FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Konsole - Playstation, XBox i inne
Autor Wiadomość
kajtek610 
Student



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 34
Wysłany: 22-06-2007, 11:06   Konsole - Playstation, XBox i inne

Mam do was pytanie czy moge sie podłaczyc z konsola XBOX 360 do internetu poprzez zwykly modem firmy WEBSTAR mam w Chello
I ll pytanie jesli komputet mam w kuchni a konsole w pokoju to czy moge jakos pociagnosc kabel z modemu aby aby miec neta w konsoli??

CEZ:
Zmieniona nazwa tematu...
_________________

 
 
mattielicious 
Praktykant



Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 143
Skąd: Szczecin
Wysłany: 22-06-2007, 13:06   

Tak, możesz przez kabel dołączany do zestawu Premium. Jeżeli masz Chello to o ile się nie mylę musisz kupić router albo sieciówkę do kompa ( o ile nie masz wbudowanej na mobo ), z której dasz sygnał do Xa. Tylko wtedy komputer będzie musiał chodzić jak będziesz coś ściągał na konsoli, czy grał on-line. Ja tak mam, z tym, że Xboxa podłączyłem do monitora, co by mieć jakość HD ( mam zwykły TV, więc to mija się z celem ) więc kabel styka.

EDIT: Jeżeli masz zbyt daleko kompa od konsoli to jeśli zestawowy kabel nie starczy ( a jest bardzo długi, dla mnie aż za bardzo ) możesz zakupić w sklepie elektronicznym kabel krosowy RJ-45 o takiej długości jakiej potrzebujesz.

:narka: :pozdro:
 
 
fanshit 
Podróżnik



Dołączyła: 04 Lip 2007
Posty: 469
Wysłany: 19-07-2007, 14:42   

Jedna z lepszych podręcznych konsol jakich używałam to IMO Nintendo DS - po prostu cudeńko. Raz się dorwałam to przez parę godzin nie mogłam się od niej odczepić. Niestety cenę ma taką, aż dziąsła puchną..
_________________
Si te vas, si te vas, si te marchas
Mi cielo se hará gris
Si te vas, si te vas, ya no tienes
Que venir por mi !
 
 
 
JohnyzLampy 
Podróżnik



Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 271
Skąd: Litzmannstadt
Wysłany: 30-11-2007, 18:42   

Mi wkońcu udało się nabyć PS2 (slim) xD Wiem, że troche późno bo trójeczka już wyszła ale i tak się ciesze. Gry są tak syte aż banan z twarzy mi nie schodzi. Póki co mam tylko Tekkena 5 (bo Tekken brzmi dumnie :690: ) Soul Calibura 3 i Gran Turismo 4. I tu mam pytanie, Jakie gry typowo na PS2 wy byście polecili :?: Tylko takie które są dostepne w PL bo plejka nie przerobiona to ściąganie narazie nie wchodzi w gre.
_________________
Spoiler:
za późno :P


 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 30-11-2007, 19:02   

JohnyzLampy, obowiązkowo God Of War - rewelacja, podobnie jak jej kontynuacja. Mogę jeszcze polecić Burnout'a ale część 3 - Takedown, gra sprawia wiele radochy, wierz mi :D

Jest jeszcze coś :) EyeToy :D Nabyłem to rok temu i nie żałuję. Jest to kamerka, którą podłącza się do czarnuli. Wykrywa ona ruchy ciała, i przenosi je na obraz; do tego dochodzi kilka świetnych gier (czyt. EyeToy Play - cała seria, lecz polecam 3, PlaySport czy Kinetic Combat), pozwalających grać nawet ośmiu graczom ;) Urządzenie ma same plusy, z wyjątkiem tego, że do zabawy potrzebujesz dużo miejsca, a tępo gry szybko cię zmęczy :D
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
JohnyzLampy 
Podróżnik



Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 271
Skąd: Litzmannstadt
Wysłany: 30-11-2007, 19:43   

God of War mam zamiar kupić, tymbardziej, że cena 50 zeta bardzo raduje :)
W ajtoja małiem przyjemość grać tyle, że kilka godziń później rękami ruszać nie mogłem :hehe:
_________________
Spoiler:
za późno :P


 
 
Zip 
Podróżnik



Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 286
Skąd: Z Galicji
Wysłany: 30-11-2007, 22:06   

Johny, absolutnie musisz nabyć Tekken Tag, trochę inaczej wygląda niż Tekken 5, no i co do gier, w których można odreagować "na spokojnie" to polecam Splinter Cell i 007: Everything or Nothing, nie wiem tylko, czy to wszystko jest w Polsce.

