FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Peru
Autor Wiadomość
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 02-04-2010, 12:06   

A tak bardziej konkretnie? W którym miejscu levelu dokładnie jesteś?
Przydałby się screen z tego miejsca - będąc w grze musisz wcisnąć Print Screen na klawiaturze, włączyć chociażby Painta, wkleić obrazek, zapisać jako jpg i wrzucić na imageshack.us na przykład.

Poza tym kolega wcześniej odesłał Cię do solucji -> KLIK! Chyba najbardziej wyczerpującej i najdokładniejszej w sieci :p
_________________
 
 
wiktoria 
Nowicjusz


Dołączyła: 01 Kwi 2010
Posty: 3
Wysłany: 02-04-2010, 12:13   

ja jestem przy takich duzych drzwiach i z jednj strony je otworzyłam a z drugiej nie moge juz od kilku dni próbuje je otworzyc ale jakos nie daje sobie z tym rady
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-04-2010, 12:21   

To tam gdzie otworzyłaś, odwracasz się i idziesz do końca. Po lewej masz drążki. Jak się przedostaniesz tam, to na końcu musisz odbić się od ściany ku drążku, a z drążka na tą... eeee... tą wiszącą kłodę która otwiera drugą część. Wtedy zeskakujesz na dół i stajesz na płycie. voila!
 
 
Nighte 
Nowicjusz


Dołączyła: 14 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 14-08-2010, 15:29   

Witam.
Mam pewien problem. Jestem teraz przed zamkniętą bramą, gdzie po dwóch stronach znajdują się dwa dodatkowe wejścia z wodą. Mój problem jest w wejściu z lewej. Za nic nie mogę przeskoczyć ze ściany do pułki, dokładnie tu:
http://www.otofotki.pl/im...ez_tytulu_1.jpg
Próbowałam już wiele razy i wciąż się nie udaje i Lara ląduje w wodzie. Czy ktoś z Was miał może podobny problem i pomoże mi go rozwiązać? Niecierpliwie czekam ;]
 
 
Rocky 
Podróżnik



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 288
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-08-2010, 15:53   

Spróbuj na chwilę zmniejszyć ustawienia i wtedy skocz. Nie jestem pewien czy to jedno z tych 'słynnych' miejsc, ale wydaje mi się że tak. Chwilowe zmniejszenie ustawień powinno pomóc.
 
 
 
Force 
Nowicjusz


Dołączył: 07 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 08-11-2010, 18:39   

Mam pewne pytanie związane z Peru, może już takie padło na tym forum ale nie znalazłem.
Dlaczego jak w Peru zaczynamy misje to jest zima, a jak przejdziemy trochę levelu to nagle się lato robi. Jest tam jakiś teleport, przeskok czasowy czy coś innego czego nie zauważyłem?
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 09-11-2010, 00:04   

Proponuję rozeznać się w geografii. Zgodnie ze stanem faktycznym - Peruwiańskie Andy - czyli tam gdzie zaczyna się rozgrywka TR1 oraz oczywiście TRA - są pokryte śniegiem, lodem i generalnie wieje chłodem. To, że wędrujemy przez skute lodem jaskinie, gdzie jest pełno śniegu, który potem ustępuje stopniowo bardziej przyjaznym i malowniczym klimatom, jest wyłącznie wymysłem autorów, usprawiedliwiającym istnienie Zaginionej Doliny we właśnie takiej formie, jakiej uświadczamy w obydwu grach, gdzie mamy mały Park Jurajski z T-Rexem na czele... Co więcej nie jest to do końca wyssane z palca, biorąc pod uwagę dystans jaki Lara faktyczne pokonuje zanim do rzeczonej doliny dociera... Także tego...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 23-12-2010, 13:18   

