FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Tomb Raider Anniversary Demo

Po przejściu dema...
...nie mogę się doczekać pełnej wersji!
88%
 88%  [ 80 ]
...pewnie zagram w pełną wersję, ale wcale się nie spieszę
8%
 8%  [ 8 ]
...przeszła mi ochota na Anniversary
2%
 2%  [ 2 ]
Głosowań: 90
Wszystkich Głosów: 90

Autor Wiadomość
The Eye Of Isis 
Podróżnik



Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 293
Skąd: Słupsk
Wysłany: 01-06-2007, 20:20   

może sprawdź konfigurację swojego kompa i porównaj z wymaganiami TRA... :)
_________________
:)
 
 
 
BeyonceK 
Praktykant



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 128
Skąd: Wrocław
Wysłany: 01-06-2007, 20:20   

Wszystko mam co jest wymagane...
 
 
 
mattielicious 
Praktykant



Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 143
Skąd: Szczecin
Wysłany: 01-06-2007, 20:41   

W jakim sensie Ci się zacina ? o_O Ścina czy po prostu zawiesza się i nie możesz dalej nic zrobić ?

:narka: :pozdro:
_________________
 
 
darekch 
See you in Valhalla


Dołączył: 24 Gru 2005
Posty: 481
Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 01-06-2007, 20:49   

Bawiłem się nieco ustawieniami klawiszy w demie TRA. Najbardziej zależało mi na wygodnym umiejscowieniu przycisku odpowiedzialnego za manual grab. Wpadłem więc na pomysł, aby podpisać go pod środkowy przycisk myszy. Okazało się to strzałem w 10 i dzięki temu, wrażenia z grania z włączonym manual grabem są o wiele lepsze!

Polecam wszystkim zrobić podobnie, jeżeli tylko macie taką możliwość! ;-)
 
 
BeyonceK 
Praktykant



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 128
Skąd: Wrocław
Wysłany: 01-06-2007, 20:57   

Gra mi się zacina i muszę zrestartować kompa. Wymagania mam wszystkie spełnione. Nie wiem o co chodzi. Miejsca też mam dużo wolnego. :fire:
 
 
 
tmerlin 
Praktykant


Dołączył: 11 Paź 2006
Posty: 147
Skąd: Szczecin
Wysłany: 01-06-2007, 21:08   

No, zmiana dzialania srodkowego przycisku moze byc fajna, tymbardziej, ze jesli to jest "kolko" to mamy pod ręką (palcem) od razu zarowno zmiane broni (kółko), jak i zmiane trybu strzelania (przycisk).

Jesli gra ci sie zacina to moze byc wiele przyczyn:
1. przegrzewasz karte grafiki ustawiajac za duzo opczji graficznych
2. przegrzewasz procek (jak wyzej)
3. mam blad w systemie (Windows)
4. Moze program antywirusowy ci grzebie po dysku ??
5. brak dobrego chlodzenia procka

Niektore moga byc smieczne, ale ostatnio, podczas dosc znacznych upalow komputer tez mi sie wieszal podczas grania w TRA DEMO, po prostu mam wyzylowanego na maxa, a slabe chlodenie, niestety Athlon ....
_________________
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
<- =MERLIN=->
 
 
 
Szynszyl 
Podróżnik



Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 658
Wysłany: 01-06-2007, 22:12   

beatka0802 napisał/a:
Trzeba teraz przytrzymywać CTRL.

Przecież domyślnie włączony jest auto-grab, a żeby przytrzymywać przycisk trzeba w opcjach (lub na starcie gry, wraz z poziomem trudności) ustawić manual grab :D

BeyonceK napisał/a:
A mi się demo zacina. I nie mam już pojęcia co robić ;( ;( ;(
Pomóżcie, ja chce przejść całe!!

Zacina? Z tego co mówisz wynika że w jakimś momencie nie możesz dalej grać... kiedy to się dzieje?
 
 
Dustie 
Obieżyświat



Dołączył: 26 Wrz 2004
Posty: 804
Wysłany: 01-06-2007, 22:33   

tmerlin napisał/a:
No, zmiana dzialania srodkowego przycisku moze byc fajna, tymbardziej, ze jesli to jest "kolko" to mamy pod ręką (palcem) od razu zarowno zmiane broni (kółko), jak i zmiane trybu strzelania (przycisk).

