FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy, pytania, porady
Autor Wiadomość
Szymon_Trent 
Obieżyświat



Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 1170
Skąd: Polska :D
Wysłany: 14-06-2007, 16:13   Problemy, pytania, porady

Aby nie zakładać kolejnych tematów typu ,,jak to zrobić". tutaj możemy zadawać pytania odnośnie spraw internetu i swojego komputera. To może ja zaczne
mam 2 problemy:
1. Jak zrobić przezroczyste tło do obrazka tyle że nie gifem tylko bmp??
2. Chciałem przerobić taki filmik, ale gdy używalem programu Windows Movie Maker to wszystko dobrze szło aż do zapisu pliku filmowego. Czekam już okolo godzine i nic to nie daje cały program sie zaciął. (sprawdzałem później - ten sam efekt). Myślałem że to wina formatu (rmvb) ale gdy przekonwertowałem go innym progiem na avi to efekt był taki sam. Co mam robić (plik teraz ma 170 mg, ale gdy był w formacie rmvb miał 75mb)??
_________________
http://wmojejopinii.wordpress.com/
 
 
Konrado 
Nowicjusz



Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 22
Wysłany: 14-06-2007, 16:21   

1. Przeźroczyste tło do obrazka robisz używając dowolnego programu graficznego pozostawiającego warstwę tła przeźroczystą a nastepnie zapisujesz obrazek w formacie png.
 
 
Szymon_Trent 
Obieżyświat



Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 1170
Skąd: Polska :D
Wysłany: 23-07-2007, 20:04   Przyspiesz internet o ponad 20% !

Klikamy Start >> Uruchom... Wpisujemy gpedit.msc
Przechodzimy do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Klikamy na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustawiamy opcje na Włączone i u dołu ustawiamy limit przepustowości na 0%, klikamy Zastosuj i restartujemy komputer.

Teraz przyszedł czas wytłumaczyć co właśnie zrobiliśmy. Ustawienie to sprawia że Internet wolniejszy jest o 20% dzieje to się dlatego że te ustawienie pomaga pewnym programom których jest diabelnie mało. Wielu moich kolegów mówiła że Internet śmiga im teraz prawie dwa razy szybciej inni że mała różnica, dużo zależy od karty sieciowej. W niektórych kartach te ustawienie jest zapisane na stałe i mimo wszystko już go nie zmienisz ale takich kart jest bardzo mało.
No i musze jeszcze napisać że to działa tylko w Windows XP Professional lub Windows Serwer 2003. W Home Edition w ogóle nie ma polecenia gpedit.


To ustawienie określa procent przepustowości połączenia, jaki system może zarezerwować. Ta wartość ogranicza skumulowaną rezerwację przepustowości dla wszystkich programów uruchomionych w systemie.

Domyślnie Harmonogram pakietów ogranicza system do 20 procent przepustowości połączenia, ale tego ustawienia można użyć w celu zastąpienia wartości domyślnej.

Jeśli to ustawienie zostanie włączone, można użyć pola Limit przepustowości, aby dostosować wielkość przepustowości, jaką system może zarezerwować.

Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, system używa wartości domyślnej, 20 procent przepustowości połączenia.

Ważne: jeśli limit przepustowości dla określonej karty sieciowej jest podany w rejestrze, to ustawienie jest ignorowane podczas konfigurowania tej karty sieciowej.

Piszczie czy wam pomogło ,albo nie pomogło
_________________
http://wmojejopinii.wordpress.com/
 
 
Wer_archeology 
Praktykant



Dołączyła: 29 Sty 2007
Posty: 156
Wysłany: 09-08-2007, 17:04   

Mam pytanko...
Chodzi o wnętrzność kompa. Otóż gdzie jest tzw. "bateryjka" na płycie głównej :638: Mam zamiar skasować hasło z BIOSu :-P . Lub, czy jest plik, który ma zapisaną tę wiadomość :> ? Jeśli ktoś wie, proszę o szybką odpowiedź... Przydałaby się też fotka...
_________________
I was a tomboy. Now I'm grown lesbian.
 
 
Gloomy 
Student



Dołączyła: 01 Sie 2007
Posty: 50
Skąd: ze Szczecina xP
Wysłany: 09-08-2007, 17:43   

Nie wiem, czy to w tym temacie powinnam umieścić mój problem...no cóż :] Więc chciałabym "wyjąć" filmiki FMV z TLJ (no po prostu ich użyć...do robienia właśnych filmików, czy coś :-P ), ale nie wiem, jak to zrobić/jakiego programu do skonwertowania użyć? Z góry thx, :pozdro:
 
 
 
Gloomy 
Student



Dołączyła: 01 Sie 2007
Posty: 50
Skąd: ze Szczecina xP
Wysłany: 09-08-2007, 19:38   

cofam pytanie, udało mi się znaleźć odpowiedni program :684:
 
