FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy, bugi
Autor Wiadomość
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 85
Wysłany: 26-03-2013, 17:19   

no wlasnie tylko o te wlosy sie rozchodzi.. bez tego to juz po pierwszej instalce na starych sterach mialem ok.
_________________
@foto_peju
 
 
karensa 
Nowicjusz


Dołączyła: 21 Mar 2013
Posty: 3
Wysłany: 27-03-2013, 15:08   

Peju dziękuję za radę wyłączyłam ekskluzywny ekran i pokonałam Mathiasa za pierwszym podejściem. Wiem, że mój post nie dotyczył błędów ale tylko na tym forum ktoś mi udzielił odpowiedzi:) Dzięki
 
 
eee...mleko?! 
Podróżnik



Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 207
Skąd: Mandżugoria
Wysłany: 29-03-2013, 23:11   

Mam soczystego Buga (a może nie ?! ) ^^ . Tylko mi się przydarzyło celowanie z trzeciej osoby ? :>
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 30-03-2013, 08:17   

W TR zawsze masz celowanie z trzeciej osoby :p Po prostu Ci kamera nie zjechała nad ramię, bywa.
_________________
 
 
Małolat 
Podróżnik



Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 200
Skąd: 100Lica
Wysłany: 30-03-2013, 11:14   

Ja ostatnio grając od początku napotkałem dziwną "barierę" tuż przed pierwszym obozem. Z jednej strony wyglądała jak zielone plamisko :D za to z drugiej była w pełni przeźroczysta. Oczywiście ognisko już się paliło ale o tym też ktoś wspominał.


Miałem też dziwną sytuację z "rozmyciem" tła podczas przerywnika filmowego. Zamiast owego rozmycia można było zobaczyć każdy ruch Lary kaskadowo w tle :D Mam dziwne wrażenie że to już z mojej winy bo zmieniałem ustawienia graficzne włosów podczas scenki.
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 30-03-2013, 11:29   

Tę ścianę też raz miałem - zastanawiałem się WTF?! Ale potem zniknęła. Ostatnio jak byłem na tej mapie w dzień to już tego nie było i nie wróciło. Poza tym 3 razy od tego czasu upgrade'owałem sterowniki do mojego GeForce'a więc pewnie się już nie pojawi :P
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
KamilM93 
Praktykant


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 163
Wysłany: 30-03-2013, 19:11   

Czy tylko mi nowy patch zablokował możliwość włączenia TresseFX?
 
 
peju 
Student


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 85
Wysłany: 30-03-2013, 20:31   

a masz zainstalowane najnowsze sterowniki od grafy? jesli masz geforca to ten patch glownie z dedykowanymi do tomb raidera sterownikami ma dzialac poprawnie.
_________________
@foto_peju
 
 
KamilM93 
Praktykant


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 163
Wysłany: 30-03-2013, 23:41   

peju napisał/a:
a masz zainstalowane najnowsze sterowniki od grafy? jesli masz geforca to ten patch glownie z dedykowanymi do tomb raidera sterownikami ma dzialac poprawnie.


Naprawiłem już. Nie wiem czemu, ale gra na DX9 przełączyła mi się LOL!
 
 
BeBetka22 
Nowicjusz


Dołączyła: 05 Kwi 2013
Posty: 13
Skąd: gdzieś daleko
Wysłany: 06-04-2013, 17:35   

Mi dzisiaj podczas.
Spoiler:
walki pod koniec gry z tym wielkim z Burzowej Gwardii
zrobił się błąd ( na kilka sekund), że była w pozie rozmachu z czekanem i tak kierowała się do przodu :D
_________________
Maja
 
 
zygzak 
Nowicjusz


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 19
Wysłany: 21-04-2013, 22:42   