Jesli gra ci sie zacina to moze byc wiele przyczyn:
1. przegrzewasz karte grafiki ustawiajac za duzo opczji graficznych
2. przegrzewasz procek (jak wyzej)
3. mam blad w systemie (Windows)
4. Moze program antywirusowy ci grzebie po dysku ??
5. brak dobrego chlodzenia procka

Niektore moga byc smieczne, ale ostatnio, podczas dosc znacznych upalow komputer tez mi sie wieszal podczas grania w TRA DEMO, po prostu mam wyzylowanego na maxa, a slabe chlodenie, niestety Athlon ....

Zgodzilbym sie co do kwestii temperaturowych... U mnie wszelakie nowsze giery maja tendencje do zawieszania sie bo zasilacz mi zaczyna niedomagac - zazwyczaj wylaczam modem z USB aby zmniejszyc pobieranie pradu, podobnie jest, jesli pracuje przez dluzszy czas.
 
 
Mai 
Podróżnik



Dołączyła: 01 Mar 2007
Posty: 203
Skąd: Opole
Wysłany: 02-06-2007, 07:03   

Na jednym kompie miałam podobną sytuację i wyłączyłam deeph of field, cienie i włączyłam Anty-Aliasing x2. Teraz nic mi się nie zacina tylko czasem mnie wywala do Windowsa kiedy Lara nurkuje.
_________________
World is Mine
 
 
wodnica 
Student



Dołączyła: 30 Gru 2006
Posty: 85
Skąd: inad
Wysłany: 02-06-2007, 07:54   

Sciagnelam ten trainer, doszlam do czekpointa tuz przed dplina raptorow, wciskam ctrl+1, ctrl+2 i ctrl+3 i ...nic. Co robie zle? Chcialabym pozwiedzac doline, ale cos chrzanie.
 
 
tmerlin 
Praktykant


Dołączył: 11 Paź 2006
Posty: 147
Skąd: Szczecin
Wysłany: 02-06-2007, 08:08   

A przeczytales plik Readme.txt ??

1. Execute trademoexp2.exe and then TR:A demo.
2. When you get to the checkpoint just before raptors, press Ctrl+1, then Ctrl+2 and Ctrl+3.
3. Get the cog and go back to the machine. If you fall down on your way back, go to point 2 ;)

Poza tym moze nie ten checkpoint ?? Dokladnie to chodzi o ten ktory jest jak wchodzisz juz w doline, a nie ten pare metrów wcześniej ;)
_________________
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
<- =MERLIN=->
 
 
 
The Eye Of Isis 
Podróżnik



Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 293
Skąd: Słupsk
Wysłany: 02-06-2007, 08:09   

a uruchomiłaś tego trainera? On musi być włączony podczas gry... Potem dopiero uruchamiasz grę :)
_________________
:)
 
 
 
BeyonceK 
Praktykant



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 128
Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-06-2007, 09:59   

Nie ma jakiegoś szczeglnego miejsca kiedy mi się zacina. Gram i gram a tu nagle stop.
Restart.
 
 
 
The Eye Of Isis 
Podróżnik



Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 293
Skąd: Słupsk
Wysłany: 02-06-2007, 12:15   

CZY KTOŚ MI MOŻE WYJAŚNIĆ CO TO MA ZNACZYĆ :638: TO JEST DEMO, PRZYSIĘGAM NA BOGA, NA SIEBIE NA WSZYSTKO CO ŻYJĘ... NAPRAWDĘ, NIE KŁAMIĘ... JEST TO SCREEN Z DEMA... JA NAWET NIE WIEM JAK TO ZROBIŁEM... PRZYSIĘGAM.. AŻ SIĘ WYSTRASZYŁEM... WYCHODZĘ ZE ŚWĄTYNI, A TU KOLUMNA ROZWALONA I TREX... NAPRAWDĘ NIE WIEM CO SIĘ STAŁO... MOŻE PRZEZ TRAINER... PO RAZ PIERWSZY WIDZĘ COŚ TAKIEGO W SERII TOMB RAIDER :aaa:

EDIT:
CHYBA JUŻ WIEM JAK DO TEGO DOSZŁO... TRZEBA DOJŚĆ DO CHECKPOINTA W ŚWIĄTYNI I UTOPIĆ SIĘ TAM W BASENIKU... PO WCZYTANIU GRY POWINIEN SIĘ POJAWIĆ TREX... ;)
_________________
:)
  
 
 
