FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Grecja
Autor Wiadomość
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 14-02-2011, 19:01   

Koloseum było już w TR1, gdzie było jeszcze większe pomieszanie z poplątaniem. Na dobrą sprawę można to traktować jako zupełnie inną budowle, niż ta znana z Rzymu.
_________________
 
 
lechu1235 
Podróżnik



Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 433
Skąd: Poznan*
Wysłany: 14-02-2011, 19:26   

Reminded napisał/a:
Wyjaśni mi ktoś o co chodzi z tym Koloseum w Grecji?
Z tego co wiem Koloseum jest w Rzymie.
Coś się kryształkom pomieszało?


W komentarzach w Tomb Raider: Anniversary, mówią, że Toby nie znał za bardzo mitologi (śmiech :) ), dla tego w klasztorze, byli bogowie pomieszani... tzn. greccy i egipscy, mimo iż znajdowaliśmy się w Grecji. Tak samo w przypadku koloseum w Grecji, Tobiemu spodobał się sam pomysł, ale nie chciał wprowadzać specjalnie nowej lokacji (czyli, Rzymu) do gry, bo w tedy w ogóle nie trzymało by się kupy ;) A w TRA, musieli zrobić to koloseum, tłumacząc się tym, że to remake, i musieli zachować pewną zgodność (ale oczywiście przy tym, pozmieniali w Klasztorze, nazwy bogów na tylko greckich.) Chyba zrozumiale wyjaśniłem ? :p
 
 
Marii 
Nowicjusz


Dołączyła: 04 Mar 2011
Posty: 1
Skąd: Katowice
Wysłany: 04-03-2011, 22:57   Heelp

Mam problem, gdy chcę się złapać krawędzi po 3 artefakt Lara wogóle nie łapie się go :( .
Pomocyy, próbowałam zmieniać trochę grafikę ale to nie działa! :fire: [/b]
_________________
Dzaara
 
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 05-03-2011, 10:26   

A masz włączone automatyczne chwytanie się krawędzi? Jeśli tak to wyłącz je.
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
inesce 
Nowicjusz



Dołączyła: 07 Sty 2011
Posty: 20
Skąd: wwa
Wysłany: 08-04-2011, 11:52   

ile sekund jest na zdobycie relikfwi, zanim się schowa, w sali z ogniami ?
 
 
Gumek94 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Maj 2011
Posty: 1
Wysłany: 25-05-2011, 20:25   

w grobowiecu tihocana mam Buga że poprostu jak odrazu wskocze do wody i zanurkuję to kładka jest na zewnątrz tak jak by były niewidzialne deski ale ich wogóle nie ma i kładka nie wypływa jak zwalam skrzynie i ustawiam to poprostu kamera się ustawia i się zawiesza i tak cały czas jest :( da się coś zrobić ?
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 06-07-2011, 14:23   

Czy istnieje jakiś sposób, żeby szybko dobiec do relikwii w sali z ogniami? Ja chyba próbowałam już wszystkiego, biegałam i skakałam jak szalona, a i tak zawsze brakowało mi dosłownie ułamka sekundy... Czy komuś udało się znaleźć jakikolwiek sposób? :(
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 06-07-2011, 14:28   

Tutaj masz filmik, może Ci trochę pomoże:) Od 8 minuty: http://www.youtube.com/watch?v=x_XmqPZQaPw
_________________
 
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 06-07-2011, 14:35   

Robię to dokładnie tak samo, ale na tym filmiku zauważyłam, że u mnie Lara nie biega tak szybko, nie wiem, czy to twórca filmiku miał coś na szybsze bieganie (jeśli coś takiego istnieje) czy to u mnie coś jest nie tak... :(
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 06-07-2011, 14:39   

Na filmiku Lara biega najzupełniej normalnie. Jedyna opcją szybszego poruszania się jest ciągłe skakanie na główkę - podobno przydaje się w wykonywaniu Time Triali, chociaż nie jestem pewien, czy to faktycznie jest jakaś wielka różnica.
_________________
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 06-07-2011, 14:43   

To chyba u mnie coś jest nie w porządku. No trudno, spróbuję to skakanie na główkę po drodze, może mi jakoś pomoże.
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
VoyTeX 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 4
Wysłany: 25-07-2011, 09:00   

Pierwszy post, więc przede wszystkim :pozdro: !!!

