FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
DirectX 9 - potrzebny czy nie?
Autor Wiadomość
miss Croft
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2005, 13:13   DirectX 9 - potrzebny czy nie?

Mam wszystkie tr od 1 do 5 i chcę kupić Angel of Darkness. Ale jest jeden problem - moja karta graficzna nie obsługuje DirectX 9 (GeForce 2). Czy mimo to gra będzie działać? (oprócz tego komp spełnia wszystkie wymagania.)
 
 
e_g 
Odkrywca



Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1674
Skąd: Poznań
Wysłany: 01-05-2005, 13:17   

Hmm o ile sie nie myśle AOD potrzebuje directa 8.1
ale moge sie mylić.
_________________
 
 
 
miss Croft
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2005, 13:21   

No to i tak GeForce 2 obsługuje tylko DirectX 7. Wie ktoś czy będzie działać chociaż na najmniejszych szczegółach?
 
 
e_g 
Odkrywca



Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1674
Skąd: Poznań
Wysłany: 01-05-2005, 13:22   

Ja miałem Geforce 2 i mi directa nawet 9 obsługiwał ... tylko że czasem takie paski sie pojawiało i trzeba było myszką machać by znikneły :P
 
 
 
A_DAM 
Podróżnik



Dołączył: 15 Kwi 2005
Posty: 738
Skąd: Surrey ;)
Wysłany: 01-05-2005, 13:27   

wiesz... z tego co wiem to musi byc wtedy lepszy procesor 1,5 ghz i pownno dzialac bez problemu
_________________
...:::...
Moje słitaśne Forum[/size]
 
 
e_g 
Odkrywca



Dołączył: 29 Kwi 2005
Posty: 1674
Skąd: Poznań
Wysłany: 01-05-2005, 13:29   

moze to cie zdziwi ale mam procersor AMD Athalon 950 mhz...:P
_________________
 
 
 
miss Croft
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2005, 19:00   

Nie, nie zdziwi mnie :wink: . Ja mam AMD Duron 650 Mhz. :/
 
 
lara_croft 
Archeolog



Dołączyła: 27 Mar 2005
Posty: 3355
Skąd: Poznań
Wysłany: 01-05-2005, 19:28   

Ooo to ja myślałam, że mam najwolniejszy procek ze wszystkich forumowiczów...AMD Duron 700 MHz, ale zamierzam w niedalekiej przyszłości wymienić pare części, więc jush na swoim kompie pogram w TAOD (wcześniej grałam w TAOD tylko u qmpla) :mrgreen:
 
 
A_DAM 
Podróżnik



Dołączył: 15 Kwi 2005
Posty: 738
Skąd: Surrey ;)
Wysłany: 01-05-2005, 19:31   

to jak bedziesz skladala kompa i cos bedziesz chciec wiedziec, to sie pytaj sprobuje cos doradzic, bo po co masz przeplacac? poweisz mi np. ile mozesz wydac kasy, a ja sie zorientuje co za to bedziesz mogla kupic jak bedziesz chciala.
_________________
...:::...
Moje słitaśne Forum[/size]
 
 
miss Croft
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2005, 19:47   

Jak będe wymieniać, to mogę najwyżej na 1Ghz, bo większy mi na płytę główną nie wchodzi. Na Allegro coś znajdę. A MINIMALNE wymagania AOD to procek 500 Mhz.
 
 
lara_croft 
Archeolog



Dołączyła: 27 Mar 2005
Posty: 3355
Skąd: Poznań
Wysłany: 01-05-2005, 19:50   

Ooo tego nei wiedziałam, ale i tak bedę musiała zmienić kompa, bo jak nadejdzie TRL to nie bedę mogła na moim 'dziadku' pograć...No to skoro AOD być może wejdzie na mojego kompa, ide jutro do qmpla pożyczyć sobie i zobaczymy, czy mi pójdzie ;P
 
 
A_DAM 
Podróżnik



Dołączył: 15 Kwi 2005
Posty: 738
Skąd: Surrey ;)
Wysłany: 01-05-2005, 19:56   

no bo to jest tak 500 i dobra grafa,
albo 1500 i stara grafa powyzej 32 mega
_________________
...:::...
Moje słitaśne Forum[/size]
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-05-2005, 19:58   

:569: OFFTOPIC :!:
_________________
...and touch the flame
 
 
A_DAM 
Podróżnik



Dołączył: 15 Kwi 2005
Posty: 738
Skąd: Surrey ;)
Wysłany: 01-05-2005, 20:02   

NA TEMAT

(bylo pytanie czy direct 9 jest potrzebny, ale de facto
chcodzilo o to jaki jest sprzet potrzebny zeby TRAOD ruszyl)

a wlasciwie po co taki szczegolowy topic nie lepeij dac wymagania TAOD?
  
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-05-2005, 20:04   

Cytat:
moja karta graficzna nie obsługuje DirectX 9 (GeForce 2). Czy mimo to gra będzie działać? (oprócz tego komp spełnia wszystkie wymagania.)


Teraz to już jest offtopic. Mówię to po raz drugi i ostatni.
_________________
...and touch the flame
 
 
Zebius 
Podróżnik



Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 424
Skąd: Lovitz
Wysłany: 01-05-2005, 21:02   

Powiem tak: AOD pójdzie ci na GeForce 2 ale przy twoim słabym procesorze to możesz liczyć raczej na pokaz slajdów, tzn. będzie mocno cięło. Dodajmy do tego jeszcze spóźnione reakcje Lary i powolne ruchy i gra zamiast dawać ci przyjemnośc będzie tylko frustrować.

Ja kupiłem AOD w zeszłym roku jak miałem jeszcze GF2 MX i Athlona 1800+. Dało się znośnie grać, ale poziom grafiki był po prostu słaby, bo GF2 sprzętowo wspierają tylko DirectX 7 i żadnych nowszych bajerów graficznych nie są w stanie obsłużyć. Dlatego po przejściu pierwszego levelu odstawiłem AOD na półkę. Po wymianie sprzętu zagrałem od nowa i wrażenie było takie jakby to była inna gra. Po prostu sam miód :lol:
_________________
Nie lubię sygnaturek.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2018 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.128 sekundy. Zapytań do SQL: 11