 
 
Matteusz 
Podróżnik


Dołączył: 27 Kwi 2007
Posty: 337
Wysłany: 17-08-2007, 11:12   

Nie wiem gdzie zalozyc ten post wiec daje go tu. Mozna przeniesc do odpowiedniego dzialu. Otoz mam problem z Harry Potter I Czara Ognia Gdy wkladam plyte wpisuje nr. seryjny i po kliknieciu dalej mam blad w EReg.exe i pisze czy wyslac raport o bledach daje nie Po pewnej chwili wlacza sie instalator instaluje sie wszystko pieknie ladnie ale sie gra wogole nie chce wlaczyc ?! Dlaczego tak sie dzieje ?? Mozna cos z tym zrobic ? :narka: :pozdro:
 
 
Matylda 
Student



Dołączyła: 21 Lis 2004
Posty: 59
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17-08-2007, 12:17   

może craka brakuje ??
 
 
 
Matteusz 
Podróżnik


Dołączył: 27 Kwi 2007
Posty: 337
Wysłany: 17-08-2007, 12:34   

Hmmm... jest to oryginalna gra no i nie ma tam folderu crack jezeli o to chodzi.
Klikam 2 razy na ikone plyta zaczyna sie "rozkrecac" i po chwili nic sie nie dzieje wszystko ucicha. :(
 
 
Szymon_Trent 
Obieżyświat



Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 1170
Skąd: Polska :D
Wysłany: 19-08-2007, 23:20   

wie ktoś może czy da się podlączyć słuchawki z mp3 do kompa?? Jak tak to jak i czy dźwięk będzie słychać tylko przez nie
_________________
http://wmojejopinii.wordpress.com/
 
 
Avi_Versicolor 
Podróżnik



Dołączyła: 14 Cze 2007
Posty: 539
Skąd: Jurków
Wysłany: 20-08-2007, 19:04   

Ja mam inny problem... Jak chcę edytować jakiś post na blogu to on całkowicie znika!!! Poza tym zmienia się też czcionka.Wiecie, co to moze być?
_________________
A kiedyś Wielki Łowca odejdzie...

www.versicolor.blog.onet.pl
 
 
 
Szymon_Trent 
Obieżyświat



Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 1170
Skąd: Polska :D
Wysłany: 21-08-2007, 09:58   

Cytat:


Ja mam inny problem... Jak chcę edytować jakiś post na blogu to on całkowicie znika!!! Poza tym zmienia się też czcionka.Wiecie, co to moze być?

opętał cię demon...
Mam pytanko. Od niedawna robie strone internetową i chciałem sie zapytać jak sie robi menu (takie w tabeli z lewej strony np. na wotr gdzie są do wyboru np. TR1, Tr2, itd)
_________________
http://wmojejopinii.wordpress.com/
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 21-08-2007, 10:08   

Szymon_Trent, proponuję zapoznać się z kursem html. Na przykład z tym: http://webmaster.helion.p...ie/wyjasnie.htm
Jeżeli ten ci nie pasuje to w sieci jest wiele róznych kursów html i nie tylko. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Avi_Versicolor 
Podróżnik



Dołączyła: 14 Cze 2007
Posty: 539
Skąd: Jurków
Wysłany: 21-08-2007, 19:24   

Cytat:
Mam pytanko. Od niedawna robie strone internetową i chciałem sie zapytać jak sie robi menu (takie w tabeli z lewej strony np. na wotr gdzie są do wyboru np. TR1, Tr2, itd)

Osobiście się trochę na tym nieznam- narazie mnie to nie interesuje...
Cytat:
opętał cię demon...

Dlaczego? xD
_________________
A kiedyś Wielki Łowca odejdzie...

www.versicolor.blog.onet.pl
 
 
 
FallenAngel1996 
Praktykant



Dołączyła: 27 Cze 2007
Posty: 175
Skąd: Dolina Godryka
Wysłany: 27-08-2007, 15:29   KODAK EasyShare

Nie widziałam takiego topicu, więc zakładam.

Słyszałam, że można w tym programie robić komiksowe zdjęcia z np. screnów. Czy to faktycznie możliwe i jak tak to w jakiej wersii?
_________________
" Każdy, kto stanie między mną a tym kamieniem, zginie" Lady L. Croft

www.amylee-blog-o-mnie.blog.onet.pl <- Mój skromny blog

http://www.funkaromansuxd.ddl2.pl/news.php <- mała stornka o HP
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 27-08-2007, 17:24   

FallenAngel1996, tak w Kodak Easy Share jest opcja komiksowania. Ściągnij sobie program z tej strony

W tej wersji jest ta opcja -wiem bo mam tę aplikację obecnie zainstalowaną. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
FallenAngel1996 
Praktykant



