FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Egipt
Autor Wiadomość
Phoebe Poison 
Podróżnik



Dołączyła: 10 Lut 2007
Posty: 646
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 18-04-2010, 15:53   

No nie wiem, z tego co widzę Stella zgadza się ze mną :p

Pokombinuj więcej z rozdzielczością i ustawieniami graficznymi, jak coś miałaś wyłączone to włącz i próbuj jeszcze raz.
Jeśli miałaś problem z zatrzymującą się przy samym końcu instalacją, możesz spróbować reinstalacji wg tych instrukcji: http://www.eidosinteracti...id=341&gmid=204 , ponoć to działa na niektóre bugi.
_________________
Pain looks great on other people
That's what they're for
 
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 19-04-2010, 14:57   

Małe pytanko. Grasz na orginale czy na piracie? To może się okazać istotne bo jeśli pirat to bardzo możliwe że wersja beta i stąd te bugi.
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
hugok 
Nowicjusz



Dołączyła: 26 Paź 2006
Posty: 22
Wysłany: 21-04-2010, 21:43   

Phoebe Poison, dzięki za stronkę, ale nie rozumem niestety angielskiego zbyt dobrze, poza tym o ile pamiętam nie miałam problemów z instalacją gry. Próbowałam już z ustawieniami graficznymi, z rozdzielczością itd... i jak na razie nic z tego.

Joker grę mam oryginalną, jak skończyłam Legendę (też oryginalną) to kupiłam Ultimate Edition. Jak do tej pory zacięłam się na Centaurach i teraz tutaj. Zaczynam tracić cierpliwość.

Jeszcze trochę i chyba będę musiała poprosić o zapis zaraz po tym skoku :/
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 25-04-2010, 10:58   

Hmm w sumie to dziwne. Osobiście nie natknąłem się na żadne bugi w TRA tzn gdzieś tam coś było że dało się dostać na drugą stronę rzeki w levelu z dinozaurami z najwyższej platformy gdzie koła zębate się wtykało, ale tak to na nic podobnego nie natrafiłem. Tym bardziej na coś co by mi utrudniało przejście dalej. Chyba że to wina TRUE z TR1 namieszali z TRA mogło się stać to samo. Jedyne rozwiązanie to ratować się saveami niestety :( ewentualnie jakieś patche jak są.
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
hugok 
Nowicjusz



Dołączyła: 26 Paź 2006
Posty: 22
Wysłany: 07-05-2010, 17:14   

Niestety musiałam skorzystać z cudzego zapisu - dzięki Szalonej101 mogłam dalej ruszyć z grą :D . Póki co idzie nieźle, tyle, ze powoli, ale to z braku czasu :(
 
 
Skald 
Nowicjusz



Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 12-05-2010, 12:38   

Heh kupiłem sobie TRA w Pomarańczowej kolekcji i tkwię od 7 dni w lokacji Egipt :( dokładniej w części Obelisk Khamoon, nie mogę doskoczyć do przeciwnej ściany z wielkim malowidłem. Bieg po ścianie na lince, skok i... Zawsze spadam bo zawsze trafiam mały kawałeczek pod półkę zamiast na nią, nieważne jak długą linkę zrobię lub jak długo się bujam :/
Pomocy bo mnie cholera bierze! :fire:
_________________
"Bóg jest psychotycznym, szalonym sprawcą zła, zwodzącym ludzi."
(Richard Dawkins)
 
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 12-05-2010, 12:44   

Spróbuj wykonac ten skok w taki sposób jak pokazano na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=juu_eyeSi5w - zaraz po skoku z krawędzi po prawej stronie rzuć linką i przebiegnij po ścianie w lewo i gdy zauważysz, że Lara zwalnia i przygotwuje się do zwrotu odbij się i złap krawędzi. Jeśli wciąż nie złapiesz krawędzi to możliwe, że winą są ustawienia graficzne (jest kilka takich miejsc, gdzie Lara nie "współpracuje" z otoczeniem. Wejdź do ustawień graficznych i ustaw je na najniższe.
_________________
 
