FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Peru
Autor Wiadomość
tomay13 
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 12-02-2011, 14:08   

http://img371.imageshack..../problemzk8.jpg
Jak doskoczyć w to miejsce gdzie jest pokazane strzałką[/quote]
porady w solucji sa praktycznie żadne.
próbowałem skoków z różnych części tego występu z przytrzymaną spacją ale nie moge doskoczyć do platwormy
POMOCY!!!
_________________
Pozdro
tOMAY13
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 12-02-2011, 14:18   

tomay13, odnośnik do obrazka jest po zacytowaniu nieaktywny. Ale znalazłam już tego posta w oryginale więc wiem o co chodzi. :)
Problem z doskoczeniem jest doskonale znany i jest na to jedna rada. Należy wejść w ustawienia gry i zmienić ustawienia graficzne. To znaczy trzeba wyłączyć co tylko się da albo wybrać jak najniższe możliwe ustawienia.
Zazwyczaj pomagało to. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
tomay13 
Nowicjusz


Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 12-02-2011, 14:24   

Asyenna Wielkie dzięki. zadziałało :) !!!
_________________
Pozdro
tOMAY13
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 30-03-2011, 02:36   

co daje zebranie kryształów ?

a i zebrałam w pierwszej części Peru wszystkie Artefakty i Relikwię i nie mam żadnego bonusu. to Dobiero po ukończeniu całego Peru coś dostanę?
 
 
Angelika56 
Nowicjusz


Dołączyła: 05 Sty 2011
Posty: 2
Wysłany: 29-04-2011, 15:12   

ja z tym dinozaurem miałam szczęście bo w pewnym momencie on staną i nie chciał się ruszyć a ja sobie do niego strzelałam ( a tak naprawdę nie umiem tej adrenaliny robić ) :)
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 29-04-2011, 22:58   

Angelika56 napisał/a:
ja z tym dinozaurem miałam szczęście bo w pewnym momencie on staną i nie chciał się ruszyć a ja sobie do niego strzelałam ( a tak naprawdę nie umiem tej adrenaliny robić ) :)

To chyba lepiej, żebyś się nauczyła na jakimkolwiek mniej wymagającym przeciwniku, bo kolejnych bossów w grze nie pokonasz już za pomocą samego strzelania.
_________________

 
 
Reminded 
Praktykant



Dołączył: 13 Gru 2010
Posty: 195
Skąd: Legnica
Wysłany: 22-05-2011, 18:36   

Mam problem.
Postanowiłem pograć sobie w ostatni level i coś jest nie tak.
Po wczytaniu znajduję się w tym miejscu gdzie jest Scion i mogę sobie chodzić, nie ma żadnych filmików, ale co mam zrobić żeby level po wczytaniu był normalny?
Przez tego buga nie mogę przejść gry!
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 06-07-2011, 14:30   

inesce napisał/a:
co daje zebranie kryształów ?

a i zebrałam w pierwszej części Peru wszystkie Artefakty i Relikwię i nie mam żadnego bonusu. to Dobiero po ukończeniu całego Peru coś dostanę?


Jeśli chodzi ci o kryształy odblokowywane po ukończeniu kraju to jak je zbierzesz, włączą się komentarze twórców TR1 i TRA o podobieństwach i zmianach w TRA :)
A co do artefaktów i relikwii - czy po ukończeniu pierwszej części Peru sprawdzałaś w menu nagrody? Bo u mnie po ukończeniu poziomu nie zawsze pokazują się odblokowane bonusy i dopiero w menu je mam, może masz tak samo? :)
:pozdro:
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 06-07-2011, 14:37   

Bo nie we wszystkich levelach dostajemy jakieś nagrody. Częściej jesteśmy nagradzani ze zebranie wszystkich sekretów w danym zestawie leveli, niż w pojedynczych poziomach.

Jeśli w statystykach nie pisało nic o żadnych odblokowanych dodatkach, to znaczy że w danym levelu po prostu nie ma nagród za relikwie itd.
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 06-07-2011, 14:44   

K@t napisał/a:
Jeśli w statystykach nie pisało nic o żadnych odblokowanych dodatkach, to znaczy że w danym levelu po prostu nie ma nagród za relikwie itd.


W pierwszej części Peru są nagrody, w każdym razie na pewno jest strój z Legendy do odblokowania, ja go miałam po Górskich Jaskiniach :)
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 06-07-2011, 15:07   

http://laracroft.pl/tra/bonus.htm

Strój z TRL dostępny dopiero po ukończeniu połowy Peru :p Pomyliło Ci się po prostu - w niektórych levelach na bank nie dostajemy żadnych nagród.
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 06-07-2011, 15:27   

No nie wiem, ja na pewno miałam po pierwszej części Peru strój TRL, ale stroje są chyba za relikwie (?) więc po zebraniu tej w Górskich Jaskiniach powinien być dostępny ten strój. Nie wiem, czy rzeczywiście coś mi się nie pomyliło, ale wydaje mi się, ze tak właśnie miałam.
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 06-07-2011, 15:38   

