FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Restart komputera przy AOD ;O
Autor Wiadomość
Kara
Gość
Wysłany: 19-05-2004, 21:10   Restart komputera przy AOD ;O

Nie wiem, czy mieliście to samo. Po prostu, podczas gry w pewnym momencie restartuje mi się komp. Na WinXP wcale takiego czegoś nie mam. Nie jest to "zwykły restart", bo później mam tylko czarny ekran, potem znowu daje reset i mam komunikat "Uruchom system w trybie normalnym", a jak jeszcze raz włączę komputer to mam porządkowanie danych na wstępie. Miałam to już 2 razy. Co to może być ??? Wszystko to dzieje się tylko, kiedy gram :| :roll:
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-05-2004, 22:17   

Ale na jakim to w końcu Windowsie? AOD najlepiej współpracuje z XP, ale i tutaj mogą pojawić się problemy... ta gra jest, niestety, nieprzewidywalna.
_________________
...and touch the flame
 
 
Cman 
Praktykant



Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 133
Skąd: D-ca
Wysłany: 30-05-2004, 18:39   

Grzeko napisał/a:
Ale na jakim to w końcu Windowsie? AOD najlepiej współpracuje z XP, ale i tutaj mogą pojawić się problemy... ta gra jest, niestety, nieprzewidywalna.

I za to ja kochamy :lol: Ja gralem w AOD na Windowsie 98 i bledy mialem "standardowe". Brak intra, dziwek, rozmywanie jak plywalem itp. Ale resetartu nie mialem. Nie wiem co to moze byc, najlepiej zrob piszac do Cenegi i opisz tam dokladnie jaki masz problem, powinni pomoc :wink:
 
 
Malwinka 
Obieżyświat



Dołączyła: 13 Wrz 2004
Posty: 1159
Skąd: z wykopalisk
Wysłany: 02-10-2004, 14:15   

Zawsze jak koncze grac w TRAOD, wylaczam i probuje potem wejsc gdziekolwiek to wyskakuje jakies okienko z ulubionym napisem error. I tak za kazdym razem jak koncze grac musze roboic restart. /Uzywam W98SE/
_________________
So, how u doinn?
 
 
 
..Lilly.. 
Nowicjusz



Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 25
Wysłany: 25-03-2006, 13:28   

Ja mam podobny problem słuchajce... Ostatnio chciałam zagrac w TRAOD -.- no i tak instalacja ok wszystko ok i włanczam gre a tu czarny obraz ani muzyki ani nic próbowałam instalowac 3 razy i to samo a komputer mam dobry, bo juz grałam kiedys w tr na tym kompie... i niewiem co zrobić? Kto mi pomoże :(
Usunełam wszystkie patche i z rejestru i to samo pomocy... :(

Mam xp jak coś...
_________________
~~*Tomb Radier Legend*~~
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 25-03-2006, 13:55   

Hmm, mi się też tak kiedyś robiło, ale po instalce wszystkich patchy poszło bez problemu. Instalowałaś wszystkie trzy?

Albo spróbuj tego:

Cytat:
Game doesn't start. Black screen after Eidos Logo.
Check USB devices. Unplug unnecessary USB devices like cameras, scanners, printers etc. Go to TRAOD Settings and see if there are any USB devices listed that are not game related and disable them. There have been reports of settings displaying multiple keyboards. Turn all off except one.
_________________
Miow.
 
 
 
..Lilly.. 
Nowicjusz



Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 25
Wysłany: 25-03-2006, 13:58   

a co to znaczy mogłabys powiedziec?
A po co mam instalowac te patche? A jezeli one jeszcze bardziej popsują? Kiedys działao u mnie bez patchy...
_________________
~~*Tomb Radier Legend*~~
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 25-03-2006, 14:03   

Gra się nie włącza. Czarny ekran po logo Eidosu.
Sprawdź urządzenia USB. Odłącz niepotrzebne urządzenia USB, takie jak kamery, skanery, drukarki itp. Wejdż w ustawienia TRAOD i zobacz, czy na liście znajdują się jakieś urządzenia USB, które nie są związane z grą i wyłącz je. Ustaw też jedną klawiaturę, jeśli jest ich więcej.

Update: A może jeszcze to pomoże:

Cytat:
Gra zawiesza się po pierwszym filmiku, albo tego filmiku w ogóle nie ma.
Nie chce się wyświetlić główne menu.


Można zrobić kilka rzeczy, które mogą pomóc:
W ustawieniach TAOD (zakładka General) ustaw opcję Frame Rate Compensation na Fast
Odznacz opcję Post Process w zakładce karty graficznej, na polu Render Targets->Full Scene
_________________
Miow.
 
