FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat «» Następny temat
Mulutki problemik z TR6
Autor Wiadomość
gocha19 
Nowicjusz


Dołączyła: 11 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 11-04-2009, 17:24   

Witajcie,moze mi ktos pomoc?Jestem w pokojach luwru i nie moge przejsc pokoju z alarmem,jestem gdzies po srodku,stoje na gablocie iprzed soba mam potrojny laser.Nie wiem jak to przeskoczyc.pls,help.
_________________
gocha
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 11-04-2009, 17:32   

Jeśli jest to ta gablota o której myślę, to po lewej, na ścianie powinna być kamienna tablica. Z niej można przeskoczyć lasery.

Generalnie na tym etapie lasery możesz pokonać albo skacząc, albo łapiąc się krawędzi gabloty i ostrożnie przeciągając.
_________________
 
 
gocha19 
Nowicjusz


Dołączyła: 11 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 11-04-2009, 18:01   

Dzieki wielkie ale to nie to.Nie ma tablicy,za mna sa filary,1laser na poziomie nog,2 po srodku,3 na wysokosci gzymsu,probowalam skakac i zawsze wlaczalam alarm, z przeciaganiem tez lipa,jak wisze przecinam gorny laser.To jest prawie poczatek poziomu,nie wiem moze dalej sa inne podobne pokoje,1 komnata z laserami.Siedze tu 2dzien?????

POŁĄCZONE

OK;Mam,przeciaganie po gablocie,dzieki wielkie
_________________
gocha
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 12-04-2009, 12:56   

Mam problem:
[ktoś już o to pytał, bardzo podobne, ale nikt nie odpowiedział(czemu mnie to nie dziwi? :o )]

Otóż mam AoDa z CLICK! ponieważ oryginalne wydanie mi się gdzieś zapodziało ;( . No więc to jest numer 12/2007. Instaluję wersję 'Typical'. Okej, wszystko gra. Włączam menu, dalej ok. Daje New Game/Start Game i tu nagle komunikacik Please insert CD1, czy coś takiego! Płytka w napędzie, kilka krotnie gra resetowana. Dalej nic. Ktoś może mi pomóc, lub spotkał się już z takim problemasem?
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
K@t 
Spectre



Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 5679
Skąd: Poproś Tatę
Wysłany: 12-04-2009, 13:07   

A na pewno masz w napędzie płytkę nr 1? Instalacja kończy się na drugiej, a z Twojego posta ciężko wywnioskować czy je zmieniłeś potem.
W razie czego usuń grę i zainstaluj od nowa, tym razem wybierz wariant maksymalny.
_________________
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 12-04-2009, 13:15   

Mam tylko jedną płytkę. Była ona w gazetce CLICK!. Spróbuję zainstalować wersję maksymalną, ale nie wiem, czy coś da. W sumie kiedyś też miałem coś podobnego. Gram sobie, był już chyba Parissian Getto a tu nagle mi się wyłącza i tak coś wyskakuje. ;(

@EDIT
Ja się zabiję, tylko mi pozwólcie, ok? Teraz uruchamiam instalację, pierwszy pasek ładowania idzie bardzo ładnie, a jak chce się przerzucić do tego już właściwego okna instalacji, bach i wyskakuje to:




no i się wszystko zamyka!

ps. zabiję się
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
gocha19 
Nowicjusz


Dołączyła: 11 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 13-04-2009, 08:43   

Witam,kto pamieta jak ustawic symbole na tarczy w wykopaliskach :pozdro:
_________________
gocha
 
 
Asyenna 
Odkrywca



Dołączyła: 10 Paź 2006
Posty: 1869
Wysłany: 13-04-2009, 09:01   

gocha19, zajrzyj do solucji http://laracroft.pl/tr6sol.htm
Wszystko tam jest opisane. :)

Adamaru, wygląda mi to na problem z odczytem płytki. Może jest porysowana i napęd jej nie odpala.
_________________
Grawitacja to nałóg z którym trudno zerwać.
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 13-04-2009, 12:22   

No wiesz, są tam jakieś ryski w nietypowych miejscach... -.- Pozostaje mi kupno nowego AoDa... cóż, trudno :gupek:
_________________
Yf a dą suwajf, nan of as łyl.
 
 
pmkkoch 
Obieżyświat



Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1275
Wysłany: 13-04-2009, 13:00   

Przecież zawsze pozostaje jeszcze opcja "full" albo ponowne przegranie płytki, czasem to pomaga ;o
_________________
"I hear the click-clack of your feet on the stairs. I know you're no scare-eyed honey.
There'll be a feast if you just come upstairs, but it's no hanging matter. It's no capital crime."

 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 13-04-2009, 13:22   

pmkkoch napisał/a:
ponowne przegranie płytki, czasem to pomaga

Ponowne przegranie płytki nie pomoże. Jak można przegrywać coś z (prawdopodobnie) uszkodzonego nośnika?

Adamaru,
jeśli chcesz mieć pewność, że płytka jest uszkodzona to najprostszym sposobem będzie po prostu skopiowanie jej zawartości. Może napęd ci się starzeje? Kilka rysek to nic groźnego. Spróbuj z innym napędem.
_________________
 
 
Adamaru 
Podróżnik



Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 641
Wysłany: 13-04-2009, 14:04   

Szczerze mówiąc tych rysek trochę tam jest...

Cytat:
Przecież zawsze pozostaje jeszcze opcja "full" \.../

Ale gdybyś zauważył, to byś zobaczył, że w poście wyżej umieściłem dwa obrazki z tym czymś co mi się pokazało po pierwszym pasku, przygotowującym [preparing, czy cos tam]. Nie mogłem jeszcze wybrać opcji typical, full, czy minimal.


