FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
NEED BACKUP!
Autor Wiadomość
shephard 
Podróżnik



Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 332
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-11-2004, 21:44   NEED BACKUP!

Coś mi się pieprzy z TAOD gdy jestem w The sanitarium. :/ Wchodze do drzwi (naprzeciwko tej jadalni czy co to jest, te które trzeba było otworzyć panelem który znajdował się za stołówką czy co to tam jest) Potem wchodze w nastepne drzwi i bład :| Wyłącza gre... potem próbuje znowu... i nic :| Kasia potem mi dała save'y zaraz po tym i też bład :shock:

What the hell is going on? :/
_________________
HALF-LIFE2 RELEASED!!!!!!!!!!:D
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 05-11-2004, 21:49   

Spokojnie, dam Ci w poniedziałek TAOD, zainstalujesz jeszcze raz, wrzucisz moje save'y i powinno być ok :> A jak nie, to ja niewiem :/ Mi też się czasem pokazują błędy, ale to tylko gdy chce zrobić kilka screenów pod rząd :shock: :shock: :shock: :/

Cytat:
What the hell is going on? :/


Za dużo grasz w TAOD Shepciu :mrgreen: Tak powiedziała Lara, jak znalazła ciało Boucharda :mrgreen: Udziela Ci się :mrgreen:


:papryczka: :banan: :papryczka: :banan: :papryczka: :banan:
_________________
Miow.
  
 
 
 
shephard 
Podróżnik



Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 332
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-11-2004, 21:51   

Też kiedyś zrobiłem jednego screena i mi się wyłączyło :| Ale teraz normalnie gram i du... pupa... :/
_________________
HALF-LIFE2 RELEASED!!!!!!!!!!:D
 
 
 
shephard 
Podróżnik



Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 332
Skąd: Poznań
Wysłany: 17-11-2004, 19:49   

I nic :/ Instalowałem od nowa a błąd nadal jest :/

POMÓŻ KTOŚ!!!!!!! :569:
_________________
HALF-LIFE2 RELEASED!!!!!!!!!!:D
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 17-11-2004, 20:01   

A może poprostu dam Ci jeszcze późniejszego save'a? Myslałam, że gra wywala dlatego, bo ma być filmik, ale dałam Ci przecież save'a po filmiku i też nic. Jeśli masz jeszcze moje save'y to zobacz ten z Maximum Containment Area. Jest zapisany zaraz przed pociągnięciem dźwigni, czyli przed następnym filmikiem. Jeśli gra nie wywali, to będzie dobrze. Coprawda ominie Cię troche łażenia i walka z Proto, ale to możesz przejść u mnie :mrgreen: Jeśli tylko chcesz... :> Niewiem, może patche mają na to jakiś wpływ, trudno jest powiedziec :/
_________________
Miow.
 
 
 
shephard 
Podróżnik



Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 332
Skąd: Poznań
Wysłany: 17-11-2004, 20:03   

No pewnie że bym chciał :> OK.... sprawdze to :> dzięki kotku :>
_________________
HALF-LIFE2 RELEASED!!!!!!!!!!:D
 
 
 
Roweste 
Podróżnik



Dołączyła: 26 Lis 2004
Posty: 225
Skąd: Meszna
Wysłany: 28-12-2004, 12:31   

Jateżmiałam taki problem że mnie czasem z gry wywalało ale po zainstalowaniu patchy przestało
_________________
Leb die Sekunde
Hier und jetzt
Halt sie fest!!
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 28-12-2004, 12:34   

Tak, ale ten problem pojawiał się tylko przed filmikiem w The Sanitarium. Ty też tak miałaś? Ja też często mam takie cuś, jak robię screeny :/
_________________
Miow.
 
 
 
Roweste 
Podróżnik



Dołączyła: 26 Lis 2004
Posty: 225
Skąd: Meszna
Wysłany: 28-12-2004, 15:14   

Ja robię screeny niezbyt często bo nie chce mi się ciągle z gry wychodzić a jak już robię to później zapominam je w ogóle zapisać :p
A TAOD wyłączał mi się najczęściej zaraz po przejściu The Hall Of Seasons jak wczytywał następny etap.
_________________
Leb die Sekunde
Hier und jetzt
Halt sie fest!!
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 28-12-2004, 15:45   

To z The Hall of Seasons, to dość częsty przypadek :/

Co do screenów... zapisują się automatycznie w domyślnym C:\Program Files\Eidos Interactive\TRAOD, w folderze ScreenShots.
_________________
Miow.
 
