FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Wymagania sprzętowe
Autor Wiadomość
Dee Jay 
Nowicjusz



Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 21
Wysłany: 20-11-2013, 10:58   Wymagania sprzętowe

Zamierzam w najbliższym czasie kupić najnowszej przygody lary. Niestety mój PC do najnowszych już nie należy.

AMD Athlon X2 7750
4GB RAM DDR2
ATI Radeon HD 4830 1GB

Grał ktoś na podobnej konfiguracji i potwierdzi że można płynnie przejść całą grę bez spadków animacji? Teoretycznie spełniam min. wymagania sprzętowe ale już nauczyłem się nie wierzyć w opisy na pudełkach, gdy gry które teoretycznie spełniały minimalne wymagania nie były w pełni grywalne. Nie chcę wydawać w ciemno pieniędzy na wersje PC z którą mogę mieć problemy, bo posiadając jeszcze PS3 zainwestuje wtedy po prostu w wersje konsolową.
 
 
Gregory 
Student



Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 68
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15-02-2014, 23:50   Wątpliwości

Witam,

właśnie co odpaliłem CanIRunIt na necie, w celu sprawdzenia czy nowy Tomb Raider pójdzie u mnie bardziej lub mniej gładko i po tym co zobaczyłem stwierdziłem że niestety to drugie. Ale może ktoś tutaj zna się na informatyce i mi powie: w jaki sposób (i czy znacząco) owy "brak passa" przy procesorze wpłynie mi na rozgrywkę, i czy w ogóle jest sens tą grę kupować i odpalać?
_________________
Forget about the sunrise
Fight the sleep in your eyes
I don’t wanna miss a second with you
Let’s stay this way forever
It’s only getting better
If we want it to
 
 
 
Madziula 
Podróżnik



Dołączyła: 16 Gru 2007
Posty: 668
Skąd: Kraków / Tarnów
Wysłany: 16-02-2014, 00:29   

Jestę ekspertę więc się wypowiem:

U mnie wymagania optymalne spełniała chyba tylko karta dźwiękowa (proszę się nie śmiać :p ), a i tak gra śmigała płynnie na średnich detalach, więc na twoim miejscu bym się nie zastanawiała tylko kupowała :) Moim zdaniem gra powinna ci chodzić bez problemu ;)
_________________
 
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1078
Skąd: Helheim
Wysłany: 16-02-2014, 09:08   

Mam taki sam procesor i na praktycznie najwyższych śmiga w 60 FPS-ach tylko bez badziewnego TressFX-a :) Polecam

Czytała:
Krystyna Czubówna
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Gregory 
Student



Dołączył: 28 Sie 2010
Posty: 68
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 16-02-2014, 17:03   

No to się jaram wtedy :) Dzięki wielkie!
_________________
Forget about the sunrise
Fight the sleep in your eyes
I don’t wanna miss a second with you
Let’s stay this way forever
It’s only getting better
If we want it to
 
 
 
daro85 
Nowicjusz



Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 16
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 06-04-2014, 12:53   

Witajcie!
Zakupiłem niedawno najnowszego Tomb Raidera, zmieniam teraz komputer i zastanawiam się jak będzie chodził na laptopie o takich parametrach:

AMD Quad-Core A6-5200M Accelerated Processor 4x2,0 GHZ
RAM 6GB
AMD Radeon HD8400
Windows 8

lub

AMD Dual-Core A6-4400M Accelerated Processor 2x2,70 GHZ
RAM 6GB
AMD Radeon HD7520G
Windows 8

Może ktoś doradzić?
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1078
Skąd: Helheim
Wysłany: 06-04-2014, 13:00   

Z doświadczenia wiem że nowy TR chodzi i na słabszych konfiguracjach...

