FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
TR Legend - Problemy i Porady cz.2
Autor Wiadomość
Ferondix 
Nowicjusz



Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 1
Skąd: Tomaszów Maz.
Wysłany: 26-08-2014, 22:28   

Hej,
Kupiłem dziś Tomb Raider Legend (Ultimate edition za 30zł), i właśnie skończyłem Peru. Pomyślałem: "Zwiedzę sobię Willę Croftów."
Pozwiedzałem, aż mi się znudziło. Wracam do menu głównego, biorę kontynuuj, i mam nadzieję że wejdę do Japoni, a tu BUM: Program Tomb Raider Legend nie odpowiada. Mógłby mi ktoś pomóc? Mam wielką ochotę zagrać :jumper:
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 26-08-2014, 22:56   

Spróbuj wyłączyć tryb Next-Gen w opcjach graficznych, wiem że w którejś wersji TRL to właśnie Next-Gen powodował takie crashe.
_________________
 
 
 
motherangie 
Nowicjusz


Dołączyła: 16 Cze 2013
Posty: 4
Wysłany: 23-12-2014, 13:27   

Hej. :)
Mam problem podobny do tego, który opisała Flo1912 na poprzedniej stronie - kupiłam Kolekcję Klasyki z Cenegi z 9 częściami TR aż do Underworld, zainstalowałam Legend i tu się zaczyna problem - gdy chcę włączyć Legend ekran robi się czarny, jakby właśnie zaraz miał włączyć grę, ale po chwili wywala mnie do pulpitu z komunikatem "Program Tomb Raider - Legend przestał działać". Próbowałam rozwiązania problemu ze zgodnością Windowsem po kliknięciu PPM na skrót i wybierając "wypróbuj zalecane ustawienia", ale wyskoczyło mi tylko okienko z napisem "error out of table range"...

Specyfikacja laptopa:
Laptop Lenovo Z570 z Win7 64bit
Procesor: Intel Core i3-2330M CPU @ 2.20GHz
RAM: 4GB
Karta graficzna: GeForce GT 540M
 
 
Ufolud7 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 17-02-2015, 10:58   

Hej.
Wiem, że temat przeterminowany, i nikt nie odpowie, ale mam problem - gdy odpalam trl scu, to mi wyskakuje, że nie można znaleźć gry w rejestrze, i że prosi o reinstalację :(
Mam win8 i proszę o pomoc!!!
 
 
Ufolud7 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 17-02-2015, 10:59   

Hej.
Wiem, że temat przeterminowany, i nikt nie odpowie, ale mam problem - gdy odpalam trl scu, to mi wyskakuje, że nie można znaleźć gry w rejestrze, i że prosi o reinstalację :(
Mam win8 i proszę o pomoc!!!
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 17-02-2015, 21:06   

Może to głupie pytanie, ale próbowałeś przeinstalować grę? ;)
_________________
 
 
 
Ala 
Nowicjusz


Dołączyła: 14 Sie 2016
Posty: 1
Wysłany: 14-08-2016, 13:28   

Witam :)
Mam problem ,kupiłam TR ultimate edition i TR legend i TR aniversery wyłącza się podczas grania czasami po 10 min a czasami od razu po włączeniu gry . W czym może być problem ? Na początku laptop strasznie się grzał i w tym widziałam problem dlatego oddałam go do czyszczenia ( strasznie zakurzony w środku ) i wymieniono mi jakąś pastę ( cokolwiek to znaczy) Laptop przestał się grzać ale problem wyłączającej się gry pozostał. Jakiś pomysł czym może być to spowodowane ?
 
