FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Które wydanie warto kupić??

Jakie posiadasz wydanie TR7?
mam wydanie premierowe + łatka NG ;)
35%
 35%  [ 34 ]
mam wydanie w edycji Super Seller
45%
 45%  [ 43 ]
mam wydanie premierowe bez łatki NG
18%
 18%  [ 18 ]
Głosowań: 95
Wszystkich Głosów: 95

Autor Wiadomość
Hrithik_Roshan 
Obieżyświat



Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 1313
Wysłany: 24-06-2009, 01:35   

Cytat:
Ja musiałam napisać 2 maile bo na pierwszego też nie było reakcji.


Czyli trzeba mi napisać to jeszcze raz, mało kompetentna załoga.
Jeśli informują, że do pięciu dni odpowiedź to powinno tak być.

Cytat:
Wydaje mi się, że nawet gdyby już nie rozsyłali, to powinni wysłać maila i o tym poinformować.


To jest dość logiczne, ale pamiętajmy, że mamy do czynienia z CENEGĄ.


No nic, napiszę drugiego meila, ciekawy jestem jaka będzie odpowiedź...
Chociaż nie liczę na miłe zaskoczenie...
_________________
"wiara jest rozjebana"
 
 
Nath6aniel 
Nowicjusz



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 9
Skąd: Zewsząd
Wysłany: 25-06-2009, 13:32   

Płytki nadal rozsyłają. Sam niedawno sobie przypomniałem że mam "wybrakowaną" Legendę.
Maila wysłałem (według formularza który znalazłem na forum). Czekałem, czekałem. Po tygodniu chcę już wysyłać drugiego maila, jednak zdziwiłem się gdy znalazłem w skrzynce płytę. Tak więc mogli ci nie odpowiedzieć na maila, ale od razu wysłać tak jak w moim przypadku. A że Poczta Polska szybka nie jest...
 
 
Hrithik_Roshan 
Obieżyświat



Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 1313
Wysłany: 15-07-2009, 20:06   

Ok, wysłałem drugiego maila i na niego już odpisali.
Poprosili o numer telefonu (dane podałem wcześniej) i poinformowali że wyślą płytkę kurierem (się zdziwiłem, kurier? hm hm hm). Dziś już dostarczyli i jest ok.
_________________
"wiara jest rozjebana"
 
 
Pynia43 
Nowicjusz



Dołączyła: 24 Lip 2009
Posty: 18
Wysłany: 28-07-2009, 15:40   

Ja mam super seller no i z trybem next-gen. Ja używam grafikę z trybem next gen. Ale i tak są błędy, jeden z nich to np. w Kazachstanie po motorze ,przed filmikiem ze strzałkami (Jak wjeżdża na pociągu do tunelu) Wtedy poprostu nic nie ma ,tylko czarne pole, musiałam resetować kompa.
Polecam superseller bo jednak mniej jest błędów niż w premierowym wydaniu
P.S - Ale się wkurzyłam :fire: bo jak kupywałam tę grę, to kosztowała 50zł,a teraz można ją kupić za 25 zł. ... no ,ale cóż ...
_________________
Secrets are everywhere...
 
 
 
nyu 
Nowicjusz



Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 19
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 13-08-2009, 00:41   

Cóż, ja tam napierniczałem w praktycznie wszystkie wersje. Edycję na PC polecam, bo przy odpowiednich ustawieniach i nie za słabym komputerze można miło pograć. No i dla ludzi, dla których "inglisz bad" jest plus, bo gra jest w polskiej wersji językowej. Legend na Xboxa 360 znowu próbuje być current-genowy. A nie jest, bo ani graficznie ani w żadnym innym aspekcie nie jest tak jak być powinno. No i framerate skacze jak małpa w zoo. Ale są acziki, jest wygodny pad, jest impreza. No i najważniejsze - PS2. Tak, ta wersja jest idealna. Jak na konsolkę, grafika jest seriously kewl, nie ścina, nie ma tyle błędów i ogólnie wydaje się być wersją tą najbardziej dopracowaną.
_________________
 
 
 
siwek509 
Praktykant



Dołączył: 25 Maj 2007
Posty: 173
Skąd: włocławek
Wysłany: 18-11-2010, 20:42   

Dla zainteresowanych: w najbliższym wydaniu magazynu CD-Action na płycie znajdzie się pełna, polska wersja TR Legenda. Dla tych z tego forum, którzy jeszcze nie posiadają swojej kopii, jest to dobra okazja. Cały magazyn, z płytą (na której będzie TR legenda, oraz gra LOST-Zagubieni), i dwoma dwustronnymi plakatami kosztuje chyba 15.99...
 
 
 
cherry_coke 
Nowicjusz


Dołączyła: 25 Maj 2011
Posty: 5
Wysłany: 25-05-2011, 17:36   

hey. chcę zakupić legendę ale zastanawiam się właśnie, które wydanie kupić. w sklepach widuję już tylko jedynie pomarańczową serię więc chyba skuszę się na nią. na allegro można kupić za 19,90zł http://allegro.pl/lara-cr...1621573482.html pytałam co to za wersja, ponieważ zdziwiła mnie cena. co o tym myślicie? zaryzykować? :>
 
 
Luthien 
Podróżnik



Dołączyła: 06 Lut 2007
Posty: 604
Skąd: Katowice
Wysłany: 29-05-2011, 12:26   

cherry_coke napisał/a:
http://allegro.pl/lara-cr...1621573482.html pytałam co to za wersja, ponieważ zdziwiła mnie cena. co o tym myślicie? zaryzykować?

