamiast Xboxa. ;)
 
 
eee...mleko?! 
Podróżnik



Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 207
Skąd: Mandżugoria
Wysłany: 31-01-2013, 21:08   

Reminded, Spytam cię jeszcze o pewną rzecz :> Jeśli grałeś w Mirror's edge na X360 to mógłbyś mi powiedzieć jaki jest trzy gwiazdkowy czas na trasie time trial - edge ? Bo na pewnym forum jakiś oszołom wmawia że na X jest więcej czasu , a że nie mam tej że konsoli to nie mam jak sprawdzić :p Dodam że mój wynik w tej trasie to 00:47:02 , Okropne dwie - setne ;(
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 01-02-2013, 14:10   

Skończyłem wczoraj Fable 2. Jestem naprawdę zadowolony, bo ta część zawiera wszystko co było najlepsze w jedynce i dodaje mnóstwo nowości, ale i tak oryginału nic nie pobije... Pamiętam jak przechodziłem Fable raz po razie i w kółko podniecałem się tymi samymi momentami. :D :p Mimo że twórcy się postarali tworząc ciekawy świat i ciekawe postaci to i tak zostaję przy swojej jedynce. :p
No i teraz właśnie biorę się za Mirror's Edge. Epickie przeżycie, ale naprawdę - jak się powtarza sto razy ten sam skok to można dostać białej gorączki...
Oczywiście utknąłem. :D

eee...mleko?!, czas to 47:00. :) Na razie nie grałem w żaden time trial, ale ten postanowiłem spróbować na rozgrzewkę. Mój czas.... 1:47.... no comment... :(
 
 
eee...mleko?! 
Podróżnik



Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 207
Skąd: Mandżugoria
Wysłany: 01-02-2013, 16:06   

Reminded, Ok , dzięki :) Jeśli będziesz miał jakiś problem odnośnie lokacji jakieś paczki , utknięć w levelach czy skrótów do Time Trial to służę pomocą :p Pisz na prive :pozdro:
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 01-02-2013, 17:08   

Reminded napisał/a:
Skończyłem wczoraj Fable 2. Jestem naprawdę zadowolony, bo ta część zawiera wszystko co było najlepsze w jedynce i dodaje mnóstwo nowości, ale i tak oryginału nic nie pobije... Pamiętam jak przechodziłem Fable raz po razie i w kółko podniecałem się tymi samymi momentami. Mimo że twórcy się postarali tworząc ciekawy świat i ciekawe postaci to i tak zostaję przy swojej jedynce.

Serię Fable uwielbiam. Co prawda nie przeszłam jeszcze jedynki ale to z racji zagwozdki czy kupować na XBL-u czy też może spróbować dorwać wersję na PC.

A do Fable 3 się przymierzasz w przyszłości? :)

Reminded napisał/a:
No i teraz właśnie biorę się za Mirror's Edge. Epickie przeżycie, ale naprawdę - jak się powtarza sto razy ten sam skok to można dostać białej gorączki...

Oczywiście utknąłem.

Ja w ME już dawno nie grałam -przerwałam wieki temu bo utknęłam. Nawet już nie pamiętam w którym miejscu.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 01-02-2013, 17:48   

Asyenna napisał/a:

Serię Fable uwielbiam. Co prawda nie przeszłam jeszcze jedynki ale to z racji zagwozdki czy kupować na XBL-u czy też może spróbować dorwać wersję na PC.