 
Skald 
Nowicjusz



Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 12-05-2010, 12:50   

Udało mi się w końcu (wyłączenie efektów pełnoekranowych dało efekt natychmiastowy ;) ).
Mam tylko pytanie czy ten drążek ,który się schowal jest niezbędny dla fabuły, czy tylko do artefaktu jakiegoś? :P
_________________
"Bóg jest psychotycznym, szalonym sprawcą zła, zwodzącym ludzi."
(Richard Dawkins)
 
 
 
Luthien 
Podróżnik



Dołączyła: 06 Lut 2007
Posty: 604
Skąd: Katowice
Wysłany: 12-05-2010, 13:14   

Skald, schowany drążek, o który pytasz, prowadzi do artefaktu :) Możesz spokojnie grać dalej.
_________________
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 14-05-2010, 17:38   

Menqr, dzięki wielkie za twój filmik -udało mi się w końcu załapać metodę doskakiwania do tej problematycznej półki. :D A dzięki temu po kilku próbach zdobyłam ten nieco męczący mnie już artefakt. Hurra mogę grać dalej.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
SZefMArcin95 
Nowicjusz


Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 09-08-2010, 12:42   

witam
Mój problem jest następujący..
zatrzymałem sie w jednym punkcie i nie moge otworzyc bramy tutaj ssy :
1. http://a.imageshack.us/img686/5395/tr1e.png
2. http://a.imageshack.us/img148/9531/tr2jpg.png
3. http://a.imageshack.us/img534/378/tr3jpg.png
jak ktos jest tak uprzejmy prosze o wytlumaczenie mi tej sytuacji :) )
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 09-08-2010, 12:52   

Najpierw pozwiedzaj okoliczne komnaty - symbole na ścianach w kilku z nich są wskazówką do prawidłowego ustawienia każdego z "walców" pod obeliskami.

Jeśli i to nie pomoże, to zawsze pozostaje nasza SOLUCJA ;)
_________________
 
 
SZefMArcin95 
Nowicjusz


Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 09-08-2010, 14:17   

tak to juz przeszedłem dziękuje uprzejmie teraz mam inny problem SS:
http://a.imageshack.us/img834/778/tr4.png
gdy odskocze z tego ostatniego odstepu to nie lapie mi krawedzi, tzn, juz lapie ale spda to jest jakis bug czy co? ;< moze ktos cos poradzic albo dac save z gry? ;d
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 09-08-2010, 14:27   

SZefMArcin95, kilka postów wyżej masz odpowiedź na swoje pytanie. :)
A w skrócie -powyłączaj na chwilę wszelkie bajery graficzne w ustawieniach gry. Najniższe ustawienia grafiki powinny pomóc. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
amshed 
Nowicjusz


Dołączyła: 27 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 27-08-2010, 19:56   

Witam, jestem tu nowa. Ja też mam problem z otworzeniem bramy, ale chodzi mi o to, iż nie mogę w ogóle zaczepic linki o to kółko. Zaczepiam ją w ten sposób




i jak ciągnę, to się nie otwiera. Co mam zrobić? ;( Gra jest oryginalna w wersji PL.
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 27-08-2010, 22:51   

Wydaje mi się, że źle zaczepiasz tą linkę. Jeśli Lara sama nie celuje w kółko, spróbuj z ręcznym celowaniem [Z]. Tutaj masz wideosolucję, może ci pomoże. Ten moment jest w 2:20 :) http://www.youtube.com/watch?v=eDWRqrh5xh4
_________________
 
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 28-08-2010, 12:04   

Dziwnie ta linka idzie, jakby za platformą był jeszcze jeden taki uchwyt. Spróbuj strzelić najpierw w to co pokazuje wykrzyknik (chyba kolumny to były) Może trzeba po kolei wszystko wykonać bo ten nowy silnik jest mało inteligentny ;) a nóż pomoże :) A jak nie to zacznij gre od wcześniejszego savea.
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
amshed 
Nowicjusz


Dołączyła: 27 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 28-08-2010, 13:51   

Madziula napisał/a:
Wydaje mi się, że źle zaczepiasz tą linkę. Jeśli Lara sama nie celuje w kółko, spróbuj z ręcznym celowaniem [Z]. Tutaj masz wideosolucję, może ci pomoże. Ten moment jest w 2:20 :) http://www.youtube.com/watch?v=eDWRqrh5xh4


