FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy, pytania, porady
Autor Wiadomość
Maati 
Obieżyświat


Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 1016
Skąd: Kraków
Wysłany: 22-08-2011, 18:58   

Kupiłem mikrofon do komputera, użyłem ile chciałem ale obecnie odłączyłem. Pojawił się natomiast kłopot z nagrywaniem dźwięków z komputera. Są one poważnie zniekształcone, wyższych partii dźwięku w ogóle nie słychać bo giną w potężnym szumie. Nie wiem co jest grane, nie instalowałem żadnych sterowników, nie instalowałem programów pod mikrofon - korzystałem ze swojego obecnego czyli Easy Hi-Q Recorder czy Audacity. Fraps również się spierdzilił więc przyczyna tkwi w komputerze a nie samych programach. Przeinstalowałem programy - nie pomogło. Zainstalowałem ponownie sterowniki dla mojej karty dzwiękowej - nie pomogło. Miks stereo jest nieaktywne w panelu sterowania. Pomocy? :)
 
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 22-08-2011, 20:24   

Jestem już wyjeb*ny... Kupiłem Laptopa z Win7 64bit. i mnie krew jasna zaleje... Instaluję program/gre etc. (Oryginalne), i po paru dniach wychodzi komunikat "PROGRAM (...) PRZESTAŁ DZIAŁAĆ" Ja już dalej nie wyrobię... nie nawidzę windowsa 7!! miał ktoś też takie problemy? proszę o pomoc.

Przykład błędu na grze Mass Efect z CD-Action:

Kod:
Podpis problemu:
  Nazwa zdarzenia problemu:    APPCRASH
  Nazwa aplikacji:    MassEffect.exe
  Wersja aplikacji:    1.2.20608.0
  Sygnatura czasowa aplikacji:    4a55fea1
  Nazwa modułu z błędem:    MassEffect.exe
  Wersja modułu z błędem:    1.2.20608.0
  Sygnatura czasowa modułu z błędem:    4a55fea1
  Kod wyjątku:    c0000005
  Przesunięcie wyjątku:    008b752d
  Wersja systemu operacyjnego:    6.1.7600.2.0.0.768.3
  Identyfikator ustawień regionalnych:    1045
  Dodatkowe informacje 1:    0a9e
  Dodatkowe informacje 2:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Dodatkowe informacje 3:    0a9e
  Dodatkowe informacje 4:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0415

Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
  C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt
 
 
bobonton2 
Podróżnik


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 518
Skąd: P-ń
Wysłany: 29-08-2011, 12:16   

Kupiłem sierpniowe CD action dla dwóch gier- pełne Syberia 1 i 2 po polsku. Problem w tym, że płyta nie chce mi odpalić. Pojawia się "stream read error". Ktoś wie, co jest tego przyczyną i jak to ewentualnie naprawić?
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1078
Skąd: Helheim
Wysłany: 30-08-2011, 00:06   

Najlepiej napisać do redakcji Pisma, albo zadzwonić i zapytać co w tej sytuacji. Najpewniej każą przesłać płykę, sprawdzą ją i podeślą sprawną...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 01-09-2011, 21:25   

Słuchajcie, nie wiem co się stało :o

Korzystam jak zwykle z komputera - internet, muzyka, jakaś rozmowa na skype. W tle coś się pobiera z sieci. Komputer się zawiesza, więc go resetuję. Przy próbie uruchamiania otwiera się jak zwykle okno, w którym czytam, że plepleple komputer nie został zamknięty w bezpieczny sposób i że zostanie uruchomiony za kilka sekund. Czas mija, a mi serce pęka, bo na ekranie ładowania Windows XP pojawiają się rzędy pionowych pasków (właściwie linii) które przypominają antyczne Commodore i śrubokrętne ustawianie grafiki (SIC!). Wchodzę do Trybu Awaryjnego i próbuję przywrócić system do dnia wczorajszego. Zamykam komputer i nic się nie zmienia. Spróbowałem wyjąć baterię i odłączyć grata od prądu, żeby się uspokoił. Wciąż nic. Dalej są te paseczki i ciągle uruchamiam go tylko i wyłącznie Trybem Awaryjnym. Spróbowałem zaktualizować sterowniki karty graficznej, ale na stronie Nvidii znalazłem ostatni z 2009 roku, który mam zainstalowany. Nie mam pojęcia co się dzieję. Puszczam skaner antywirusowy, choć jestem dość przezorny i antywirusy mi tutaj pilnują. Próbowałem dzwoniąc do brata, który ma tam jakieś pojęcie o komputerach, ale telefonicznie nie specjalnie mógł mi pomóc. Nie wiem czy kwestia ewentualnego serwisu wchodzi w grę, bo jestem dość daleko od cywilizacji ateńskiej, gdzie jest oddział HP. Boję się, że to demencja mojego laptopika ;(
Ma ktoś jakiś pomysł?

