FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Mists of Avalon by Titak
Autor Wiadomość
Maati 
Obieżyświat


Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 1016
Skąd: Kraków
Wysłany: 24-12-2011, 01:21   

Mists of Avalon by Titak do pobrania: http://trle.net/sc/levelfeatures.php?lid=2500 Jeśli temat się rozkręci proponuję wydzielić posty i założyć osobny temat. ;) Miłego grania.
 
 
Podróżnik 
Praktykant



Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 104
Wysłany: 24-12-2011, 10:21   

Wow, jakie piękne lokacje! Możesz coś więcej powiedzieć o tym customie, jaki gameplay? :) Ile czasu zajmuje przejście.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-12-2011, 10:50   Mists of Avalon by Titak

No to zasysamy:)

Cytat:
Ile czasu zajmuje przejście.

Przecież level trafił do sieci dzisiaj :p Ściągaj i graj, na pewno nie należy do krótkich.
_________________
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 24-12-2011, 12:14   

Za cholerę nie wiem co zrobić żeby znaleźć klucz do krypty... Kręcę się po Croft Manor i nie wiem co zrobić.
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-12-2011, 12:19   

Ja utknąłem już na samym początku. Wcisnąłem przycisk we wnęce nad basenikiem i nie wiem właściwie co robić dalej, wypadłem z wprawy chyba :p
_________________
 
 
Danio500 
Praktykant



Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 136
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 24-12-2011, 12:40   

Już sam początek trudny :P
Znalazłem... latarkę :) No i utknąłem nie mogę wymierzyć skoku, żeby się chycić, powiedzmy drążka xd
 
 
 
krtomb 
WoTR Team



Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 1079
Skąd: Helheim
Wysłany: 24-12-2011, 12:43   

Niska, niebieska skrzynia w sali gimnastycznej obok maty się przesuwa - dosuwamy żeby doskoczyć do krawędzi po prawej stronie sali :) ))

[ Komentarz dodany przez: K@t: 24-12-2011, 12:44 ]
Szprytne:D Dzięki.
_________________
"In place of a dark Lord you would have a queen! Not dark but beautiful and terrible as the dawn! Treatreous as the sea! Stronger than the foundations of the Earth! All shall love me and despair!"
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 24-12-2011, 12:45   

Ściągnąłem jak tylko się pojawił na trf i co mogę powiedzieć - custom genialny. Grafika jest śliczna a gameplay trudny. Mój prezent na święta został już załatwiony. :p

A co do gameplayu, ja też się zaciąłem i to jeszcze na początku. Znalazłem już górną część klucza w pomieszczeniu z roślinami tropikalnymi i zupełnie nie wiem co dalej. Wiem, że muszę uaktywnić kładki w pomieszczeniu z basenem, ale jak? :nie:
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
Podróżnik 
Praktykant



Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 104
Wysłany: 24-12-2011, 12:54   

Ja właśnie utknąłem na samym początku, ale pod dłuższym czasie odkryłem, że jeden z tych podwyższeń w sali(najniższy) się przesuwa. Tera latam po croft manor i na razie zdobyłem:
Spoiler:
banan, kokosa i list, przesunąłem jeden z posągów, tylko i tak lara nie doskakuje do balkonu w tym pomieszczeniu z basenem. Pewnie trzeba jakoś uaktywnić platformy, bo zauważyłem, że w pomieszczeniu po drugiej stronie domu są też prawdopodobnie ukryte drabiny.
Zrobiłem sobie przerwę, bo siostra chce. ;( Wam też notes i to drugie się nie wyświetla? Jak włączam to grę ścina. Co pisze w tym liście?
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-12-2011, 13:06   

Rety, to chyba najlepiej wykonane Croft Manor, jakie widziałem w customach. I w grach zresztą też, bo ilość szczegółów jest chyba większa niż we wszystkich wersjach rezydencji z Trylogii.

W liście pisze mniej więcej:
Spoiler:
Że w kuchni jest sok pomarańczowy, który daje wspaniałe efekty w połączeniu z innymi owocami, jesli Lara chce pływać to niech pamięta, że tym razem północ i południe są bezpieczne, a kod czerwony to miesiąc i rok urodzenia Lary


Ale jeśli gra Ci się zacina to jest coś nie tak, to PDA jest chyba kluczowym elementem gameplayu.

Banana i kokosa można połączyć i użyć w mikserze w kuchni.
_________________
 
 
Kerbi25 
Student



Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 40
Wysłany: 24-12-2011, 13:36   

Mi też się strasznie zacina ;( Ruchy Lary są albo opóźnione, albo Croftówna robi coś jeszcze przez jakiś czas, mimo iż przestałem trzymać klawisz...
Nie da się tak grać. W rozdzielczości 1920x1080 mam tyle samo FPS-ów, co w 320x240, więc to bez różnicy, na jakich gram ustawieniach.
 
