FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Bugi w grze
Autor Wiadomość
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 05-10-2011, 18:04   

To ja już nie wiem, o co chodzi :( niby to to samo, co u mnie, ale o wiele gorsze, jak ci tak po prostu sam lata, to naprawdę nie mam pojęcia, co z tym robić. Chyba że jeszcze jedno - jak celujesz, kiedy rzucasz tymi kamieniami? Ustawiasz Larę w tamtym kierunku czy kamerą?
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Owieczka12 
Nowicjusz



Dołączył: 12 Lut 2011
Posty: 11
Skąd: ByDgOsZcZ 4Don
Wysłany: 05-10-2011, 20:58   

Cytat:
Lara wisząc na krawędzi gdy strzela z jednego pistoletu i przeładowuje to wypadają dwa magazynki
Yyyyyy... xD ? Mi tez się często dzieje. ;-)
_________________
"Dragowicz, Krawczenko, Steiner... All must die.." xD
 
 
Danio500 
Praktykant



Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 136
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 05-10-2011, 21:46   

Tylko, że to się nie dzieje często... tylko zawsze xd.
W ogóle Gdy Lara ma jakąś inną broń i gdy mamy koniec magazynka i strzelimy ostatni nabój i schowamy broń, to jest dźwięk przeładowania a animacji brak xd.
Często gdy mamy coś podnieść np. apteczkę... to zanim Lara zrobi krok to potrafi się z dwa razy obróć w okół własnej osi... WTF? :D
No i ten bug w Tajlandii... taki co Lara przenika przez ścianę i się teleportuje od razu na ten taki słupek... masakra :)
Bugów można by znaleźć bardzo dużo, ale na siłe nie ma co ich wyciągać :P
 
 
 
kondo96 
Praktykant



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 199
Wysłany: 05-10-2011, 22:05   

Co do strzelania, to mam jeszcze taki dziwny i upierdliwy bug. Mianowicie, kiedy Lara strzela, biegnąc tyłem natrafia na przepaść i chwyta się krawędzi cały czas strzelając. Nie byłoby w tym nic złego, bo lara potrafi strzelać wisząc na półce .Tylko, że u mnie często strzela obiema rękoma magicznie unosząc się w powietrzu. Wygląda to śmiesznie, ale jest wkurzające. Często zdarza mi się też, że Lara zastyga w bezruchu i tylko przewraca oczyma... :)
 
 
Elle 
Nowicjusz



Dołączyła: 01 Maj 2012
Posty: 3
Wysłany: 01-05-2012, 16:34   

U mnie, pewnego razu zdarzył się taki bug:

Ukończyłam grę i włączyłam tryb poszukiwania skarbów. Jako level wybrałam sobie Morze Arktyczne. Przechodziłam sobie level, w końcu dotarłam do sali z Eitrem, gdzie znajdował się relikt. Przeszłam ją i doszłam do bram Helheimu. O ile pamiętałam, brama w trybie poszukiwania skarbów była zawalona kamieniami. Tutaj właśnie wystąpił bug tego typu że brama taka nie była. Szczęśliwa więc poszłam na przód. Przeszłam korytarz i dotarłam do sali, w której Lara spotkała się ze swoją matką. Później znowu zagłębiłam się w pewien korytarz, prowadzący tym razem do pomieszczenia, gdzie Natla chciała rozpocząć siódmą erę. Niestety, w tym momencie nie mogłam iść dalej, gdyż kiedy przechodziłam przez korytarz gra automatycznie się wyłączała. To wszystko było dziwne :gupek: Włączyłam więc sobie inny level, później jednak znowu powróciłam do Morza Arktycznego. Niestety, brama była już zawalona, a dalsze zwiedzanie niemożliwe ;( :P
 
 
czarny246 
Nowicjusz


Dołączył: 17 Maj 2012
Posty: 3
Wysłany: 20-10-2012, 17:26   

W Morzu Śródziemnym na jachcie gdy chce się przejść do kabiny sterowniczej to jest niewidzialna ściana :(
A na jakimś filmiku widziałem, że jacht był pod wodą :P