 
Cez 
World of Tomb Raider



Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 3984
Skąd: Tczew/3city
Wysłany: 14-08-2016, 15:09   

Nie mam pojęcia, ale czemu pytałaś o to w temacie "Tomb Raider 1"? :o Przesunąłem posta do działu TR Legend.
_________________
 
 
cedrik 
Nowicjusz


Dołączył: 20 Lut 2017
Posty: 1
Wysłany: 20-02-2017, 13:35   

@Ala. Wyłącza ci się laptop, czy po prostu wyłącza grę i znajdujesz się na pulpicie? Kiedyś miałem coś podobnego i u mnie wariowała bateria (przeskakiwała w tryb oszczędzania i wyłączało grę). Sprawdź ustawienia baterii, czy nie masz ustawionej na oszczędzanie energii.
_________________
Ulubiona część? TR5: Chronicles. Zagrywam się często będąc w pracy jako księgowa Warszawa.
 
 
Szpadel 
Nowicjusz



Dołączył: 09 Lis 2016
Posty: 17
Wysłany: 21-02-2017, 11:41   

Jak dla mnie chyba największym problemem w LEGEND stanowi opcja "grafika Next-gen", która gryzie się z obecnymi sprzętami. Spróbuj ją wyłączyć.
 
 
Shady-Yo 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Cze 2016
Posty: 23
Wysłany: 08-04-2017, 12:39   

Potrzebuję Waszej pomocy z Kazachstanem i motorowym pościgiem :)

Chcę to przejść na trudnym poziomie, ale za nic w świecie nie mogę... podchodziłem do tego już z kilkadziesiąt razy i niesamowicie irytujące jest to, że nie mogę dojechać do następnego checkpointa. Zaczynam od momentu kiedy przejeżdża się dość wąską drogą obok jakiejś góry. I później co chwilę pojawiają się typy do odstrzelenia, goście strzelający z terenówek, a po drodze jest mało apteczek. Najgorsi są ci biali, czasem jeden strzał wystarcza by pozbawić mnie połowy życia.

Czy macie jakieś rady jak to przejść? Ta jazda wydaje mi się ciągnąć w nieskończoność. Czy mogę jakoś zmienić cel podczas strzelania, bo nawet nie wiem jak? :D A chciałbym najpierw wybić tych typów ubranych na biało. Są jakieś taktyki jak najlepiej strzelać podczas jazdy?
_________________
Ukończone:
I 8/10 | Unfinished Business 8/10 | II 9/10 | II: Golden Mask 7/10 | III 10/10 | III: The Lost Artifact 9/10 | IV 10/10 | V 6/10 | Angel of Darkness 5/10 | Legend 9/10

Aktualnie gram w:
Anniversary
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 08-04-2017, 13:24   

Używaj klawisza akcji co jakiś czas, by detonować butle z gazem. Jak pojeździsz chwilę to będziesz mnie więcej wiedział w jakich miejscach pojawiają się apteczki (za drzewem, za skałą itp). Już dawno w to nie grałem, ale pamiętam strategię "prawy do lewego", czyli jazda zygzakiem, bo jeśli jedziesz prosto na SUVa to jesteś łatwym celem. Dodatkowo, wrogowie wcale nie są odporni na kolizję z przeszkodami - zaczną trochę wariować i zobaczysz, że kończą żywot na skałach i nieraz wjeżdżając w ciebie. Staraj się też ich trzymać po bokach, bo trudniej cię będzie trafić. Nie puszczaj spustu, strzelaj nawet w powietrze, wypatruj apteczek i uważaj na drzewa, bo jedna kolizja i zaczynasz od początku.

Jest to dość męczący level i nie ukończysz etapu do póki nie wykończysz wszystkich wrogów.
_________________
 
 
Shady-Yo 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Cze 2016
Posty: 23
Wysłany: 09-04-2017, 15:28   

Menkaure napisał/a:
Używaj klawisza akcji co jakiś czas, by detonować butle z gazem. Jak pojeździsz chwilę to będziesz mnie więcej wiedział w jakich miejscach pojawiają się apteczki (za drzewem, za skałą itp). Już dawno w to nie grałem, ale pamiętam strategię "prawy do lewego", czyli jazda zygzakiem, bo jeśli jedziesz prosto na SUVa to jesteś łatwym celem. Dodatkowo, wrogowie wcale nie są odporni na kolizję z przeszkodami - zaczną trochę wariować i zobaczysz, że kończą żywot na skałach i nieraz wjeżdżając w ciebie. Staraj się też ich trzymać po bokach, bo trudniej cię będzie trafić. Nie puszczaj spustu, strzelaj nawet w powietrze, wypatruj apteczek i uważaj na drzewa, bo jedna kolizja i zaczynasz od początku.