Nie czegoś takiego jak sala z ogniami albo mam korzystnego buga! :P
To znaczy jest, ale można ją zrobić "na zimno", a podpalić później.

Nawet w solucji znalazłem, że po wejściu do tej sali trzeba włączyć ogień. Za którymś podejściem jakoś tak stanąłem, że ogień się nie pojawił. Myślałem, że bez ognia to ani rusz, ale zagrałem i, o dziwo, wszystko zadziałało :p !!! Później (bo taki spec, żeby za jednym przysiadem całość, to ja nie jestem) już świadomie płytę brałem "boczkiem" i dopiero przed wyjściem porządny skok na nią. Nie sprawdzałem, ale bez ognia, to może Midas złota nie zrobi... "Obejście" ognia pozwoliło mi na wzięcie reliktu, bo tak to coś mnie przypaliło (a palców brakowało do apteczek), albo za długo poczekałem na spokój. Tak czy owak metodą klasyczną (kółka nie zauważyłem, kiedyś spróbuję), ale bez płomieni z dwusekundowym zapasem!!

:papa:
 
 
VoyTeX 
Nowicjusz


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 4
Wysłany: 26-07-2011, 15:19   

Sorry, że drugi, ale męczyło mnie to kółko wspomniane tutaj i pytanie Invicty parę pozycji wyżej. Kółko jest. Łapie się z opisanej niszy nad drabiną, ale z dziwnego miejsca (poszukajcie :) ) . Pomaga na dwa sposoby: skraca nieco drogę i zamyka parę otworów z ogniem. To drugie jest niepotrzebne, jeżeli delikatnie wykonujecie skok na pierwszy palnik (od strony wejścia). Pierwszy raz udało mi się złapać kółko z wykorzystaniem TRAFly, ale post Szynszyla mnie zmobilizował i znalazłem miejsce na złapanie kółka.

Nie sprawdzałem dokładnie, ale uruchomienie dźwigni w tej niszy wysuwa kolumnę relikwią (nie reliktem, jak napisałem wyżej ;( ), ale bez relikwii, czyli mamy sztabki i możemy skończyć poziom.
 
 
nona 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Paź 2011
Posty: 4
Wysłany: 16-10-2011, 18:33   

Mam podobny problem. hak leci i nie chce sie zaczepić a mimo to goście nieruchomieją. wtedy wale do nich z bazuki, a one nagle ożywają i wcale im życia nie ubywa! :??:
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 17-10-2011, 18:21   

nona napisał/a:
Mam podobny problem. hak leci i nie chce sie zaczepić a mimo to goście nieruchomieją. wtedy wale do nich z bazuki, a one nagle ożywają i wcale im życia nie ubywa!


Chwila, chwila. "Bazuki" w Anniversary sobie raczej nie przypominam. I o co chodzi z gościami, co nieruchomieją i zmartwychwstają? Bo w sali o której była mowa jest tylko jeden "gość", a dokładniej aligator.

VoyTeX napisał/a:
już świadomie płytę brałem "boczkiem" i dopiero przed wyjściem porządny skok na nią.


