FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania, problemy, porady
Autor Wiadomość
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3979
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 28-12-2016, 15:48   

Nie. Z tego co kojarzę, to tylko na PC.
_________________
 
 
adi 
Nowicjusz


Dołączyła: 19 Lip 2014
Posty: 22
Wysłany: 31-12-2016, 09:16   

Dzięki za info.Fajnie by było,gdyby była taka możliwość.
 
 
Owin 
Nowicjusz


Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 18-01-2017, 00:52   

Cześć, wie ktoś może czy istnieje taka możliwość aby muzyka zatrzymywała się na czas wchodzenia do menu/inwentarza?
 
 
(--AGATA--) 
Praktykant



Dołączyła: 23 Paź 2008
Posty: 111
Wysłany: 18-01-2017, 15:04   

zdejmij słuchawki,albo wyłącz głośniki :p
_________________
One, two – EKO coming for you
Three, four – better lock your door
Five, six – grab your crucifix
Seven, eight – gonna stay up late
Nine, ten – Never sleep again
 
 
Owin 
Nowicjusz


Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 18-01-2017, 18:21   

Dzięki uprzejmie, działa
 
 
(--AGATA--) 
Praktykant



Dołączyła: 23 Paź 2008
Posty: 111
Wysłany: 19-01-2017, 10:45   

Zachowałam się jak wredna świnia,wybacz :D
_________________
One, two – EKO coming for you
Three, four – better lock your door
Five, six – grab your crucifix
Seven, eight – gonna stay up late
Nine, ten – Never sleep again
 
 
grzyb_atomowy 
Nowicjusz



Dołączyła: 18 Sty 2017
Posty: 6
Wysłany: 12-06-2017, 23:05   

Cześć, mam problem z wyświetlaniem obrazu (?) w ściągniętych customach. Kiedy gra jest włączona na górze widać szary pasek, który przysłania górną część ekranu. Skutek jest taki, że życie czy sprint nie są dobrze widoczne (Obrazek załączyłam na dole)

Nie przeszkadzało mi to do czasu. Jakąś godzinę temu ściągnęłam TR Relics of Power. Szczęśliwa odpaliłam grę, ale co to? Nie ma paska z życiem. Dopiero później rozkminiłam, że w TR3 wspomniany pasek jest malutki i wąski, więc problemem jest to szare cholerstwo na górze.

Próbowałam naprawić custom za pomocą Widescreen Patch'a, ale nic to nie daje. Dla porównania odpaliłam zwykłą Trójkę już spatchowaną i działała znakomicie (patch działał).

Przyszło mi do głowy, że może winny jest plik Tomb_Nextgeneration.dll, ale już sama nie wiem :(

Jeśli ktoś miał taki sam problem i go naprawił, proszę o odpowiedź :(

:(
 
 
ADR 
Podróżnik


Dołączył: 14 Paź 2006
Posty: 352
Wysłany: 13-06-2017, 16:07   

Ustaw w tomb4setup opcje "no waiting for refresh" oraz "set soft full screen". Jeżeli nie ma tych opcji - są tylko w nowszych customach, to pozostaje grać w oknie (window mode). Winny jest Windows 8 oraz 10.
 
 
grzyb_atomowy 
Nowicjusz



Dołączyła: 18 Sty 2017
Posty: 6
Wysłany: 13-06-2017, 17:39   

ADR napisał/a:
Ustaw w tomb4setup opcje "no waiting for refresh" oraz "set soft full screen". Jeżeli nie ma tych opcji - są tylko w nowszych customach, to pozostaje grać w oknie (window mode). Winny jest Windows 8 oraz 10.


Dzięki Ci bardzo za odpowiedź :D Dziwne, że o tym nie pomyślałam, jednak nadal mam problem, ponieważ kiedy odpalam Setup wyskakuje błąd w którym pokazana jest lokalizacja pliku i napis, że ścieżka nie istnieje i zeby sprawdzić jej poprawność.

Nie znam się na level editorze, ale z tego co napisałeś zrozumiałam, że każdy custom ma własny setup? Ciekawa jestem czy gdybym zainstalowała TR4 i włączyła setup z oryginału to coś by to dało, ale szczerze wątpie. Niby mogłabym grać tak jak jest, ale nie widząc życia jest to mega niekomfortowe :mrgreen2:

Kurcze, bardzo mi zależy na zagranie w tego TR :( Jest długi i ma świetną ocenę, więc jestem go bardzo ciekawa :)
 
 
ADR 
Podróżnik


Dołączył: 14 Paź 2006
Posty: 352
Wysłany: 13-06-2017, 19:39   

Musisz stworzyć własny setup, znalazłem w google jak to zrobić po angielsku:

"Make a link to the tomb4.exe and right click on it. And now properties.
Go to "target" and write on the end from this line -setup

Example:
"E:\Black Villa\tomb4.exe" -setup

Save it, and start the link. And now the setup start."

make a link, czyli trzeba skopiować tomb4.exe i zmienić nazwę na np. tomb4-setup.


EDIT: A ten custom nie jest przypadkiem na silniku TR3? jeżeli tak, to metoda o której napisałem nie zadziała. Wtedy chyba tylko pozostaje grać w trybie okna. Może jest jakieś rozwiązanie na to, nie wiem.
 
 
grzyb_atomowy 
Nowicjusz



Dołączyła: 18 Sty 2017
Posty: 6
Wysłany: 13-06-2017, 23:07   

Cytat:
EDIT: A ten custom nie jest przypadkiem na silniku TR3? jeżeli tak, to metoda o której napisałem nie zadziała. Wtedy chyba tylko pozostaje grać w trybie okna. Może jest jakieś rozwiązanie na to, nie wiem.


Custom zrobiony jest na silniku TR4 :P

Setupu nie ogarnęłam, ale pisałeś wcześniej o trybie okna i pomyślałam, że poszukam jak go włączyć (Tak, nie wiedziałam jak to zrobić :mrgreen2: ) Wystarczyło wcisnąć Alt+Enter... Właśnie odpaliłam pierwszą część tego customu i gra mi się znakomicie :) Mimo, że to nie to samo co tryb pełnoekranowy, to nie zamierzam już się w to bawić i zawracać głowy na forum, więc problem uważam za rozwiązany :D Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

PS. Może w wolnej chwili ogarnę jakoś ten setup, bo to dość ciekawa sprawa ale jak narazie chcę w końcu pograć :mrgreen2:
 
 
ADR 
Podróżnik


Dołączył: 14 Paź 2006
Posty: 352
Wysłany: 13-06-2017, 23:32   

Tak swoją drogą może zadziała skopiowanie pliku setup z innego levelu, warto spróbować.

Ale to nie jest takie trudne, trzeba tylko dopisać w skopiowanym pliku we właściwym miejscu " -setup ". :D

EDIT: Już nie pamiętam dokładnie jak to się robiło, ale chyba tak: prawy przycisk myszy na skopiowanym tomb4.exe, właściwości i w oknie adres docelowy czy jakoś tak na końcu dopisać -setup.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5681
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 15-06-2017, 10:08   

grzyb_atomowy, miałem ten sam problem w TR4, TR5 oraz customach. Zmiana stosownej opcji w setupie nie przynosiła rezultatu. Pomogło zaaplikowanie łatki:

https://community.pcgamingwiki.com/files/file/82-tomb-raider-series-fullscreen-border-fix/

Wypakuj gdziekolwiek i zainstaluj :)
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.149 sekundy. Zapytań do SQL: 11