Jest to dość męczący level i nie ukończysz etapu do póki nie wykończysz wszystkich wrogów.


Świetnie, dzięki za wszystkie wskazówki! :) Wiem o tym, że czasem przeciwnicy wjeżdżają w skały, drzewa i znam też już praktycznie wszystkie miejsca gdzie pojawiają się apteczki, ale to wciąż za mało.

Butle z gazem! To może być to! :) Tylko, że nie ja nie wiem jak w nie celować :/

Następne granie czeka mnie w najbliższy weekend więc wtedy zobaczę co i jak i dam znać, czy się udało :)
_________________
Ukończone:
I 8/10 | Unfinished Business 8/10 | II 9/10 | II: Golden Mask 7/10 | III 10/10 | III: The Lost Artifact 9/10 | IV 10/10 | V 6/10 | Angel of Darkness 5/10 | Legend 9/10

Aktualnie gram w:
Anniversary
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 09-04-2017, 21:05   

W butle z gazem nie celujesz. Tzn trochę tak, ale wystarczy, że w odpowiednim momencie wciśniesz klawisz akcji (o ile dobrze pamiętam na kompach był to klawisz E, na Xboxie Y, na PS3 "trójkąt" (nie przyznałeś się na jakiej platformie grasz :p ). Zagrodówna sama wyceluje i (powinna) jednym strzałem wysadzić butlę w powietrze.

Jeszcze jedna mi się porada przydała na "facetów w bieli" czyli tych, którzy strzelają ze strzelb - możesz jechać tuż za SUVem ale skręcaj prawo-lewo, prawo-lewo jakby tuż przed nim. Powinieneś go zdjąć stosunkowo szybko.

Ogólnie cierpliwości, to jest jeden z tych momentów, gdzie liczy się szczęście, ze akurat nie dostaniesz. Nie zrażaj się, po prostu próbuj.
_________________
 
 
Shady-Yo 
Nowicjusz



Dołączył: 21 Cze 2016
Posty: 23
Wysłany: 13-04-2017, 22:21   

Nareszcie... udało się! :) Ale dzisiaj i tak miałem jeszcze kilkanaście prób zanim się powiodło... zauważyłem, że wystarczy trzymać się na dystans i tak ostrzeliwać wrogów na motocyklach. Byle nie jechać zbyt wolno, a po drodze zbierać wszystkie apteczki.

Co za ulga! :D

Dzięki, Menkaure za pomoc!
_________________
Ukończone:
I 8/10 | Unfinished Business 8/10 | II 9/10 | II: Golden Mask 7/10 | III 10/10 | III: The Lost Artifact 9/10 | IV 10/10 | V 6/10 | Angel of Darkness 5/10 | Legend 9/10

Aktualnie gram w:
Anniversary
 
 
Alina 
Student



Dołączyła: 01 Kwi 2013
Posty: 96
Wysłany: 10-09-2017, 01:14   

Jak u Was z działaniem TR Legend na Win 7 x64? Dawno nie grałam i teraz hurtem instaluję wszystkie TR'ki. Okazało się, że TR Legend nie chce się włączyć... Poczytałam neta i wyszło mi, że ponoć Anniversary i Legenda nie działają pod Win 7 x64... A tymczasem ja bym sobie rękę dała uciąć, że w Legendę na moim Windku grałam... Nie pomogły tryby zgodności... Ktoś gdzieś nawet napisał, że pomaga używanie cracka... Chciałam się już nawet poddać, ale przypomniał mi się trick z The Sims 3, ta gra się lubi wyłączać, ot tak by było ciekawie, i dodaje się ją do wyjątków DEP w Windowsie. Zadziałało... Wtedy sobie przypomniałam, że przecież taki sam problem miałam kiedyś i tak samo go rozwiązałam...


