FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR - Ultimate edition, Lara Pack itp.
Autor Wiadomość
Julka 
Student



Dołączyła: 07 Gru 2013
Posty: 85
Skąd: Kielce
Wysłany: 05-01-2014, 13:10   

Ej, wie ktoś czy klasyki w "pomarańczowa kolekcja klasyki" są w wersji SoldOut, czy jednak TR1 2 mają dźwięk i wygładzoną grafikę?
:pozdro:
 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 20-06-2015, 09:27   

Ponawiam pytanie z góry :)
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
goodvibestyla 
Nowicjusz



Dołączył: 19 Cze 2015
Posty: 12
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 20-06-2015, 11:33   

Ja mam z tej 'pomarańczowej kolekcji klasyki' dźwięki z tego co wiem to są w grafice jakichś wygładzeń nie zauważyłem,po prostu grałem :D
_________________


 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 20-06-2015, 14:45   

A mógłby mi ktoś powiedzieć jak z tego UE (pomarańczowa klasyka) uruchomić TR2 Gold? Do jedynki jest normalnie Uruchom TR1 i Uruchom TR1 UB a do TR jest tylko ikonka TR2 Gold ale włącza się i tak samo TR2. To samo jest z TR3.
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
goodvibestyla 
Nowicjusz



Dołączył: 19 Cze 2015
Posty: 12
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 20-06-2015, 14:58   

U mnie wszystkie gry śmigają dobrze,może sprawdź zgodność systemu,czasem może być to wina systemu choć u mnie jest dziwnie bo na nowszym OS stare gry działają lepiej niż na starszych :D
_________________


 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 20-06-2015, 15:21   

Gry działają :) Na Windows 8.1, pytam tylko jak uruchomić Golda TR2 :) Z TR3 już sobie poradziłem.
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
goodvibestyla 
Nowicjusz



Dołączył: 19 Cze 2015
Posty: 12
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 20-06-2015, 15:30   

No u mnie jest ikonka z grą na pulpicie więc odpalam przez nią :)
_________________


 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 20-06-2015, 16:49   

Tak ale jest tylko ikonka TR2 Gold a włącza się zwykły TR2, a ja chce włączyć samego Golda, a do tego nie ma osobnej ikonki, tak jak w TR3 Gold i TR1 Gold.
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
goodvibestyla 
Nowicjusz



Dołączył: 19 Cze 2015
Posty: 12
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 20-06-2015, 17:06   

Jak włączysz grę w głównym menu piszę że aby zagrać w Gold należy wcisnąć klawisz G i już masz samego Golda :)
_________________


 
 
cutek15 
Praktykant


Dołączył: 09 Lut 2011
Posty: 123
Wysłany: 20-06-2015, 17:30   

O, o taką odpowiedź mi chodziło :) Dziękuje bardzo ;)
_________________
Tomb Raider 9

[center]TRAILER ||| GAMEPLAY #1[center][b]|TRAILER 2
 
 
goodvibestyla 
Nowicjusz



Dołączył: 19 Cze 2015
Posty: 12
Skąd: Świętokrzyskie
Wysłany: 20-06-2015, 17:37   

Proszę bardzo :D
_________________


 
 
Mandibula 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Lip 2015
Posty: 1
Wysłany: 17-07-2015, 11:53   

Hej
Mam pytanko. Mam zainstalowane wszystkie "stare" TR z edycji Ultimate ale po zmianie karty graficznej wszystkie filmiki w grze się źle wyświetlają, tzn. widzę tylko fragment w lewym górnym rogu albo jest czarny ekran + głos.
Ktoś coś wie może? :)
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 28-01-2016, 13:28   

Ponawiam pytanie kolegi wyżej - zainstalowałem stare części z TR:UE i mam problem z wyświetlaniem filmików FMV. Wszystko inne działa sprawnie, jednak wyskakujące logo EIDOS i Core Design jest tylko jakby pierwszą klatką albo czarnym tłem. Dźwięk się odtwarza. Tak dzieje się w każdej części klasycznej.
Halp. :help:
_________________
 
 
ramosek23 
Nowicjusz



Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 5
Skąd: Kraków
Wysłany: 22-04-2016, 19:54   

a jaka masz grafikę?
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 23-04-2016, 09:17   