Koniecznie musisz zagrać, jedynka rządzi. :D Mimo że jest krótka to właśnie ona ma najlepszą fabułę i najlepsze postaci z całej serii. Ja muuszę się zaopatrzyć w jedynkę na Xboxa, o ile pójdzie na 360. ;)

Asyenna napisał/a:

A do Fable 3 się przymierzasz w przyszłości? :)

Tójkę kupiłem będąc w Londynie za śmieszną cenę i grałem przez jakieś kilka dni wakacji, doszedłem do Bowerstone i w jakiejś misji się zablokowałem, chyba był jakiś bug czy coś. Od tej pory na razie odstawiłem F3, może kiedyś kupię na Xboxa, ale to na pewno nie prędko, bo nie powiem żeby ta część specjalnie mi się spodobała. Miała, owszem, ciekawy system walki, te płynne przejścia przy zmianie broni były super i ruchy bohatera też, fabuła była spoko, ale cała reszta już nie... W sumie to nie wiem do końca co było nie tak, może po prostu przejadła się formuła. ;)

Cytat:
Jeśli będziesz miał jakiś problem odnośnie lokacji jakieś paczki , utknięć w levelach czy skrótów do Time Trial to służę pomocą Pisz na prive

No dzięki, ale raczej wątpie, że w ogóle się wezmę za szukanie tych śmiesznych paczek, time triale też nie specjalnie mi się spodobały, myślę, że po Story Mode odłożę grę i nie wrócę do niej, chyba że wyjdzie dwójka jeszcze na tę generację. Oby...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 21-02-2013, 07:53   

No i oficjalnie - PlayStation 4 na Święta 2013. Mówiłem, mówiłem, mówiłem :p

Ale bez szału póki co, zwłaszcza że znowu olewają wsteczną kompatybilność.

Niech pokażą więcej.

http://www.gameinformer.c...ystation-4.aspx
_________________
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 21-02-2013, 11:59   

Cytat:
Sony planuje (ale nie obiecuje) możliwość osiągnięcia kompatybilności wstecznej z PlayStation 1, 2 i 3 dzięki wykorzystaniu systemu PlayStation Cloud. Marzeniem na przyszłość jest wykorzystanie chmury do odtwarzanie wszystkich gier biblioteki konsol PlayStation na “dowolnym urządzeniu”.

Tyle w temacie.

Jak dla mnie na dzień dzisiejszy trochę za mało rewolucyjny ten nex-gen. Kilka udogodnień i lepsza specyfikacja... to wszystko?
_________________
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 21-02-2013, 18:00   

Co mnie obchodzi Cloud? To taki sam wałek jak zabranie kompatybilności z PS2, żeby wydawać odgrzewane kotlety w HD. Niech pracują na tym, żeby czyjeś kolekcje gier nie stały się bezużyteczne.
_________________
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 21-02-2013, 21:09   

Ale Sony i wszystkich innych nie obchodzi obecna kolekcja. Liczy się kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Przy planowanej cenie PS4 (niewiele wyższej od PS3) wsteczna kompatybilność zabiła by obecną konsolę. Tym bardziej, że decyzja o usunięciu kompatybilności PS2 na PS3 przyniosło rewelacyjne rezultaty - PS2 sprzedawało się jeszcze przez 7 lat od premiery PS3.
_________________
 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3979
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 21-02-2013, 23:18   

Rob3rt napisał/a:
Ale Sony i wszystkich innych nie obchodzi obecna kolekcja. Liczy się kasa, kasa i jeszcze raz kasa.


Dlatego nadzieja w nas samych, graczach. Tylko od nas zalezy czy bedziemy naiwnie dawac im kase za te same gry w innej formie czy to zbojkotujemy i bedziemy grac w gry PS3 na PS3, a nie w jakichs chmurach-srurach. Absolutnie jestem przeciwny grom w wersji cyfrowej. No chyba, ze to jakies popierdółki. Powazne gry maja byc w pudelkach na nosniku, z instrukcja.
_________________
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 22-02-2013, 06:46   

Cez, dla Twojego postu przydała by się opcja lubię to! :) Właśnie z tego względu powstrzymałem się przed zakupem Beyond Good & Evil HD - mam na PC i PS2 i nie mam zamiaru sięgać po cyfrową wersję na PS3.
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.276 sekundy. Zapytań do SQL: 11