 
Luthien 
Podróżnik



Dołączyła: 06 Lut 2007
Posty: 604
Skąd: Katowice
Wysłany: 02-06-2007, 12:18   

The Eye Of Isis napisał/a:
ZY KTOŚ MI MOŻE WYJAŚNIĆ CO TO MA ZNACZYĆ :638: TO JEST DEMO, PRZYSIĘGAM NA BOGA, NA SIEBIE NA WSZYSTKO CO ŻYJĘ... NAPRAWDĘ, NIE KŁAMIĘ... JEST TO SCREEN Z DEMA... JA NAWET NIE WIEM JAK TO ZROBIŁEM... PRZYSIĘGAM.. AŻ SIĘ WYSTRASZYŁEM... WYCHODZĘ ZE ŚWĄTYNI, A TU KOLUMNA ROZWALONA I TREX... NAPRAWDĘ NIE WIEM CO SIĘ STAŁO... MOŻE PRZEZ TRAINER... PO RAZ PIERWSZY WIDZĘ COŚ TAKIEGO W SERII TOMB RAIDER :aaa:


Gdzieś już o tym czytałam. Ktoś znalazł się w tej samej sytuacji co Ty :)
_________________
 
 
BeyonceK 
Praktykant



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 128
Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-06-2007, 12:24   

Teraz doszedłem do raptorów. Już zabijałem trzeciego i BUM trzeba zrestartować. :aaa:
 
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 02-06-2007, 12:51   

BeyonceK napisał/a:
Nie ma jakiegoś szczeglnego miejsca kiedy mi się zacina. Gram i gram a tu nagle stop.
Restart.


Jaki masz sprzęt (procesor) Ja miałem dokładnie takie same kłopoty przy TRL Gra wyglądała pięknie ale się wieszała. Wyglądało na to że procesor się przegrzewał. I faktycznie miał temperature powyżej 51% To był Sempron 2.8 AMD, karte miałem dosyć dobrą radeon 9550. U mojej siostry dzieje się podobnie również na procku AMD.
Problemy się skończyły jak zmieniłem platforme na intela.

Wiem że nagle zmieniać całego kompa to spory wydatek ale są inne sposoby.
Wejdź do biosu płyty głównej przy uruchamianiu kompa i daj ustawienia na automatyczne bez zadnego podkrecania karty itd. Możesz też zmniejsz rozdzielczość ekranu w grze i nie dawaj maksymalnych ustawien antialiasingu do tego w ustawieniach karty graficznej w Direct 3D i Open GL w opcjach antialiasingu ustaw Aplication Controled (gra będzie dobierała tych ustawień wg własnych wymagań)
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
BeyonceK 
Praktykant



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 128
Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-06-2007, 13:08   

Jak wejść do biosu płyty głównej??
A komp mam:
Intel(R)
Pentium(R) 4 CPU 3.20Ghz
3.19 GHz, 512 MB RAM
Windows XP
Service Pack 2
GeFrorce 6600
 
 
 
mattielicious 
Praktykant



Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 143
Skąd: Szczecin
Wysłany: 02-06-2007, 13:15   

Przy włączaniu komputera naciskaj DELETE aż do pojawienia się menu biosu. Co do tego zawieszania to wygląda na przegrzewanie się jakiegoś podzespołu. To nie musi być procek, a karta graficzna. Może jest na tyle zakurzona, że przy lekkim wysiłku przegrzewa się. Ja na Twoim miejscu otworzyłbym kompa i wyczyścił chłodzenie na grafie i procku. Niestety może być tak, jak już ktoś wspominał, że siada Ci zasilacz, tym bardziej jeżeli masz jakiś Shitex typu Codegen, a jak wiadomo starość nie radość, tym bardziej, że takie noname'y są podatne na awarie. Jeżeli to nie pomoże to spróbuj zrobić formata ale sądzę, że wina leży po stronie sprzętu. A co do temperatury 51*C jokera to jest to mała temperatura jak na takiego procka, więc looz.

:narka: :pozdro:
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 02-06-2007, 13:33   

hmm jeżeli nigdy nie wchodziłes do biosu płyty to odradzam. przy uruchamianiu kompa jak pokazują sie komunikaty to powinno pisac wciska się albo F1 F2 lub del

Skąd ściągnąć tego trainera ??

mattielicious -> no nie wiem czy powyzej 51% to mało. Teraz przy intelu mam temperature zaledwie 42%
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
The Eye Of Isis 
Podróżnik



Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 293
Skąd: Słupsk
Wysłany: 02-06-2007, 13:42   

link do trainera był już gdzieś w tym topicu... chyba stronę czy dwie wcześniej... ewentualnie jeszcze wcześniej... :)
_________________
:)
 
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 02-06-2007, 14:49   

wow ale fajnie xD dzięki temu trainerowi mozna było zwiedzic całe lost valley i zdobyć artefakt ukryty za kratami w rzece, szkoda że nie da się mimo wszystko przepłynąć za wodospad.
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
mattielicious 
Praktykant



Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 143
Skąd: Szczecin
Wysłany: 02-06-2007, 15:15   

joker nie 51%, a 51*C. Od kiedy temperaturę podajemy w procentach ? Twój stary proc był produkowany w starszej technologii więc brał więcej prądu i bardziej się grzał. To była jak najnormalniejsza temperatura. Ja teraz przy ostro wykręconym Core 2 Duo mam 45*C na dwóch rdzeniach wykonanych w prawie 2x mniejszym procesie tech. więc spoko. Co do tego biosu to jeżeli nic nie podkręcałeś nie ma sensu tam wchodzić. Zrób to co Ci mówiłem, a jak nie pomoże to pomyślimy dalej ;) Wracając do tematu to bardzo fajny ten trainer. Świetnie rozbudowano Lost Valley i zauważyłem, że można się nawet na chwilę zgubić.

:narka: :pozdro:
_________________
 
 
wodnica 
Student



Dołączyła: 30 Gru 2006
Posty: 85
Skąd: inad
Wysłany: 02-06-2007, 20:43   

Kiedy probuje uruchomic ten trainer, wlacza mi sie jakis program antywirusowy. Pewnie dlatego trainer nie dziala. Demko fajne, Lara fajna, jest ok.
 
 
martin 
Nowicjusz


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 4
Wysłany: 02-06-2007, 23:09   

Witam wszystkich serdecznie. Jest to moj pierwszy post, wiec postanowilem zaczac pisac w tym temacie. Na poczatek zapodam tylko ze fanem TR jestem od TRL.....a teraz chcialem krociotkow opowiedziec moje wrazenia z dema :

OGOLNE WRAZENIE :

ogolne moje wrazenie jest bardzo pozytywne. Juz nie bede tu pisal ze na silniku TRL, bo to juz wszyscy wiedza.
Chcialem tylko powiedziec ze Anniversary jest o niebo lepsze niz TRL. Nie jestem legędowcem, ktory sadzi ze TRL jest najlepsza czescia TR. Owszem jest to dobra gra ale nie genialna, ma wiele minusow. W tym roku przerwy na oczekiwaniu TRA zagralem w wszystkie tomby procz goldow.

a teraz chcialem omowic moje spostrzezenia bardziej ogolowe w kilku kontekstach...

RAPTORY I TYRANOZAUR :

nie jestem znawca tych gadow. Ale uwazam ze pomimo takich bledow jak zatrzymanie sie wroga przy scianie ktory biegnie w sciane to uwazam ze dinozaury odzwierciedlili perfekcyjnie. Raptory zachowuja sie jak prawdziwe. Atakuja w stadzie, sa szybkie i co najwazniejsze inteligentne. Jedynie co szkoda jest dla mnie to to ze jak juz jest walka z raptorami to nie ma utrudnienia ze nie ma od razu wszystkich 6sciu raptorow, tylko pojawiaja sie w 2och grupach po 3 sztuki. Ale na to przymknalem oko. Jesli chodzi o tyranozaura tez swietnie go odzwierciedlili. Inteligencja jego nie jest na wysokim poziomie, tylko dla niego najwazniejsze jest dopasc ofiare i zaspokoic glod i instynkt mordercy.

AKCJA :

ogolnie ciesze sie ze walki sa troche poprawiome. Chodzi mi tu o sterowanie Larą. Podoba mi sie ze wprowadzili takie smaczki jak gryzienie lary przez wilka po nodze czy po ramieniu. ogolnie do akcji nie moge sie przyczepic. Ale jedno mnie irytuje. Jak sie wejdzie na jakas skale (sytuacja z raptorami) to mozna se spokojnie z bezpiecznego miejsca powybjac wszystkich wrogow. Szkoda ze nie wskakuja za twoimi sladami na te skaly.

SMACZKI :

bardzo duzo jest tu smaczkow ktore mi sie podobaja. Typu poprawiona graficzka, cieknaca slina z pyskow zwierzat, u misia futerko nie jest az tak bardzo "glatkie" tylko w niektorych miejscach odstaja jakies wloski, swiecace oczy u zwierzat i wiele wiele innych.

narazie tyle napisze na poczatek. Narazie nie daja jakiejs tam oceny. Nie lubie wystawiac ocen demom gier. Lubie zagrac w pelna wersje i wtedy ocenic caloksztalt gry w postaci cyfrowej w skali 0 - 10.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.336 sekundy. Zapytań do SQL: 12