Przede wszytkim "out of memory". Występuje u mnie po 5-6 godzinach gry. Sporo osób go ma, czas do wystąpienia uzależniony jest prawdopodobnie od ustawionej rozdziałki i jakości grafiki. Wygląda to na memory leak'a. Gdyby nie checkpointy pewnie musiałbym sporo przechodzić na nowo.
Na duperele graficzne nie zwracałem większej uwagi. Były miejsca gdzie z jednego punktu widzenia było widać przedmiot, a po jego minięciu i odwróceniu się przedmiotu już nie było.
Ktoś na innym forum skarżył się, że ukończył jakiś tam level i na pierwszym napotkanym obozowisku cofnął się do poprzedniego levelu aby pozbierać graty. Jak chciał wrócić to okazało się, że gra nie zapamiętała lokalizacji obozu, zaś z obozu wcześniejszego wrócić nie mógł bo przejście było zasypane.
 
 
azakimi22 
Nowicjusz


Dołączył: 23 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 05-06-2013, 23:17   

Witam dzisiaj grałem i nagle spotkałem taki błąd z włosami Lary. stały sie krutkie. Warkocza nie było. Mam jeszcze kilka Zdjęć jak coś pisać dodam jeszcze..
 
 
 
m_i_c_h_a_l_s_z 
Student



Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 39
Wysłany: 06-06-2013, 23:27   

Chciałem zdobyć trofeum "Gaduła". Podchodzę do Whitman'a po raz pierwszy, a on do mnie "Bak soł sun...". Powinien powiedzieć to dopiero za 2 podejściem, a ten wyskoczył mi z tym od razu :fire: Pobiegałem trochę po lesie, pozbierałem chyba wszystkie surowce, a ten ni cholera nie chce ze mną pogadać. Trzeba zacząć grę od nowa :censored: Na szczęście, nie jest to moment oddalony zbytnio od początku gry.

-------------------------

Ostatnio znalazłem na internecie:



Co za idiota z Whitman'a, czyta notatnik trzymając go "do góry nogami" :hehe:
_________________
“If you're gonna act like a bitch, then you're gonna die like a bitch"
 
 
m_i_c_h_a_l_s_z 
Student



Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 39
Wysłany: 07-06-2013, 13:55   

Cholera, znowu to samo :fire: Whitman, zaczyna od tego co powinien powiedzieć za 2 razem. Już ku*wa nie wiem, co mam zrobić z tym cholernym trofeum :fire:
_________________
“If you're gonna act like a bitch, then you're gonna die like a bitch"
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 07-06-2013, 17:04   

http://www.youtube.com/watch?v=z9flCTdLqO8

Ten poradnik pisze wyraźnie, ze pierwsza rozmowa z Whitmanem, która zalicza się do Chatterboxa ma miejsce PRZED znalezieniem określonej liczby salvage. W poprzednim poście napisałeś, że zebrałeś wszytskie surowce -> automatycznie pierwsza rozmowa jest pomijana.
_________________
 
 
m_i_c_h_a_l_s_z 
Student



Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 39
Wysłany: 07-06-2013, 20:11   

Podszedłem do niego, gdy nie miał żadnych surowców. A on zaczął gadać, to co powinien powiedzieć dopiero za 2 razem. Dopiero po tym zacząłem zbierać surowce, myślałem, że może to coś da (ale nie dało). Jednak za 3 podejściem, w końcu powiedział to co powiedzieć powinien :) Już kiedyś zebrałem to trofeum, bez problemu. Tym razem gra bardzo stara się, żebym nie mógł go zdobyć ;)
_________________
“If you're gonna act like a bitch, then you're gonna die like a bitch"
 
 
Oskar26 
Nowicjusz


Dołączył: 11 Lut 2012
Posty: 24
Wysłany: 07-06-2013, 21:18   

Ja raz strzeliłem z granatnika, to wróg zaczął lewitować i nie przestał się palić. :gupek:
 
 
 
m_i_c_h_a_l_s_z 
Student



Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 39
Wysłany: 07-06-2013, 22:24   

Gdy po raz pierwszy, trzeba zapolować na jelenia. Jelonek zaczął lewitować i obracać się wokół własnej osi. Aż w końcu wylądował parę metrów dalej :gupek:
_________________
“If you're gonna act like a bitch, then you're gonna die like a bitch"
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 08-06-2013, 06:45   

:offtopic:
Nie wiem gdzie wy kupujecie gry, ale może wspomnijcie o tym kiedys przy okazji. Bardzo chętnie nie będę robił zakupów w tych miejscach.
_________________
 
