FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy, pytania, porady
Autor Wiadomość
Birko 
Praktykant



Dołączyła: 14 Lut 2007
Posty: 150
Wysłany: 02-08-2012, 20:25   

Sorry za 3 posty pod rząd, ale mam cholernie wkurzający problem z grą The Sims 3 -.-' Już mam go od roku i nie wiem co zrobić. W tej chwili aktywną rodziną jest Simka mojej siostry, gdy próbuję przełączyć na moją Simkę wszystkie paski menu na mapie znikają i... nic. Tak już zostaje, nic się nie wczytuje, a ja nie mogę grać moją Simką... Z innymi Simami nie ma takich problemów. Czy ktoś też miał taki problem i wie jak go rozwiązać?
 
 
Rasmien 
Student


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 90
Wysłany: 13-08-2012, 11:43   

Dziś jak się skończyła instalacja pewnej gry, chcąc wyciągnąć płytę z napędu DVD w laptopie odpadło mi takie czarne okrągłe coś co blokuje płyty jak się je wkłada. Normalnie da się je włożyć spowrotem ale jak laptop czyta płyte to słychać jakieś głośne szurana i inne odgłosy. czy yo coś poważnego, może się od tego płyta/laptop zepsuć?
 
 
Rasmien 
Student


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 90
Wysłany: 13-08-2012, 18:59   

Zedytujcie/połączcie. Już działa, trzeba było mocno to włożyć :D
 
 
Judas 
Student



Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 62
Wysłany: 20-08-2012, 09:22   

Hej. Pilnie potrzebuję pomocy. Obraz w moim laptopie jest do góry nogami! :D Podczas gry w TR2 coś wcisłem, bo nie mam jeszcze obcykanej klawiatury i to się stało. Jak mam to naprawić?? Pomocy.
_________________

 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 20-08-2012, 12:45   

Pewnie jakiś skrót klawiszowy karty graficznej, np ctrl + shift + strzałki, czy coś takiego ;p Próbuj kombinacje z ctrl, altem i shiftem, chociaż pewnie sobie już z tym poradziłeś ;) Dobrze jest sobie te skróty wyłączyć, bo mogą strasznie przeszkadzać w graniu :D
_________________
 
 
 
Judas 
Student



Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 62
Wysłany: 20-08-2012, 14:47   

Dzięki Madziula. :) Pomógł skrót Alt + Ctrl + strzałki ;p
_________________

 
 
Judas 
Student



Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 62
Wysłany: 20-08-2012, 15:11   

A jak wyłączyć skróty klawiszowe? Tak, tak - jestem ciemny w tych sprawach ;p
_________________

 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 20-08-2012, 21:11   

Z tego co wiem, to te skróty zależą od karty graficznej. Ogólnie musisz wejść w ustawienia karty i tam szukać tych skrótów. Ustawienia prawdopodobnie znajdziesz w panelu sterowania (tak miałam przy nvidii geforce), ale np na laptopie (ati radeon) mam tylko skrót w menu start. Najlepiej wygooglować sobie w zależności od tego jaką masz kartę graficzną ;)
_________________
 
 
 
bobonton2 
Podróżnik



Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 518
Skąd: P-ń
Wysłany: 24-09-2012, 20:47   

Mam problem z paskudnym wirusem. Ściągnął mi się jakieś 3 dni temu, kiedy próbowałem obejrzeć w necie nowy odcinek Doctor Who. Od tego czasu co chwilę wyskakuje mi taka informacja

Przeskanowałem dokładnie kompa avastem i Nortonem, usuwałem cookies. Nic nie dało.
 
 
Birko 
Praktykant



Dołączyła: 14 Lut 2007
Posty: 150
Wysłany: 02-11-2012, 12:54   

Chcę zagrać w Multiplayer w Assassin's Creed Revelations, ale nie mogę bo mnie cały czas rozłącza i pojawia się napis, że jakiś PunkBuster czy coś mi nie pozwala grać... W jaki sposób mam pograć w multiplayer? -.-
P.S. Gram na PC.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 02-11-2012, 14:16   

Birko, przy tym samym problemie mnie pozostało tylko odinstalować Assassin's Creed Revelations, przy tym także PunkBuster'a (zagnieżdża się gdzieś w systemie, przez Odinstaluj programy dało się go chyba usunąć), i 'naprawić problemy' w rejestrze przez CCleaner. Spróbuj, może u Ciebie też zadziała. ;-)
  
 
 
Birko 
Praktykant



Dołączyła: 14 Lut 2007
Posty: 150
Wysłany: 02-11-2012, 14:17   

Sorry za 2 posty pod rząd, ale to jest komunikat jaki dostaję:

Cytat:
Program PunkBuster usunął cię z serwera
PunkBuster kicked player 'Ania1991' (for 0 minutes)...
RESTRICTION: Service Communication Failure: PnkBstrA.exe


Adamaru, co to jest ten PunkBuster? Czy to jakiś wirus?
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 02-11-2012, 14:21   

Cytat:
Czy to jakiś wirus?