Ja gram właśnie ostatnio w Everything or Nothing, fajna strzelanka z elementami stealth, ale przede wszystkim Johny - zagraj w jakiegoś TRa ;)
 
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 30-11-2007, 22:41   

Zip, ja mam pytanko techniczne odnośnie Tekkenów jeszcze - czy T4 i TTT też mają ten efekt bullet time co T5? W piątce ruchy są mozolne i minimalnie dynamiczne (m. in. dlatego T3 wciąż ma porównywalną grywalność wg mnie). Rzecz jasna ma to swoje plusy i minusy ;-) .

Btw, czy samo Tekken Tag nie jest czasem peesdwójkowym remakiem trójki?
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
Zip 
Podróżnik



Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 286
Skąd: Z Galicji
Wysłany: 05-12-2007, 18:48   

Integral napisał/a:
Zip, ja mam pytanko techniczne odnośnie Tekkenów jeszcze - czy T4 i TTT też mają ten efekt bullet time co T5?


Nie udało mi się żadnego bullet time'u dostrzec w T4 i TTT, aczkolwiek niemniejjednak może tam jest ;)

Integral napisał/a:
W piątce ruchy są mozolne i minimalnie dynamiczne (m. in. dlatego T3 wciąż ma porównywalną grywalność wg mnie). Rzecz jasna ma to swoje plusy i minusy .


Poza grafiką i innymi pierdółkami technicznymi T3 jest chyba najlepszą częścią z całej serii, ale z powodu tychże pierdół wolę pograć w TTT, zwłaszcza kiedy nie gram sam.

Integral napisał/a:
Btw, czy samo Tekken Tag nie jest czasem peesdwójkowym remakiem trójki?


Trochę jest, ale dodano tam kilka urozmaiceń, więc do końca nie można tego nazwać remake'iem.
 
 
 
mari 
Podróżnik



Dołączyła: 27 Mar 2007
Posty: 258
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-12-2007, 21:01   

A pamięta ktoś jeszcze te 'kochane' (o.0'') starocie "nintendo64" albo <no może ten już nie będzie taki stary ale kilka lat minęło od jego premiery ^___^''> gameboy advance? ;-) ja je uwielbiam i do dzisiaj gram wspominając dawne czasy :)
_________________
"Bo życie jest jak pudełko czekoladek.
Nigdy nie wiesz, na co trafisz"
<3
 
 
 
Zip 
Podróżnik



Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 286
Skąd: Z Galicji
Wysłany: 06-12-2007, 21:09   

Nintendo 64 pamiętam, chociaż nigdy na nim nie grałem, a GBA... pożyczyłem kiedyś od kumpla i grałem w Mario :D
GBA to fajny sprzęt, tyle że średnio zaawansowany technologicznie...no ale powód tego jest oczywisty.
 
 
 
mari 
Podróżnik



Dołączyła: 27 Mar 2007
Posty: 258
Skąd: Poznań
Wysłany: 07-12-2007, 18:19   

Zip, a grałeś na SP, cyz tym zwykłym ? :) ja w mario to zawsze grałam na n64 <przeszło 10 kardriży miałam z tematyki mario ^^'> i na gb color'u xD ale fajne jest to, że na gba wchodzą gry z gbc :690: dzięki temu, starego gbc i kilka starszych gier sprzedałam i się trochę dorobiłam kaski :690:
I GBASP ma to fajne, że wsadzi się go do kieszeni np i można z nim wszędzie iść ;-) Ale i tak już gry na gba jest coraz mniej, bo kiedy wchodzę np do takiego mediamarkt, patrzę na stojaki na których zawsze były, to buła. nic. są tylko na xbox i DS-a :-/ Ale tak to już niestety jest -.-'
_________________
"Bo życie jest jak pudełko czekoladek.
Nigdy nie wiesz, na co trafisz"
<3
 
 
 
Zip 
Podróżnik



Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 286
Skąd: Z Galicji
Wysłany: 16-12-2007, 00:40   

mari napisał/a:
Zip, a grałeś na SP, cyz tym zwykłym ?