 
MiltenApp 
Nowicjusz


Dołączył: 07 Cze 2013
Posty: 3
Wysłany: 09-06-2013, 21:11   

Siemanko, ja nie miałem żadnych bugów w grze, albo je przeoczyłem, ale jak oglądałem przed kupieniem gry 7 film Verteza z Tomb Raider to zauważyłem Bug z dzwiękiem po prostu na chwile muzyka się zawiesiła i było to coś w stylu: "dyndyndyndyndyn" a zresztą zobaczcie sami: http://www.youtube.com/wa...p6j3gob&index=7
czas zawieszenia to: 8:55.
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 28-07-2013, 10:41   

Witam mam następujący błąd. Otóż po zabiciu kolesia z tą metalową tarczą, wyskakuje mi z pomarańczowych drzwi kolejny koleś który rzuca we mnie tymi tak pierdołkami co płona, Lara mówi że jest jeszcze żywa itd. po czym mogiła, drzwi które powinny być otwarte są zamknięte i nie mogę dostać się do środka budynku. Mam też problem z alt. strzałem. Prawym celuje, klikam środkowy przycisk myszy, ale bez reakcji. Why ?
_________________
 
 
Mr Macphisto 
Emocjonalny kaktus



Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 2193
Skąd: Warszawa
Wysłany: 31-07-2013, 17:43   

Czy Ty aby na pewno masz oryginalny egzemplarz? :p
_________________
...and touch the flame
 
 
LordJ 
Student



Dołączył: 20 Lut 2011
Posty: 76
Wysłany: 01-08-2013, 08:01   

Aby na pewno, kupiony w biedronce za 79.99 :p
_________________
 
 
kwiatuszek 
Praktykant



Dołączyła: 21 Maj 2013
Posty: 140
Skąd: Hogsmeade
Wysłany: 24-11-2013, 06:38   

cwiektorr napisał/a:
w trakcie przechodzenia przez jedną z lokacji na ścieżce pojawiła się ściana z wody która znikła kiedy przez nią przeszedłem


U mnie też tak było w

Spoiler:
nadbrzeżnym lesie
 
 
Volteski 
Nowicjusz



Dołączył: 24 Cze 2014
Posty: 3
Wysłany: 24-06-2014, 20:43   

Właśnie jestem świeżo po ukończeniu Tomb Raidera drugi raz i przez całą grę trochę tych bugów odnotowałem, miałem okazję wszystko nagrać więc wstawiam linki do poglądowych wideo.

-Najbardziej podstawowa sprawa to znikające włosy przy zmianie ustawień TressFX, pod pewnym kątem głowa lary potrafi być łysa.

-Jednego razu zeskakując z jednego miejsca lara utknęła w powietrzu nad fragmentem samolotu wymachując nogami.
https://www.youtube.com/watch?v=tlzjqoBObJ4

-Parę etapów wczesniej Lara trzymając się krawędzi, zaczęła wykonywać nietypowe jak na tą grę ruchy góra-dół :> :
https://www.youtube.com/watch?v=YEaTKTBIEZA

-W końcowym etapie jeden z żołnierzy po śmierci zamarł w bezruchu, headshot z shotguna naruszył mu tylko lekko hełm, dopiero czekan zwalił go z nóg:
https://www.youtube.com/watch?v=K6ZyjGl0yWc

-Kolejną rzeczą wartą uwagi jest fakt, że członkowie załogi na wyspie zupełnie nie robią sobie nic z latających wokół granatów, nikt ani nie drgnie:
https://www.youtube.com/watch?v=HAhei9owVEw Śpiąca Sam musiała mieć bardzo mocny sen :hehe:

-W pierwszej jaskini w grze, tej do pobrania, postawiłem lampion na skrzydle samolotu, a gdy opadło na ziemię
Spoiler:
po spaleniu drzewa
lampion i tak został w powietrzu.

-Parę razy przy wejściu do jaskini nie doczytały się tekstury, trzeba było ponownie załadować etap.

Trochę tego jest, ale i tak większość nie stanowi żadnego znaczącego problemu przy przechodzeniu gry :P
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.172 sekundy. Zapytań do SQL: 10