Witam :) mam problem, co prawda nie dotyczy on Peru, ale nie mogłem znalezć odpowiedniego tematu.
No więc, gdy odpalam grę po kilku sekundach bardzo tnącego się intro ( nie wiem czemu się tnie przed tem wszystko było cacy :O ) wywala mi jakiś błąd " Przy obecnych ustawieniach inicjalizacja Direct3d nie powiodła się" nie wiem o co chodzi wcześniej wszystko działało :(
Ponowne zainstalowanie gry też nic nie daje, proszę o pomoc ;(
 
 
ktm 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6
Wysłany: 30-01-2011, 12:42   

witam jestem tu nowy i mam maly problem jestem w peru na samym poczatku gry i nie moge zdobyc klucza zeby oyworzyc dzwi pomoze ktos
 
 
Checkmate 
Nowicjusz


Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 9
Wysłany: 30-01-2011, 13:03   

Najpierw musisz wejść na skały po prawej stronie. Przeskocz na kolejną półkę. Następnie używając linki z hakiem przedostań się na skałę po przeciwnej stronie. Teraz po występach skalnych możesz dostać się na platformę nad wrotami. Tam znajdziesz przycisk otwierający owe wrota.

W razie problemów skorzystaj z tej solucji: http://laracroft.pl/tra/solucja.htm
 
 
ktm 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6
Wysłany: 30-01-2011, 13:11   

ale na te skaly gdzie sie schodzi po schodach
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-01-2011, 13:15   

Napisz przede wszystkim w którym miejscu DOKŁADNIE jesteś. Nazwa levelu, najlepiej screenshot z tego miejsca. Dla jednych "początek gry" może oznaczać sam start levelu, a dla innych już 30 min później.

Poza tym nie przypominam sobie, żeby w Peru w TRA używało się jakiegoś klucza, poza tym w Vilcabamba (czyli drugim levelu).
_________________
 
 
ktm 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6
Wysłany: 30-01-2011, 13:22   

Peru kryształ 1

Może to żałosne ale nie potrafię wejść na kołek w Peru w tej lokacji wioskowej gdzie niedźwiadek grasował i to źródełko było. Proszę powiedzieć jak mam użyć tych klawiszy, bo mnie jasny gwint strzeli
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-01-2011, 13:57   

No to w takim razie mowa o drugim levelu - to już niezupełnie "sam początek gry".

Klucz znajdziesz we wnęce w jednej z chat - zanurkuj do tego jeziorka na środku, wypłyniesz w jednym z budynków. Musisz przeskoczyć do kolejnej chatki i wysunąć z niej skrzynię. W kolejnym pomieszczeniu będzie klucz, a przy pomocy skrzyni wskoczysz na wspomniany kołek (musisz ją podsunąć do niego).

Poza tym Checkmate odesłał Cię do BARDZO szczegółowej solucji.
_________________
 
 
ktm 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6
Wysłany: 30-01-2011, 14:13   

dzieki wam za pomoc juz doszlem do tego
 
 
ktm 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6
Wysłany: 30-01-2011, 21:51   

K@t,
mam znowu kolejny problem mam nadzieje ze mi pomozesz jestem w peru - zaginiona dolina wiszac na linie bo do tego momentu doszlem gdzi cza skoczyc pozniej z tej liny bo nie moge doskoczyc ani do drewnianego podestu ani zlapac sie sciany
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-01-2011, 21:55   

Jeśli już wisisz na linie, to musisz się rozbujać i doskoczyć (musi się udać ;) ) do gzymsu, po którym z kolei przesuniesz się troszkę dalej i opadniesz niżej. Jeśli wisząc na linie po prawej masz wodospad, a za plecami mechanizm zębatek, to ten gzyms będzie na wprost.

Nie potrafię tego wytłumaczyć dokładnie bez screena, ale tam nie ma innej drogi.