To jest jakiś sposób na tą płytę, żeby nie uruchomiła ognia? Jakoś specjalnie na nią wejść czy coś...?
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
nona 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Paź 2011
Posty: 4
Wysłany: 18-10-2011, 17:40   

troche pmyliłam tematy :P wiem że to zupełnie nie w kontekście...
mówiłam o tej walce z centaurami na ostatnim levlu w grecji. męcze się z nimi już od miesiąca :P

a co do płyty, to wydaje mi sie że nie da sie jej obejść aczkolwiek moge sie mylić...
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 18-10-2011, 18:12   

nona napisał/a:
mówiłam o tej walce z centaurami na ostatnim levlu w grecji. męcze się z nimi już od miesiąca


O walce z centaurami masz na końcu tego:
http://laracroft.pl/tra/solucja2.htm

Ale o co ci chodziło z bazooką? W Anniversary jej nie ma, chyba, że to ja o czymś nie wiem :)
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
nona 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Paź 2011
Posty: 4
Wysłany: 18-10-2011, 18:16   

nie znam sie specjalnie na broni;) ale w jednym z poradników tak mówili na strzelbe z tego co pamiętam

połączone

a jeszcze co do walki z centaurami... próbowałam wg sposobu na tej stronie, ale w moim przypadku okazał sie bezskuteczny . żeby tak przejść cza miec dużo żyć a ja mam jedną małą apteczke macie może jakieś sposoby z doświadczenia bo bardzo bym nie chciała przechodzić levelu od początku

[ Komentarz dodany przez: K@t: 18-10-2011, 18:48 ]
Edytuj posty ;)
 
 
nona 
Nowicjusz



Dołączyła: 15 Paź 2011
Posty: 4
Wysłany: 04-11-2011, 20:22   

dobra.. nie bede dłużej hamować tematu ;) Przejde ten level jeszcze raz i z głowy :P :D
 
 
dmalarek 
Nowicjusz


Dołączyła: 28 Gru 2011
Posty: 1
Wysłany: 28-12-2011, 14:56   ,

Mam problem, nie wiem czy to jakiś bug i czy ten problem był już poruszany, mianowicie
jak w tym filmiku: http://www.youtube.com/wa...ature=endscreen
w 2:27 Lara otwiera linką bramkę. Ja nie mogę zaczepić w ogóle linki o tą obręcz, a jeżeli już zaczepię, to nie mogę tak pociągnąć, by ją otworzyć.
Jakieś sugestie? Byłabym bardzo wdzięczna.
:pozdro:
 
 
sylwia1323 
Nowicjusz


Dołączyła: 31 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 31-12-2011, 23:25   

jak zmienić strój w tra ? tomb raider anniversary?
bo mam parę strojów i żadnego nie mogę zmienić pisze tylko ( wstecz - esc )
pomocy ;(
Szczęśliwego nowego roku :pozdro:
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1078
Skąd: Helheim
Wysłany: 01-01-2012, 00:26   

Zmieniasz wyłącznie w Croft Manor lub jeśli grasz ponownie w konkretny level i wówczas wraz z wyborem poziomu trudności wybierasz strój...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
sylwia1323 
Nowicjusz


Dołączyła: 31 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 05-01-2012, 20:53   

heja mam kolejny problem :hehe: :(
nie mogę strzelić w ten przycisk w zagininonej wyspie wielka piramida tam gdzie natla zabrała dziecię ;/ i nie moge trafić bo mam szare zamiast czerwonego na strzelenie POMOCY :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!:
 
 
Mentoz3000 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Sty 2012
Posty: 10
Wysłany: 06-01-2012, 17:11   

Ja lubie Grecje ,ma taki fajny klimat :) Wkurzają mnie tylko 2 poziomy Pałac Midasa i Tomb of Tihocan . W Pałacu Midasa wkurzają mnie te wieżyczki z wystrzeliwującymi ogniami ,przy nich Lara traci duużo życia -.- . A w Tomb of Tihocan wkurza mnie ta sala gdzie trzeba zepchać te2 skrzynie i je położyć na te płytki naciskowe i wkurzają mnie jeszcze centaury.Ahh , z nimi czasami się wytrzymać nie dało ;/.

Ocena: 8/10 .
_________________
"Życie ma różne strony" ...
 
 
sylwia1323 
Nowicjusz


Dołączyła: 31 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 07-01-2012, 15:22   

ja już pomocy nie potrzebuje :D przeszłam cały Tomb Raider Anniversary tera czas na Tomb raider underworld :pozdro: ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.212 sekundy. Zapytań do SQL: 10