Ale jednego problemu nie rozwiązałam... Jest może jakiś fix dla grafiki nextGen? W kilku lokacjach wywala to grę. Ja nigdy nie pamiętam w jakich i mam potem przykrą niespodziankę...
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1078
Skąd: Helheim
Wysłany: 10-09-2017, 22:45   

Był na jednej ze stron na Forum STEAM wątek na temat grafiki Next Gen. Jeden z graczy (!) opracował nieoficjalnego fixa, który sprawia, że trybu nie wywala nigdzie i można normalnie grać na full detalach. Levele w których się to działo to Kazachstan i Nepal - śnieg chyba przycinał silnik graficzny - ale fix powinien jeszcze tam być. Trzeba poszukać, bo ja już to wywaliłem z kompa. Ale działał - szkoda, że developerzy gry tego nie opracowali tylko gracze - i to po X latach od premiery gry...
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 11-09-2017, 01:13   

krtomb napisał/a:
Jeden z graczy (!) opracował nieoficjalnego fixa, który sprawia, że trybu nie wywala nigdzie i można normalnie grać na full detalach.
A czy ten problem z Next Genem nie występował przypadkiem tylko w premierowej wersji gry? Bo grałam również w wersję Steamową i z Ultimate Edition i wydaje mi się że w Kazachstanie i Nepalu Next Gen działał jak trzeba ;)
_________________
 
 
 
Alina 
Student



Dołączyła: 01 Kwi 2013
Posty: 96
Wysłany: 11-09-2017, 15:39   

Jak tam dojdę to zobaczę, bo mam właśnie wersję z UE. Tylko z Underworld'a korzystam z innej wersji, bo mam płytę z UE zepsutą... Kupowałam przez internet. Pewnie bym odsyłała na wymianę, ale miałam Underworlda wcześniej kupionego, to olałam sprawę. Ja na razie jestem w Legendzie w Bolivii, więc do Nepalu i Kazachstanu mi jeszcze daleko...


Chodzi o ten temat?

https://steamcommunity.com/app/7000/discussions/0/616189742648003342/

Jeśli dobrze zrozumiałam, to w 1-szym poście jest link do fixa do wersji normalnej, a w drugim poście wersja dla Steam.

Ja to w ogóle długi czas miałam przez Legendę między innymi, dwa systemy na kompie, bo na Win764 mi gra się nie odpalała... Dodanie do wyjątków DEP to jednak coś, co muszę zapamiętać. Bo teraz jak instalowałam to znowu był problem. Widać już jednak po tej grze, ze jest stara... Oj widać... Jak pierwszy raz uruchomiłam Legendę to było takie WOW....
  
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1078
Skąd: Helheim
Wysłany: 11-09-2017, 20:38   

Różne chodzą wieści - u jednych bug występował wszędzie niezależnie od wersji - w tym u mnie i to na karcie nVidia - u innych tylko w wersjach instalowanych z pudełka. Niemniej ja ten problem mam niezależnie od wersji - nawet pierwszego TRUE był i dopiero ten fix, z linka powyżej zadziałał.
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Alina 
Student



Dołączyła: 01 Kwi 2013
Posty: 96
Wysłany: 12-09-2017, 10:09   

Ja na razie fix'a nie daję, choć mam go pobranego, pobrałam ten z pierwszego posta w tamtym temacie, więc on jest chyba do non-steam version. Mam nadzieję, bo ja mam pudełkową wersję, a Steam'a nie cierpię, więc jak tylko jest taka możliwość, żeby kupować gry nieuzależnione od Steam'a, to z tego korzystam.

Poza kwestią uruchamiania (już rozwiązaną) i tego NextGen'a (być może rozwiązaną, jeszcze nie wiem), żadnych technicznych problemów nie mam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.187 sekundy. Zapytań do SQL: 11