Cytując solucję:


Wdrap się na najwyższy występ, a za plecami Lary zobaczysz sznurek zwisający z sufitu: odwróć Larę i skacz do niego. Teraz obróć Larę na lince o 90 stopni w lewo. Zobaczysz daleko przed sobą jasny występ na ścianie (poniżej niego zaś, na prawo, drewniany mostek postawiony w pionie). Rozbujaj Larę mocno i skacz do tego występu na ścianie. Przeciągnij się na prawo za winkiel i spójrz w prawo. Jest tam mały występ na ścianie – skocz do niego. Potem opuść się na kładkę z mostkiem: pod ciężarem lary mostek odchyli się i ułamie, co stworzy na nim drążek. Nie idź tam. Wejdź do jaskini.
_________________
 
 
Layla 
Student



Dołączyła: 21 Lis 2009
Posty: 46
Wysłany: 30-01-2011, 22:03   

ktm, korzystałeś z solucji? Wszystko jest tam bardzo dokładnie opisane (są nawet screeny), więc nie powinno być problemu. Możesz jeszcze poszukać jakiegoś walkthrough'a na youtubie. Powodzenia :)

EDIT
Spóźniłam się xD .
_________________
in the darkest recess of every human soul slumbers the shadow of evil
 
 
ktm 
Nowicjusz


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6
Wysłany: 31-01-2011, 13:53   

mam pytanie jestem w peru - zagubiona jaskinia i szukam 3 kola zebaego gdzie go znajde wydaje mi sie ze bedzie gdzies pod wodospadem jest tam jakies wejscie i czy dobrze mi sie zdaje?
 
 
Kitty 
Nowicjusz


Dołączyła: 28 Gru 2010
Posty: 9
Wysłany: 31-01-2011, 19:21   

ktm, tak jak mówiła Layla zajrzyj do solucji albo na youtube, tu masz linki:
http://www.youtube.com/watch?v=Q7QePBkvy_g
http://laracroft.pl/tra/solucja1.htm
_________________
:*
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 03-02-2011, 20:50   

po latach wracam do TR1, tym razem w wersji Anniversary

mam kłopot z T-rexem

wpada w furię, biegnie

wiem, wiem, powinnam lewy shift nacisnac i kierunek
naciskam
Lara TYLKO kuca

próbowalam ze strzałkami, próbowałam z WSAD - wciąż to samo

poradzicie?
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 670
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 03-02-2011, 21:01   

jolajola1, Lara cały czas musi celować w T-Rexa, więc trzeba trzymać przycisk celowania (ewentualnie w opcjach zmienić sposób celowania), następnie naciskasz kierunek (najlepiej w lewo lub prawo) i klawisz kucania, przy czym strzałkę można nacisnąć odrobinę wcześniej :P to chyba tyle :)
_________________
 
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 03-02-2011, 22:25   

hmmmm
celować tylko
czy strzelać ?

i czy mam stać nieruchomo ? w sensie, ze nie biegac i nie podskakiwać ?
 
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 03-02-2011, 22:32   

Możesz biegać - grunt, żeby celować i strzelać. Dlatego warto zmienić sobie ustawienia sterowania tak, żeby Lara nie chowała broni po kilku sekundach. To tyle w kwestii ładowania paska adrenaliny.

Kiedy tylko boss/przeciwnik się wkurzy (co jest zresztą momentem dość charakterystycznym), to wciskasz shift i kierunek jakikolwiek (najlepiej w boki/tył) i czekasz na odpowiedni moment do wykonania headshota.

Ciężko to opisać w sumie - też miałem sporo problemów grając pierwszy raz. Kwestia praktyki i wyczucia - zerknij może na YT, jak takie sytuacje wyglądają "w praniu" ;-)
_________________
 
 
jolajola1 
Praktykant



Dołączyła: 26 Cze 2006
Posty: 118
Skąd: stolyca
Wysłany: 04-02-2011, 13:17   

sprawdzałam na YT
celowanie ustawiłam na trzymanie sie celu

a moja Lara wciąż kuca...
potranuję, nie ma obawy, specjalnie zachowałam sava z Trexem
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.158 sekundy. Zapytań do SQL: 10