Pozdrawiam
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 20-10-2012, 21:48   

Cytat:
W Morzu Śródziemnym na jachcie gdy chce się przejść do kabiny sterowniczej to jest niewidzialna ściana


To akurat nie jest bug, to twórcy zablokowali możliwość wejścia tam :p
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
Azaelia 
Student



Dołączyła: 03 Cze 2013
Posty: 40
Skąd: Nightmareland.
Wysłany: 14-06-2013, 20:15   

U mnie dosyć często zdarza się drobny, mało irytujący bug... Czasami przy ścianach, progach czy w innych tego typu miejscach Lara nagle przestaje się przemieszczać w jakąkolwiek stronę, a zamiast tego tak jakoś dziwnie się zachowuje, jakby stepowała. Ale wystarczy ruszyć kamerką, żeby wynormalniała :)
_________________
See you in Hell.
 
 
Azaelia 
Student



Dołączyła: 03 Cze 2013
Posty: 40
Skąd: Nightmareland.
Wysłany: 16-06-2013, 15:54   

Właśnie byłam świadkiem dziwnej sytuacji... To się stało, kiedy chciałam zeskoczyć z tej, hmmm... kamiennej deski? W każdym razie stałam na tym i chciałam zejść, a Lara zaczęła się dziwnie kręcić i teraz sobie tak wisi...
Screen przycięty i malutki, bo lepszy by się tutaj nie wgrał...
_________________
See you in Hell.
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 29-09-2013, 14:54   

A ja nie mogę przejść Morza Śródziemnego. Kiedy jestem przy bramie do Niflheimu to Lara nie może normalnie położyć tych dwóch skrzyń na zapadnie. Skrzynie po prostu od niej odskakują na drugi koniec sali.
Ostatnio zrobiłem format komputera i wgrałem jeszcze raz tę grę z muve.pl i znów to samo. Etap nie do przejścia.
A kiedyś grę przeszedłem na starym komputerze. Nie wiem, w czym jest problem...
Doradźcie coś!!! ; )
 
 
Lightning 
Nowicjusz



Dołączył: 25 Lut 2013
Posty: 28
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 29-09-2013, 15:00   

skrzynie można umieścić na dwa sposoby rzucając nimi lub po prostu je kładąc.
 
 
 
giga2 
Student



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 63
Wysłany: 29-09-2013, 15:29   

Kiedy robię jedno i drugie to skrzynie odskakują na drugi koniec sali. Jaki były odpychane od Lary.
 
 
LegendOfDarknes 
Student



Dołączyła: 02 Kwi 2012
Posty: 41
Wysłany: 29-09-2013, 21:22   

Mnie przynajmniej pomogło zmniejszenie opcji graficznych do najniższych. Po przejściu tego kawałka zwiększyłam je z powrotem i dalej w grze nie było już takich problemów. Mam nadzieję, że pomogę.
_________________
Roth:"After all, you're Croft"


Lara:"I HATE TOMBS..."
 
 
joker 
Obieżyświat



Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1015
Skąd: Gliwice
Wysłany: 30-01-2017, 20:55   

giga2 napisał/a:
A ja nie mogę przejść Morza Śródziemnego. Kiedy jestem przy bramie do Niflheimu to Lara nie może normalnie położyć tych dwóch skrzyń na zapadnie. Skrzynie po prostu od niej odskakują na drugi koniec sali


Właśnie doświadczyłem dokładnie tego samego. Dodatkowo zahaczona linka nie chciała przyciągać obiektów.

LegendOfDarknes napisał/a:
Mnie przynajmniej pomogło zmniejszenie opcji graficznych do najniższych.


U mnie natomiast pomogło włączenie wszystkich opcji na maksa.
_________________
http://www.jokus2009.republika.pl
Miód jest dla mięczaków. Prawdziwi twardziele żują pszczoły!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.103 sekundy. Zapytań do SQL: 10