FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Bugi w Anniversary
Autor Wiadomość
Mihal29 
Student



Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 97
Skąd: Wroc
Wysłany: 14-06-2007, 22:15   Bugi w Anniversary

Hej nie wiedziałem gdzie mam to umieścić więc stworzyłem nowy temat...pozatym i ten temat się z pewnością przyda ;) może ktoś już to widział... (ja na przykład nie ) No więc o to poziom Natla Technologies ... http://www.youtube.com/wa...related&search=

xD :pozdro:
 
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 14-06-2007, 22:28   

Wogule cieszę się że zrobiono z tego grywalny poziom... a co do tego typu bugów to TRA nie jest pierwszą i ostatnią grą ;) Mam nadzieje że lada dzień Crystal Dynamics wypuszczą jakies patche do tej gry. Właśnie mam problem i uważam że to przez buga.
Jestem w levelu Vilcabamba w pomieszczeniu z brama którą nalezy otworzyć kierując się między dwa przejścia po obu stronach i skacząc po pułkach nad wodą... W lewej slace Lara nie chwyta się krawędzi podczas skosku mimo że powinna to robić automatycznie,krawędz jest ewidentnie w jej zasięgu... Co mam robić? :( :609:
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 14-06-2007, 22:30   

Cytat:
Co mam robić?


Masz trzy możliwości :

1. Przeczytać odpowiedni temat, w którym było to wyjaśniane chyba 50 razy
2. Zacząć level od nowa - u mnie poskutkowało.
3. Kill yourself, lol :)
_________________
 
 
Gadem 
Student



Dołączył: 09 Lut 2007
Posty: 34
Wysłany: 14-06-2007, 22:42   

Musisz myszka zmienic ustawienie kamery! Skutkuje. W dalszych etapach jest ten sam problem. Ale na szczescie zadko.
_________________
Tu mozesz spotkac mnie, spotkac na ulicy...
 
 
Jasmine 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Sty 2006
Posty: 574
Wysłany: 14-06-2007, 23:22   

Boone napisał/a:
Jestem w levelu Vilcabamba w pomieszczeniu z brama którą nalezy otworzyć kierując się między dwa przejścia po obu stronach i skacząc po pułkach nad wodą... W lewej slace Lara nie chwyta się krawędzi podczas skosku mimo że powinna to robić automatycznie

Ja nie miałam, żadnego problemu, mam ustawiony automatyczny chwyt i tylko odwracam się do tyłu i skaczę, a Lara sama się łapie. U mnie to wygląda tak, że wydaje się, że półka jest za daleko i jak skaczę to mam wrażenie, że leci prosto do wody, ale w efekcie się łapie.
Z tym, że Lara nie zawsze się łapie jak powinna to już się spotkałam, ale nie w tym momencie.
Spróbuj włączyć ręczny chwyt i spróbować ręcznie się złapać jak automat zawodzi. A jak nie pomoże zacznij od nowa. Ja już tyle zaczynałam domek jak i samą grę, że mam dość.
Nie wiem czy to można zaliczyć do bugów, ale na przykład w domu, miałam problem zapisem. Bo w pewnym momencie automatyczny zapis nawalił i nie chciał dalej zapisywać. To znaczy zapisywał, ale i tak wgrywał stary zapis. Albo gdy w końcu udało mi się wszystko zebrać, weszłam do pokoju muzycznego, gra się zapisała, a ja wyszłam całkiem z gry. Kiedy chciałam wczytać okazało się, że utknęłam, gdyż pomimo, że mechanizm siedział w drzwiach, ja nie mogłam ich otworzyć, a przy każdym naciśnięciu klamki, Lara mówiła coś, że nigdy nie znalazła zamkiętych drzwi. :gupek: To mnie dobiło. Miałam też raz coś takiego, że zamiast wczytać mi się gra, wczytywał mi się dom, ale to było tylko raz.
_________________


 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 15-06-2007, 00:21   

Dotychczas wszystkie opcje kamery były wyłączone,teraz włączyłem. Nic,dalej Lara nie chwyta się tej półki. Wyłączyłem automatyczne chwytanie które było do tej pory,nic Croftówna dalej spada do wody i nie chwyta się tej krawędzi... :neutral: :gupek:

Chciałem skorzystać z opcji powtarzania levelu w menu niestety jendnak nie mam możliwości wyboru czegokolwiek tylko te "???" ;( ;( :pozdro: Pomożcie... xD

P.S.