NVIDIA GeForce GT 525M, tak podaje menadżer sprzętu. Jest jeszcze jakaś Intela, ale pewnie się nie liczy.
Proc: Intel Core i7 2670 QM CPU 2.2 GHz
RAM: 6GB
Windows 7 64bit

Nie jestem do końca pewien, ale wydaje mi się, że kiedyś na tym lapiku grałem i nie było problemu (to jakieś 4 lata temu było).
_________________
 
 
ramosek23 
Nowicjusz



Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 5
Skąd: Kraków
Wysłany: 26-04-2016, 09:52   

to spróbuj może na innej lepszej jak masz jak podmienić i wtedy zobaczysz bo może być z tym problem
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 667
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 26-04-2016, 14:46   

ramosek23 napisał/a:
to spróbuj może na innej lepszej jak masz jak podmienić i wtedy zobaczysz bo może być z tym problem

Taa, bo stare Tomby potrzebują minimum Geforce GTX 980, a Menkaure próbuje je na jakimś dziadostwie odpalić i się dziwi, że mu nie działa :roll:
_________________
 
 
 
kafik 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Lut 2015
Posty: 6
Wysłany: 29-08-2016, 19:17   

Witam :-) jakiś czas temu zakupiłem paczkę TR ultimate edition :-) premium games. Pytania mam takie, bo szukam od paru dni, instaluję przeróżne dziwne programy z któych nic nie wynika :-) pierwsza sprawa - zaczynam od TR1 oczywiście, sprawa grafiki jak i czym ją poprawić, jeśli się da.Druga sprawa sterowanie padem, jak ustawić pada, bo jak na razie po uruchomieniu menu lata mi w kółko i nic nie mogę zrobić, pada mam jakiegoś do PC, analogowy. Trzecia sprawa, co należy do tego doinstalować aby to śmigało bez żadnych błędów, bo czytałęm,że są. System operacyjny to win7 (64) . Chciałbym sobie pograć więc proszę o pomoc.
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3978
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 29-08-2016, 19:59   

Długo już nie włączałem TR1, ale z tego co pamiętam, to chyba trzeba było skorzystać z TR1 Advance Installer, by miec wygładzona grafikę >> http://www.tombraiderhub....nced-installer/

Co do pada, to kiedyś próbowałem z padem Xboxa 360 i zadziałało jedynie skorzystanie z programu Xpadder - emulatora, który emuluje klawiaturę i przypisuje padowi poszczególne przyciski klawiatury. Z tego co kojarzę, to bezpośrednio w samych klasycznych częściach nie da się dostosować współczesnego pada. Dopiero od TR Legend pady są w pełni kompatybilne.
_________________
 
 
Beata_Rzeska 
Nowicjusz



Dołączyła: 03 Sie 2015
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-10-2016, 15:50   

Hejka, nie wiem czy na dobrym forum pisze, ale chyba na dobrym xD . Mój problem rownież tyczy się z kolekcji Tomb Raider Ultimate Edition Premium Games a dokładniej części czwartej z serii Tomb Raider - The Last Revelation.

Otóż od samego początku odpalenia gry, w momencie kiedy zaczynam przygodę z Moim ulubieńcem i mistrzem nad mistrzami Wernerem Von Croyem ( :jumper: ) Lara dostaje ee.. bzika.. mam tutaj na mysli sterowanie Larą.. potrafi kręcić się dookoła własnej osi, zatrzymać się i nie ruszać, czasem się blokuje i stoi w miejscu i są też momenty ( przynajmniej takie odnoszę wrażenie ), że klawiatura na jakiś czas przestaje reagować, nie trwa to długo bo parę sekund, ale jest to dosyć upierdliwe i psuje cała gre.