 
Podróżnik 
Praktykant



Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 104
Wysłany: 24-12-2011, 13:42   

A jak zmniejszyć rozdzielczość okienka z grą?
 
 
maax_87 
Podróżnik



Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 541
Skąd: Szn
Wysłany: 24-12-2011, 13:56   

Croft Manor wygląda niesamowicie :D
Jak zdobyć górną część klucza w palmiarni?
Spoiler:
Zmiksowany sok umieściłem już w tej misie, ale co z drugą? :)

pmkkoch napisał/a:
Znalazłem już górną część klucza w pomieszczeniu z roślinami tropikalnymi i zupełnie nie wiem co dalej. Wiem, że muszę uaktywnić kładki w pomieszczeniu z basenem, ale jak? :nie:

Spoiler:
W pomieszczeniu z basenem znajduje się przełącznik sprytnie ukryty za rośliną we wnęce :)
_________________
TR:AtH Fanpage: www.facebook.com/tombraider.horizon
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-12-2011, 14:36   

maax:
Spoiler:
Do drugiej misy idzie woda, przy czym najpierw poszukaj (w jadalni np :p ) czegoś, do czego można ją nalać.
_________________
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 24-12-2011, 14:41   

maax_87, wielkie dzięki, udało się. :) Teraz mam problem z kodem, który trzeba wpisać pod głównym hollem. To ma być dzień i miesiąc urodzin Lary, jeśli dobrze kojarzę, ale nie działa 142(14 lutego, dobrze kojarzę?).
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
HarryCruise 
Gazela



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 579
Skąd: Sawanna
Wysłany: 24-12-2011, 14:43   

Chyba jestem tępy, bo nie mam zielonego pojęcia, co zrobić na samym początku. Znalazłem latarkę i wcisnąłem jeden przycisk, po prawej stronie małego basenu. No i... nie mam pojęcia, gdzie i w jaki sposób mogę wejść, żeby wcisnąć resztę przycisków, które widzę z dołu.
_________________

 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-12-2011, 14:43   

A może 1402? ;-)

Czy do pierwszego levelu można wrócić? Nie zebrałem tam sekretów, a w kolejnym drzwi się zatrzasnęły.

Harry - pokrytą niebieskim materiałem niską skrzynię można przesuwać.

edit
ok, mam tarczę
_________________
 
 
maax_87 
Podróżnik



Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 541
Skąd: Szn
Wysłany: 24-12-2011, 14:56   

dobra, wymacałem każdy przedmiot w kuchni, każdą szafkę i nic :P ten garnek wygląda obiecująco, ale Lara za cholerę nie chce go podnieść.

EDIT: jadalnia! (facepalm), czytam jadalnia a do kuchni biegnę :D
dobra, zdobyłem klucz, dzięki Kat :)
_________________
TR:AtH Fanpage: www.facebook.com/tombraider.horizon
  
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-12-2011, 14:57   

W JADALNI maax :D Ten pokój ze stołem obok palmiarni.

Ja mam za to inny problem. Jestem w podziemiach, po odgadnięciu kodu w Obserwatorium.
Spoiler:
korytarz/szyb z laserami. Na suficie wyraźnie widać coś, czego Lara może się chwycić, ale za Chiny ludowe nie chce się tego złapać :/ Od 30min próbuje też wskoczyć do pomieszczenia po prawej, ale jakkolwiek bym nie skakał - nie wychodzi


Ok udało się, ale to trochę nielogiczna bzdura. Gdyby ktoś miał problem:
Spoiler:
Lara NIE chwyci się sufitu jeśli będziemy próbowali podskoczyć i chwycić się, a tylko i wyłącznie, gdy opuścimy się z krawędzi nad dołem z laserami i z niej wybijemy się w górę
_________________
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 24-12-2011, 15:42   

Czy to nie ten sam moment w którym ja się zaciąłem? :p Jeśli tak, to akurat można złapać się drabinki jeśli skoczysz z rozbiegu.
Spoiler:
Co do tego momentu, ja też jestem właśnie po nim. Wklepałem kod, złapałem złotą tarczę, ale nie wiem zupełnie co dalej robić. Lara w notatkach oznajmiła mi, że trzeba się spytać o klucz do krypty Zipa, jednak Zip nic nie mówi. Wcześniej jednak powiedział mi, że Alister siedzi w bibliotece, ale biblioteka jest zamknięta.
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
maax_87 
Podróżnik



Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 541
Skąd: Szn
Wysłany: 24-12-2011, 16:36   

Również po zabraniu sekretu biegałem bez sensu nie wiedząc co dalej. Jest tyle tych rzeczy dookoła, że nie wiadomo czy to ozdoba czy do czegoś służy :) ale w końcu znalazłem.
Spoiler:
Obok Zipa znajduje się szafa z elektroniką. watro tam zajrzeć :) Natomiast 'general manor key' otwiera duże drzwi w głównym holu.
_________________
TR:AtH Fanpage: www.facebook.com/tombraider.horizon
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1278
Wysłany: 24-12-2011, 17:06   

Dzięki, znowu zadziałało. :p Teraz za to intryguje mnie co mam zrobić po wciśnięciu
Spoiler:
dwóch książek

w bibliotece. Z tego co rozumiem zostały mi jeszcze trzy, ale gdzież one są?
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
uther 
Nowicjusz


Dołączył: 24 Gru 2011
Posty: 1
Wysłany: 24-12-2011, 17:13   

A ja sobie nie zagram, bo mam problem - brak tekstur. Połowa gry jest czarna. I nie wiem jak z tego wybrnąć. Tak mam w niektórych customach, w większości nie, ale co jakiś czas trafia się "czarna owca" ;) Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

Problem wygląda tak:



PS - przy okazji witam forumowiczów.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5682
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 24-12-2011, 20:27   

Witamy :)
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to wymiana sterowników karty graficznej - na starsze/nowsze.

pmkk
Spoiler:
Musisz znaleźć klucz do Trophy Room, gdzie znajdziesz resztę książek. A drogę do klucza otworzysz sobie, po wskoczeniu na jeden obrazów w bibliotece. Dokładnie tak jak, jak się to robiło w TRA.
_________________
 
 
Podróżnik 
Praktykant



Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 104
Wysłany: 24-12-2011, 22:46   

Dlaczego nie mogę wpisać kodu do panelu w pomieszczeniu z Zipem? Jak daje klawisz akcji nie wyświetla mi się nic. ;(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.214 sekundy. Zapytań do SQL: 10