Nie jestem do końca pewien, ale chyba jakieś 'ukryte' zabezpieczenie Ubi przed oszustami? :P Być może masz uruchomiony w tle jakiś program/usługę, która koliduje z PunkBusterem wywołując u niego reakcję 'wykopania' Cię z serwera. (klik)
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Birko 
Praktykant



Dołączyła: 14 Lut 2007
Posty: 150
Wysłany: 02-11-2012, 14:57   

Adamaru, u mnie w 'Odinstaluj programy' nie ma PunkBuster... No cóż, chyba po prostu dam sobie spokój z Multiplayerem :p Mam grę od roku i dzisiaj chciałam po raz pierwszy spróbować, no ale jak widać granie w Multi nie jest mi przeznaczone :D
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 02-11-2012, 15:17   

Spróbuj jeszcze zainstalować PunkBustera z płyty AC:R (powinien być w folderze Support). Taka jakby 'aktualizacja' PB.
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 22-11-2012, 22:24   

Mógłby mi ktoś polecić jakieś ciekawe gry na PC, w które mogłabym grać na padzie? Najlepiej coś klimatem zbliżonego do TR, chociaż niekoniecznie :P
_________________
 
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2192
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-11-2012, 17:45   

Just Cause, Assasins Creed i pewnie masa innych, o których nie słyszałem ;)
_________________
...and touch the flame
 
 
Jan
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2012, 09:45   

Ziomale!

Jo byde niedługo naprawiać kompa, to wystarczy jak podam mu parametry techniczne AoDa by usprawnić mój stary gruchot sprzed lat?

No właśnie... Czy jednostka centralna może przyjąć każdy procesor i każdą kartę? Czy ino mam być wierny prawdziwej LARCE i skończyć przygodę na batelce z Eckhardtem :D
 
 
ADR 
Podróżnik


Dołączył: 14 Paź 2006
Posty: 347
Wysłany: 20-12-2012, 13:50   

Myślę że wystarczy jak mu podasz parametry techniczne AoD'a ... Oczywiście głowy uciąć nie dam ale myślę że będzie ok. Ah no i oczywiście wierność prawdziwej Larce jak najbardziej wskazana :)
 
 
Rasmien 
Student


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 90
Wysłany: 28-12-2012, 23:30   

Ostatnio Windows Media Player wykrywa mi różne dziwne sprzęty/komputery mimo że nic nie jest podłączone np. MAGDA-HP, ASS-BUD-Komputer reszty nie pamiętam ( i czy jakieś inne były). Czy mam zacząć się martwić? Czy jest to bezpieczne?
 
 
Igi^MBE 
⌖⌖⌖⌖



Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 1987
Skąd: Łódź
Wysłany: 23-02-2013, 12:30   

Powiem tak, sam jestem dziś sobą zdziwiony. Generalnie lubię zioła, medycynę ludową aczkolwiek z niektórych jej metod się śmiałem i do łba by mi nie przyszło stosować tego do współczesnej elektroniki - a jednak.....
Zdechła mi dziś moja piękna karta gf 8800. (dobra dziś to złom ale w 2007 to było coś, zapłąciłem za to mase forsy wtedy). I co, szperając znalazłem właśnie poradę z gatunku medycyny ludowej. Wsadziłem kartę do nagrzanego pieca na przysłowiowe trzy zdrowaśki, złożyłem założyłem chłodzenie i co? DZIAŁA.
http://www.youtube.com/watch?v=9U_FBhacMXc
 
 
 
Integral 
Archeolog



Dołączyła: 10 Cze 2006
Posty: 2536
Skąd: Sin City
Wysłany: 03-03-2013, 19:40   

Słyszałam o tej metodzie. Spaja z powrotem przerwane połączenia w karcie, dlatego działa. Warto sprawdzić, kiedy już nic innego nie pozostaje ;)
_________________
Don't waste your time or time will waste you
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 15-07-2013, 19:20   

Jezu, ludzie, szukając gry w wyszukiwarce Steam zapytało mnie o datę urodzenia, a ja przez przypadek kliklam zielony przycisk, a domyślnie był wybrany bodajże 2013 rok.... i teraz nie mogę niczego przeglądać, bo wywala komunikat "Bardzo nam przykro, ale obecnie nie możesz oglądać tych materiałów." Jak mam to teraz zresetować? Ratunku :D
_________________
 
 
 
mateusz12 
Praktykant



Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 185
Wysłany: 15-07-2013, 20:29   

@Madziula, usuń ciasteczka :) Np. w Firefoksie najszybciej zrobisz to naciskając równocześnie crtl+shift+delete, zaznacz tylko ciasteczka, klikasz wyczyść i gotowe :D
_________________

 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 15-07-2013, 22:05   

Tyle to ja wiem, tylko że ja to zrobiłam w przeglądarce wbudowanej w Steama, a nie wiem gdzie ona zapisuje ciasteczka... Ale problem można powiedzieć że sam się rozwiązał, bo przed chwilą Steam ponownie zapytał mnie o datę urodzenia i tym razem wpisałam dobrą :D
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.155 sekundy. Zapytań do SQL: 10