Cytat:
Spróbuj z innym napędem.

Jest to samo.

Cytat:
najprostszym sposobem będzie po prostu skopiowanie jej zawartości


eeeh, chyba dam sobie spokój, płytka zrysowana jest.


@EDIT
Na prawdę dzięki za pomoc :) ale jednak dam sobie spokój
 
 
gocha19 
Nowicjusz


Dołączyła: 11 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 17-04-2009, 08:52   

Witam,jestem na miejscu zbrodni monstrum,mam problem z zegarem,uatawilam go na 3-cia i nic sie nie dzieje co wiecej nie moge wyjsc z tej opcji ustawiania czasu.Moze zrobilam cos nie tak,jakies sugestie,pls ;)
_________________
gocha
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 17-04-2009, 13:27   

gocha19, spróbuj kucnąć klawiszem 1 na klawiaturze numerycznej. Sorry za krótkiego posta ale co tu wiele pisać ;)

Jeśli to nie podziała to spróbuj ENTER-em myślę że to zadziała. Pamiętam że sam miałem taki problem i jakoś to tak działało. Testuj każdy klawisz po kolei od ENTER-a zaczynając.
 
 
Edyta666 
Nowicjusz


Dołączyła: 12 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 18-04-2009, 09:36   

czesc:) mam problem z TRAOD jestem w levelu The Bio-research Facillity...i kiedy chce sie zapisac wyrzuca mnie na pulpit...normalnie masakra. tzn...jak naciskam esc.. juz przeinstalowalam gre i znowu dzialo sie to samo..
(a z tej plyty korzystalam jkaies 6 miesiecy temu i wszystko bylo ok bo bylam duzo dalej i sie zapisywalo)
 
 
Polo_Gard 
Podróżnik



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 604
Skąd: Kraków
Wysłany: 18-04-2009, 09:39   

Edyta666, spróbuj zapisać w innym miejscu, albo spróbuj przejść ten poziom bez zapisywania. Możesz też ściągnąć sobie jakiegoś save'a i wrazie skucia wczytać grę od tego sejwa. ;)
 
 
Edyta666 
Nowicjusz


Dołączyła: 12 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 24-04-2009, 15:40   

no wlasnie probowalam przejsc bez zapisu...ale sie raz zabilam drugi i potem juz wylaczylam;/(myslalam ze sie wsciekne) a potem przeszlam troche i sobie mysle ze juz bedzie normalnie i mnie wyrzucilo (jak nacislam esc)
a gdzie znajde tego save'a??;]
 
 
Esmeralda 
Wombat



Dołączyła: 02 Lis 2008
Posty: 367
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 24-04-2009, 18:03   

Wejdź do tematu save'y i wybierz coś . Moim zdaniem najlepsza jest strona Stelli, ktoś ją tam podawał . Masz linka http://www.tombraiders.ne...e/TR6saves.html
 
 
Littlelady91 
Student



Dołączyła: 27 Sie 2008
Posty: 63
Skąd: z Pyrlandii
Wysłany: 24-04-2009, 22:31   

adriano216 napisał/a:
Ponowne przegranie płytki nie pomoże. Jak można przegrywać coś z (prawdopodobnie) uszkodzonego nośnika?

Mozna sprobowac przegrac na twardy dysk. Jezeli przy tym kopiowaniu nie wystapi zaden blad to instalacja powinna pojsc dobrze ;)
Edyta666 napisał/a:
no wlasnie probowalam przejsc bez zapisu...ale sie raz zabilam drugi i potem juz wylaczylam;/

Moze cos Ci sie przestawilo w funkcjach klawiszy? Mi sie wylacza np TR3 jak 3 razy pod rzad nacisne lewego shifta ;]
_________________
You think You are normal??? Are You blind?!?! You are freak!!!x)))
 
 
 
adriano216 
Podróżnik



Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 572
Skąd: 29°58'N 31°07E
Wysłany: 26-04-2009, 11:55   

Littlelady91 napisał/a:

Mozna sprobowac przegrac na twardy dysk. Jezeli przy tym kopiowaniu nie wystapi zaden blad to instalacja powinna pojsc dobrze ;)


Zanim zaczniesz cytować moje wypowiedzi przeczytaj mój post do końca ;)

Edyta666, próbowałaś zainstalować łatki do gry? Grę przeinstalowałaś ówcześnie usuwając wszystkie jej katalogi i wpisy w rejestrze?
_________________
 
 
Edyta666 
Nowicjusz


Dołączyła: 12 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 26-04-2009, 14:08   

Esmeralda- ok dzieki sprobuje;p
Littlelady91- no nie wiem...sprawdze;p (wczesniej ta gra byla normalna, dzialala bez zarzutu. )
adriano216- yyy nic nie instalowalam... no tak usunelam wszystko.

Połączone

Build Sep 17 2003 15:53:15

The Following Error has occured

Generic Game Error

ASSERTION: 'sgSaving == TRUE' at C:\projects\tomb raider\Game\core\Savegame.c(94)

Taki mi wyskakuje blad jak nacisne esc (mam zla date jak co :D )

[ Komentarz dodany przez: Jerrem_Y: 26-04-2009, 15:09 ]
Edytuj posty i pisz jakoś ładniej i składniej :p
Witaj na forum!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


© 2002 - 2017 World of Tomb Raider | WoTR na Facebooku



Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Więcej o cookies powie Ci wujek Google.

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0.138 sekundy. Zapytań do SQL: 11