FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Mody do TRU
Autor Wiadomość
Shas'J1996 
Nowicjusz


Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 1
Wysłany: 07-12-2010, 17:00   

Mi też TRU Outfiter nie chce działać. Sygnalizuje że aktywował a nic się nie dzieje.
Proszę pomóżcie
 
 
Krystian1009 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 15
Skąd: Midgard
Wysłany: 05-06-2012, 15:38   

Witajcie forumowicze! :) Jestem tu nowy i mam kłopot. Chciałem aby w tomb raider underworld młot thora był niewidoczny. Przeczytałem na tym forum że to możliwe dzięki programowi gimp. Ale kiedy włączyłem texmod z gotowym modem (postępowałem według wskazówek) młot był biały ;( Zrobiłem to: otworzyłem obraz z młotem,nacisnąłem opcje dodaj kanał alfa,zaznaczyłem wybrany obszar,wyczyściłem i ukazała się szchownica,zapisałem. Potem zamieniłem obraz na mod w texmodzie. Plik był w formacie dds. Coś robię żle??? :gupek:
_________________
,,Życie jest pełne niespodzianek"
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 05-06-2012, 15:57   

Niestety, możliwość " wycinania" obiektów tak aby były niewidoczne jest możliwe tylko w TRL i TRA. W TRU nie można ;)
 
 
Krystian1009 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 15
Skąd: Midgard
Wysłany: 06-06-2012, 13:56   

Szkoda ;( ;( ;( ale dziękuje za pomoc :) Ale mam jeszcze 1 problem. Czytałem o TRU SCU że dzięki niemu można mieć młot Thora w każdej wybranej lokalizacji,motor i chodzić w wybranym stroju np. w Tajlandii w stroju do nurkowania.Więc ściągnąłem program,zaznaczyłem ustawienia ,,dziubkiem'' :p i niestaty nie widziałem przycisku RUN :gupek: Lecz gdy nacisnąłem na pulpicie ikonę TRU (TRU SCU ył włączony) gra się załadowała , wcisnąłem F10 i....nic ale potem zginąłęm i gra wywaliła mnie do pulpitu- DLACZEGO?? :fire: :fire: Mam Windowsa 7. Proszę o szybką odpowiedż. :mrgreen2: :mrgreen2:
_________________
,,Życie jest pełne niespodzianek"
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 06-06-2012, 17:16   

Niestety w europejskiej wersji gry TRU SCU też nie działa ( czytaj posty z tematu, tam wszystko było powiedziane ;) ). Jak Ci się nudzi, to pooglądaj i poczytaj o nowym TR, wtedy underworld przestanie się liczyć hehe :D ( oczywiście to tylko moje zdanie :) )
 
 
KamilM93 
Praktykant


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 163
Wysłany: 07-06-2012, 01:20   

kondo96 napisał/a:
Niestety w europejskiej wersji gry TRU SCU też nie działa ( czytaj posty z tematu, tam wszystko było powiedziane ;) ). Jak Ci się nudzi, to pooglądaj i poczytaj o nowym TR, wtedy underworld przestanie się liczyć hehe :D ( oczywiście to tylko moje zdanie :) )


Ponoć to zależy od cracka. Niby na *zakazanym forum* autor pisał jakiej wersji trzeba używać, ale po ściągnięciu tego, co zalecał gra zwyczajnie przestała mi działać.... Nie próbowałem zagłębiać się w to dalej. Nie działało to paa. z TRAOD SCU i TRL SCU nie było żadnych problemów.
 
 
Krystian1009 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 15
Skąd: Midgard
Wysłany: 31-07-2012, 09:35   

A jednak można wycinać obiekty w TRU.Na stronie www.tombraiderhub.com w modach do tomb raider underwold,jest dział other downloads i w nim od razu na 1 stronie jest mod mother by zipper.Ściągnąłem go i lara nie miała słynnego kucyka B-) jak ktoś umie tak robić to proszę o szybką odpowiedź:-)
_________________
,,Życie jest pełne niespodzianek"
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 04-08-2012, 18:30   

Krystian1009 ... Gdybyś przeczytał ten temat to już znałbyś odpowiedź...
W TRU jest możliwość "wycięcia" obiektów, ale tylko tych, które "obsługują kanał alpha .
Tak dokładniej chodzi tu o kucyk, grzywkę, brwi i rzęsy Lary oraz innych postaci.... o "wycinaniu" reszty obiektów możemy niestety tylko pomarzyć ;)
Po raz kolejny zachęcam Cię do dokładnego zapoznania się z tematem, na pewno ktoś tam napisał w jaki sposób "wyciąć tekstury, tak aby wszystko ładnie wyglądało :)
 
 
Draconem 
Nowicjusz


Dołączył: 07 Lut 2014
Posty: 3
Wysłany: 07-02-2014, 20:24   

Mam mały problem z TexMod. Praktycznie żaden mod mi nie działa. Mody ściągam z http://www.tombraiderhub.com/ . Chciałem pobrać jakieś bikini podmieniające kostium nurka do ciepłej wody. Ściągnąłem ok 6 modów, żaden nie działał. niektóre podmieniały tylko włosy, inne nie działały w ogóle. ściągnąłem sporo modów żeby zobaczyć czy któryś zadziała. Poprawnie działało może ze 3, a ogromna większość albo zmieniało tylko część albo nic. Zdarzało, się również, że wgrany strój był przykryty przez oryginalny kostium (część wystawała poza niego). Ktoś wie o co może chodzić? Mam wersję 1.1. Gra kupiona wraz z CD Action. Są może inne programy oprócz TRU SCU którym można podmienić stroje w Underworld?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.081 sekundy. Zapytań do SQL: 11