 
 
Roweste 
Podróżnik



Dołączyła: 26 Lis 2004
Posty: 225
Skąd: Meszna
Wysłany: 31-12-2004, 16:31   

Serio?! Nie wiedziałam :? Dzięki za informacje :mrgreen: Dzięki Tobie nie będę żyła już w tej okropnej nieświadomości.
_________________
Leb die Sekunde
Hier und jetzt
Halt sie fest!!
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 01-01-2005, 18:56   

Roweste, zawstydzasz mnie :p ;)

Muszę w najbliższym czasie sprawdzić czy moja Boaz nadal jest kolorowa :/ Zainstalowałam nowe sterowniki, więc teraz powinno być good, ja myślę.
_________________
Miow.
 
 
 
Roweste 
Podróżnik



Dołączyła: 26 Lis 2004
Posty: 225
Skąd: Meszna
Wysłany: 02-01-2005, 15:52   

Jak to kolorowa? :| U mnie była zielona :043:
_________________
Leb die Sekunde
Hier und jetzt
Halt sie fest!!
 
 
 
maggie 
Student



Dołączyła: 28 Lut 2005
Posty: 80
Skąd: poznań
Wysłany: 15-03-2005, 21:29   

Mam prośbe: moze ktoś kopsnąc save'a z hall of seasons, tuż przed czerwonym duchem, bo mam chyba jakas zware w grze i Lara chociaz by nie wiem jak sie starała to nie moze się wspiąc na czas i zawsze mi spada :(
_________________
*All i want is less to do & more time to do it*
 
 
 
fanfan100 
Obieżyświat


Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 942
Wysłany: 15-03-2005, 21:33   

Musisz zyskać więcej mocy :mrgreen: przepychając taki kamyk a jak już to zrobisz i spróbujesz z powrotem to kiedy dojdziesz prawie na góre, tak tam gdzie jesteś w ostatniej chwili zrób salto do tyłu powinnaś zdążyć
 
 
maggie 
Student



Dołączyła: 28 Lut 2005
Posty: 80
Skąd: poznań
Wysłany: 16-03-2005, 15:57   

Jak stary weteran mowi ze sie nie da to sie nie da ;) juz to zrobiłam ale i tak nie idzie :( musi jakas zwara byc. Plizz HElp
_________________
*All i want is less to do & more time to do it*
 
 
 
fanfan100 
Obieżyświat


Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 942
Wysłany: 16-03-2005, 16:45   

ja mam pytanie ty sie chyba nie wspinasz od tej pierwszej skarpy na samą góre nie ??? bo jeśli nie wiesz to po drodze po lewej jest taka mała skała przy ścianie na niej sie musisz zatrzymać i nabrać sił i dopiero potem dalej. Jeśli to też zrobiłaś to musisz tylko próbować i próbować ja też z tym miałem małe problemy przez pewien czas.
 
 
maggie 
Student



Dołączyła: 28 Lut 2005
Posty: 80
Skąd: poznań
Wysłany: 17-03-2005, 16:22   

Noooo własnie... jaka ja głupia jestem (i ślepa) Dziwne, jak pierwszy raz przechodziłam to nie miałam problemu z tym, i nawet nie pamiętałam tego momentu

Dzięki dzięki :wink:
_________________
*All i want is less to do & more time to do it*
 
 
 
Amanda_Evert 
Student



Dołączyła: 01 Gru 2006
Posty: 75
Wysłany: 20-02-2007, 17:35   

Nooo, mnie też z gry czasem wywala... W Cafe Metro i w Oblężonych Galeriach... Ale potem koleżanka wysłała mi późniejsze save'y i wszystko było okej ;) ;) ;)
_________________

 
 
 
Oker123 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 21-02-2007, 20:47   

Mam wielki problem :640: . Jestem przy BOAZ'ie i jak tyolko mi się skończy film to gra się wyłącza i nic nie mogę zrobić :638: :640: . Mógł by mi ktoś pomuc i przesłać sejwa po BOAZ'ie lub trochę póżniej :638: :638: :638: . Z góry dzięki :640: i :pozdro: moje GG 3592524, mail oker-reko1@wp.pl
 
 
 
Kasia Trent 
Tomb Raider



Dołączyła: 22 Cze 2004
Posty: 5878
Skąd: Bristol
Wysłany: 21-02-2007, 20:52   

Save'y masz tutaj -> http://www.tombraiders.net/stella/

A tutaj rozwiązywanie problemów, może znajdziesz tam swój i nie trzeba będzie save'ów -> http://www.tombraiderhub.com/faq/tr6.html#common :)
_________________
Miow.
 