 
 
..Lilly.. 
Nowicjusz



Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 25
Wysłany: 25-03-2006, 14:18   

Kasia Trent napisał/a:
Gra się nie włącza. Czarny ekran po logo Eidosu.
Sprawdź urządzenia USB. Odłącz niepotrzebne urządzenia USB, takie jak kamery, skanery, drukarki itp. Wejdż w ustawienia TRAOD i zobacz, czy na liście znajdują się jakieś urządzenia USB, które nie są związane z grą i wyłącz je. Ustaw też jedną klawiaturę, jeśli jest ich więcej.

Update: A może jeszcze to pomoże:

Cytat:
Gra zawiesza się po pierwszym filmiku, albo tego filmiku w ogóle nie ma.
Nie chce się wyświetlić główne menu.


Można zrobić kilka rzeczy, które mogą pomóc:
W ustawieniach TAOD (zakładka General) ustaw opcję Frame Rate Compensation na Fast
Odznacz opcję Post Process w zakładce karty graficznej, na polu Render Targets->Full Scene


Gdzie w ustawienich grfiki jest Post Process?? Moze jakis rysunek?:(
_________________
~~*Tomb Radier Legend*~~
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 25-03-2006, 14:25   

Nie mam zainstalowanego TAOD, więc nie mogę sprawdzić, ale może wklej tu screena z ustawieniami grafiki. To druga zakładka, zaraz obok "General".
_________________
Miow.
 
 
 
..Lilly.. 
Nowicjusz



Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 25
Wysłany: 25-03-2006, 14:39   


z tym USB jeszcze spróbowałam ale nie pomogło...
_________________
~~*Tomb Radier Legend*~~
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 25-03-2006, 14:47   

A może to tam, gdzie masz MultiMon output? Jest tam do wybrania takie coś, jak Full Scene?
_________________
Miow.
 
 
 
..Lilly.. 
Nowicjusz



Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 25
Wysłany: 25-03-2006, 14:58   

tam jest tylko "Sub Scene" i "All Scene"
_________________
~~*Tomb Radier Legend*~~
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 25-03-2006, 15:04   

To zaznacz All Scene, zdaje się, że nie ma w tym żadnej różnicy. Zresztą ja też kiedyś próbowałam grzebać coś w ustawieniach i nie mialam ty okienek, co trzeba.
_________________
Miow.
 
 
 
..Lilly.. 
Nowicjusz



Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 25
Wysłany: 25-03-2006, 15:09   

dałam na ALl i też klapa :/ niewiem juz co robic:( a co z tymi patchami?
_________________
~~*Tomb Radier Legend*~~
 
 
 
AngelOfDarkness 
Student



Dołączyła: 31 Lip 2008
Posty: 39
Wysłany: 02-08-2008, 14:14   

u mnie jest też troche dziko bo jak gram i nagle zrobiłąm screna bo chce se tapetke zrobić no to klikam ten przycisk na klawiaturze którym sie minimalizuje gre i wraca do windowsa, zrobei co tam miałam zrobic i przewaznie gdy klikam na zminimalizowanego TRAOD t o mi sie opkazuje taka rameczka, białe tło w niej, taka mała zajmuje 1,4 monitora, pulpit za nią widać, słychać muzyke gdy np. nacisne space to słysze odglos ze skoczyła ale nie da sie wejsc ;/ i musze klikac ctrl-alt i delete i zamknac to menadżerem zadan, ktoś wie dlaczego tak sie dzieje?
_________________



Ukończone Części:
Anniversary
Legend
Angel Of Darkness
 
 
 
alexmax.5 
Nowicjusz



Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 14
Skąd: Bielawy
Wysłany: 07-08-2008, 19:00   

Mam podobny problem . Kiedy włączam AOD wszystko jest ok i jak włączam plecak i wybieram np broń,życie lub przedmioty i wychodzę z z menu przedmiotów to mi pojawia się niebieski ekran i resetuje mi się gra. Proszę żeby ktoś mi powiedział o co chodzi :)
_________________
Państwo,Służy wyłącznie GANGOM!
 
 
 
misti12 
Nowicjusz



Dołączyła: 25 Lut 2008
Posty: 26
Skąd: Kobióreczek
Wysłany: 09-08-2008, 14:25   

A masz oryginalną gierkę? Bo jak nie to właśnie to może być tego powodem.
 
 
 
alexmax.5 
Nowicjusz



Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 14
Skąd: Bielawy
Wysłany: 18-08-2008, 13:57   

Orginałkę mam tylko nie wiem o co chodzi
P.S tamte czarne obazy nazy wają się Black screen of Death :hehe:
_________________
Państwo,Służy wyłącznie GANGOM!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.123 sekundy. Zapytań do SQL: 11