Dołączyła: 27 Cze 2007
Posty: 175
Skąd: Dolina Godryka
Wysłany: 04-09-2007, 15:48   YouTube

Hej
Mam problem z zarejestrowaniem się w serwisie YouTube.
Wyskakuje mi, że z podanych przeze mnie informacji nie mogę sie zaraejestrować.
ktoś wie o co chodzi?
Poza tym, moja 25 letnia kuzynka ma ten sam problem...
_________________
" Każdy, kto stanie między mną a tym kamieniem, zginie" Lady L. Croft

www.amylee-blog-o-mnie.blog.onet.pl <- Mój skromny blog

http://www.funkaromansuxd.ddl2.pl/news.php <- mała stornka o HP
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 04-09-2007, 16:26   

FallenAngel1996, może chcesz wprowadzić nazwę użytkownika, która już istnieje. A jak nie, to sprawdź, czy wypełniłaś wszystkie wymagane dane, ewentualnie napisz do serwisu technicznego i/lub odwiedź FAQ.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Domino14 
Student



Dołączył: 12 Wrz 2007
Posty: 80
Wysłany: 27-09-2007, 07:07   Skockwave problem

skoro to temat o komputerach, grach itd. to postanowilem tutaj napisac. Mam problem z shockwave'em pierwszy raz gdy wziolem jakas gierke do ktorej jest potrzebny shockwave pokazalo sie okienko "czy chce zainstalowac u siebie shockwave. Nacisnolem nie. Po paru miesiacach postanowilem jednak sciagnac shockwave'a bo moze mi sie przydac niekiedy wiec weszlem na ta sama gierke, ale juz sie to okienko z shockwave'm sie nie pokazalo. Prubowalem sciagac z neta i instalowac je ale nic niechce dzialac nadal. Wiec chce sie spytac jak moge wlaczyc to okienko z shockwavem?
 
 
lara_croft 
Archeolog



Dołączyła: 27 Mar 2005
Posty: 3352
Skąd: prawie in Pzn-ń
Wysłany: 29-09-2007, 18:18   

Czy ktoś z tutaj obecnych zna się na Linuxie i mi powie, wytłumaczy dokładnie krok po kroku jak na Linuxie (Mandriva) zainstalować javę? :/ pilnie tego potrzebuję.
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 16-11-2007, 23:36   

A ja mam z kolei takie pytanie.
Znalazłem swoje archiva różnych customów, starych dokumentów, które chciałbym odświeżyć, lecz są spakowane do pliku "rar" w PowerArchiver - i do tego są zaszyfrowane. Hasła nie pamiętam, nie mogę się do nich dostać... słyszałem, że można ominąć hasło i odzyskać pliki. czy ktoś wie, jak to zrobić?
_________________
 
 
Seraphiel 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2007
Posty: 112
Skąd: Toruń
Wysłany: 30-11-2007, 14:29   

Szukam programu do nagrywania DVD/CD, który pozwoli mi nagrać na płytkę DVD pliki AVI - tak, żebym mogła korzystać z nich na stacjonarnym odtwarzaczu DVD, a do tego pozwoli na wyedytowanie przyzwoitego menu do nich ^^ Próbowałam już wielu programów - freeware i triali, żaden nie umiał wykonać powierzonego zadania... ;) A mówią, że mamy XXI wiek...

Znalazłam program, który pozwala na tworzenie projektów w formacie divx - można taki plik jakoś wypalić?
 
 
Mai 
Podróżnik



Dołączyła: 01 Mar 2007
Posty: 203
Skąd: Opole
Wysłany: 13-12-2007, 16:34   

Zainstalowałam demo Wiedźmina (to z gazety), ale za każdym razem jak próbuję je włączyć to pisze, że nie ma pliku d3dx9_35.dll . Pisało też, że trzeba ponownie zainstalować grę. Zrobiłam tak i znowu pojawił się ten komunikat :( . Skąd mogę wytrzasnąć ten plik?
_________________
World is Mine
 
 
kluz_kaa 
Pierożek Kluzo



Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 1373
Skąd: The Island
Wysłany: 13-12-2007, 16:45   

Mai, ten plik zostaje dodany podczas instalacji DirectX'a. Zobacz, czy nie masz odznaczonej opcji: Zainstaluj DirectX 9.0c, w oknie instalacyjnym.
_________________
If you want to survive, you'll have to outwit, outplay and outlast the rest of them.
 
 
 
Seraphiel 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2007
Posty: 112
Skąd: Toruń
Wysłany: 15-12-2007, 16:25   

Miałam ten sam problem. Plik możesz ściągnąć tutaj : http://www.m3fe.com/files/d3dx9_35.zip Po umieszczeniu go w WINDOWS/system32 demo powinno już działać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.173 sekundy. Zapytań do SQL: 11