 
 
Oker123 
Nowicjusz


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 4
Skąd: Lublin
Wysłany: 21-02-2007, 23:48   

thanx for help :640: :pozdro:
 
 
 
Jusko 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 20
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-02-2010, 13:23   

Mam niesamowicie wielki problem z Aniołem Ciemności. Trzy lata temu zakupiłem oryginał i przeszedłem go spokojnie (oczywiście jak zawsze w Tombach - bez solucji nie dałbym rady...). Pomijam, że pomimo zapowiedzi okazał się tym samym Tombem co każdy, lecz nieco inaczej opakowanym. Nie przypominam sobie większych bugów czy czegoś w tym stylu, a dodać muszę, że nie używałem patchy. Wczoraj postanowiłem odświeżyć tę część - ostatecznie przechodziłem ją tylko raz. Dziś, bogatszy w wiedzę bardziej niż wtedy, upatchowałem grę. Niestety męczę się z bugami co dwa kroki.

- gra lubi minimalizować się, po czym już nie mogę wrócić z nią do normalności.
- zawiesza się.
- chrupie czasem, ale tu zwalam na engine, który nawet w momencie premiery przeciążał dobre sprzęty.
- po prostu się wyłącza.
- zawiesza w nieodpowiednich momentach. Przykładowo jestem w Le Serpent Rouge (jakoś tak, mam odzyskać pudełko z nieczynnego światła). Odzyskałem, schodzę po drabince na dół, w pomieszczeniu za szybką ktoś do mnie strzela, no to ja i do niego zaczynam, po czym pół Lary zniknęło (do pasa), a gra się zawiesiła :gupek: To początek gry, a tych kwiatków w tym stylu parę już miałem. Bug Raider normalnie :gupek:

No sorry, ale z takimi przypadłościami, to ta gra jest do katowania, nie grania. Wgrałem patcha 52 (pisał, że niby nie można zrobić update, ale w Menu pisze Build52 :P ), a na niego łatkę polonizującą. Czy istnieją jakieś nieoficjalne patche fanowskie albo inne sposoby na poprawę stabilności? Specjalnie postarałem się o Windows dla tej gry i The Last Revelation (również oryginał ;) ), gdyż od kilku lat korzystam z Linuksa. A tu taka niespodzianka :fire: Bez patchy to gra non stop wyskakiwała mi do okna i zawieszała się :fire: Jeśli ten typ tak ma, to niestety, ale wywalam Aniołka, gdyż przy obecnym stanie, nierealnym jest przejść tę grę.
 
 
Menkaure 
WoTR Team



Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 1744
Skąd: Z Bulerbyn
Wysłany: 05-02-2010, 13:43   

Co to za Windows ? Ja śmigam w AoD na swoim komputerze z systemem XP w wersji SP3 bez żadnych bugów :/ Instalując patch polonizujący nie ma potrzeby instalacji patcha 52. Wersja polska jest już załatkowana oficjalnymi naprawiaczami.
Jeśli masz Windows Vista lub 7 to radzę nie zapomnić o ustawieniu zgodności z XP.
Eh ten AoD. Taka fajna gra. To tak, jak chory człowiek - po prostu wymaga tylko troszku miłości :(
_________________
 
 
Jusko 
Nowicjusz


Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 20
Skąd: Poznań
Wysłany: 05-02-2010, 14:06   

Właśnie Windows XP z Service Pack 3. Bugów jest tyle, że aż odechciewa się grać :fire: Poprzednim razem nie stwierdziłem ich tylu. Może raz wyłażą na wierzch, raz nie...

Co do funkcjonalności Windows się nie wypowiadam, ponieważ jestem informatykiem i Windows XP oraz Vista napsuły mi zbyt dużo krwi... :P

Najśmieszniejszy był bug, gdy strzelam do strażnika w tym klubie, a on jak poleciał w górę, to wyszło to lepiej niż niejednemu rocket jump w Quake III :mrgreen2:

W ostateczności pogram w The Last Revelation. Choć odpowiada mi tylko pierwsza połowa gry - grobowce, tajemnica, wszystko niemal prosto. Druga połowa to jakieś dziwne katedry, miasta...blee. Druga połowa gry wydaje mi się strasznym chaosem. Ciekawe, czy uda mi się bez solucji - szczerze wątpię, szczególnie po połowie gry :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.196 sekundy. Zapytań do SQL: 10