W Mario na tym zwykłym, pamiętam, że na SP kiedyś grałem w Spider-Mana.

Takie drobne pytanko: czy mając monitor z wtyczką VGA mogę sobie go podłączyć do PlayStation 2?
 
 
 
Termez 
Praktykant



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 158
Skąd: z nienacka
Wysłany: 10-02-2008, 12:05   

Mam ps2 i chciałem się zapytać jak podłączyć ją do mojego monitora LCD -
taki monitor - Samsun 223BW
a taka karta graficzna - być może przez nią się da - Radeon x1600pro
Poczytałem że można podłączyć konsolkę poprzez VGA Boxa lub Tuner TV - co jest lepsze i na jakie właściwości patrzeć przy wyborze Tunera TV? Jakie jest do tego potrzebne dodatkowe okablowanie ?
_________________
Best Games Ever

 
 
 
Kiba 
Podróżnik



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 271
Skąd: Żory
Wysłany: 10-02-2008, 13:30   

Jeżeli kupiłeś orginalną PS2 to w pudełku powinien być telefon do pomocy technicznej! Zadzwoń tam i spytaj się,ja mam XBox'a więc ci nie podpowiem z PS2...
Powodzenia! :D
 
 
 
Termez 
Praktykant



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 158
Skąd: z nienacka
Wysłany: 10-02-2008, 13:37   

Kiba napisał/a:
Jeżeli kupiłeś orginalną PS2 to w pudełku powinien być telefon do pomocy technicznej!


A to można kupić nie oryginalne Ps2 ? :gupek:
Kiba napisał/a:
Zadzwoń tam i spytaj się,ja mam XBox'a więc ci nie podpowiem z PS2...

To w takim razie co wnosi twój post? :censored: :offtopic:
_________________
Best Games Ever

 
 
 
Kiba 
Podróżnik



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 271
Skąd: Żory
Wysłany: 11-02-2008, 16:00   

Można kupić w jakimś komisie lub na aukcji internetowej bez pudełka itp. wyjdzie taniej... ja osobiście wole orginały!!!
Mój post oznacza żebyś sprawdził czy masz taki telefon -> Zadzwonił -> ZAPYTAŁ SIĘ O TO... i po spawie!

I nie najeżdżaj na mnie... :censored:
 
 
 
Underworld666 
Nowicjusz



Dołączył: 25 Kwi 2008
Posty: 26
Skąd: Londyn
Wysłany: 26-04-2008, 18:18   

Mam pytanie czy potrzebuje czegoś dodatkowego do podłączenia XBOX'a 360 Elite z internetem bo mam polski komp a angielską konsolę i internet jest angielski z firmy bulldog. Internet jest podłączony z gniazda telefonicznego do modemu SpeedTouch 330 Thomson i z modemu kabel usb idzie do komputera. Łączę komputer z konsolą po przez kabel internetowy który był zawarty z konsolą wpisuję adres IP i gdy sprawdzam połączenie to mi wyskakuje brama nie odpowiedziała na żądanie z sieci i nie wiem co mam z tym zrobić HELP
 
 
Kiba 
Podróżnik



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 271
Skąd: Żory
Wysłany: 22-11-2008, 18:20   xBox - kupić czy nie?

Właśnie przeglądałem gazetę z ofertami świątecznymi, i widzę: XBOX 360 Arcade Holiday. Kosztuje on 700zł co jak na konsole nie jest tak dużo, lecz zastanawiam się o kilka rzeczy:
Jest w nim karta 256mb czy można ją wymienić?
Problem jaki miałem z wymaganiami na PC minie? Tzn. czy nie będę musiał dokupywać części co jakiś rok jak do PC żeby gry płynnie chodziły?
Czy gra się przyjemnie, bo na PS joistick był jakiś dziwny często się przyciski myliły!