Tutaj krótka charakterystyka sprzętu (o ile coś pomoże)

Laptop: HP Pavilion dv8000
Karta graficzna: GeForce Go 7600
System: Windows XP SP3
RAM: 2,5
Geniune Intel Duo 1,83 T2400

Jezu, kiedy ja ostatni raz napisałem jakiegoś komcia?? :o
_________________
 
 
Rasmien 
Student


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 90
Wysłany: 04-09-2011, 17:05   

Wiecie może czy jest taki suwak którym operuje się głośnościa i tym od którego głośnika jaki dzwięk pochodzi w Viście?
Nigdzie nie widzę takiej opcji w panelu sterowana.
W wbudowanych głośnikach głos nie jest zniekształcony dopiero kiedy podłącze słuchawki to zaczyna wariorwać .
 
 
Kerbi25 
Student



Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 40
Wysłany: 28-09-2011, 20:22   

Chciałbym kupić kartę graficzną GeForce GTX 460 SE, ale nie jestem pewny, czy będzie dało radę ją wstawić. Przed chwilą wyczytałem w internecie, że należy mieć odpowiednią płytę główną, dlatego chciałem was zapytać: czy ta karta będzie współpracować z moją płytą główną (o ile faktycznie ma ona jakieś znaczenie)? I czy trzeba również posiadać odpowiedni procesor, RAM, itd?

Myślę jedno, piszę drugie... Oczywiście chodziło mi o GTX 460 SE, a nie GTX 560 Ti.
 
 
FAITH 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Mar 2011
Posty: 18
Skąd: Droga mleczna
Wysłany: 29-09-2011, 19:03   

Wszystko zależy od szerokości magistrali pamięci jaką posiadasz na płycie głównej,poszperaj w specyfikacjach swojego kompa,jeśli masz obecnie też geforca wszystkie dane masz w panelu sterowania.GTX 460 SE ma 256 bitową magistrale z tego co mi wiadomo,jeśli taką samą to karta będzie pasować bez problemu.Oczywiście wiadomo że do mocnej karty potrzebny dobry zasilacz i reszta podzespołów mocnych tez mile widziana jeśli lubisz pograć na high detalach.Ja obecnie mam 3 letniego dość słabego kompa a kartę z tego roku o wiele mocniejszą od tej co miałem poprzednio i karta działa bez problemu
_________________

 
 
 
Kerbi25 
Student



Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 40
Wysłany: 29-09-2011, 21:47   

Obecnie mam Radeona (starej daty), który ma 128 bit... Czyli, że może być jakiś problem z wymianą?
A jak sprawdzić moc zasilacza, i czym może poskutkować "połączenie" słabego zasilacza i nowej karty?
Wiem, zadaję dużo pytań, ale średnio się na tym znam.
 
 
FAITH 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Mar 2011
Posty: 18
Skąd: Droga mleczna
Wysłany: 30-09-2011, 00:59   

To w takim wypadku jeżeli masz 128 bit magistrale to nie wstawisz tego GTX, chyba że GTS 450 albo radeona HD 5750 pracują na 128 bit szynie i są w miarę mocne kosztują do 450zł.Moc zasilacza masz na tabliczce znamionowej na obudowie zasilacza,te oby dwie karty potrzebują min 400 wat,jeśli nie masz tyle pomyśl tez o nowym zasilaczu,chyba że nie będziesz zbytnio forsował karty.Ja mam 350 wat i kartę co potrzebuje min 400 wat jakoś działa nie narzekam.tylko czasem jak chcem pograć w lepsze gry to ja podkręcam a wiadomo że wtedy wydziela więcej ciepła i potrzebuje więcej mocy no i wtedy dzieją się dziwne rzeczy wszystko się wiesza,to są właśnie skutki słabego zasilacza.Jeśli używasz kompa do internetu,oglądania filmów albo lubisz pograć w dobre gry na średnich rozdzielczościach i detalach to dwie karty nadają się do tego.
_________________