Stroje za postępy w grze, a za relikwie są inne pierdoły :p W pierwszym levelu na bank niczego się nie dostaje, jeszcze nie zdarzyła mi sie taka sytuacja, a grałem i na PC, i na konsoli.
_________________
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 06-07-2011, 17:17   

K@t, chyba jednak odwrotnie, za relikwie są stroje, a za artefakty inne pierdoły;)
_________________
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 06-07-2011, 17:22   

Ok, błąd jest na stronie :D
Ciuch z TRL jest za jedna relikwię w Peru, czy jeśli znajdzie się tą z Caves, to ma się ubranie. W sumie dziwne w takim razie, ilekroć kończyłem ten level nigdy nic mi się nie odblokowywało. Może to jakis bug i faktycznie nagroda zostaje odblokowana, mimo tego że nie ma jej w statystkach końcowych.
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 06-07-2011, 20:21   

Pewnie wszyscy to mają, mi na podsumowaniu poziomu bonusy nie pokazywały się prawie na żadnym poziomie, a w nagrodach je miałam :)
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Fortepianistka 
Nowicjusz


Dołączyła: 08 Gru 2010
Posty: 2
Skąd: Opoczno
Wysłany: 25-07-2011, 20:18   

Hej.
Ja mam problem w Vilcabambie. Mianowicie stoję w tym miejscu:
http://www.gry-online.pl/...2/267548218.jpg
Wszystko jest OK. Wchodzę w tunel po lewo, przechodzę po wszystkich występach skalnych, a potem występy się kończą, w rogu nic nie ma, i trzeba przeskoczyć na półkę. Lara nie chce się złapać tej półki. Próbowałam już na wszystkie sposoby. Może wy coś wymyślicie... :(
_________________
We can be only who we are: no more, no less...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 25-07-2011, 20:54   

Bardzo często poruszana kwestia, wystarczyło przejrzeć temat ten, albo o bugach.

Trzeba zminimalizować ustawienia graficzne, zmniejszyć rozdzielczość oraz powyłączać cienie i wszelki dodatkowe efekty. Wtedy Lara powinna się złapać gzymsu. Potem można już wrócić do poprzednich ustawień.
_________________
 
 
Okrutny 
Nowicjusz



Dołączył: 19 Lis 2011
Posty: 2
Skąd: Silesia
Wysłany: 19-11-2011, 00:41   

Siemka wszystkim, jestem tu nowy, aczkolwiek fanem TRów jestem starym, od czasów kiedy wyszła trójka ;) Teraz wracam do tych gier (nie sądziłem, że Anniversary mi pójdzie, ale śmiga o dziwo) i mam pewien dziwny problem, nie znalazłem drugiego takiego:

Jestem w tej sali (Grobowiec Qualopeca)

I chodzi mi o TEN fragment (od 4:38):
http://www.youtube.com/watch?v=zEDw6kQuzpY

Niby fajnie sobie przeskoczyć można linką dwa razy ( z belki na belkę) ale u mnie dzieje się zawsze tak, że choćbym nie wiem jak daleko skoczył, gdy drugi raz wypuszczam linkę ona chwyta pierwszą belkę, w efekcie nie mogę skoczyć na drugą ... niby nad drugą jest to niebieskie kółko, ale jak wyskakuje z pierwszej linki to od razu się "blokuje" kółko na pierwszej, i nie dam rady wskoczyć :/

Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam ;)
_________________
:)
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 19-11-2011, 10:01   

Wyłącz lub włącz (nie pamiętam już dokładnie) w ustawieniach gry automatyczne chwytanie się krawędzi. Powinno pomóc
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 19-11-2011, 12:09   

Okrutny, działo się to już kilkukrotnie, czy za jednym uruchomieniem gry? Bo rozwiązaniem najczęściej jest po prostu wyłączyć i włączyć grę ponownie. Miałem ten sam problem w dalszych poziomach i pomogło to, co wspomniałem. Spróbuj po prostu pograć w to jeszcze raz :P
_________________

 
 
Okrutny 
Nowicjusz



Dołączył: 19 Lis 2011
Posty: 2
Skąd: Silesia
Wysłany: 20-11-2011, 23:31   

Dziękuje, już działa ;) Przeoczyłem bo trudno to zdefiniować... dzięki raz jeszcze, kocham was ;d
_________________
:)
 
 
Mentoz3000 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Sty 2012
Posty: 10
Wysłany: 06-01-2012, 17:15   

Noo taa..Peru , Ogólnie to mi sie podoba :D . Dobry jest T-Rex :D

Ocena:9/10.
_________________
"Życie ma różne strony" ...
 
 
alFa
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2012, 17:37   

A jak go przyrządziłeś, jeśli można wiedzieć? Przy pomocy "wiszących szaszłyków", "antycznie wśród gruzów" czy "w sosie własnym nabojowym"?
 
 
Mentoz3000 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Sty 2012
Posty: 10
Wysłany: 06-01-2012, 22:13   

alFa napisał/a:
A jak go przyrządziłeś, jeśli można wiedzieć? Przy pomocy "wiszących szaszłyków", "antycznie wśród gruzów" czy "w sosie własnym nabojowym"?




''W sosie własnym nabojowym" :D
_________________
"Życie ma różne strony" ...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.174 sekundy. Zapytań do SQL: 11