Kurtis !? |
Autor |
Wiadomość |
Ad@93
Student

|
Wysłany: 14-08-2008, 16:53
|
|
|
Core Design wprowadziło Kurtis'a do gry. To było coś innego, nowego. Mi osobiście przypadł do gustu całkiem przystojny no i miał moce. Swoją osobą wprowadził nutkę tajemnicy. |
_________________ http://ada93.deviantart.com/ |
|
|
|
 |
oyamka
Student

|
Wysłany: 16-08-2008, 22:38
|
|
|
Rzekoma śmierć Kurtisa była jak to ktoś wcześniej trafnie zauważył kołem ratunkowym. Najprościej tak zrobić- postać znika, nie wiadomo co się z nią stało, jeśli się spodoba fanom to żyje, a jeśli jej nie polubią to nieżyje i problem z głowy. Ja osobiście bardzo lubię Kurtisa jest świetny jako postać fabularna, a i jako grywalna wprowadził coś nowego. Najgorsze jest sterowanie ale jakby Crystalsi wprowadzili go do następnej części (w co nie wierzę chociaż bardzo by mnie to ucieszyło) i zrobili porządne sterowanie to jestem pewna, że wiele osób zmieniłoby o nim zdanie. Bo większość narzeka na sterowanie (Larą zresztą też nie sterowało się najlepiej) ale nikt nie patrzy na Trenta od strony jego umiejętności i charakteru.
A przy okazji dodam, że TRAOD to moja ulubiona część TR pomimo tych wszystkich opini, że jest beznadziejna.
Możliwe, że kiedyś już się rozwodziłam nad Kurtisem jako Roweste |
|
|
|
 |
TR_Fun
Nowicjusz

|
Wysłany: 03-01-2009, 12:23
|
|
|
Mi osobiście Kurtis nie przypadł do gustu. To przecież TR a główną bohaterką jest Lara. A tu nagle chodze jakimś gostkiem. Nie podobało mi się to. Ale fajne by było gdyby były dwie historie. Jedna chodzi się Larą no i spotyka się Kurtis'a. A druga chodzi się Kurtis'em i spotyka się Larę.Dość skomplikowane.Ale coś takiego było by fajnie. No i grało by się dłużej.:)
To tylko moje zdanie. |
|
|
|
 |
Esmeralda
Wombat

|
Wysłany: 03-01-2009, 23:29
|
|
|
Ja nie lubię Kurtisa , gdyż porusza się tak wolno jak ślimak . Jego skoki są po prostu śmieszne. Ale gdyby gra z Kurtisem była podobna do nowych TR mogłabym zagrać.
Byłoby fajnie. W TR Kurtis może występować ,ale nie jako postać grywalna bo psuł klimat. |
|
|
|
 |
heidi 2410
Nowicjusz

|
Wysłany: 04-01-2009, 19:57
|
|
|
A mi Kurtis w TR przypadł do gustu
Fakt rusza się jakby w galarecie (znane pojęcie ) ale to pewnie niedopracowania jak w całym TR założę się że gdyby był Remek (ja tak to pisze ) to by pewnie sie normalnie ruszał i by się fajniej nim grało, a tak w ogóle ten niby romans wynikający z spotkania w Luwrze i komiksie (przynajmiej dla mnie ) |
|
|
|
 |
Anillia
Nowicjusz

|
Wysłany: 17-01-2009, 18:07
|
|
|
Ja jestem absolutnie przeciw Kurtisowi jako postaci grywalnej, ale jako np. epilogowa...
Czemu nie? Zresztą (jeśli chodzi o grę) Kurtis to chyba jedyny facet, któremu jako tako udało się ( żeby nie przesadzić) zbliżyć do naszej oziębłej Lary
Przecież ona nie jest z kamienia i może ktoś (niekoniecznie Kurtis) mógłby siebie w niej rozkochać? Fajnie by było gdyby Kurtis był w późniejszych częściach, bo jestem ciekawa co teraźniejsza technologia z niego zrobi. |
_________________ V.Anillia
No more trouble, no more stress:)
 |
|
|
|
 |
Lolita
Nowicjusz

|
Wysłany: 19-01-2009, 18:16
|
|
|
Anillia napisał/a: | Przecież ona nie jest z kamienia i może ktoś (niekoniecznie Kurtis) mógłby siebie w niej rozkochać? |
Tak.. Lara powinna mieć kogoś,byle nie Winstona.
Kurtis-mały facet.Ładny,z brzydkimi oczami.Nie lubi chodzić.
Skacze kiczowato.Oczywiście można mu trochę odpuścić.
Ale za chirugai(?) mu nie odpuszcze... |
|
 |
Polo_Gard
Podróżnik