 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 04-11-2011, 12:42   

Mam takie pytanie :)

Posiadam laptopa z win 7 i chciałabym na drugiej partycji zainstalować win xp. Wiem, że po zainstalowaniu xp, nie będę miała możliwości włączenia 7, a żeby dodać możliwość wyboru systemu potrzebna mi płytka z win 7. Tylko że ja takiej płytki nie mam, system miałam od razu zainstalowany na laptopie ;]

Moje pytanie brzmi: czy jeśli pobiorę sobie z MSDN AA windowsa 7, ale w innej wersji (ja mam Home Premium OA, a pobrać mogę tylko Professional) to da radę to zrobić? A może jest jakiś dużo prostszy sposób, o którym nie mam pojęcia? :D

Czytałam trochę o tym, ludzie proponują jakieś tam programy, które jednym działają a innym nie. A ja chciałabym zrobić to w miarę porządnie :P
_________________
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 05-11-2011, 01:44   

Dooobra, jakoś sobie poradziłam :D Potrzeba jeszcze kilku poprawek, ale na pierwszy rzut oka oba systemy działają prawidłowo :)
_________________
 
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 18-11-2011, 22:42   

Może mi ktoś powiedzieć jak to jest z tą gwarancją?
W wakacje kupiłem laptopa (na nieszczęście firmy Asus). i oczywiści po miesiącu coś nawaliło. Ok tygodnia przed tym było słychać cały czas specyficzny dźwięk "zwarć" niedaleko wejścia CDrom. Naprawili to szybko, podobno nie była to wielka usterka (nic nie wymieniano). Teraz znowu zaczynam słyszeć ten specyficzny dźwięk... Do salonu gdzie go kupowałem mam niestety daleko, czy po kilku wizytach w serwisie, nie powinni dać mi nowego laptopa? w końcu kupiłem go za nie małe pieniądze bo 3k.?
 
 
Rasmien 
Student


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 90
Wysłany: 21-11-2011, 18:33   

Wiecie w jaki sposób można podgłośnić dany utwór?Jakiś program albo coś :P
Nie chodzi mi o to że jak w WMP leci sobie to podgłaśniam ale o to że podgłośnie już ten kawałek na stałe (nie chodzi o suwaki w panelu sterowania itp. tzn . mamy na fulla w WMP puszczone coś i czy jest możliwe w jakimś programie podgłośnić dany plik żeby mogłabym jeszcze głośniej czegoś słuchać ) ?
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2192
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-11-2011, 21:00   

Magix Music Maker, DeeJay, Audition, Cool Edit Pro i wszystko inne do edycji dźwięku ;)
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 27-11-2011, 00:02   

Rasmien, google nie boli :)
http://www.google.pl/#hl=...iw=1639&bih=720
Ja używam GoldWave, jest niezastąpiony przy edycji plików dźwiękowych.
_________________
 
 
 
alFa
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2012, 14:16   

Słuchajcie!

Moje pytanie dotyczy TV i konsoli PS3 (kompletnie się na tym nie znam)
mam starego Sony - tam z tyłu jest jedno wejście z dziurkami. Jaką przejściówkę mam kupić gdy chciałbym coś z tym fantem zrobić? Czy może w pudelku do konsoli jest już coś takiego? :pozdro:
 
 
millo 
Podróżnik



Dołączył: 25 Gru 2003
Posty: 482
Skąd: Pustostan
Wysłany: 18-01-2012, 17:40   

alFa napisał/a:
Moje pytanie dotyczy TV i konsoli PS3 (kompletnie się na tym nie znam)
mam starego Sony - tam z tyłu jest jedno wejście z dziurkami.
Jakie wejście? Jest jakoś podpisane? Zapytaj się sąsiada albo kogoś z rodziny, może będzie znać bardziej fachową nazwę, niż "z dziurkami" LUB zrób zdjęcie tego wejścia LUB spróbuj znaleźć takie wejście w internecie (np. tutaj plus jeszcze SCART). Potem możesz szukać odpowiednich przejściówek, choć nie polecam przejściówek na standardowy kabel antenowy ze względu na jakość.
 
 
 
bobonton2 
Podróżnik


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 518
Skąd: P-ń
Wysłany: 18-01-2012, 20:25   

W pudełku jest eurozłącze, przynajmniej u mnie było.
 