Ok poszło. Dopiero jak zrestartowałam komputer :gupek: Dziękuję wam za pomoc :)
 
 
 
Peyton 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 02-10-2010, 13:10   

Hej:) Też jestem tu nowa, więc jeśli to pyatnie już było to proszę nie krzyczcie ;( ;)

Chodzi mi o to,czy ktoś ma sposób na to cholerną linkę i odbijanie się od ściany do tyłu?
Najpierw robiłam to na "czuja" i teraz kiedy wydawało mi się,że to opanowałam siedzę już od 11 nad jednym skokiem i raz mi się udało odskoczyć, ale potem spadłam (ups...) i od nowa to samo.

Jestem już na samym końcu 'Egiptu' w sali z kolumnami i mam włożyć tylko jedną część "dziecięcia" do ściany i spadam stamtąd,ale nie mogę od tej ściany odskoczyć na kolumnę, bo zamiast do tyłu skacze w bok... :[

Help...
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 02-10-2010, 13:36   

Było wałkowane już wiele razy. Te skoki są dość trudne do wykonania na klawiaturze - musisz mieć bardzo dobre wyczucie by ustawić kamerę odpowiednio do wciskanych klawiszy. Trudno to wytłumaczyć słowami, ale w tym miejscu gdzie skaczesz ze ściany na wyrwę w kolumnie może to wyglądać np tak:

Ustawiasz kamerę tak, że ściana do której zaczepiona jest linka jest po prawej stronie monitora. Żeby się rozbujać na lince klikasz klawisze "przód i tył" - domyślnie W i S. Wówczas, gdy się już rozpędzisz maksymalnie "w przód" klikasz "lewo" (domyślnie "A") i skaczesz.
Druga sytuacja to ustawienie kamery w taki sposób, że ścianę, do której zaczepiłaś linkę widzisz przed sobą. Wówczas, żeby rozbujać Larę używasz klawiszy "prawo-lewo" - domyślnie D i A. Analogiczna sytuacja - gdy Lara będzie już maksymalnie "po lewej" wciskasz klawisz "tył" (domyślnie "S") i następnie skok.

Nie jest to aż tak skomplikowane jakby się mogło wydawać. Nie da się ukryć, że klawiatura jest dośc niefortunna w tych sytuacjach, więc polecam zakup pada ;) potem to już no problem ;)
_________________
 
 
Peyton 
Nowicjusz



Dołączyła: 02 Paź 2010
Posty: 6
Wysłany: 02-10-2010, 13:48   

Menkaure napisał/a:
Było wałkowane już wiele razy.


Tak myślałam,ale jak zobaczyłam 23 strony z postami,to zniechęciło mnie to do szukania ;)

No w każdym razie dzięki, bo... udało się :D :hop:
 
 
Zeberka 
Nowicjusz



Dołączyła: 23 Paź 2010
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 23-10-2010, 20:14   

Cześć, mam taki mały problem. Jestem w tym miejscu i gdy doskoczę już to półki po lewej i mam skoczyć na balkon dzieje się coś takiego , plz help me, co mam zrobić, żeby tam doskoczyć, ciągle się odbija. ;/
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 23-10-2010, 20:20   

Zeberka, problem stary jak świat. :) W tym temacie choćby na ostatniej stronie tylko było to wałkowane kilkakrotnie.
Ale w skrócie -zmniejsz rozdzielczość gry powyłączaj efekty graficzne i tym podobne w opcjach -powinno pomóc. :)
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Zeberka 
Nowicjusz



Dołączyła: 23 Paź 2010
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-10-2010, 14:47   

OMG przepraszam, nie popatrzyłam, byłam już tak wpieniona tym, że nie może tam doskoczyć, eh, dzięki za podpowiedź ;)
 
 
FAITH 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Mar 2011
Posty: 18
Skąd: Droga mleczna
Wysłany: 30-03-2011, 18:40   

Powie może mi kto jak tam wskoczyć na ten drążek będę wdzięczny,to jest w Egipcie :pozdro: :wotr:
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.195 sekundy. Zapytań do SQL: 11