Przeglądałam troszkę postów i było o tym pisane jednak nigdzie nie znalazłam rozwiązania problemu.. joystickiem grac nie bede o nie.. :fire: , od lat szkolnych klawiatura jest dla Mnie sprzymierzeńcem do gier, co tu owijać w bawełnę, nie umiem grać w Larę joystickiem ;)

Próbowałam wiele rzeczy, żeby coś z tym zrobić, ale w zasadzie nie zrobiłam nic.. to już drugi dzień jak się z tym męczę i popadam w paranoję już.. może wypunktuje co dokładnie próbowałam robić :

* Grałam na klawiaturze z wejściem na USB - porażka

* Grałam na klawiaturze z wejściem na PS/2 - nic

* Próbowałam grania przy podłączeniu dwóch klawiatur - totalne wariactwo ( w sumie nie wiem co Mnie opętało przy podjęciu tej próby.. chyba skrajna załamka :gupek: )

* Próbowałam różnych trybów zgodności dla Windowsa, uruchamiałam grę jako administrator - tutaj lekki postęp był, nie było takich nachalnych zacięć, ale jednak dokuczliwości nie brakło :fire:

* Grając raz wyłączałam ScrollLock i NumLock, potem włączałam - jakieś minimalne postępy, ale też tylko na chwilę

Mam Windowsa 7 Home Premium ( ServicePack 1)

Czy ktoś może pomóc, przecież nie ma sensu mieć oryginału gry i pobierać z Internetu tego samego żeby móc grać ;( .. błagam pomóżcie ...
Z poważaniem
Kobieta na skraju załamania nerwowego :mrgreen2:
_________________
" Czasami by zrozumieć swoją teraźniejszość, trzeba wrócić do przeszłości... a tym razem rzeczy mogą potoczyć się inaczej... "
 
 
lukasz 
Nowicjusz


Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 1
Wysłany: 15-10-2016, 23:20   

http://forums.eidosgames....ad.php?t=100281

Pod tym linkiem ktoś opisuje problemy podobne do Twoich i w jego przypadku pomogła instalacja patcha z linka podanego w odpowiedzi niżej. Możesz spróbować, może Tobie też pomoże.
 
 
Beata_Rzeska 
Nowicjusz



Dołączyła: 03 Sie 2015
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-10-2016, 20:03   

Hej, przepraszam za tak pozny odpis, mam napiety tydzien i dopiero teraz udalo Mi sie znalezc chwilke czasu. Pobralam to co zapodales w linku, zainstalowalam, chociaz przy instalacji juz byly problemy, bo nie chcial zainstalowac wszystkiego, mialam pokazane dwa okienka do instalacji a zainstalowal tylko to co bylo zawarte w pierwszym okienku i wlasciwie wydaje Mi sie, ze ten patch zapewne nie jest dobrze zainstalowany z tego powodu.

Po zainstalowaniu patcha i wlaczeniu Tomb Raiderusa na poczatku o dziwo bylo bardzo dobrze, bo nawet jesli Lara miala jakies problemy z poruszaniem bylo to jakos stopowane, a dokladniej mam na mysli, ze przykladowo gdy Lara zaczela sama skakac to nie skakala bez konca tylko dwa razy, czy np. Lara krecila sie dookola wlasnej osi to nie krecila sie bez konca tylko juz mniej razy razy.. wiec postep jakis byl, do tego wszystkiego znacznie rzadziej wystepowalo takie przycinanie, niestety jednak czar dzis prysl, bo po wlaczeniu gry wszystko wrocilo do pierwotnego stanu i dalej wszystko jest bez zmian.

Musze Ci jednak powiedziec, ze podrzuciles Mi pomysl, bo moze to nie byl odpowiedni patch, teraz weszlam na strone * http://www.kittenwar.com/windows7/ * i pobieram patch do Windowsa 7 :mrgreen2: . Takze dziekuje Ci za pomoc :D , o efektach i ewentualnych skutkach ubocznych poinformuje niezwlocznie :mrgreen2: .
:narka: :pozdro:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.182 sekundy. Zapytań do SQL: 10