 
Mai 
Podróżnik



Dołączyła: 01 Mar 2007
Posty: 203
Skąd: Opole
Wysłany: 14-07-2012, 09:15   

Za Chiny Ludowe nie mogę się zalogować na moje konto na Youtube.
Mam konto na YT połączone z tym na Google i na Google mogę się normalnie zalogować, a na YT już nie. Strona się, tak jakby, odświeża. Był tam taki link na YT "Strona się odświeża, gdy próbuję się na niej zalogować. Kliknij tu, aby rozwiązać problem...". Zrobiłam wszystko czego wymagały instrukcje tam (coś tam było o plikach cache, cookie, jakieś inne rzeczy, nie pamiętam dobrze teraz) i... dalej to samo. Założyłam nowe konto (powiązane z Google, z tego co zauważyłam, teraz nie da się inaczej) i na tym nowym koncie dokładnie ten sam problem! :nietak: Moja siostra nie ma konta powiązanego z Google (lata temu to było jeszcze możliwe) i u niej nie ma takich problemów.
Zaznaczam, że nie było jakiegoś Przełomowego Wydarzenia, typu reinstall systemu, zmiana operatora, czy tym podobne, po prostu od pewnego dnia się nie mogę zalogować na YT . :niewiem:
Z góry dziękuję za pomoc.
_________________
World is Mine
 
 
Player 
Student



Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 63
Wysłany: 15-07-2012, 12:48   

Mai napisał/a:
Za Chiny Ludowe nie mogę się zalogować na moje konto na Youtube.
Mam konto na YT połączone z tym na Google i na Google mogę się normalnie zalogować, a na YT już nie. Strona się, tak jakby, odświeża. Był tam taki link na YT "Strona się odświeża, gdy próbuję się na niej zalogować. Kliknij tu, aby rozwiązać problem...". Zrobiłam wszystko czego wymagały instrukcje tam (coś tam było o plikach cache, cookie, jakieś inne rzeczy, nie pamiętam dobrze teraz) i... dalej to samo. Założyłam nowe konto (powiązane z Google, z tego co zauważyłam, teraz nie da się inaczej) i na tym nowym koncie dokładnie ten sam problem! :nietak: Moja siostra nie ma konta powiązanego z Google (lata temu to było jeszcze możliwe) i u niej nie ma takich problemów.
Zaznaczam, że nie było jakiegoś Przełomowego Wydarzenia, typu reinstall systemu, zmiana operatora, czy tym podobne, po prostu od pewnego dnia się nie mogę zalogować na YT . :niewiem:
Z góry dziękuję za pomoc.


Spróbuj wejść przez inną przeglądarke :)
_________________
Spoiler:
:banan:
 
 
Mai 
Podróżnik



Dołączyła: 01 Mar 2007
Posty: 203
Skąd: Opole
Wysłany: 15-07-2012, 15:34   

Ok, dziękuję za radę. Spróbuję, chociaż będzie mi brakowało AdBlocka z Mozilli :) .
_________________
World is Mine
 
 
Mai 
Podróżnik



Dołączyła: 01 Mar 2007
Posty: 203
Skąd: Opole
Wysłany: 23-07-2012, 16:09   

Player, Twoja rada podziałała, dzięki raz jeszcze (i nawet AdBlock też jest w nowej przeglądarce) :) .
_________________
World is Mine
 
 
Birko 
Praktykant



Dołączyła: 14 Lut 2007
Posty: 150
Wysłany: 28-07-2012, 21:36   

Mam problem z instalacją gry The First Templar. Przy instalacji wyskakuje okienko, w którym trzeba podać e-mail i hasło. Mam kilka e-maili i choćbym nie wiem, który podała zawsze pojawia się komunikat, że hasło lub login są nieprawidłowe :/ Próba stworzenia nowego konta też nic nie daje. Nawet zarejestrowałam się na stronie cdprojekt.pl i zarejestrowałam tam grę, ale to też nic nie daje :/

No i mam pytanie - o co chodzi z tym cholernym e-mailem?! :( Co mam tam wpisać?
 
 
Birko 
Praktykant



Dołączyła: 14 Lut 2007
Posty: 150
Wysłany: 29-07-2012, 10:40   

Problem rozwiązany. Otóż miałam wpisać e-mail i jakieś całkiem inne hasło, szkoda tylko, że nigdzie nie było informacji, że właśnie o to chodzi -.-" Mam nadzieję, że gra będzie lepsza i bardziej przejrzysta niż rejestracja.
:pozdro:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.219 sekundy. Zapytań do SQL: 11