Zastanawiałem się też nad cenami gier, niestety to jest wielki minus konsoli. No dajmy przykład:
Sugerowane przez wydawcę ceny:
- PC - 109,90 PLN
- Xbox360 - 239,90 PLN
- PS3 - 239,90 PLN

To dość drogo
Spoiler:
jak na 7 czy 8 plansz

Czy to jakoś przeszkadza?
 
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-11-2008, 19:10   

700 zeta za Arcade'a to dużo. W Empiku kupisz za 650, a jak poszukasz bardziej, to pewnie i jeszcze tańszy się znajdzie. Z tego co wiem, to można do X'a spokojnie dokupić dysk, więc to nie problem. Wadą tej konsoli jest to, że ma zwykły napęd DVD, nie wiem ile na nim pociągnie. Co prawda można dokupić czytnik HD DVD, ale to jest martwy format. Niemniej jednak to jest porządny sprzęt i ma świetnego pada ( :p ). Mnie kusi, żeby kupić. Ale ponieważ prawie nie gram, to raczej jest mi on zbędny. Padzik wystarczy :P
_________________
...and touch the flame
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 22-11-2008, 19:12   

Kiba napisał/a:
Problem jaki miałem z wymaganiami na PC minie? Tzn. czy nie będę musiał dokupywać części co jakiś rok jak do PC żeby gry płynnie chodziły?

Nie. Do konsol nie potrzeba dokupywać części, w celu ulepszenia jej (mowa tu o takich podzespołach jak karta graficzna, procesor itd.). Z PS3 jest trochę inna bajka, ale nieważne.

Cytat:
Czy gra się przyjemnie, bo na PS joistick był jakiś dziwny często się przyciski myliły!

To tylko kwestia przyzwyczajenia.

Kiba napisał/a:
Zastanawiałem się też nad cenami gier, niestety to jest wielki minus konsoli.

Nie musisz kupować gier zaraz po ich premierach. Po kilku miesiącach na pewno stanieją. Już teraz można kupić grę na Xboxa 360 za mniej niż 150 zł. Poza tym, zawsze możesz kupować je na Allegro.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1140
Wysłany: 22-11-2008, 19:15   

Kiba napisał/a:
Problem jaki miałem z wymaganiami na PC minie? Tzn. czy nie będę musiał dokupywać części co jakiś rok jak do PC żeby gry płynnie chodziły?


Tak, ten problem minie. To jest jedna z większych zalet konsol. Na Playstation 2, które premierę miało już dosyć dawno (2000 rok) i wyszedł następca, gry nadal powstają, nawet te next-genowe, jak TRU. Chociaż może już Next Genowo nie wyglądają... :p
_________________

Let's playe z serii Tomb Raider
 
 
 
Kiba 
Podróżnik



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 271
Skąd: Żory
Wysłany: 22-11-2008, 19:29   

Dzięki wielkie wszystkim za szybką odpowiedź! Chyba jednak kupie tego xBoxa bo mnie kusi, i ten legendarny bezprzewodowy pad!!
 
 
 
fanshit 
Podróżnik



Dołączyła: 04 Lip 2007
Posty: 469
Wysłany: 22-11-2008, 22:15   

Kiba, jeśli pad Cię nie skusi wystarczająco, to chętnie mu w tym pomogę. :mrgreen2:
X 360 jest świetny, cudowny, wspaniały, niesamowity, zapierający dech w piersiach, niebywały i olśniewająco piękny. Poza tym - grafika wygląda diablo realistycznie, a pad jest narzędziem boga padów, wprost stworzony do Twoich rąk !

Ha ha, nie no, polecam. Naprawdę. :D
_________________
Si te vas, si te vas, si te marchas
Mi cielo se hará gris
Si te vas, si te vas, ya no tienes
Que venir por mi !
 
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 24-11-2008, 11:44   

Ja zakupiłem swoją pierwszą konsolę PS1 wraz z TR1 w sumie za 800zł. Grałem na niej bodajże przez ponad dwa lata i po tym czasie zdarzyło się coś dziwnego. Konsola zaczęła palić mi płyty, dosłownie, ale bez dymu i ognia oczywiście :p po prostu zmieniał się kolor płyty, a górna warstwa (na napisy) zaczynała odłazić. Spotkał się ktoś z czymś takim?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.284 sekundy. Zapytań do SQL: 10