FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 4015
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 11-09-2018, 20:09   Problemy techniczne

Miejsce na opisywanie i rozwiązywanie problemów związanych z PC-ową wersją TR11 - oby było ich jak najmniej :)
_________________
 
 
Kalisto 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Wrz 2016
Posty: 14
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 14-09-2018, 19:59   

wedle instrukcji żeby uzyskać kod steam musze po włożeniu płyty z gra kliknąc na reddem.exe i kontynuowac z gognie z instrukcją, ale kiedy kloikam to wyskakuje, że operacje nie może sie powiesc bo plik zawiera wirusa
_________________
joanna
 
 
v1per80 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 353
Wysłany: 14-09-2018, 20:25   

Jakby komuś nie działał HDR na PC, należy włączyć go w opcjach windowsa. Ważne - windows musi być w wersji 1803 (oczywiście W10), a gra musi być w pełnym ekranie. Gra wygląda obłędnie :o
_________________
I7 6700K@4.5Ghz+Spartan HE1024, Asrock Z170 Extreme4, 16GB Ram Kingstone HyperX DDR4 16GB 2400MHz @CL14, HDD 1.75TB+SSD Samsung Evo 850 250GB, Palit Dual GF RTX 2080Ti(tanium) 11GB GDDR6,TV LG42LD450+Projektor Benq W1700 4K HDR10, Chieftec Nitro 88+SPS-850C 850W, Net 1000MB
 
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1097
Skąd: Helheim
Wysłany: 01-10-2018, 18:40   

Niedługo doświadczę HDR-a w Shadowjak sprawię sobie TV z tą technologią. Tymczasem gra wygląda obłędnie w trybie rozdzielczości na Xbox One X! Jest tylko jedno ale - dlaczego PC-towa wersja jest tak potwornie obciążona?

Wszystkie filmiki fabularne działają jak złoto - ale pierwsza sekwencja z samolotu ma rozsynchronizowany dźwięk z obrazem. I to pomimo, iż chodzi w granicach 30-35 FPSów. Nie mam może mocarnego kompa, ale GTX 1050 @4GB VRAM i 16GB RAM-u w kompie jest - plus Intel i5 jest na pokładzie - a jednak dziwnie to działa na samym starcie :/
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
MaXoR 
Praktykant



Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 105
Skąd: Via Caravelli
Wysłany: 01-10-2018, 19:39   

krtomb napisał/a:
Niedługo doświadczę HDR-a w Shadowjak sprawię sobie TV z tą technologią.


Polecam Ci zatem TEN artykuł, a szczególnie drugą jego część: "Nie bądź frajer ‒ HDR to często bajer". Bardzo dobrze obnaża różne jego cechy, o których się zazwyczaj nie mówi. I nie chodzi o to, że TR ma generalnie z tą technologią wyglądać na ekranie źle, ale spotkałem się już z recenzjami, że niektóre gry - na określonych sprzętach - wcale nie wypadały jakoś lepiej ...
_________________
Nathan McCree to bez wątpienia wielki gość ...
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1097
Skąd: Helheim
Wysłany: 03-10-2018, 19:18   

Nie nastawiam się jakoś na rewolucję. Po prostu jestem ciekaw jak to wygląda. Nie miałem z tym dotąd żadnej styczności, więc będzie to dla mnie raczej ciekawostka niż wielki przewrót w odbiorze warstwy wizualnej. Inna sprawa, że o wiele ważniejszy jest klimat niż jakaś tam przesadzona kolorystyka. Gry same w sobie i tak w większości już dobrze wyglądają, a ja nie mam nie wiadomo jakich wymagań :) Ale dzięki - poczytam :D
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Kalisto 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Wrz 2016
Posty: 14
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 20-11-2018, 20:54   

Przeszłam grę i chciałam zrobić to ponownie. Niestety po mimo wyboru drogi wszystko jest tak samo. Jednak ja nie o tym. Przechodziłam grę normalnie aż tu nagle w dniu premiery dodatku Kuźnia nie chciała mi się włączyć gra. Dopiero na drugi dzień udało się uruchomić. Jednak jest problem, ponieważ podnoszę skrytkę survivalową to po podniesieniu wiesza się gra i muszę restartować. Na dodatek ile bym razy nie poszła do tej samej skrytki jest tak samo. Na dodatek 1 skrytka świeci jak nie znaleziona a nie da się jej podnieść, a była wcześniej zawieszona, czy ma ktoś podobnie. Przy czym grę mam oryginalna. Kuźni jeszcze nie nabyłam.
Pozdrawiam
_________________
joanna
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 4015
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 21-11-2018, 18:40   

Czytałem, że to niestety częsty problem po pojawieniu się Kuźni i związanego z nią patcha. Twórcy mają wydać kolejnego patcha, który naprawi usterkę.
_________________
 
 
Kalisto 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Wrz 2016
Posty: 14
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 21-11-2018, 19:10   

Dziekuję za odpowiedź.
Oby naprawili.
Pozdrawiam
_________________
joanna
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 4015
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 22-11-2018, 21:18   

Ten naprawiający patch ponoć już się pojawił. Sprawdź.
_________________
 
 
Kalisto 
Nowicjusz


Dołączyła: 24 Wrz 2016
Posty: 14
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 23-11-2018, 20:43   

tak juz jest i narazie wszystko naprawione z wyjatkiem tej skrytki, ktra świeci jak nie odkryta aja odkryłam. Jednak nie da sie jej podniesć
_________________
joanna
 
 
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 87
Wysłany: 01-12-2018, 23:34   

Będziecie robić do SotTR szczegółowe opracowanie jak solucje, mapy i opisy wszystkiego co tam jest... ?
_________________
@foto_peju
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 4015
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 02-12-2018, 00:19   

Tak, jak znajdziemy na to wszystko czas ;)
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2018 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.068 sekundy. Zapytań do SQL: 11