K@t napisał/a:
1. Przeczytać odpowiedni temat, w którym było to wyjaśniane chyba 50 razy


W takim razie czy mógłbyś zapodac mi link? :) Ponieważ nie znalazłem omawianego problemu...
 
 
Jasmine 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Sty 2006
Posty: 574
Wysłany: 15-06-2007, 00:47   

Wszystie problemy opisane są w temacie "Peru", ale nie ma innego sposobu. Spróbuj jeszcze przytrzymać dłużej klawisz skoku. Podobno wtedy Lara wykonuje dłuższy skok.
_________________


 
 
FreakMatek! 
Podróżnik



Dołączył: 06 Gru 2005
Posty: 603
Skąd: Porno i Duszno
Wysłany: 15-06-2007, 00:51   

Mi zdarzały się czasem jakieś dziwne błędy grafiki i musiałem resetować kompa aby grać normalnie :czubek:
Próbowałem różnych sterowników i nic...

 
 
Jaunty 
Obieżyświat



Dołączył: 26 Lis 2004
Posty: 1124
Skąd: Getto Północ
Wysłany: 15-06-2007, 01:19   

Specem nie jestem, ale wygląda mi to na artefakty. Może karta Ci się przegrzewa? Nie kręciłeś jej przypadkiem?
_________________

 
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 15-06-2007, 07:14   

U mnie rowniez bardzo czesto pojawiaja sie dziwne błedy... jednak nie jest to bug gry, tylko cos nie tak chyba z moja karta graficzna...? Moze ktos pomoze...? Hmm... Gdy wchodze z jakiegos pomieszczenia do kolejnego, to bardzo, bardzo czesto pojawiają sie takie dziwne smugi... :| Czasem jedna.. jak na poniższym screenie.. czasem masa kolorowych...



Na szczescie nie musze restartowac kompa, wystarczy, że zminimalizuje gre do Windowsa, ponownie ją zmaksymalizuje i już jest ok... do kolejnej wiekszej lokacji... To samo obserwuję od jakiegos czasu w Legend... Nie instalowałem zadnych sterowników, nie znam sie na tym kompletnie, a znajac moje szczescie jak zainstaluje nowe to pojawią się błedy w innych grach :P Od czego to moze byc...? :| Już sie do tego przyzwyczaiłem, ale jednak wolałbym co pół godziny nie minimalizowac gry.... :roll:

Co do przegrzewania... ja nic nie podkręcałem, jednak jeszcze do niedawna miałem problem z przegrzewającym sie procesorem... "Znam" sie na tych sprawach w taki niesamowity sposob, ze ROK trwało zanim znalazłem rozwiązanie.. Przez rok mi sie komp sam restartował kilkanascie razy na dzien :/ :P Na szczescie juz jest ok... wiec to raczej nie wina procka... :roll:
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 15-06-2007, 08:45   

Cez, a jaką masz kartę graficzną?
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
mattielicious 
Praktykant



Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 143
Skąd: Szczecin
Wysłany: 15-06-2007, 08:52   

Hmmm albo grafa się przegrzewa albo po prostu potrzebuejsz nowe stery. Jeżeli masz GeForce to odwiedź oficjalną stronę NVIDII, a jeżeli ATI to analogicznie stronka ATI AMD. Jeżeli masz podlączone dodatkowe zasilanie do karty graficznej to możliwe, że coś nie łączy, albo zasiłka nie wyrabia. Powodów w sumie może być kilka. Ja na dzień dobry sprawdziłbym chłodzenie, bo jeżeli na tych sterach działało Ci wszystko dobrze to i teraz nie powinno być problemów. A tak w ogole to wygląda mi to na artefakty, które ujawniają się po mocnym podkręceniu i grzaniu się gpu ale skoro mówisz, że nic nie o/c'nąłeś to spoko.