Jakiś czas temu zastanawiałam się co to za wersja. Ostatnio jednak widziałam to wydanie, jak i podobne z Anniversary, w Saturnie za 14,99 zł.
_________________
 
 
Rob3rt 
Podróżnik



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 718
Wysłany: 29-05-2011, 13:31   

cherry_coke, Luthien, to wydanie "TESCO" :) może nie koniecznie tylko w tym hipermarkecie, ale w supermarketach typu Real, Carrefour, w mizernej jakości plastikowym pudełku i tylko płytką w środku - bez instrukcji, ale zawsze w niskich cenach. Wychodziły tam też m.in. Legacy of Kain, Beyond Good & Evil... słabe wydania :)
_________________
 
 
 
Stjarna 
Student



Dołączyła: 25 Cze 2011
Posty: 30
Wysłany: 25-06-2011, 17:14   

Dla tych graczy, którzy nie mają żadnej gry z logo Tomb Raider lub posiadają jedynie którąś część z serii (ja na przykład wcześniej miałam Legendę i Anniversary z CD-Action), polecam zakupić Tomb Raider Ultimate Edition z serii wydawniczej Premium Games. Sama mam TRy z niej i jestem bardzo zadowolona, brak jakichkolwiek problemów ze starszymi TRami na nowych komputerach (jedynie TR 1 uruchamia się przez DOSboxa, ale nie stanowi to większego kłopotu). Zamówiłam TRUE w marcu br. na stronie Cenegi za 49.99 + przesyłka kurierem 20 zł, także tyle co w sklepie, a w dodatku dostałam go prosto do domu :)
Jednak tym, którzy interesują się jedynie TR Legend radzę poszukać jakichś premierowych edycji na Allegro, na przykład http://allegro.pl/tomb-ra...1681486732.html
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-08-2011, 14:52   

Ja mam wydanie z Kolekcji Klasyki. Nie mam żadnych zastrzeżeń z wyjątkiem paru bugów, które są w każdym wydaniu.
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 18-08-2011, 18:47   

Stjarna,ja też mam wersję z Ultimate Edition i też żadnych problemów nie mam, poza bugami, które chyba każdemu się zdarzają i w każdej wersji... Tylko nie do końca rozumiem, o co chodzi z otwieraniem TR1 przez tego DOSboxa (a cóż to jest?), u mnie się chyba uruchamia normalnie. A kupienie Ultimate Edition wyjątkowo się opłaca, w tej wersji wszystkie części TR kosztują tyle, ile jedna gra... W każdym razie tyle ja zapłaciłam :D
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-08-2011, 19:25   

Invicta napisał/a:
Tylko nie do końca rozumiem, o co chodzi z otwieraniem TR1 przez tego DOSboxa (a cóż to jest?)


Ponieważ TR1 był zaprogramowany na DOS-a, to uruchomić możesz go tylko DosBox'em. Domyślnie DosBox jest wbudowany w Windows 98, na Windows XP nie możesz go uruchomić normalnie. Przynajmniej tak było u mnie. :narka:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 18-08-2011, 19:52   

A jest w Windows 7? Bo od jakiegoś tygodnia mam nowy komputer i jeszcze na nim TR1 nie uruchamiałam. A tam właśnie mam Windowsa 7,a jeśli bez DosBoxa nie uruchomię TR1... ;(
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
GeBeT 
Podróżnik



Dołączył: 02 Sie 2011
Posty: 204
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-08-2011, 20:13   

Invicta napisał/a:
A jest w Windows 7? Bo od jakiegoś tygodnia mam nowy komputer i jeszcze na nim TR1 nie uruchamiałam. A tam właśnie mam Windowsa 7,a jeśli bez DosBoxa nie uruchomię TR1... ;(


DosBox najpóźniej pojawił się w Windows 2000, ale ja go legalnie ściągnąłem z Internetu. Myśle, że można go łatwo ściągnąć ze strony, np.: chip.pl, albo jakiejś takiej. :pozdro:
_________________
SIEMA WSZYSTKIM NA FORUM
 
 
Kerbi25 
Student



Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 40
Wysłany: 18-08-2011, 20:36   

DosBox jest zawarty w UE i instaluje się razem z TR1, więc bez obaw - jedynka zadziała również na Windows 7. A jeśli chcesz pozbyć się pikseli i mieć o wiele płynniejszą grę, skorzystaj z tej instrukcji ;)
 
 
Invicta 
Podróżnik



Dołączyła: 22 Cze 2011
Posty: 283
Skąd: Znikąd :)
Wysłany: 18-08-2011, 21:13   

Kerbi25, dzięki :D instrukcja przyda mi się, dobrze, że jest szczegółowa, bo ja we wprowadzaniu jakichkolwiek poprawek i instalowaniu czegokolwiek oprócz gier po prostu się gubię... A fakt, że DosBox jest zawarty w UE to kolejny dowód na to, że nie wygłupiłam się, kupując tą wersję :P
_________________
Śmierć z nutką ironii zawsze boli...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.121 sekundy. Zapytań do SQL: 12