|
Wysłany: 19-01-2009, 20:02
|
|
|
Ja lubię Kurtisa troszkę. Troszkę? Za to, że jest taki powolny tak mało umie. Nie można używać tego chirugai czy coś. To jest jednym z minusów TRAOD. |
|
|
|
 |
Lolita
Nowicjusz

|
Wysłany: 20-01-2009, 18:30
|
|
|
Polo_Gard napisał/a: | Ja lubię Kurtisa troszkę. Troszkę? Za to, że jest taki powolny tak mało umie. |
No tak faktycznie jest trochę "upośledzony".Ale pasuje to
do niego.
Przede wszystkim denerwują mnie takie zdjęcia.Często to widzę.I tak nie chce by Lara
była z Kurtisem. |
|
|
|
 |
Vaughn
Praktykant

|
Wysłany: 20-01-2009, 19:51
|
|
|
A ja uważam że Lara jest samotniczką i po prostu nikogo nie potrzebuje(ten typ tak ma),chociaż krążyły też plotki że ona i Amanda były...bardzo dobrymi przyjaciółkami |
_________________ Świat zobaczyć w ziarenku piasku,
Niebo w dzikiej roślinie
Nieskończoność uchwycić w ręku
A wieczność w godzinie-William Blake,Wróżby Niewinności |
|
|
|
 |
Polo_Gard
Podróżnik

|
Wysłany: 20-01-2009, 21:04
|
|
|
Ja tam bym wolał żeby Lara była z Zipem, zwłaszcza po wydarzeniach z Underworld. Ale wróćmy do tematu o Kurtisie |
|
|
|
 |
Mrówczasss
Student

|
Wysłany: 30-01-2009, 15:30
|
|
|
Nie mam nic przeciwko Kurtisowi, ale moim zdaniem nie było dobrym rozwiązaniem umieszczanie go jako postaci grywalnej. Zresztą czytając większość postów to widać. Gracze byli niezadowoleni, na szczęście w nowych częściach twórcy nie robią już takich doświadczeń.
|
|
|
|
 |
Al Arab
Praktykant

|
Wysłany: 25-02-2009, 22:39
|
|
|
Tez jestem przyzwyczajony do Tomb Raidera jako gry jednej bohaterki,tudziez heroiny!
Nawet pomijajac powolne i trudne sterowanie;uwazam,ze Lara dziala SAMA.
Czytalem takze w jednym z news-ow o wprowadzeniu trybu multi player do serii.
Staram sie wyobrazic kolejna czesc z tym trybem,ale doprawdy nie moge.Koszmar! |
_________________ Czy jest moze suchy chleb dla konia?... |
|
|
|
 |
beniu123
Student

|
Wysłany: 01-03-2009, 19:29
|
|
|
Kurtis- PORAŻKA!!! Uwżam, chyba tak jak wszyscy, że nie powinien występowac w tej grze, jako postac, którą można sterowac, tak jak Larą. A tak właściwie to co się z nim w końcu stało? Zginął? Wyparował? |
|
|
|
 |
Aniaa
Obieżyświat

|
Wysłany: 02-03-2009, 12:43
|
|
|
Było już mnóstwo razy o tym mówione. Nic nie wiadomo, co się z nim stało. |
|
|
|
 |
Niezapominajka
Podróżnik

|
Wysłany: 02-03-2009, 16:08
|
|
|
Jak dla mnie to on zdechł... W sumie mi to zwisa i powiewa, bo ja się nie doszukuje jakichś tajemniczych zniknięć. Zginął i tyle...
Nie wiem dlaczego co poniektórzy chcą myśleć, że nadal żyje. Może dlatego, że się zakochali... Ble. |
|
 |
Aniaa
Obieżyświat

|
Wysłany: 02-03-2009, 16:38
|
|
|
Ale jego ciało nagle zniknęło. Poza tym chirugai(nie wiem jak to się pisze) nagle zaczęło reagować. A gdzieś czytałam, że reaguje na obecność Kurtisa.
A zresztą może przecież jednak dalej żyć, tylko już więcej się nie ujawni(oby jednak powrócił). |
|
|
|
 |
e_g
Odkrywca

|
Wysłany: 02-03-2009, 17:01
|
|
|
Ta dyskusja była przeprowadzana już kilka razy za dużo, a wnioski te same, a właściwie ich brak, jeśli ktoś chce się wypowiedzieć na temat Kurtisa jako postaci, a nie roztrząsać sprawę jego śmierci to proszę bardzo, chociaż sądzę, że temat jest wyczerpany a dalej służy tylko jedynie spamerskim popisom (od dawna nikt nie napisał tutaj nic konkretnie wnoszącego do dyskusji) Rozważane jest ewentualne zamknięcie, ale potrzebna jest decyzja innych! |
|
 |
Aniaa
Obieżyświat