:narka: :pozdro:
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 15-06-2007, 09:48   

Dziękuje Jasmine, wyączyłem wszystkie "bajery" w "Opcje" i Lara doskoczyła, potem wszystkoposzło już bez problemów... Jestem na początku "Lost Valley" xD :pozdro:
 
 
Clear 
Student


Dołączyła: 13 Cze 2007
Posty: 32
Wysłany: 15-06-2007, 12:20   

U mnie prawdopodobnie jest błąd w Atlantydzie w piramidzie gdzie Lara musi się wspinać po tych haczykach. Mój brat cioteczny ma to samo stanął na tym miejscu bo Lara się nie chwyta niczego. Powyłączane mam wszystkie bajerki w opcjach bo myslałam ze moze to wina tego, niestety nic nie pomogło. Przyznam szczerze że trochę mnie to zniechęciło do gry. Było kilka też błędów w Egipcie ale z tam pomogła reinstalka gry i wczytanie zapisanego wcześniej sev`a. Teraz nawet to niepomaga. Dlatego szukam jakiegoś sev`a już po tym momencie żebym mogła chociaż skończyć gre.
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3980
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 15-06-2007, 13:34   

kluz_kaa napisał/a:
Cez, a jaką masz kartę graficzną?


GeForce FX 5200

Sprobuje zainstalowac jakies nowe sterowniki gdy bede grał ponownie ;) eh... tylko znajac zycie polowa innych rzeczy przestanie mi dzialac :P
_________________
 
 
mattielicious 
Praktykant



Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 143
Skąd: Szczecin
Wysłany: 15-06-2007, 14:02   

Clear, coś mi się wydaje, że masz wersję beta zassaną z neta ( ooo jak ładnie się rymuje ) :> IMHO w wersji sklepowej nie byłoby takiego błędu. Ja na razie jestem u Tihocana więc nie mogę tego potwierdzić na 100%.
Cez, po poprawnym wgraniu nowych sterów ( reinstall, restart, install, restart ) nic nie ma prawa przestać Ci działać !

:narka: :pozdro:
_________________
 
 
MekCal 
Obieżyświat



Dołączył: 28 Cze 2004
Posty: 1138
Wysłany: 15-06-2007, 14:37   

Cez, do kart graficznych NVIDIA najlepiej zainstalować najnowsze sterowniki, podpisane logiem WHQL, ze strony http://www.nvidia.com . Może to naprawi te błędy :) Mi np. przy sterownikach dołączonych do komputera intro TAOD nie wyświetlało się, a gdy zaktualizowałem sobie do tych z oficjalnej strony NVIDII, działa bez problemu ;) .
_________________
 
 
 
Clear 
Student


Dołączyła: 13 Cze 2007
Posty: 32
Wysłany: 15-06-2007, 17:17   

Własnie mam oryginalną polską wersję ;(
 
 
Birko 
Praktykant



Dołączyła: 14 Lut 2007
Posty: 150
Wysłany: 15-06-2007, 18:38   

Ja sobie wczoraj grałam w Lost Valley, T-Rexa już zabiłam, biegam sobie to tu, to tam niby wszystko w porządku... a tu nagle po jednym skoku Lara wsiąka mi w ziemię i wymachuje rękami. Próbuję nią ruszyć, ale ona tylko chaotycznie "sunie'' po tej ziemii. Nagle wyskakuje z tej trawy już myślę, że wszystko będzie w porządku... a tu nagle BUM! Lara wystrzeliwuje w niebo jakby ją ktoś z armaty wystrzelił :gupek: . Innym razem w cutscence gdzie Lara zabijała tyranozaura to strzałki albo pojawiały się na 1/4 sekundy albo wcale... :( .
 
 
Boone 
Obieżyświat



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 947
Wysłany: 15-06-2007, 19:39   

Birko napisał/a:
a tu nagle po jednym skoku Lara wsiąka mi w ziemię i wymachuje rękami. Próbuję nią ruszyć, ale ona tylko chaotycznie "sunie'' po tej ziemii. Nagle wyskakuje z tej trawy już myślę, że wszystko będzie w porządku...