Proponuję skorzystać z informacji na pudełku/stronie Steam odnośnie wymagań sprzętowych, a jeśli to komp stacjonarny to strona
Kod:
http://www.systemrequirementslab.com/cyri
z pewnością w miarę da Ci obraz sytuacji.
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
Draconem 
Nowicjusz


Dołączył: 07 Lut 2014
Posty: 3
Wysłany: 21-04-2014, 20:06   

Mi Tomb Raider chodził dość płynnie na ustawieniach średnich przy konfiguracji:
karta graficzna: GeForce 9500GT 512mb DDR2
procesor: AMD Athlon(tm) Dual Core Processor 4850e 2.51 GHz
pamięć ram: 3GB DDR2
oprogramowanie: Windows XP Home Edition 2002 SP3

Jak widać sprzęt leciwy a grało się bardzo fajnie i dość płynnie :) .
 
 
daro85 
Nowicjusz



Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 16
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 12-10-2014, 22:22   

Mam pytanie techniczne... Czy mógłby ktoś wyjaśnić jak uruchomić Tomba na TV z możliwością obrazu 3D? Jakie warunki powinienem spełnić i ogólnie jak się do tego zabrać...?
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1078
Skąd: Helheim
Wysłany: 12-10-2014, 23:52   

Zacząć od tego czy odpalasz to z kompa. Jeśli tak, to czy Twoja karta grafiki obsługuje tryb 3D. Jeśli tak, to już generalnie w ustawieniach graficznych trzeba to aktywować. Większość telewizorów z 3D z założenia powinna się dostosować do wyświetlanego obrazu jeśli są kompatybilne. Złącze HDMI znacznie upraszcza procedurę :)
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
daro85 
Nowicjusz



Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 16
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 13-10-2014, 00:41   

Ok, dzięki za odpowiedź. Pobawię się w tygodniu. Z tego, co się orientuję karta obsługuje takie 3D. Będę pisał, gdybym miał problem...
 
 
v1per80 
Podróżnik



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 349
Wysłany: 16-10-2014, 23:45   

Sam TV nic Ci nie da. 1) Musisz mieć w sterach program/wtyczkę NVidia 3D TV Play. Możesz użyć triala 14 dniowego i kombinować. Po drugie jak wiesz musisz mieć kartę NV. Na radeonach nie działa 3D (a konsole nie obsługują 3D w TR). Po trzecie musisz mieć wszystko odpowiednio poustawiane (głębia do połowy i siła stereoskopii na max daje najlepsze efekty). Po 4 - musisz ustawić rozdziałkę 1280x720 i 60hz (w 3D nie widać kompletnie takiej rozdziałki jeśli oczywiście włączymy AA, bez obaw) Warto się pobawić bo to najlepiej wyglądająca gra w 3D jaka widziała światło dzienne. W 3D i na HMZ'cie i na projektorze 3D gram praktycznie we wszystko :) Niestety, włączenie 3D powoduje, że wymagania są dużo większe (mimo niższej rozdziałki) niż w 1080p bez 3D (mw 50% większe). Dlatego absolutne minimum to GTX 780/970/Titan (jeśli oczywiście zależy Ci na max detalach). Niestety znalazły się już pojedyncze tytuły, gdzie musiałem obniżać np jakąś teksturę z Ultra na high czy AA z SSAAx8 na x4 więc dokupiłem drugą kartę :P Do TR jednak wystarczy aż nadto. Ba, nawet wystarczy pojedynczy GTX 670/680/770 ale wtedy nie włączysz w ogóle AA i mogą być widoczne ząbki. Z włączonym nawet FXAA (który daje tyle co jakby w ogóle nie było to AA włączone :P ) powoduje skoki, a max SSAA to już w ogóle 10-15 klatek (w 1920x1080 pewnie byłoby z 5) :P Wcześniej jednak miałem dwie 670tki w SLI (potem zamieniłem ją na jedną 780tkę) i też wyrabiały spokojnie ze wszystkim włączonym. TR świetnie się skaluje w SLI :) W razie czego pisz, a pomogę Ci ustawić wszystko i dopasować to do Twojego PC :)
_________________
I7 6700K@4.6Ghz+Spartan HE1024, Asrock Z170 Extreme4, 16GB Ram Kingstone HyperX DDR4 16GB 2400MHz @CL14, HDD 1.75TB+SSD Samsung Evo 850 250GB, Zotac GF GTX 1080 ExoArmor Black 8GB,TV LG42LD450+Projektor 3D Acer H5630 z 3D Vision 2,Oculus Rift CV1+Touch,Chieftec Nitro 88+SPS-850C 850W
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.101 sekundy. Zapytań do SQL: 11