|
Wysłany: 02-03-2009, 20:29
|
|
|
Bo ja coś napisałam?
Poza tym próbujemy wytłumaczyć to jego tajemnicze zniknięcie.
Cytat: | a nie roztrząsać sprawę jego śmierci |
Prawdopodobnej śmierci jeśli już.
[ Komentarz dodany przez: e_g: 02-03-2009, 20:38 ]
Przejrzyj ten temat, większość postów tutaj to zwykłe gdybanie czy Kurtis żyje czy nie żyje, a ja wam powiem, że od momentu gdy Core nie pracuje już nad TR Kurtis oficjalnie umarł. Jest to równie prawdopodobne co wasze bzdury. |
|
|
|
 |
Arti
Praktykant

|
Wysłany: 10-05-2009, 00:45
|
|
|
Wg. mnie, Kurtis po przebiciu przez Boaz został w pewnym sensie "zarażony" i zaczął mutować. Tak tak... Stał się ohydną bestią. Nie chciał się pokazać Larze, lecz był w pobliżu by na nią ostatni raz popatrzeć. Stąd reakcja chirugai.
Druga wersja to po prostu ktoś/coś go stamtąd zabrało, albo on sam odszedł. Ale ta pierwsza fajniejsza i bardziej - jak to się mówi po róshofemu? - śłitaśna.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Znaczy się Kurtis to ten koleś?
Wiecie, nie grałem jeszcze w TR AOD ale już jutro będzie na moim dysku więc zagłębię się w tę historię ^^ |
_________________ Gość? Gość's dead! What the hell you know about Paraiso?! |
|
|
|
 |
Polo_Gard
Podróżnik

|
Wysłany: 10-05-2009, 06:42
|
|
|
Arti, ta postać to Eckhard potem jak ona chce mu wbić to coś (nie powiem co bo jeszcze w to nie grałeś) ktoś do niej podchodzi i zabiera jej to coś. potem... no, mam nadzieję że ne oglądałeś do końca tego bo to jest zakończenie, a ono zmienia wszystko po obejrzeniu. Tak więc wiedz że Kurtis to jest ten: http://www.youtube.com/watch?v=AkAc8sWMP9k
(kiedy walczy z Boaz) |
|
|
|
 |
Arti
Praktykant

|
Wysłany: 10-05-2009, 08:17
|
|
|
Polo_Gard napisał/a: | Arti, ta postać to Eckhard potem jak ona chce mu wbić to coś (nie powiem co bo jeszcze w to nie grałeś) ktoś do niej podchodzi i zabiera jej to coś. potem... no, mam nadzieję że ne oglądałeś do końca tego bo to jest zakończenie, a ono zmienia wszystko po obejrzeniu. Tak więc wiedz że Kurtis to jest ten: http://www.youtube.com/watch?v=AkAc8sWMP9k
(kiedy walczy z Boaz) |
Miałem na myśli tego blondyna - ciekawość była zbyt duża i obejrzałem ^ ^'
On ją raczej manipuluje, Kurtis nie mógł być nim.
PS. Tu mamy wyjaśnione co się stało z Kurtisem - http://www.youtube.com/wa...re=channel_page - lecz jak widać kochana komercha niszczy kolejny filmik..... |
_________________ Gość? Gość's dead! What the hell you know about Paraiso?! |
|
|
|
 |
Esmeralda
Wombat

|
Wysłany: 10-05-2009, 08:29
|
|
|
Ten blondynek to Karel . |
|
|
|
 |
Polo_Gard
Podróżnik

|
Wysłany: 10-05-2009, 08:42
|
|
|
Arti, nie pytaj się już o tym nic. Zobaczysz jak przejdziesz grę. Nie patrz jeśli nie chcesz:
Więcej się dowiesz jak przejdziesz grę Powodzenia |
|
|
|
 |
agaco93
Student

|
Wysłany: 16-05-2009, 11:57
|
|
|
Arti, rozumiem, że czasami ciekawość bierze górę ale czy nie fajniej by było gdybyś przechodził gre i dowiadywał się o tym w jej czasie... (ja sama przed grą oglądnełam filmik z Kurtisem po walce z Boaz i potem tego żałowałam, ale ciesze się że w pore zdałam sobie z tego sprawę i więcej nic nie oglądałam) wiec żadnych spoilerów bo to psuje zabawę
for |
_________________ Grafika to nie wszystko:D
 |
|
|
|
 |
|