Dokładnie dzisiaj przydarzyło mi sie to samo ;) Niedobrze. Grając w demo byłem przekonany że tych wszystkich bugów w ostatecznej wersji nie będzie a tu klops...
Mam nadzieje że Crystal Dynamics rozpoczeli bądz rozpoczną pracę nad "łatkami" do Anniversary bo niektóre bugi są naprawdę irytujące... :matrix: :619:

Jesli można to nazwac bugiem to przy instalcji wyświetla się okienko o następującej treści:

"dxsetup.exe - Nie można znależć składnika"

"Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się ponieważ nie znaleziono framedyn.dll.
Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem"

Instalowałem grę już dwa razy i nic... Program jest wprawdzie zainstalowany na dysku "C" ale nie ma np.ikonki na pulpicie czy podczas uruchamiania po włożeniu płyty do napędu to trzeba uruchamiac wszystko ęcznie bo panel instalayjny zezwala jedynie na istalacje tak jakby TRa nie było zainstalowane. Czy można z tym fantem coś zrobić czy Cenega Poland znowu dała dupy? :hehe: :fire: :pozdro:
 
 
iraq 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Kwi 2007
Posty: 221
Wysłany: 15-06-2007, 20:35   

Boone napisał/a:
Instalowałem grę już dwa razy i nic... Program jest wprawdzie zainstalowany na dysku "C" ale nie ma np.ikonki na pulpicie


było powiedziane przecież już chyba 20 razy, że tak się dzieje i u niektórych instalacja kończy się normalnie po 20 minutach, a u niektórych jest błąd.
_________________
...
 
 
mattielicious 
Praktykant



Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 143
Skąd: Szczecin
Wysłany: 15-06-2007, 21:14   

Hmmmm strange. Mi zainstalowało się poprawnie, bez błędów i bardzo szybko ale koledze z podobnym konfigiem stanęło na końcu i czekał 5min. Co do łatki to szczerze w to wątpię. Do Legend wychodziły tylko poprawiające tego nieszczęsnego NextGena, którego i tak nie byli w stanie naprawić, a totalnie olali np fakt, że Lara chodziła przez kamienie, więc IMHO teraz będzie podobnie. Przypuszczam, że wersja na PS2 nie ma takich "kwiatków", a ludzie przeważnie grają na konsolach ( tylko u nas jest inaczej as always )

EDIT: To mój 69 post :hehe:

:narka: :pozdro:
 
 
Cinek 
Obieżyświat



Dołączył: 13 Lut 2005
Posty: 918
Wysłany: 15-06-2007, 22:04   

mattielicious napisał/a:
Przypuszczam, że wersja na PS2 nie ma takich "kwiatków"


Rzeczywiście, przeszedłem grę na PS2 już dwa razy i wszystko jest po prostu idealne, ani jednego buga :D

Chociaż ogólnie silnik Anniversary (na każdej platformie) jest czasem denerwujący i Lara potrafi wpaść np. między kamienie i wymachiwać rękami, dopóki nie wyskoczy, ale w serii TR zawsze tak było :D
_________________
 
 
 
Pixie 
Nowicjusz


Dołączyła: 16 Cze 2007
Posty: 1
Wysłany: 16-06-2007, 21:06   Problem z łapaniem sie Lary

Jestem na poziomie T-rexa i nie mogę przejść wiec zaczęłam grać w Croft Manor. Wszystko było okej do czasu gdy zdobyłam linke. Od tej pory nie mogę łapać ze wyrw, krawędzi itp. Nie tylko w CM występuje ten problem ale także w normalnej grze. Proszę o pomoc.
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 658
Wysłany: 17-06-2007, 10:21   

Pixie, może popróbuj włączać i wyłączać Manual-Grab w sterowaniu.
Dziwne by było gdyby włączył się sam :p Sprawdź czy używając CTRL Lara łapie się krawędzi (o ile nie zmieniłaś sterowania, ten przycisk jest domyślnie)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.235 sekundy. Zapytań do SQL: 10